starving..

"starving for truth.."

Lifehouse - SÅ kär i alla låtar!this is it!
1:a adventfilme igår var sjuuuukt sorglig. Det var inte så att man satt och snyftade lite, utan jag satt och storbölade! Var helt slut efter att ha sett den! Men idag är jag glad - inga tårar. Jag har varit med barnen på lite julshopping. Dom skötte sig bra den största delen.. i sista affären fick vincent ett utbrott och låg på golvet och skrek. Jag ignorerade honom, för jag vet att det är det enda som funkar i ett sånt läge. Alla andra människor i affären tittade på mig och tyckte förmodligen att jag var världens sämsta mamma som inte tröstade min son som låg där och skrek...Jag tror det är svårt för folk som själva inte har barn att förstå hur barnen fungerar just i den kaosartade situationen.. självklart är ju alla barn olika, men jag tror ändå inte jag är ensam om att ha ett barn som slänger sig handlöst på golvet i affären. Allt för att psyka sin stackars mamma. Men idag vann jag! =D Men  vincent somnade väldigt tidigt. Han var nog helt utmattad efter psykbrytet.

Funderar på att gå och köpa en pizza till mig och vilja. Jag orkar inte laga mat. Mina krafter är nog oxå slut.. för dagen iaf. Jag ska försöka slå in lite julklappar ikväll. Barnen ska få en sån där adventskalender med ett paket för varje dag. Men dom får inte en varsin utan dom får faktiskt dela! Så varannat paket blir det. Annars skulle jag varit tvungen att fixa 48 paket - vem fan orkar de? Nej nej. Det är bra att du får öva sig på att dela...ojoj vad mkt skrik  den där kalendern kommer ge oss.. men men. Vi kör på dne iaf =)

Ni har väl inte glömt tända första ljuset idag? =)
tävling tävling!
Jag tävlar i
Tumadres blogg om ett presentkort värde 1000:- hos http://www.BABYSHOP.se 
Var med och tävla du också!jag måste erkänna..


jag får ofta höra från folk hur duktig och stark jag är som orkar med att sköta allt med barn, skola, en opålitilig pappa (barnens) och allt annat som man försöker få att gå runt. Jag måste erkänna att jag ganska ofta känner att jag inte orkar, men jag gör det ju iaf. För jag har inget val. Och mina barn är mitt allt. Så när människor omkring mig säger allt det här fina till mig så blir jag otroligt glad, och jag känner att jag kan vara stolt över det jag har lyckats bygga upp på mindre än två år. Att få höra att "du är så stark" eller "du är en bra mamma" ger så himla mycket, och jag hoppas att folk förstår det. Det är inte lätt att göra allt rätt, det är det nog ingen som kan, men jag får känslan av att jag iaf är på rätt spår. Jag är säker på att jag hittills har gjort de rätta valen i livet. De bästa valen för mina barn.

Ni hjälper min styrka på traven - TACK!


bilder dåråå..


Från viljas 2årsfirande!

                                                                                                                                                                                                                                                                                    moorebruden


Har letat efter den här låten och äntligen hittar jag den på youtube. In my ♥!
hold on, be strong!

"But there's always someone out there
who'll be there for you there is always someone out there
who'll care for you there's always someone out there
who'll be true, true, true hold on, hold on, be strong"

 

 

Jag lever! Fortfarande =P Men det är fullt upp 24/7.
Praktiken är iaf äntligen avklarad, så nu kan jag fokusera på skolan mera. Och det behövs - tro mig!
Vincent är trotsig som 17 och vilja har sömnproblem. Nätterna är inte som de ska vara.

Den här helgen är det min barnhelg. Det är skönt att få tillbringa lite tid med barnen utan att behöva känna stress. Vi myser med tända ljus, kollar på film, läser sagor, äter pommes och leker med playdoh. Funderar på att dra igång ett pepparkaksbak... eller så kanske vi sparar det tills imorgon.

 

((För att informera: jag var på gymmet igår! Så nu har jag gjort mina två dagar den här veckan =D Känns bra de. Det svåra nu är bara att jag ska försöka sluta äta socker. Jag är en sockerhoe. Måste bryta vanan!))

 

Jag har fått låna en film av min granne som jag tänkte fördriva kvällen med. Hon sa att jag bara MÅSTE se den! Det är tydligen en sån där "hej jag störtgrinar när ja kollar på film" - film! Och för mig blir det nog inga problem. Jag grinar till nyhetsmorgon. P.S I love you, blir det ikväll alltså.


Jag har ett problem. Jag har ingenstans att göra av alla julklappar jag köpt. Just nu flyttar jag runt dom, beroende på vart barnen befinner sig. Några julklappar har fått sin plats inne i badrummet. Ska man vara tvungen att hyra in sig hemma hos nån för att julklapparna inte ska avslöjas? Det verkar ju inte riktigt klokt. Fan, ibland är det riktigt jobbigt med att bo litet. Men trots allt så vinner mina fina - men lilla, lägenhet i slutändan! Love it!

 

By the way - jag har nu tuggat i mig dom nya pollysarna, christmas edition. Dom var... juliga. Eh.. om man gillar lussebullepolly så ska man iaf lätt bunkra upp med dom!

 

Later


morrn morrn!

Igår kväll var det lite KATTA(strof) här! Jag hade lånat mammas bil för jag och barnen skulle åka och handla mat. Sen parkerade jag bilen utanför porten, för mamma skulle snart komma och hämta den. De va bara de att när hon kom vid typ 22.15 så startade inte bilen. Den va HELT död! Problemet då var ju att den stog ganska dåligt parkerad... typ som om en blondin hade parkerat! ;) Mamma fick skjuts hem av en jobbarkompis iaf, och jag fick hjälp av två snälla killar att starta bilen, så att ja kunde flytta på den. Så, allt löste sig ju tillslut. Men jag känner mig lite trött idag.. det blev ju så sent!

Drog barnen i pulka  till dagis imorse. Det var SVÅRT! Eftersom snön håller på att försvinna... men allt går med lite vilja! ;)

Nu ska jag dra på mig lie mascara, sen är det föreläsning mellan 9-12, och sen praktik mellan 13-16. Uuuusch.. jag e så trött. Och jag ligger efter som satan i skolan! Jag skulle behöva EN ENDA fri dag till att bara sitta hemma och plugga. Men vet ni? Det finns inte! Det finns inte en endaste ledig dag...
polly


Jag måste ha en påse POLLY!

Christmas edition! Hur coolt är inte de?! Jag har kollat i varenda mataffär jag varit i, men inte hittat den. Jag såg den i en affär, men då köpte jag den inte.. och nu ångrar jag mig. Affären ligger så långt bort.. Men mitt mål är innan jul iaf. Innan jul ska den finnas i godisskåpet. By the way, det är snart slut på det här med sockertugg. Jag har en deal på gång - sockret kommer inte behövas!update!

 

JAG LEVER!

 

 

ok, såhär är det: jag är SJUKT trött!

Jag försöker få ihop skolan och praktiken samtidigt. Sköta hemmet och barnen. Och sen är det allt med julen. Jag blir stressad. Jag lever på CSN. Det borde vara förbjudet att fira jul när man är studerande. Men, som en del vet, jag är en julälskare. Men blir ändå stressad. Sen är det ju alla sjukdomar oxå. Magsjukor, förkylningar och halsont. Det går bara runt runt runt. Jag har haft ont i halsen i snart en månad, vilket har gjort att jag har fallit ur träningen totalt! Men idag ringde min instruktör igen. Hon är så bra! Hon peppar mig som 17! Jag packade väskan direkt och gick till gymmet för att få lite coaching. (Skit i halsen lixom!) Jag kände mig så himla nöjd sen när jag gick därifrån. Instruktören straffade mig lite för att jag inte varit där på så länge ;) Hon pressade mig så mkt att jag lyckades prestera dubbelt så mkt än vad som var tänkt! Hon ökade min vikt på benpressen från 45kg till 86 kg, och jag klarade det! =D Gud vad man känner sig bra efter att ha klarat av nåt man inte förväntat sig att man skulle klara.

Så nu är det alltså skola, praktik, träna, hemmet, ekonomin och framförallt barnen, som tar upp all min tid. Det är lite rörigt inne i mitt huvud just nu..

Tänk när man var föräldraledig, och bara hängde på öppna förskolan om dagarna... man var ute och gled med barnvagnen.. hängde på stan med barnvagnsmaffian och fika fika fika.. man fick sova. Så fort barnet sov så kunde man ju själv vila. Man kunde ligga framför tv:n en hel dag, med en bebis på magen.. Jag vet ju att föräldraledigheten inte är en rosaskimrande dröm, allt har ju sina för- och nackdelar, men just nu känns det som att jag skulle kunna byta ut min nuvarande stressiga vardag mot vad som helst. Det är stressigt att vara hemma med barn oxå, men den stressen är inte lika påtaglig som stressen jag har runtomkring mig nu. (obs! jag skriver som JAG upplever det. Talar inte för någon annan)

Nääe... nu e de DH som gäller!


 


 

..............................................gud så mkt babbel det blev i de här inlägget. Känner mig lite ringrostig på bloggen. Men bloggh*ran will be back - promise!
strax strax strax

uppdatering är på väg. Håll ut!omg!Vilken helg...
Its a wild world!Baby PHan var 17 mån. gammal.
Han hittades död i sin blodiga spjälsäng.
Han torterades av sin mamma, styvpappa och styvpappans kollega.
Han fick ligga flera dagar i sin spjälsäng, i samma blöja
medan mamman surfade på nätet.
Styvpappan och kollegan använde honom som slagpåse.
Mamman var anklagad för misshandel men släpptes.
X antal besök på sjukhus gjordes där bl.a skador på huvudet uppmärksammades.
Han blev omhändertagen i 1 mån. men skickades hem igen.
Vid ett läkarbesök orkade inte läkaren göra en undersökning -
bruten ryggrad och brutna revben missades.
Socialen gjorde ca 60 hembesök.
Han dog.
Han dog av 50 olika skador på kroppen.
Skadorna liknades med skador "som i en bilkrasch".Det är så vidrigt.
Avrättning för alla inblandade är det enda rätta.
Tyvärr är det inte bara Baby P:s familj som måste avrättas isf.
Det är hela samhällets fel, som inte gjorde nåt.
Det skulle aldrig ha fått hända!
idag firar vi:

♥ VILJA! ♥


Vincent och jag väckte vilja imorse med sång och presenter.
Hon vaknade med ett leende på läpparna.
Vincent hjälpte henne att öppna presenterna  och
sen kollade vi på "inging" (tingeling) en stund innan moster nanna
kom hit och fixade frukost, och jag gick till praktiken en stund.

Nu väntar vi på att min minsta syster ska komma hit, då ska vi gå ut en sväng tänkte jag.
Sen måste jag börja förbereda maten. Kl: 17 kommer gästerna! =)

[ge aldrig upp]


"... allt för många gånger har du fallit in i gråt.
Skrikigt och sagt att ingen annan kan förstå....

...det finns mycket värdefullt som livet har att ge dig,
titta runt omkring dig och njut av själva friheten.
Tänk sen tillbaka när drömmen blivit sann,
hur du krigade mot helvetet men till slut vann...

... att du gråter och skriker och har känt dig helt värdelös,
men med ens när nåt gått fel så gör alltid ett nytt försök.
Så blicka aldrig bakåt, det finns nya steg som ska tas...

..du är halv nu men snart så är du hel, snart glömmer du det svåra
och glömmer dina fel.."
S. Ge aldrig uppälskade ängel

Vincent är ett grymt barn! Han upphör aldrig att förvåna och chockera! Det senaste är att han går runt och sjunger på BERT-sången, ni vet, den där "älskade ängeel... duudududiduu.." Haha! Vinnie in my ♥!
Dagen som gick..

Idag har vi varit hemma och inte gjort nånting nästan. Jag hade förväntat mig att jag eller vilja eller båda två skulle bli sjuka, men icke... Konstigt. Men jag är glad för de! =) Vi har kollat på Tingeling, Shrek och Sunes jul.. och så har jag tvättat massor. Jag fick för mig att jag skulle tvätta Viljas "Gullan" - hennes gosedocka, men det skulle jag tydligen inte ha gjort för hon blev INTE glad! Hon grinande och pekade på tvättmaskinen och sa: gullgullguuuullguuuulll! Men sen fick jag förklara att Gullan bara badade lite och då försvann sorgen. ;)

Gullan badar - kul tyckte barnen!


Mina glasögon har råkat gå sönder av någon konstigt anledning...! Så det blir till att köpa nya. Jag fick hem några provbågar på posten idag! =) (mina favoriter är dom i vänstra raden)Ja.. annars har de väl inte hänt så mkt mer idag... förutom att jag har gått runt och känt mig som en jävligt nedvärderad människa som man utan problem kan spotta på och trycka ner hur som helst. Jag blir jättearg på mig själv att jag tar åt mig av en människa som jag VET inte är värd mycket, men jag är ändå mamma till hans barn och jag blir ledsen när jag får noll respekt för de..

Nu ska jag fixa iordning lite här hemma inför imorgon, då vi ska fira våran 2åring. Jag ska städa lite och kalaspynta lite med ballonger och sånt.. och slå presenter förstås :)


det värker..

det värker i mig.. för att jag hatar! Vem hatar jag? Jo, barnens pappa.. Han har fått mig att sitta och gråta på min dotters födelsedag. Han är en sån himla vidrig människa.. Jag blir upprörd ibland när folk säger att dom önskar att dom "skaffat barn med en annan", men idag är det precis så jag känner. Jag önskar att han inte fanns.."Ja må hon leva, ja må hon leva...."

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Den 19:e november, för två år sedan så föddes världens finaste lilla tjej!
Prinsessans namn blev Vilja Otilia.
Vi älskar vår lilleskruttskutt!
Grattis på min lilla sessas 2:års dag!

Hipp hipp hurra!

♥ ♥ ♥
Viljas 1:års dag!
Vi kommer inte fira Vilja idag, men imorgon blir det ett litet kalas för närmsta familjen bara, det blir hemmagjorda köttbullar (viljas favvo) och klyftpotatis! Mormor skulle överraska med tårta, men har på känn att det blir en rosa prinsesstårta! På söndag blir det ett kalas nr 2. Då är det dax för det årliga släktbarnkalaset. Vi hyr lokal och firar släktens alla småttingar på en och samma dag. I år kör vi på pizzabuffé och en varsin tårta åt alla barnen. Pizzorna får dom baka själva! Det blir mkt kalasande framöver med andra ord (hoppas vi kan få vara friska).
smygstart med saffran...Systerystrarna var hos mig idag (tur var det, för vincent sov hela dagen och ja skulle haft ganska tråkigt utan sällskap), och vi kände för att släppa julfeelingen fri! Vi bakade saffransbullar (lussekatterna håller vi lite till på), drack glögg och lyssnade p julmusik! =) Myspysigt! Vilja hjälpte till att baka förstås. Men vincent fick hålla sig borta, han sov som sagt största delen och sen kollade han på Tingelingfilmen - ja de e sant! Vi har den nu! Så fort jag får tid ska jag se den!
Syster A. var så himla rolig idag, hon köpte en liten present åt vincent när hon var och handlade: en spindelmannen visselpipa! Och gissa vad han skulle ha den till? Han skulle ha den att blåsa i när han ville att mamma skulle komma ;) Haha! Livsfarligt att uppfostra min son på det sättet, men vi gör väl ett undantag vid sjukdom!


Morgonmys


Vilja rör i grytorna!


Myyyyycket mjöl!Bullmonstret!de va väl det jag visste...

...det är redan dax för nästa idiotiska drag av barnens pappa.. Jag blir så trött på att jag inte kan få lugn och ro mer än korta perioder. Det var inte så värst länge sen jag var en h*ra och en f*tta enligt honom.. (ni som följer bloggen vet) och nu har nästa grej dragit igång. Jag fick nämligen ett kravbrev.. jag hade tydligen inte betalt ett ikealån på länge. Grejen är bara den att jag inte ens har något ikealån så jag blev väldigt förvirrad. Men sen förstog jag vad det var, det var vårat (mitt och barnens pappa) gemensamma ikealån som vi hade när vi var tillsammans. Vi kom överrens om, för snart 2 år sedan, att han skulle betala av det lånet eftersom jag betalat massa andra grejer (självklart nekar han till våran överrenskommelse nu). Jag trodde att kontot var avslutat för länge sen. Men tydligen inte. Eftersom han stog som fakturamottagare så fick jag aldrig heller reda på det, förrän nu, då han struntat i att betala. Jag ringde honom idag och lyckades prata med honom lugnt och sansat, fast att jag helst bara hade velat skrika rakt ut. Han vägrar gå med på att betala lånet själv, fast att jag förklarat att jag inte kommer ha råd att betala det. Han betalde inte en krona i underhåll under dom första månaderna som vi var separerade och att han nu vägrar betala gör mig så jävla förbannad. Han förgiftar mitt liv på nåt konstigt sätt... det finns INGET som kan fungera felfritt.. Imorgon kommer jag iaf fixa så att vi får dela på lånet, man kunde tydligen det och sen ska jag se till så att det har avslutats. Sen får jag försöka betala min del. Jag vill ju inte råka illa ut bara för han har varit en idiot. Men det är så typiskt att det ska komma NU! Nu när det är födelsedagar och jul och allt..

Om det ändå vore lagligt att slåss... riktigt hårt!


go unga föräldrar!

Den HÄR artikeln gjorde mig glad! Det handlar bl.a om det där "perfekta tillfället" att skaffa barn - gissa vad? Det finns inte! Man behöver inte vänta bara för att alla andra gör det, och det finns många anledningar till att inte vänta för länge. Redan vid 20 års ålder så börjar fertiliteten att sjunka. Man bör helst skaffa barn innan 30, men rent biologiskt ligger den optimala åldern för att föda första barnet mellan 20 och 25 år. Det finns många risker med att föda barn för sent i livet.

Föräldrar idag har mycket höga krav på sig själva att bli perfekta föräldrar. Det är förstås väldigt bra, men jag önskar ändå att fler såg på barn som något man kan få medan livet pågår, att det inte behöver bli ett så stort projekt.

Läs artikeln =)sucken

Jag hann precis avsluta min pedagogiska övning på förskolan när telefonen ringde: vincent har kräkts två gånger! så de va bara att pallra sig hem igen. Syrran åkte iväg med en handlingslista åt mig. Så snäll! Och så skulle hon hämta hem viljutt, utifall att han oxå blir sjuk, jag vill inte att hon ska behöva vara på dagis då. Hon får vara hemma med oss istället. Jag är ju självklart livrädd för att det är kräksjukan som spökar nu, men jag har hört att man inte brukar få feber då? (måste undersöka) jag tror att anledningen till att vincent kräktes var för att han hans feber ökade så himla fort och mycket, han var lite borta.. han sov inte men han var inte heller vaken, och så mumlande han massa saker och gnisslade tänder, det kan ju hända att man kräks i sånna fall, spec. småbarn. Vi får helt enkelt hålla tummarna för att vi klarar oss ifrån kräksjukan! Och sen hur jag ska lyckas få ihop allt med min praktik som jag missar nu det är ett problem för sig. Syrran skulle handla hem handsprit iaf - alltid bra att ha! Ska nog ringa henne och be henne köpa hem vitpepparkorn oxå...! Men mest synd är det ju förstås om vincent just nu. Jag måste försöka få i honom alvedonen, han vägrar! Jag har sånna där tabletter som smakar godis och smälter på tungan åt honom, och dom har alltid funkar bra förut, men just nu är det bara tvärstopp! Hur ska jag lyckas? Tvång klarar jag inte..dangerous...

Shejjki shejjki asset gör varje morgon till en happy morning!

OH MY GOD!

Oh my god! Oh my god! Oh my god! Fick godkänt på en till tenta idag! =D

Vad ska jag säga..? Vinden har vänt!typiskt

Vincent vaknade med feber och en snorig liten näsa. Stackarn! Men det är så himla typiskt, att det ska hända nu under praktiken.Förra veckan var det jag som var sjuk och nu är det barnens tur. Undra hur jag ska lyckas pussla ihop allt sen, när jag nästa vecka måste gå i skolan OCH ta igen lite praktik? Hur gör folk som har barn och pluggar samtidigt?

Idag har jag iaf lyckats ragga b-vakt. Så jag kan komma till förskolan och genomföra en obligatorisk pedagogisk övning. Tack sis! Världens bästa syster måste jag säga, som ställer upp som barnvakt fast att man ringer kl 7 på morgonen när hon ligger och sover!

Nu ska jag serva vinnie lite, han ligger nerbäddad i soffan med täcke och gosedjur och kollar på bolli. Han har beställt nyponsoppa! ;)
vuxenfilmstips!Torkel i knipa - ni som inte sett den, SE DEN! Den ÄR bra! (obs, ingen barnfilm!)favoriter

Snodde en liten lista av Jossa!

Favoriter just nu:


Plagg: tight ass jeans - nerstoppade i stövlar, eller kjol helt enkelt!

Färg: oohh svart svart svart! Iaf om vi snackar kläder!

Ytterplagg: gillar min rosa esprit vinterjacka som jag har snott från mami!

Frisyr: utsläppt och så i med lite magic dust så är man sådär vardagsläcker! ;)

Skor: är galet kär i mina läderstövlar, men skulle mer än gärna vilja ha ett par varmfodrade vagabonds till vintern... och ett par gosiga UGGs! Sponsring, nån?

Accessoarer: hmm.. min mobil? =D

Vill-ha-plagg: ooh.. jeans jens jens! Kan aldrig få nog utav det!mamma - the hjärtekrossare!

Jag var INTE populär idag när jag kom för att hämta vincent på dagis! Han hade skaffat sig en ny favoritkompis idag - en TJEJ! Och dom ville leka idag, och hade pratat om att följa med varandra hem. Dom förstår ju inte att det är föräldrarna som måste bestämma sådant och inte dom. Och vincent blev så ledsen när jag sa att vi var tvungna att gå hem för att det var så sent och att han och lilla tjejen fick bestämma en annan dag som de kunde leka, så tårarna sprutade på honom och han skrek bara rakt ut. Det är inte ofta man ser honom SÅ ledsen och arg, det var ett utbrott som hette duga. Jag fick kämpa länge innan jag tillslut fick med mig honom hem.. Han var så arg på mig, han pratade inte med mig på hela vägen hem.. shit jag har krossat min sons hjärta.. Hjärtat hinner bli krossat och spottat på många gånger i livet, det får man vänja sig vid.. men vid 4:a års ålder? Nee.. det känns på tok för tidigt!
gamla efterlängtade bilder...

sitter och myser med alla gamla bebisbilder som jag nu har fått..

Vincent - nykläckt och liten bit framåt..
Vilja från gravvelicious mamma till bebis..

Fan vad liten jag ser ut på bilderna! Fast de var jag ju iofs.. =P Tur att man har ryckt upp sig lite och hottat till sig! (ibland iaf, haha)oooh...

äntligen har sessan somnat.. efter ca 2 timmars konstant gnällande! Men vet ni vad? Det gör inget idag! För jag är jääävligt glad idag! Senaste tentan som jag lämnade in, som jag var HELT säker på att jag skulle få ett U på och få lov att komplettera fick jag GODKÄNT på! =D Fiifaaan vad happy jag är!
Hey motivationen - welcome back!tröttis
Hur kommer det sig att jag var sjukt mkt piggare vid kl 06.00 än vid kl.18.00??min rosa...

...nya fina hårddisk är nu proppad med alla gamla bilder på bl.a. barnen när dom var små! (mindre) ♥  Jag ska lägga ut lite roliga och fina bilder här sen! Weei vad glad jag är som äntligen har fått bilderna! De tog ju nästan bara....2 år.kvällsgöra


Into the blue är det som gäller i rutan ikväll! Den är så himla bra! Och sen är dom ju så snygga oxå!Vad kul det skulle vara att lära sig dyka... de måste jag nog sätta på min "2do innan jag dör - lista". Flytta till ...typ thailand får jag inte heller glömma att skriva dit.update!

Jag ringde snällt och bad honom sänka ljudet på musiken. Efter en timme blev jag galen, gick ut och skrek på honom, men han svarade inte (rökte på balkongen). Nu har jag skickat securitas på honom! IDIOTO!


Muhahahahha!nu j**vlar

min granne har verkligen svårt att fatta att man inte kan spela dunkadunka varenda jäkla helg så att det hörs in till alla grannar! Spec. inte då han vet att det bor massa barnfamiljer och när han redan fått x antal klagomål på sig! Jag blir så förbannad! Kommer skicka securitas snart...


Känner hur bitchen i mig tar över......the pride is not broken..

Var tvungen att ringa pappa och fråga vad den nya takidalåten heter, haha! Den är så *piip* bra!2night

mys, soffan, godis, godnattsaga,
idol, sms-hets, mr dator,
vatten, ljus
tankar


2morrow

50 års fest!
middagssamtal

Jag och vincent satt och smacka i oss pommes, lövbiff och b-sås samtidigt som vi diskuterade våran halvtrasiga tv.

Vinnie - vi måste köpa en NY tv!

Mamma - ja.. men mamma har inga pengar. Iallafall inte så mycke pengar att det räcker till en tv. En tv kostar mycket pengar.

Vinnie - ja, då får vi ta UT pengar! (världens största leende!)

Mamma - men det finns inte så mycket pengar att ta ut heller.

Vinnie - hmm.... då får PAPPA ge dig pengar!

Mamma - haha, ja säg det till honom du.

Vinnie - jag ska säga till honom att han ska ge pengar till mamma så vi kan köpa en NY TV! En stor!efterlängtatEtt nytt nummer av Mama i brevlådan! Lovely!hemsk natt

Vilken hemsk natt jag hade idag.. igår..? (vad säger man?) Somnade och vaknade ganska så snabbt igen, det hade hänt en liten olycka i vinnies säng. Jaha, upp och duscha barn, tvätta sängkläder och sen försöka somna om på nytt. Sen vaknar vilja och skriker, men somnar om tillslut igen. Jag somnar. Sen piper mobilen och jag får svårt att somna om. Ligger och vrider på mig i säkert över en timme. Somnar om. Sen vaknar jag av det lixom... droppar! Vilja står brevid sängkanten. Jag fattade ingenting först. Sen insåg jag att det var olycka nr 2 den här natten. Blöjan hade åkt på sidan på nåt konstigt sätt, jag förstår inte HUR hon lyckades kissa på sidan av den (?!) rakt ner på golvet - 5 CM FRÅN MIN MOBIL!! Shiiit vilken tur att den klarade sig! Ja, blöjan var ju iaf torr =/ Sen när kl var strax innan 5 så vaknade båda barnen och var hur pigga som helst. Jag fattar ingenting. Dom är morgontrötta båda två, men jag vet inte vad som hände den här natten? Planeterna stog väl fel eller nåt.. knas i galaxen..? NÅT fel var det iaf!  ingen av dom brukar heller vakna om nätterna! Och tyvärr så har vi väl åkt på ett litet bakslag med vinnie och hans blöjfria nätter. Jag har ändå velat försöka få honom att sova utan blöjan, men nu får han ha den på om nätterna några dagar framöver. Jag orkar helt enkelt inte springa omkring varje natt och tvätta sängkläder..

Känner mig sliten värre. Nu har jag iaf lyckats plugga en hel del. Så nu blir det hopp i säng och jag hoppas jag får en lugn natt inatt! (ska nog lägga mobilen på ett säkrare ställe)


najti! [S.L.I.T.E.N]aaaouchHuvudvärk


Aj aj aj aj...aaaouchHuvudvärk


Aj aj aj aj...Nattinatt - wanna be a spoiled wife!

Nu räcker det med Gardner, malaguzzi och freinet för idag! Suck och pust. Om man ändå kunde få vara lyxhustru... ska drömma mig bort bland lyxvillor, jacuzzis, sexiga bilar, brunbrända ben, louie vuittonväskor och heta drinkar...
Imorgon blir det VFU för min del. Rösten har hittat hem.
Lucky me!

Over and outlotta (du glömde länka) - undrar vart min mor köpt den mjuka luciakronan! I en buktik på köpmangatan i eskilstuna, men den finns att klicka hem på nätet på flera olika ställen, ex: www.sunnykid.se, www.semikolon.se, www.abcleksaker.se! Lycka till!Take a bow


Well... Take a bow!
Visst är den bra?! LL. IN MY ♥ Jag vet flera tjejer som borde tillägna den här låten till sina killar/ex! Varför inte rada upp dom alla på rad och sen får alla tjejer sjunga ut för dom? Det vore nåt de.. haha.. i min drömvärld!


Nu när jag tänker efter så vore det bästa om alla tjejer var iklädda endast underkläder oxå.. bara för att det skulle vara så himla kul!

Say my name B.I.T.C.H.!tröttis

Jag somnade ca: 02.30 igår...idag..?


Tänkte bara upplysa om det.stavfel

jag vet att jag ibland råkar få med lite stavfel och punkter på fel ställe o.s.v men det får ni ta helt enkelt, jag är pluggande mamma - alltså jag har inte tid att rätta till såna smågrejer! Hoppas ni kan leva med det! Eller hoppas och hoppas.. ni har ju faktiskt inget val! ;)Lusse lelle lusse lelle..

Min mamma har köpt en present till viljutt idag! En mjuk luciakrona! =D Jag hade önskat mig en sån åt henne. Det är ju perfekt! Spec. för henne som knappt har något hår! En vanlig luciakrona skulle hon slita av sig direkt, för den skulle bara göra ont på skruttens lilla huvud ju.. Tack mormor säger vi! ♥Och det är inte bara till viljutt mamma har shoppat, hon hr shoppat massa till mig oxå. Hon är världsbäst min mor! Idag har hon köpt en extern hårddisk åt mig! Jag är så glad! Och det bästa av allt: denm är ROSA! =D I helgen har barnens pappa lovat att lägga över alla bilder på barnen från när dom var små på den. Det är flera hundra bilder. det ska bli så himla kul att titta på dom sen. Självklart ska jag bjussa på några härliga tjockisbebisbilder här på bloggen =)
Glad överraskning

Imorse när jag skulle packa vincents ryggsäck till dagis så hittade jag en liten lapp längst ner.. det var ett hjärta och i hjärtat stod det "till mamma från vincent", jag blev jätteglad! Självklart förstår jag att det inte är han som varken har klippt ut hjärtat eller skrivit i det, men ändå. Det är väl fördmodligen hans pappa eller pappas tjej som gjort det. Det var iaf en glad överraskning, och kanske ett tecken på förändring hos hans far? (om det nu är han som hjälpt till) När vi var tillsammans så glömde han t.o.m bort min födelsedag en gång.


Undra om det är sånna saker som gjort mig till en (ibland) bitter människa? Hmm..Min mamma

Min mamma är så cool! Jag har fått information från min syster att hon vid ett tillfälle använde orden: "jag kommer lacka ur!" eller nåt i den stilen. Haha! Go mami!Nyfiken

Jag har märkt att mina antal läsare har ökat en hel del... vilka är ni? Ni måste ju förstå att jag blir nyfiken!

Jag utmanar alla mina läsare att droppa anonymiteten!tisdag - the DH day

Godmorgon! Idag har jag varit gnällkärring på dagis. Men dom tog det bra ;) Tycker faktiskt att om barnen har varmfodrade gummistövlar så kan dom oxå använda dom sånna här dagar, och galonisar ovanpå overallen är faktiskt inte helt omöjligt. Igår när jag hämtade vincent så var både hans skor och hans overall helt täckta av lera. Det är inte så kul. Man hinner ju inte tvätta allting. Och det är ju ändå onödigt om det ska bli lika lerigt nästa dag. Att barnens kläder blir smutsiga får man ju självklart ta, men ett par galonisar skulle iaf skydda lite =)

Det blev ingen praktik för mig idag heller, tänkte spara på rösten idag så att jag kan gå imorgon. Helt otroligt att jag inte har kunnat prata sedan typ... fredag/lördag! Min granne skrämde mig lite, både hon och jag har magkatarr typ, vi brukar deala lite medicin och sånt där, och igår sa hon att hon hade tappat rösten förut, tillslut hade hon kollat upp det hos läkaren och då höll tydligen hennes stämband på att frätas sönder pga magkatarren! Jag som e light-hypokondriker blir ju väldigt orolig!
Idag blir det plugga. Håller på och läser om olika pedagogiker, det är väldigt intressant faktiskt! Men det bästa av allt, vet ni vad det är? Det är TISDAG! Och alla vet ju att tisdagar = DH-dagar! =D

Happy dayhissrädd?

Varje gång jag åker hiss.. eller nej, inte varje gång, men varje gång jag åker hiss själv, och speciellt hemma hos mig när jag ska ner i källaren och hämta/lämna barnvagnen så tänker jag alltid samma sak: tänk om det skulle stå någon där när dörrarna öppnas! Typ en mördare, häxa, självmordsbombare, spöke...?? Shit vad läskigt det hade varit! Min källare är faktiskt väldigt kuslig. Det är lixom som en lång, smal korridor. I ena änden finns hissen och i andra änden parkerar vi alla barnvagnar. När jag är själv där nere så brukar det gå bra att gå MOT vagnarna, men sen när jag ska vända och gå mot hissen så får jag alltid känslan av att det är någon bakom mig, så jag brukar spring-gå sista biten.. uuuuh vad creepy! Kalla kårar värre!  Med dom här orden tackar jag för mig. Time 2 sleep!

HUR ska jag kunna sova nu? Nu har jag ju skrämt upp mig själv.. shit..Lista

 

Nu är jag inne på det här med listor,haha! Jag snodde den här från Cissi

 

1. Vad är klockan? 19.47

2. Ditt namn? Sophie

3. Smeknamn? fia, fialotta, soffan you name it..

4. Piercings: Öronen bara, och I örat. Har haft i näsan och naveln. Räknas öronen som piercing förresten?
Ne, kanske inte.

5. Ögonfärg: Blå

6. Födelseplats: Eskilstuna

7. Favoritmat? Hmm.. hatar sånt här med favorit..., jag kan aldrig bestämma mig! En sak jag älskar är ju bearnaisesås! ;) Funkar på allt!

8. Någonsin varit i Kalifornien? Näää, men om nån vill ta med mig dit så varsågod!

9. Någonsin tapetserat något med toalettpapper? Ja. En person faktiskt. Fan.. det var jävligt elakt jag vet. Men vi var små då...

10. Älskat någon så mycket att du börjat gråta? Tyvärr ja.

11. Varit med i någon bilolycka? haha ja! Men det var inte så farligt, bilen kan ju alltid tejpas ihop med tejp tyckte vi! ;)

12. Krutonger eller baconbitar? krutonger!

13. Favoritdag på veckan?  Oooh freedag såklart!

14. Favoritrestaurang? Mc´donalds?

15. Favoritsport ? yoga, gymmet, kamp!

16. Favoritdrink: jag gillar skumpa! ;)

17. Favoritglass: äter inte glass så ofta.. men vaniljglass med kolasås är jag inte bang på!

19. Favorit-snabbmatsrestaurang: ja men nu då! Mc´donalds? =D

 20. Vilken färg har din sovrumstapet? Vit/beige typ.. lite trasiga, mina barn har pillat i skarverna =//

21. Hur många gånger kuggade du på teoriprovet? ingen! =D

22. Vem fick du ditt förra mail ifrån? Äääh.. det var väl nån slags undersökning eller nåt..

23. Vilken affär hade du valt att övertrassera ditt kreditkort i? Polarn o Pyret!

24. Vad gör du oftast när du är uttråkad? Pratar i telefon, bloggar, kollar nyheterna, äter..

25. När går du och lägger dig? 23 - 00 nånting.. alldedes för sent!

26. Varför går du och lägger dig den tiden? Jag är väl inte tillräckligt trött? Eller så har jag för mkt att göra.

27. Sover du ensam? Ja oftast.. eller med 2 barn.

28. Vilket tv-program missar du inte? DH! DH! DH! DH!!

29. Senaste person du gick ut och åt middag med? Min klasskompis M och jag är båda suckers för kinamat ;)

30. Ford eller Chevrolet? Inget tack! BMW tack.

31. Vad lyssnar du på just nu? Ironik - Tracy

32. Vilken är din favoritfärg? Vit, svart och rosa! ( sa ju att det var svårt med favoriter!)

33. Hav eller flod? Havet låter romantiskt..

34. Hur många tatueringar har du? typ.. 2 eller 3.. vet inte riktigt hur jag ska räkna dom =P

35. Har du någon gång kört slut på bensinen? Ähm.. tror faktiskt inte de =) Framförhållning!

36. Katter eller hundar? Näe inget av de, men om jag måste välja får de nog bli en hund.. en liiiten.

37. Klockslag när du blev färdig med det här mailet: 20.05UtmanadJag tog utmaningen av Jossa och Nina!

Regler
Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
Utmana 7 stycken i slutet av detta inlägg genom att nämna deras namn och länka till dem.
Låt dem få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar hos dem.
1. Jag är sjukt mörkrädd! Jag sover med både lampan tänd och tv:n på (iaf när jag sover ensam).

2. Jag hatar att vara den enda vuxna personen i våran familj. Jag VET att vi var det väldigt bra, och vi ska vara glada för att vi har tak över huvudet och mat på bordet och blablabla, men jag är så sjuukt bitter för att behöva leva såhär, och ibland känns allting bara så meningslöst. Jag är stark motståndare till att kärnfamiljen är det bästa, och hyllar ofta den ensamma mamman men innerst inne så längtar jag efter tvåsamheten!

3. Jag kan gå från SJUKT deprimerad ena dagen till SJUKT glad den andra, och jag hatar mig själv för det, mitt humör är som en jävla bergochdalbana. Jag har länge funderat på att gå och prata med en beteendevetare eller nåt, men dom där glada dagarna gör att jag glömmer bort det.

4. Jag svär på tok för mkt!

5. Ibland önskar jag att jag hade en ätstörning för jag känner mig så tjock och ful. Och i just den stunden känns det som att jag hellre skulle föredra anorexia faktiskt.

6. Jag har en dödsångest som heter duga! (sjukt med tanke på föregående punkt.) Jag är även jätterädd för att det ska hända mina barn något, att dom ska vara med om en olycka eller nåt, och jag oroar mig väldigt ofta över det... tror jag är hypokondriker också..

7. Jag grinar för allt.


Okej, den här listan skulle jag nog kunna döpa om till "svarta listan", men jag tänkte att allt annat i den här bloggen är ju oftast väldigt positivt och roligt så jag måste mata in lite sån här information också för att väga upp balansen ;)
Jag tror att jag ska göra om den här listan om ett halvår. Undra hur det kommer att se ut då? Kanske lite mer positiv =)


Jag utmanar alla som vill!

Nu julbloggar vi! =D

Jag är ett riktigt julfreak! Jag älskar julen. Och jag är så himla glad just nu. Varför? Jo därför att jag kommer att få ha barnen både på jul och nyår i år! =D Jag hade barnen förra julen, därför trodde jag att barnens pappa inte skulle vilja att jag skule ha dom i år igen, men det var inga problem! Jag är lycklig. Barnens pappa är lite mer en sån där julhatare.. och jag är mer julälskare, och jag vill ju att barnen oxå ska bli julälskare! Vi kommer att fira julen hemma hos min mamma och pappa. Och nyår kommer vi att tillbringa tillsammans på hemlig ort, i en stuga som mina föräldrar har hyrt. Nu längtar jag till första pepparkaksbaket med barnen!Förra julen var första julen som ensam mamma, vi var lite kräksjuka och sådär men det gick vägen för det. Barnen hade det jättebra och det är huvudsaken! I år kommer det bli jättekul, där är ju så, ju äldre barnen blir desto roligare =)

Förra nyår var barnfritt, vilt och sjukt kul men i år blir det lugnare, det ska bli skönt!                                                                                                                             
Tatueringen goes kändis

Jag e med på expressen.se! =D Eller.. ja... inte JAG då.. men min tatuering är det ;)

Kolla HÄR!Rösten?

Rösten är fortf. på villovägar.. jag blev hemma från praktiken idag. Jag skulle säkert skrämt barnen om jag gått dit.. Blir hemma och läser lite härlig litteratur istället.. vad sägs om Boken om pedagogerna? ;) Inte illa!

Idag kommer mina älsklingar hem! ♥ Har saknat dom! Undra hur dom reagerar nu när mammas röst är borta.. hoppas dom inte tar tillfället i akt och hittar på massa bus bara.
Start på dagen

Dregen - IN MY HEART! Glömmer aldrig när jag och min vän S. var på Backyard babies och röjde ASSET av oss! Sen flirtade vi in oss på V.I.P:en! Fotona på oss och Dregen ligger i tryckt förvar.. men borde nog skaffa ett bankfack att låsa in dom i ;)

Mina vänner, låt mig presentera DYSFUNCTIONAL PROFESSIONAL!
Vart e rösten?

Jag har tappat rösten! Det är så himla jobbigt!Du får inteDen här låttexten sätter ord på allt.Hemlös får pengar

Läser på expressen. En hemlös man, fick helt plötsligt 10 000 norska kronor i handen utav en okänd människa som gick förbi honom. Han sa: "Jag har nog med pengar i det här livet, och jag tror att jag har lite till nästa också." Efter att den okända mannen gått iväg så kom det en liten pojke och gav den hemlöse 6kr. Då gav den hemlöse 500kr till den lilla pojken. Han menade att det är inte varje dag man får ge bort pengar. Det här tycker jag är så fint. Jag blir så glad av att läsa sånt här. Jag säger bara en sak: Länge leve ALTRUISM!
70-tals fest

Igår körde hela familjen 70-tal, hela vägen ut! Pappas egna ord:
 
"Ikväll är det spritförbud! Det är bara hasch som gäller!"Det var kul. Mest medelålders/oldies, men det är ju lika kul de ibland =P Jag buggade, drack sambuca och dansade gammeldans med pappsen! Tyvärr var vi lite slitna från fredagen, så kl. 00.30 låg jag i sängen =P Jag tror aldrig jag haft så många sms, och missade samtal som jag hade idag när jag vaknade, haha! Jag vet att ni tycker om mig, men jag kan inte alltid vara tillgänglig ;) Haha... nee.. så där får man inte säga.. då får man inga kompisar tillslut =P Jag bjussar på lite härliga hippiebilder innan jag sätter igång och firar pappas dag!


Peace, love and understanding!Fars dag <3

♥ Grattis till min kära pappa på fars dag! ♥
Hippieinspiration

Hair får vara min inspiration för kvällen!Gårdagen - skumpa, lockar och dyrt vin

Vi hade det jättebra igår, och KUL! Först åt vi jättegod mat på ett mysigt ställe och sen drinkade vi vidare och shejjkade loss lite på ett annat ställe. Det värsta idag är att jag har tappat rösten! Höll på att tappa den redan igår, gick omkring och väste, sen var jag ju tvungen att säga till alla som jag träffade att "alltså jag låter inte såhär i vanliga fall!!" Haha, skadat. Men idag är rösten iaf totalt gone... Har druckit massa te med pepparmintshonung... hoppas den kommer tillbaka snart. Ikväll ska jag ju göra den där goda gärningen och följa med mina föräldrar på fest. IGÅR fick jag veta att det är en 70-tals fest! Jag tror jag kör på hippie ikväll.. Men ska nog tvätta bort gårdagens smink först ;) (freeesh freesh freesh)


syrran goes bilmeck!O.B.S! Denna bild är ej arrangerad ;)
STAAJJLIIING

Igår smackade jag upp mina wallies som jag har köpt =)
(vinet var för halsen...höhö..)Weiii!! Nu ska vi fira!

Tentan är avklarad! Det gick... SKITBRA! =D Det känns så iaf, jag är nästan helt övertygad om att jag måste lyckats skrapa ihop poäng till en G iaf! =D Jag känner mig så OTROLIGT lättad! Den här tentan har gett mig så mkt ångest och nu e den över! Im so happy!

Och sen blev det ännu bättre när jag kom hem, då såg jag att jag hade vunnit mascaran som jag var med och tävlade om på en annan tjejs blogg! =D  Och sen att det är just den mascaran som jag alltid använder är ju perfekt! Det finns ingen bättre mascara än max factors masterpiece, trots att det är ganska så dyr så är den värd varenda krona, men nu har ju jag turen och slipper köpa! =D Tack Charlotte!Nu ska jag dressa om lite. På med den lilla svarta, och sen sätter jag igång och firar dagens tenta! =D (vem har sagt att man inte kan fira i förskott? ;)

Cause Im a MATTEf*cker, yes I am!LovelyFinner mitt inre lugn idag med en helt underbar låt..


Melissa Horn & Lars Winnerbäck - Som jag hade dig förutär jag dum i huvudet?

"det finns minst ett helt tal som inte är ett naturligt tal, varje helt tal är ett rationellt
tal och det finns minst ett rationellt tal som inte är ett helt tal, varje rationellt tal är
ett reellt tal och det finns minst ett reellt tal som inte är rationellt, varje reellt tal är
ett komplext tal och det finns minst ett komplext tal som inte är reellt?"

Jag är rädd för att morgondagens tenta kommer att gå åt pipsvängen!
Världens bästa deal!

Jag har världens bästa föräldrar. Dom hade världens bästa deal på förslag till mig idag när jag ringde. Om jag följer med dom på FEST på lördag, så bjuder dom mig på en utekväll imorgon! Jag ska ut med syrran och fira henne i efterskott med hennes kompisar. Vi ska först käka ute på en myyysig restaurang och sen blir det nog ett besök på nåt lämpligt dansgolv i stan.

♥ Tack mamma och pappa! ♥Om jag tog dealen? Hell yeah!Rrrr..

Idag är det en stor dag!

081106

Vincent har lärt sig att säga: R!Mamma är STOLT!Bysta upp mig?

Jag blir väldigt irriterad på folk som inte kan acceptera att det finns människor som faktiskt VILL operera sina bröst! Man kan ju inte tvinga någon att tycka om sina bröst, eller hur? Och att det skulle botas med psykolog? Bullshit! Det är ingen big deal, låt dom som vill operera brösten få göra det. Det var bara det jag ville säga.. Punkt! :)


Mia & Klara - Mona har opererat brösten!Godmorgon

Idag skulle vi vaknat kl 6, men vi vaknade kl 7! Men det gick ändå =) Ska tillbaka till dagis om en liten stund, ska på utvecklingssamtal. Späännande! Sen blir det till att plugga matte för resten av dagen - tenta imorgon! Usch usch! Men det får gå som det går ;)
Jag måste skriva och berätta om igår, när jag var mitt uppe i kaoset med dagishämtningen, då pep mobilen:

"Fan vilken underbar mamma du e sophie! Glöm aldrig det! Du är stark som har klarat det så bra alldedes själv. Sitter och läser på din Blogg. Puss"

Självklart blev jag jätteglad och tajmingen hade inte kunnat blivit bättre!
Tack min vän C!
Bjuder på lite morgon la musica!"I wanna give you some good, good loving..lalaalaaa..."OBAMA

Jag måste säga, att jag blev väldigt glad när jag hörde att Obama vann! Det är ju sjuukt spännande nu, man väntar ju på STORA förändringar! =D Go Obama!
Efter regn..

...kommer solsken! Jag bara undrar: vart f*n är solen?!träna skallen

Vincent är inne i nån period just nu, då han vill veta allting om allt, varför, hur och när? Och det är inga lätta frågor han ställer heller, så man får verkligen tänka till, och sen förklara på ett bra sätt så att han förstår, hittills har jag lyckats ganska bra, MEN det var inte lätt! Haha, snacka om att träna skallen!

Några av de senaste dagarnas frågor:

1. Vi var på väg hem från dagis häromdagen, och himlen var sådär jäättefint rosa. "Varför är himlen rosa?"

2. Vi var ute och gick, och det var kallt. Det kom "rök" ur munnen. "Varför kommer det rök?"

3. Vincent i duschen. "Varför sitter det sånt där på väggarna?" (d.v.s. kakel!)

Det roliga var att han själv svarade på den första frågan när han märkte att jag dröjde lite med mitt svar. Då sa han "jo mamma, jag vet varför det är så. Det är så när solen ska försvinna." HELT smart! Imorgon ska jag på utvecklingssamtal på dagis, då ska jag fråga dom om dom har pratat om solen där, för jag är väldigt nyfiken på hur Vincent lärt sig det. Han är som en liten svamp just nu, som bara suger i sig kunskap, så grymt!

jag vill bara...

..tillägga att den tidigare listan jag skrev, om mitt barnafödande, kanske framställde det här med förlossningar som nåt jättehemskt, men jag vill passa på att tala om att föda barn är det absolut häftigaste och det bästa som jag någonsin gjort, och jag bangar inte på att göra det igen =)När jag var liten..

Vincent var så himla gullig imorse när min mamma kom hit. Då började dom prata om när han var liten, och han visade mormor ett foto på honom när han var liten, sen sa han:

" vet duuu moormoor? När jag var liiten, då var mamma och pappa kääääära i varaannn.."


Kul liten lista

Den här idén har jag snott med tillåtelse från Carola ;)

När fick du reda på att du var gravid?
Vincent: kommer inte ihåg exakt vecka, men har för mig att det var v.6, eller v.7.
Vilja: det var lite tidigare än med Vincent, v.5 nånting..

Blev det en chock?

Vincent: Ja! Jag trodde inte på det, jag gjorde 2 eller 3 test, alla var positiva, men jag kunde ändå inte riktigt tro på det. Jag tänkte att sånna där test kan ju inte vara 100% pålitliga, men när jag gjorde ett test hos BM och det var positivt så började jag förstå att testen ändå hade visat rätt.
Vilja: Ja, men inte lika stor chock som med Vincent, som inte var planerad. Vilja var ju planerad.

Hur gammal var du?
Vincent: Jag  var 18 år, mitt uppe i min "hej jag festar 3 dagar i veckan -period"!
Vilja: 20 år.

Hade du mycket halsbränna?

Vincent: Nej, eller kanske lite.. i slutet av graviditeten.
Vilja: Ja, massor.

Spydde du mycket?

Vincent: Nej, 1 eller 2 ggr max!
Vilja: Ja, i början av graviditeten spydde jag jätte mycket, det var jätte jobbigt. Mådde illa konstant!

Hade du mycket foglossning?
Vincent: Nej, jag förstod inte ens var det var när alla andra som var på smällen pratade om det, för jag hade inte ont någonstans, jag mådde ju jättebra.
Vilja: NU fick jag veta vad foglossning var för något, jag hade jätte ont i slutet av graviditeten.

Har du fått bristningar?
Vincent: Jag körde med Body shops cacao butter, och jag tror att det hjälpte lite faktiskt, jag fick inte alls så mycket bristningar. Däremot fick jag en mörkt streck rakt över magen, ett "pojk-streck", och det stämde ju, det blev ju en pojke. Men strecket försvann efter han var ute. Tur de!
Vilja: Körde cacao butter med Vilja oxå och jag fick inte så mycket bristningar.

Trodde du det var en pojke eller flicka?

Vincent: Jag trodde att det var en pojke, jag kände det på mig. Alla grejer som man brukar använda sig av för att gissa vilket kön det är stämde in på att det var en pojke.
Vilja: Vi tog reda på könet på ultljudet, så vi visste att det var en flicka, men jag hade ändå svårt att tro det, förmodligen eftersom att jag redan hade en pojke och på nåt konstigt sätt trodde att jag "bara kunde få pojkar" (man blir lite knäpp när man är gravve, I know!) Jag vågade helt enkelt inte lita helt och hållet på ultraljudet.

Gick du över tiden?
Vincent: Ja, det var nog mitt livs längsta dagar! Jag fick nästan exakt 2v. över tiden. Jag skulle bli igångsatt på söndagen, men han föddes på lördagen.

Födde du för tidigt?
Vilja: Ja, hon föddes i v.38. Alltså nästan fullgången, men jag var ju säker på att jag skulle få stå ut till 42v. precis som med Vincent, så det blev lite av en glad överraskning.

Hur var förlossningen?
Vincent: JÄVLIG! Vattnet gick på fredagsmorgonen vid kl 5. Och sen höll helvetet på fram till lördagskvällen. Det var en utdragen förlossning, som aldrig riktigt kom igång, och trots att jag hade sviiinont så var mina värkar inte "effektiva", och det är INTE kul att höra. Att man har ont helt i onödan i princip. Jag är spruträdd och ryggbedövningen skrämde mig, jag vågade inte ta det, däremot fick jag en morfinspruta och akupunktur och det bästa av allt: lustgasen! I slutet blev det väldigt bråttom att få ut Vincent, han mådde inte så bra inne i magen, så jag fick värkstimulerande dropp - det var som att suga i sig djävulen! ;) En doktor och två barnmorskor var med under förlossningen, det var ju det bästa för både mig och för Vincent, men det kändes ändå som alldedes för mycket folk, det belv väldigt rörigt. Inte som jag hade tänkt mig. När krystvärkarna väl satte igång så tog det nästan precis en timme innan han var ute.

Vilja: Vattnet gick tidigt på söndagsmorgonen och värkarna satte igång direkt. Jag var hemma på landet med mina systrar, mamma och pappa var i sthlm med bilen och viljas pappa var hemma i stan, full! Han hade haft fest hemma hos oss. Tillslut var det en snäll granne som fick lov att skjutsa in mig till stan, hem till lägenheten. Jag hade pratat med pappan i telefon och sagt att jag skulle komma hem, och sa att han skulle sitta uppe och vänta på mig. När jag kom hem hade han däckat på soffan, det gick knappt att få liv i honom. Det var ölburkar överallt och dom hade även rökt inne. Tillslut hällde jag ett glas vatten över honom, för att han skulle vakna, men då blev han helt galen, han skrek och hade sig. Det var inte kul. Det var förjävligt. Jag ångrar nu, att jag då inte ringde en kompis istället. Jag kände mig så ensam. Jag städade undan ölburkar och fimpar, och diskade lite. Vid 9 tiden, så hade jag sjuukt ont. Ringde förlossningen, men dom trodde inte på mig. Dom sa åt mig att ta två alvedon och vänta lite till. Jag orkade hålla ut ca en timme till. Pappan vaknde, han var skitgrinig och tog en kopp kaffe. Jag grinade för jag hade så ont, och jag trodde att barnet var på väg att födas, jag fick lite panik. Så vid 10tiden åkte vi till sjukhuset, jag struntade i vad dom sagt i telefon till mig. På vägen stannade vi även vid statoil, för pappan var tvungen att köpa cigg! (jag blir så arg när jag skriver det här..) Kl.10.55 skrevs vi in på förlossningen och kl.11.04 var Vilja ute. Bedövning hanns inte med, jag fick hålla till godo med min kära vän lustgasen. Det var skönt att det gick så fort, så själva förlossningen var en positiv upplevelse, men allt runtomkring var hemskt. Jag önskar idag att jag hae tagit med mig en vän istället för pappan, för han var noll stöd för mig. På BB sov han nästan hela dagen, för han var så bakis.

Blev du sydd?
Vincent: Ja, 5 stygn.
Vilja: Nej.

Hur många var inne på förlossningsrummet?

Vincent: Jag, pappan, 1 doktor, 2 Barnmorskor = 5 st
Vilja: Jag, pappan, 2 jättesnälla barnmorskor = 4 st

Dragen med sugklocka?
Vincent: Nej.
Vilja: Nej.

Hade du någon nära med dig?
Vincent: Pappan
Vilja: Pappan

Vilket BB födde du på?
Vincent: Mälarsjukhuset
Vilja: Mälarsjukhuset

Hur stor var bebisen?
Vincent: 4620 gr, 52 cm (inte konstigt att det tog sån jävla tid!)
Vilja: 3675 gr, 49 cm

Vad fick bebisen heta?
Vincent Valentin (om det hade blivit en flicka hade vi Tindra på förslag)
Vilja Otilia (om det blivit en pojke hade vi Aron på förslaf)

Vincent på BB.


Vilja ca 1v. gammal
Jag har tyvärr inte så många bilder på barnen från när dom var små, för barnens pappa har inte direkt brytt sig om att ge mig kopior.sjuk gets kry snart

Jag tror jag håller på att bli frisk, hoppas hoppas! Jag mår mkt bättre idag än igår. Lyckades ta mig till skolan en stund idag iaf. Jag laddade upp med värktabletter innan och sen bet jag ihop. Det funkade =) Men nu är jag hemma igen och dricker te och pluggar inför matematiktentan på fredag. Usch.. får ångest när jag tänker på det, men men, det ska jag inte tänka på nu =P

Jag vill tacka min kära mamma som kom med en hel påse med massor av presenter från London till mig. Och som sedan hjälpte till med att skjutsa och lämna barnen på dagis. ♥pics

bjussar på lite pics från början av veckan =)

Sötnöten!


Vilja är söt, både med tungan inne och ute! ;)


Vinnie vill helst inte vara med på kort...

i tv:ns värld..
Jag lever i tv:ns värld ikväll.. Ugly Betty har flyttat hemifrån =D Och nu är det DH.. Väldigt passande för en kväll när man ligger däckad i feber.ooh f*ck

Jag håller på att bli sjuk... det värker i hela kroppen och halsen gör ooont...  =(

återkommer här lite senare.blossa 2008

Årets Blossa är här! =D Den smakar blåbär! Den måste inhandlas helt enkelt.
Matakuten

Yey!! Ikväll är det Matakuten! =D Jag hejjar som en galning på alla kockarna och BERT förstås, jag hoppas verkligen dom lyckas få upp ögonen på trötta sverige!fiasko

Såhär är det, jag brukar göra en jättegod currygryta. Mmm.. men sen hittade jag ju den här lilla burken i affären sist jag var och handlade och tänkte att det måste ju vara jättesmidigt att bara dra i en burk färdig grytbas i kycklingen!Jag gjorde precis som de stod på burken, förutom att jag tog bort alla starka ingredienser för barnens skull. Sen blev fet dax att äta.... och det smakade så himla ÄCKLIGT! Jag försökte först äta för att barnen skulle äta, men jag insåg att det inte gick, och jag är inte den som är kräsen när det gäller mat, så kan inte jag äta maten så ska f*n inte mina barn heller behöva äta! Ja, så det vara ju bara att duka av den middagen och sätta igång med en ny. Efter några minuter hade supermorsan fixat fram raggmunk på lingonsylt på bordet ;) Det går ju alltid hem!

Men usch vad jobbigt mkt disk det blev! =/ Och nu står det en jättestor äcklig currygryta på spisen som jag inte vet vad jag ska göra med...  jag vet ju att vi inte kommer äta upp den, men det tar ändå emot att kasta allting.. kanske ska man gå och bjuda grannarna på lite gryta.. hahahaha! Jag har en kinesfamilj i dörren brevid mig... dom lär ju gilla det!


Härmed vill jag VARNA alla för THAI GREEN CURRY! Dont do it![Amy]


pinkie pink

jag har lyckats färga mina vita lakan ROSA....

Vilken tur att jag gillar rosa! =P

Varför sitter jag och bloggar om mina rosa lakan? Jo, för att det onda inom mig försöker intala mig att det är bara SÅ mycket viktigare med rosa lakan just nu, än matematiskt tänkande!21 dec. 2012 - domedagen

21 dec. år 2012 är datum för domedagen. Enligt gamla profetior och data så är det då tid för jordens underång. Men jag har hört att man inte ska gripas av panik, det kan vara så att det handlar om en inre förändring hos människan och kanske inte vulkanutbrott och tsunamis. Jag hoppas på det inre - en nystart för människan fast med vår kära jord i behåll.
Det konstiga i klippet är att dom säger 23:e dec 2012, men på tv har jag hört 21:a. Ja.. vi får väl se.
upp och hoppa

"upp och hoppa tor! slå på trumman bror! Det är dans uppå valhall inatt..."

Jaha.. godmorgon då. Tänk om man slapp leva vuxenliv idag,  bara sitta hemma och kolla på alla vi barn i bullerbyn och dricka nyponsoppa typ... Det vore inte dåligt.
Har hemstudier idag. Måste fixa kurslitteratur. Sen skulle jag behöva ta mig till skolan och skriva ut lite mattepapper.. tenta på fredag. Fy! Hej ångest! Men man kanske skulle starta dagen med en timme på gymmet. Jo, så får det nog bli. =)

Happy f*cking monday!
hey

Hey sovmonstret, nu kommer jag och joinar!Idag har vi:


Pysslat - degat, ritat och gjort syteckningar. Vincent sydde en snigel...

...och Vilja en fisk.
Gosat!och målat naglarna lila! (mamma och vilja)
planer

Ikväll e de ensam mamma söker, yey! =Dnattgöra

Usch vilken natt... Vaknde av att vilja kom och la sig i min säng, och det var något som inte stämde. Jag tände lampan och såg att hon hade fullt me kräks i håret. Uuuh! Det var bara att sätta igång att tvätta, duscha och bädda rent. Jag var ju beredd på kräksjukans attack, så jag gjorde den klassiska handduksbädden och la vilja i mitten. Hon somnade om och sedan när vi vaknade igen så var hon hur pigg dom helst, och åt bra. Jag har kommit fram till att det kan inte ha varit någon kräksjuka, utan jag tror snarare att det har att göra med vårat besök i badhuset - hon fick ju en hel del kallsupar. Jag hoppas det är så, för kräksjuka nu är inget som vi har tid med. Men våran dag har blivit lite rubbad eftersom att vi varit uppe i natt och sprungit runt. Men men, de e ju söndag. Det gör inte så mkt att man är lite sliten...


livrädda mamman och vattenbarnet

Idag har vi varit i badhuset, med min kusin och hennes son. Det var kul, iaf för barnen =P Det var inte sådär tok mkt folk heller, TROTS höstlovet. De var ju skönt. Men vatten och barn i kombination skrämmer mig. Jag kan INTE koppla av en sek. Barnen hade puffar på armarna, men ändå måste jag se dom hela hela tiden annars får jag panik. När man väl är i vattnet går det ju ganska så bra, då klänger dom ju på mig, men när man går upp och dom börjar springa runt och halkar och slår sig och springer iväg till stora bassängen och sånt, då blir det lite stressigt. Då får mamman mkt att göra ;) Det är då man önskar att man hade en inspector gadget kropp, så man kunde förlänga sina armar! Vilja är totalt orädd för vatten. Hon hoppade rakt i vattnet från kanten, fast att hon inte bottnade. TUR att det finns puffar!! Trots att jag var något nojig, så insåg jag ju faktiskt att hon var väldigt duktig. Hon är ett vattenbarn helt enkelt. Hon sparkade med benen som en liten groda så hon simmade omkring i bassängen utan att jag var tvungen att hålla i. Sen simmade hon till kanten, klättrade upp, och sen hoppade hon i igen. Sen var det dax för watersliden, vincent vågade inte, men vilja ville åka. (Med mig såklart!) Hon skrattade helt hysterskt när vi åkte. När vinnie hade sett oss åka första gången så ville han faktiskt prova, men när vi väl skulle sätta oss och åka så sa han "nej mamma.. jag bara skoja!" Haha! Gulle!Kvällens middag bestod av tacos. Det är favorit hos alla här i våran lilla familj. Vilja somnade direkt efter maten, hon var jätte trött, hon hann aldrig sova middag idag, och badhuset tar ju på krafterna. Nu sitter jag och vincent och kollar på tv. Vi invänar en film på tv4+ tror jag de va... Sky high. Jag undviker alla halloweenfilmer ikväll =PHappy lördagskväll!hardcore mother

"So what!
I´m still a rockstar!
And I don´t need you!"


(gammal bild)