Gott nytt!

Fast att vi håller det litet så vill jag önska er andra som vill fira med överdåd (eller inte) GOTT NYTT ÅR! Nytt år med mer värdighet till människorna som förtjänar det och mindre värdighet till människorna som inte förtjänar det. Jag hoppas på globala förändringar 2010. Jag hoppas året medför fred på jorden, utrotning av cancer och god miljö! Vi vet alla att detta inte kommer hända. Men man kan ju alltid hoppas... Barnen och jag ska gå ut och leka lite i snön, sen ska vi göra marsmallowsspett till vårt party ;)Kvällsgöra!

Ligger i sängen och tandtrådar mig! Jag håller på och försöker skapa mig en ny vana. Jag har en tendens att ofta glömma bort de där med tandtråden- som tandläkaren varmt predikar om hur viktigt det är. Varför man alltid glömmer den, de vet jag inte? Är det för att det är jobbigt och man förtränger det eller är det för att den är så... Vit...och smal...? För att inte glömma så har jag nu iaf fått rutin på tandtråden i sängen! Precis innan jag ska sova. Den ligger breve sängen. Jag har kommit ihåg det två dagar i sträck nu så det verkar funka! ;) När det här nu har blivit officiellt så förstår jag om ingen kommer vilja gifta sig med mig. Hur gulligt är det att dela säng med någon som ska ligga i sängen och vira in sig i tandtråd varje kväll? Men kom ihåg! Vanor KAN brytas! ;) Så, imorgon är det dax att fira in det nya året, med nya motgångar och dåliga dagar, men förhoppningsvis kanske även lite medvind? Löften struntar jag i. Jag kan ändå inte hålla dom! Barnen och jag kommer fira nyår i all enklaste form. Vi kör Pyamasparty, Två nya filmer är inhandlade, som vi kan somna i soffan till. Vi har bubbel att skåla i kl... 21 kanske. För att inte riskera att somna innan kl 24 och missa skålen! :) Barnen har bestämt menyn: mamis hamburgare och marängswiss! Om vi ska blanda dessa två, de vet jag inte, men det blir nog bra. Vi har tom. Partyhattar och tutor! Det här blir nog mitt första nyår utan vuxet sällskap (om man inte räknar med när jag var 14 och drack häxa på torget med mina andra häxdrickande vänner som inte fyllt vuxet än) men det blir perfekt för mig och barnen. Det är för deras skull. Fyrverkerier har dom skjutit hela veckan, så vi får nog lite imorgon oxå. Vincent bad försiktigt idag att vi inte skulle gå ut imorgon och titta på fyrverkerierna. Han tycker det är lite läskigt och blir lite orolig. Så självklart kommer vi stanna inomhus och se från fönstret. Då funkar det bra. Ja, nyårsafton med vi 3 mot världen helt enkelt. Det blir toppen! Hoppas ni får det bra ni oxå, och ta det lugnt!Miniupdate

Hej hopp! Passar på att miniblogga lite från telefonen medan barnen får sin dagliga dos av tv.n! ;) Efter många turer fram och tillbaka mellan olika support, kundtjänster och försäkringsbolag så kan jag härmed meddela att min dator har blivit skrotad och nästa vecka får jag en sprajlans ny hemlevererad! I love helförsäkring! För övrigt så har vi haft det jättebra över julhelgen. Det är alltid lika mysigt med jul! Jag här hunnit ner en liten sväng på rean, men själv fick jag nöja mig med tre par trosor för 29kr/st. Jag handlar mest till barnen. Och dom är tacksamma. Det gillar jag. Då har man lyckats lite med uppfostran iaf! Vilja har annars börjat trotsa rätt så mkt, och det frestar på tålamodet. Men efter regn kommer solsken... ;) Idag blir det Playdate med min fördetta granne, som jag alltid kommer sörja att jag inte har i dörren breve längre. Btw, det här med nyår? Jag känner för att bojkotta alltihop. Det var kul när man var 14 känns det som. Det är galet överskattat enligt mig. Och fira med barnen? Dom sover ju ändå vid tolvslaget. Det kanske är kul för dom som inte är singlar, som kan stå och äckelhångla med sin kära när klockan slår tolv. Men nej tack för mig. Nyår betyder bara att ännu ett år har försvunnit och tiden tickar allt för fort. Jag kanske får fira hemma i soffan med barnen. Fira tolvslaget kl. 20.00, skåla i cider från ica och somna till en disneyfilm kl.21.00! Vad tycker ni om nyår? Överskattat eller årets höjdpunkt? Ångest eller inte? Nu ska barnen baka liten kaka att bjuda sin lekpolare på! Later!Julafton i bilder


Världens stolstaste mamma!


Vart ska vi? Ditåt? Nej, hitåt? Va?


Syrrans idé! Hoppa upp på MIN rygg?!


Gick kanon!


Mami ♥ Viljutt


Tradition: gå till kyrkan och se på julspel och julkrubban.


Barnen gillar det!


Busungar!


Nova


Kalletajm!


Bänkade framför Kalle.. Slumrade lite.. Det är ju SÅ tråkigt!
Lillstrumpa ser på KalleGosar lite med dockan som hon självklart
givit namnet: Jesus, efter dagens besök i kyrkan!


Världens vackraste


Syster


Kramkalas!


Knack knack på rutan! Tomten kommer!


Tomten på ingång...


Tomten! Vincent var dock skeptisk. Han såg att hans skägg inte
var riktigt och sedan hade han ju morfars röst?!Vincents lycka var total när han fick bakugan av lillasyster i julklapp.


Vilja fixar köttbullarna.


Systeryster och Mami. Syster fick vad hon hade önskat sig av tomten,
en väääldigt gammal....kista!Väggord. Presentkort: ansiktsbehandling, frisören. Hårprodukter.
Ansiktprodukter. Nagellack. M.M. TACK! (Jag hade tydligen varit
snäll i år iaf.. :)


Passar bra i pappas läsglasögon? Han fick dom i julklapp, och
alla hans döttrar fick ett skrattanfall när han tog på sig dom!Juldagsmorgon! Syster Ebbisen, fick sova på kökssoffan eftersom
jag och barnen fick bosätta oss i hennes rum. Det tackar vi för! ♥Idag ska det lekas, byggas, pusslas och spelas med alla klappar!Hoppas att ni haft det lika bra som jag och barnen har haft det. Barnen blev bortskämda med FÖR många julklappar, precis som dt brukar vara. Tomten var uppskattad, trots att Vincent befinner sig någonstans i gränslandet, finns tomten eller inte? Idag fortsätter vi att mysa på landet. Vi bara ta det lugnt och vara ute i snön och leka med alla klapparna.

Och tack till mina nära och kära, för alla fina julklappar! ♥Bästa julklappen!

Jag smög in på studentmejlen och såg att jag hade fått många mejl med "resultat". Till min lycka så fick jag nu se att jag klarade engelska grammatiken! Jag var väldigt väldigt nervös för att det inte skulle gå vägen, men JODÅ! Jag är även godkänd på kommunikationen & uttalet. Fonetiktentan var det ett tag sen jag klarade. Detta betyder alltså att jag är helt klart godkänd på HELA engelskan! Det känns så himla skönt!

Jag som redan hade anmält mig till omtentan för grammatiken ;) Utifall att! Det här var bästa julklappen!

Jag ska gå och leta upp kameran, så jag kan ladda upp lite bilder från gårdagen. Vi hade ju en kanondag utan stress och med mycket skratt och kärlek ♥
Joyeux Nöel!


frid och fröjd!

Julen är här och vi myser! Njuter av ledigheten och ganska så lite smärta i tanden. Lovely!
Nu har vi bosatt oss på landet hemma hos familjen under ett par dagar. Om jag hinner, så ska jag försöka uppdatera lite senare ikväll!

Nu är det bingolotto med farmor som gäller! ♥tandläkarskräck!

Har precis kommit från ett besök hos käkkirurgen. Mamma var med mig och det kändes bra. Jag fick täffa en jättebra kille som faktiskt verkade förstående. Självklart blev det lite av en övertalningsprocess gällande narkos eller icke narkos. Det här ingreppet - been there done that. Jag vägrar göra det än en gång i vaket tillstånd. Hur mycket lugnande jag än får... jag vägrar! Mamma förklarade efteråt att han säkert var tvungen att se hur jag betedde mig när han talade om ingreppet osv. Så att jag inte försöker lura till min narkos. Min rädsla för hela den här situationen gick nog inte att ta miste på. När han började förklara, och tala om hur tanden ska klyvas i flera delar, så började jag grina. Jag mådde illa. Jag fick veta att dilemmat med att jag kräver narkos är att det är lång väntetid. Första tiderna är i februari. Och då ska jag ha tur oxå, så att de inte kommer något annat emellan som de kanske prioriterar innan mig. Om jag kan hålla värken nere så känner jag att jag kan stå ut. Men om den där smärtan, som nästan får mig att svimma, kommer tillbaka... då är jag körd. De kommer inte kunna söva mig om jag måste komma in akut. Hur som helst, så tänker jag försöka hålla ut. Jag är så fruktansvärt rädd för att låta dom skära i mig i vaket tillstånd.

Imorgon fick jag en tid till röntgen. Jag måste ordna med barnvakt och någon som kan följa med mig dit. Jag vill inte gå själv. Jag vet att det inte gör ont eller så, men det är hela alltihopa... Jag blir nervös av att bara vara på sjukhuset.

Nu ska jag skriva ett PM som ska lämnas in om ca två timmar. Bläää.. Fick oxå nyligen veta att en lärare underkänt oss på ett grupparbete. Jag är så förbannad. Hon är helflummig och hennes teori fungerar inte i praktiken! Hur ska jag då kunna skriva ett helt arbete om det? Och sen att hon "missat" att tala om att vi måste komplettera arbetet för ca två veckor sedan. Hur kul är det? Att få veta det några dagar innan jul. Vi har små barn och kan inte sitta och komplettera flummiga grejer mitt i julen bara för att en lärare inte lyckats kontakta oss i tid.

Jag är inte på bra humör just nu..


Straffad?

Det som hänt den senaste tiden är att för några dagar sedan började en obekant smärta i munnen smyga sig på. Det blev värre och värre, och hur mkt värktabletter jag än stoppade i mig så försvann det inte. Vissa stunder var jag nära att svimma för att det gjorde så förbannat ont. Det tog mig två dagar att få en akuttid till tandläkaren. Jag misstänkte att det var min visdomstand som plågade mig. Jag har länge stått på kö för att få ta bort den. Tandläkaren kan inte dra ut den, för den ligger lixom ner. Det är bara en liten liten bit av den som kommit upp och därför är det väldigt svårt att borsta rent den tanden. Man kommer lixom inte åt. Och vad händer då? Jo, det blir hål! Och när man gått tillräckligt länge så kan det börja göra j*vligt ont. Tandläkaren skulle försöka att laga trots att de knappt ens kom åt att borra. Efter två sprutor bedövning började dom borra och jag skakade av smärta. Jag fick en tredje spruta och sedan skickade dom ut mig i väntrummet för att låta bedövningen börja verka. Jag bröt ihop. Tur att jag hade mamma med mig! Jag höll på att kräkas och svimma på en och samma gång. Stackars stackars den lilla flickan som satt där och såg mig. Hon kommer nog aldrig mer vilja gå till tandläkaren. Jag fick gå in i något rum och lägga mig och sedan fick jag ligga där och stirra i taket medan bedövningen skulle göra sitt. Jag sa till mamma att det kändes som att bedövningen började släppa, men sen tänkte jag inte mer på de. Efter ett tag gjorde tandläkaren ett nytt försök och började borra och jag trodde jag skulle dö! Det gjorde så fruktansvärt ont. Jag grinade! Tandläkaren gav upp. Hon sa att hon inte kunde göra så mkt mer, utan fick avbryta behandlingen och skicka hem mig med en karta citodon. Det gick helt enkelt inte att bedöva mig. Jag fick en tid till käkkirurgen imorgon, där dom ska titta på tanden och sedan får jag se när det blir dax att operera bort den. En sak är säker iaf, jag kommer inte låta dom ens peta på mig utan att jag blir sövd!
Mamma ska följa med mig imorgon och hjälpa mig att övertyga dom om att lokalbedövning inte fungerar på mig.
Jag har gjort ett liknande ingrepp en gång tidigare, och et var fan det värsta jag har gjort! Jag fick lugnande, men det hjälpte inte. Sedan fick de avbryta mitt i, för att bedövningen började släppa. No shit! Never ever again! Sen var det sjukt jobbigt efteråt. I ca två veckor var jag helt körd. Det tog nog en vecka innan jag kunde börja äta ordentligt. Jag vill väldigt gärna få bort tanden, men samtidigt vill jag helst inte ta bort den innan jul. Då kommer jag vara helt däckad. Jag kan ju ändå hålla smärtan nere med värktabletter nu. Vi får se vad de säger imorgon, jag hoppas att jag slipper bråka!


Annars så har det varit bra. Jag har varit med barnen på dagis en dag. De uppskattade de. Vi har ordnat med de sista julklapparna och åkt pulka. Idag så var Vincent på Superhjältekalas hos en dagiskompis. Vilja ville självklart oxå vara superhjälte.
jullov!

Imorgon är det sista dagen i skolan för det här året. Det ska bli så himla skönt att vara en fri människa för några veckor framåt. Jag tänker inte läsa ett endaste litet stycke studielitteratur!

No more studentliv!... I alla fall inte förrän nästa år.


haha

Jag ser att min bildtest inte fungerade så värst bra.. =P


Det har varit fullt uppe senaste dagarna. Just nu är jag hos syster på tjejglögg. Om jag hinner ska jag se till att uppdatera bloggen lite senare!
Testing... Igen!

Måste testa om bilderna fungerar! Låt mig presentera Studentliv!Testing Testing

Mitt databegär gör sig påmint och jag har därför tagit steget att utnyttja surfmöjligheterna på mobilen. Tänk att jag aldrig mobilbloggat förut? Det är ju verkligen på tiden! Vincent frågade mig idag om jag visste vad fågel var för djur. Jag hann inte komma på något smart svar innan han sa "det är ju en dinosaurie!" I samma stund dumförklarade han mig. Han skrattade och sa "trodde du det var en hamster eller?" Vilken liten schiiitunge... Men ändå så otroligt söt! Imorgon förmiddag ska jag vara med barnen på dagis. Vincent har länge velat att jag ska följa med men det har varit svårt att få till det. Men nu finns det tillfälle för det och det ska bli kul, det tycker både jag och barnen. Ikväll är det välförtjänt soffläge som gäller. Självklart blir det bonde söker fru! Jag skrattar aldrig så mkt som på onsdagskvällarna och det är nog först och främst roger och hans puddingar jag måste tacka för detta! ;)Matematik

Jag funderar på att gå med i ett matematiknätverk för barn och föräldrar. Ledaren är en man som arbetat länge som lärare och på senare tid specialiserat sig på matematikinlärning för mindre barn. 

"En kul tur i matematisk kultur
Kom se och rycks med i ett matte-äventyr som ibland går lite överstyr. Garanterat inspirerat och barnorienterat. På ett lättsamt sätt tränar vi på det som är viktigast för att utveckla matematiskt och logiskt tänkande."

Jag uppfattar att detta vänder sig till barn i åldrarna 4-5 år. Jag har haft lite mejlkontakt med han som startat nätverket och han sa att han tänkte ta in ca. 250 familjer i nätverket och att det säkert ganska snart blir fullt. Om ni oxå är intresserade av att gå med så kan ni höra av er till mig!

Jag tycker det är viktigt med matematiken och speciellt att man börjar med den så tidigt som möjligt och gör det till en positiv upplevelse för barnen. Det är många vuxna som avskyr matematik, förmodligen pga bristen av positiv anda kring detta ämne. Låt inte detta smittas av på barnen, låt dem själva få upptäcka och experimentera. Om vi låter barnen börja så tidigt som möjligt med matematiken så blir det något naturligt för dem. Jag tycker det är viktigt att inte vara rädd för att använda sig av korrekta matematiska begrepp, även om man arbetar med barn. Om vi använder dem från början så blir det fullt naturligt och när barnen blir äldre och ska arbeta med matematiken i skolan så blir de inte avskräckta pga alla "konstiga ord".

En lärare sa på en matematikföreläsning en gång att de flesta barn kan säga Tyrannosaurus rex - varför skulle de då inte kunna använda sig av ord som multiplikation och subtraktion? Det är värt att tänka på :)För er som vill fördjupa er lite i små barns matematik så kan jag rekommendera boken "Små barns matematik- Erfarenher från ett pilotprojekt med barn 1-5 år och deras lärare". Boken är lättläst med många bra tips och övningar som lätt kan göras i hemmet.Om ni vill ha ännu mera tips får ni kommentera lite så delar jag med mig av mina egna tips, idéer och erfarenheter kring matematikinlärning hos små barn ;)
gapa!

Igår satt jag hela dagen och pluggade inför dagens tenta och var därför väldigt väldigt trött när jag kom till dagis för att hämta hem barnen. Vilja hade som vanligt tagit av sig strumporna och jag skulle försöka få på henne dom innan det var dax för overallen. Jag satte mig på knä och hon stog framför mig. Men hon vägrade lyfta foten. Inte förrän jag hör mig själv säga "gapa" upprepade gånger, och ser Vilja snällt stå och gapa så förstår jag att det faktiskt inte är ungen det är fel på. Det är mamman! Min användning av hjärnan var helt enkelt förbrukad vid det laget.
woho!

Nu är sista tentan för i år avklarad och jag hoppas verkligen att jag slipper göra omtenta men för säkerhetskull så anmäler jag mig till denna ;) Det kändes dock helt okej efter tentan. Jag kunde iaf svara på allt, sen om det är rätt eller ej.. det har jag inte en aning om!

Imorse var jag väldigt stressad och när jag kom utanför dörren med barnen och insåg att det var galet mycket snö så blev jag sådär... arg! På snön! Jag hade alltså galet bråttom och att då ta sig fram genom snöhögarna med barnvagn och en 5åring som helst ville ligga I högarna, gjorde inte situationen lättare. Dom hade ju plogat vägarna, men övergångtällena då? Vi var tvungna att klättra över pga alla snövallar! Det är f*n inte okej!

Fy på er dumma plogare (?) som plogar igen övergångställena för oss stressade småbarnsmammor med barnvagn!
Lucia

Luciafirande i bilder

Let it snow, let it snow!

Åh så mys det var att vakna upp imorse och se all snö. Mitt takfönster var helt täckt av snö. Inget slår barnens tindrande ögon när de såg snön. Vincent var lite orolig för att de inte skulle kunna åka pulka på dagis idag, för låset till förrådet hade frusit, men det talade fröknarna sedan om att de skulle ordna. Så han kunde dra en lättnadens suck ;) Lilla hjärtat ♥ Hoppas bara att snön får ligga kvar ett tag nu.

Gårdagens luciafirande på dagis var fint, men dessvärre såg man inte så mycket. Alla föräldrar trängdes och tillslut gav man nästan upp. Sången försvann lite oxå, antagligen pga att det var utomhus. Men barnen var stolta och tyckte det var kul.
Vilja gick inget luciatåg, utan på hennes avd. var det bara sångsamling. Men hon var helt inställd på att tåga ändå. Hon tjatade till sig luciasången och sedan började hon sakta sakta tåga runt i mitten av ringen. Hon bar upp den lilla kronan av plysch med stolthet ♥


På tal om snö så har jag börjat forska lite i Pula VS Mula. Det man kan göra i snöbollskrig ni vet! Jag är van vid att man säger Pula. Men neråt i landet verkar det mest som att det är Mula som regerar. Jag har spårat användningen att Pula, till Nyköping, men längre har jag inte kommit.. Hjälp mig!

När jag forskar i saker som detta så inser jag att jag faktiskt har ganska mkt fritid ändå haha!
Feel good

Igår såg jag på Svenska Hjältar galan och insåg att Gud är god. (Ibland iaf!) Jag grinade så mascaran kladdade, vilket inte är helt ovanligt. Men jag blir så glad av att se människor som vågar för en gång skull! Jag vet att jag gnäller mycket på Sverige och visst, jag vet inte riktigt hur det är i andra länder men det spelar ingen roll för det är i det avlånga landet som jag bor. Jag tycker det finns för många människor som inte vågar stå för rättvisan, som inte vågar ingripa då det behövs, som inte vågar ta ansvar och som inte vågar sticka ut från mängden. Tänk om alla kunde göra det enda rätta någon gång, då skulle kanske världen bli lite lite bättre? På tal om detta såg jag en film för några dagar sen som hette "Skicka vidare". Ni kanske också såg den? Den var lite klyshig, men budskapet var ändå så himla bra. En liten pojke lyckades starta en hel rörelse pga en uppgift han fått av sin lärare. Han skulle på något sätt försöka påverka världen. I och med "Skicka vidare" lyckades han. Det gick ut på att han skulle göra tre goda gärningar. Han skulle hjälpa tre personer, men det var tvunget till att vara något stort, som de inte själva kunde klara av. Sedan skulle de som fått hjälp i sin tur hjälpa tre personer osv.
Det är klart att man börjar tänka på att det faktiskt går att förändra världen.. Som en fjärils vingslag.. Med små medel kan det ändå bli något storartat.

Jag har sett ännu en film som gjorde stort intryck på mig. "Jakten på lycka". Filmen är baserad på verkliga händelser. Den skildrar Chris Gardners liv, hur han som blev hemlös tillsammans med sin son, tillslut lyckades bli en väldigt rik man. Will Smith spelar Chris Gardner. Jag tjurade genom hela filmen och efteråt kände jag mig så himla tacksam. Om ni inte sett den, se den! Ni kommer inte ångra er!
lusse lelle lusse lelle..

Glad lucia!

Imorse gick vi upp tidigt och såg på lucian på tv. Stjärngossarna var så söta! Frukost i mysets tecken och sedan vidare ut på landet. Jag ska ut med familjen och äta julbord snart. Det ska bli mys det med ♥
Imorgon blir det luciafirande på dagis :)

((btw, jag har fortf. ingen dator. Det suger.))

Luciafirande enligt oss! (Obs! eftersom mamman bestämmer får hon vara lucia!;)

Sjukdomarnas återkomst!

Det tar aldrig stopp! Sjukdomarna härjar fritt och jag blir tokig! I lördags morse så bestämde jag mig för att ta Vilja till läkaren eftersom hon knappt sovit något på hela natten och uppenbarligen hade väldigt ont i halsen. Kl.08.00 fick jag veta att vi fick en tid 09.15. Det var ju lagom kul att ut ge sig ut och traska i regnvädret tidigt en lördagsmorgon med endast några timmars sömn bakom sig. Men det var tur att vi fick komma iaf, det visade sig att lillstrumpa hade halsfluss. Så nu är det penicillin i 10 dagar som gäller!
Jag och Vincent är friska än så länge, om man bortser från mina andningsproblem (som jag nu misstänker är någon form av allergi).

Efter läkarbesöket passade jag på att gå till skolan och posta min tenta. Jag läste igenom den och insåg att jag det fanns gott om slarvfel, men hey! Guess what? Jag orkade inte bry mig! Jag slängde den på lådan iaf. Och det ångrar jag inte. Jag tar hellre en komplettering om det är så.. ((som man alltid säger)).

Helgen har annars varit mys. Tack vare att tentan blev klar i god tid så har jag kunnat tagit det lugnt. I fredags var mina systrar hos mig, vi hade Idolkväll med tacos, rödvin och after eight! (så klart!) Minsta lillasyster har sovit hos min hela helgen så det har varit mys. Sängen har varit full i flera dagar :) Igår drog vi en Sex and the city kväll

Julpyssel!


Premiär för Vinnie utanför dörren på flera dagar, efter alla sjukdomar.
Vilja på vårdcentralen.
nästan krimmo..

Jag är nästan kriminell.. jag skolkade! Japp! Jag gick till lektionen och insåg att hey! Vad f*n gör jag här?, när jag har en hel tenta att skriva? Jag har varit närvarande varenda lektion och kostade därför på mig att smita ut därifrån för att leta upp en dator och låta hjärnan och fingrarna arbeta i en härlig kombo. Voliá! Min tenta är snudd på färdig och jag känner det där undebara glädjeruset som gör pluggandet värt att fortsätta. När en tenta mindre lättar från hjärtat.. eller hjärnan kanske (?) så är det ren lycka man känner!

Nu vet jag, att imorgon kommer jag hinna färdigt med min tenta. Jag kommer kunna skicka in den. Det betyder i sin tur att jag kommer att vara en fri människa under helgen. Om jag inte får lust att bita tag i den engelska grammatiken förstås.. på torsdag är det salstenta på det ;) But still! En tenta mindre. Snart snart snart ♥kan du vissla johanna, ja visst kan jag de!


091209

Vincent lär sig vissla!

Av misstag när han skulle blåsa på den varma maten.
Han blev så glad och samtidigt väldigt förvånad när han
lyckades få fram ljudet och lät som en liten fågel.
saknad!

Åååh vad jag saknar mig dator! Och folk verkar sakna min annars så väl uppdaterade blogg.. iaf Älin! ;) ((det är tur att jag har dig min trogne läsare!))

Nu passar jag på att stilla mitt databegär i biblioteket innan Communication drar igång. Så, min dator är alltså på julmustsanering just för tillfället men snart har det nog gått 6 arbetsdagar, som var maxgränsen på hur lång tid de kunde ta innan man fick tillbaka den. Saknaden är stor! Jag känner mig helt handikappad. Hur vet man vad som visas på tv utan dator? Hur vet man vad som händer runt om i världen utan dator? Hur vet man vad alla bloggar om utan dator? Hur vet man när Linda Rosing blivit singel igen utan dator? Nej.. det bryr jag mig nog iofs inte om. Men ändå! Ge tillbaka min dator!! =(

Annars har det inte hänt så mkt annat än att sjukdomarna härjar. Än en gång. I söndags däckade Vilja i feber och sedan tog de inte lång tid innan det var Vincents tur. Han fick också ont i huvudet och väldigt ont i nacken. blev jag en sån där riktigt nojig mamma. Jag satt och vaktade honom. Jag började ju direkt tänka det värsta... hjärnhinneinflammation! Man vill ju inte direkt missa något. Men det tog någon dag och sedan försvann den värsta huvudvärken och det onda i nacken. På 1177 sa dom att så länge han inte var nackstel så var det lungt. Då kunde jag slappna av.

Jag har också mått lite dåligt. Jag hade ont i bröstet och lite svårt att andas ordentligt under några dagar, och har fortfarande. Hos läkaren fick jag veta att den finns något slags brosk mellan, eller under revbenen som troligtvis har blivit inflammerat, därav att jag fick ont i bröstet. Andningen däremot, sa han är stressrelaterat. Jag fick ta prover, kolla lungor och EKG men ingenting visade något. Men att det är stressrelaterat, det tror jag ändå inte. De senaste två helgerna som varit så har jag haft barnvakt och det brukar ju inte hända i vanligt fall. Så jag måste säga att jag coolat ner mig ganska så bra de här två veckorna. Jag känner mig lugn. Högt upp i molnen i all ära, men fötterna stadigt på jorden är nog ändå mer min grej. Ibland så lättar jag lite, men det tar inte lång tid innan jag är tillbaka på jorden igen. Det är skönt! Jag är helt säker på att det är min astma som är tillbaka. För varför skulle jag gå runt och ha svårt att dra djupa andetag när jag inte ens är stressad? Som vanligt får man vara sin egen läkare.. Ikväll kommer syster hem till mig och passar barnen så jag kan åka iväg och få lite massage och undersöka om det kan vara något i ryggen som gör att andningen är tung. Jag älskar massage, det finns inget bättre. Även om det oftast gör ont pga. min stela rygg med diverse problem, så känns det helt underbart efteråt!

Helgen då? Ja, då kommer jag begrava mig i tentaskrivande. Tentan ska lämnas in innan kl. 08.00 på måndag och jag har inte ens hunnit börja på den. Men jag känner mig rätt lugn ändå. Aningens stressad, men det är bara bra. Jobbar bäst under press! På söndag ska jag ut med familjen och äta julbord, det ska bli mys! Det är inte långt kvar till jul nu.. jag längtar! Bara två tentor kvar och sen är jag en fri människa! Iaf för några veckor ;)

Kram och hej!Utan barn?

Barnen är hemma hos sin pappa och farmor och bakar pepparkakor idag. Och vad gör man då? När man är helt utan barn? Efter skolan gick jag runt en stund på stan med min klasskompis C. och det kändes så konstigt att inte ens behöva känna sig stressad för att hinna hämta barnen på dagis. Jag hade ingen tid att passa överhuvudtaget!

När jag kom hem satte jag mig i soffan och drack te. Det kändes lite konstigt. Men jag hade bestämt mig för att inte plugga mer idag. Imorgon drar jag igång med nästa tenta som ska skrivas, men inte idag. Idag skulle jag bara njuta av att få vara hemma själv och göra ingenting. Efter soffan gick jag och la mig i sängen och åt exklusiva mintkyssar som jag köpt hos syster. Ja, och här ligger jag nu och tittar ut genom fönstret. Det är så fint med all frost på träden.

Jag kanske ska ta och sova lite? Sova mitt på dagen, hur ofta får man göra det? Inte ofta i alla fall.


Jag och C. hittade lite roliga böcker på stan. Den här boken är ju säkert
den ultimata julklappen till pojkvännen. Om man hade någon =P
Ni förstår ju själva vad man ska stoppa in i hålet..The Girly girls point  it book. Because real girls just point! Den här boken
skulle jag också kunna ge till en kille, för att han skulle fatta vinken lixom.
Killar kan ju vara lite tröga ibland, så bild och peka, det borde ju funka?
Kan det bli enklare?Sängen ♥
Dikt

Min vän C. har publicerat Sunes dikt, och jag måste bara göra detsamma! Den är helt underbar!Min jul den ska vara kul.
min jul den får inte vara ful.
som påsken den är gul
ska min jul vara kul.
och snön den ska vara vit.
är den gul har någon pinkat på den.
kanske en hund.


Jag är rätt grym på julklappsrim och jag brukar bli känd för dom.. =P Ett år skulle jag rimma till Kalaha och det blev bra! Det rimmet glömmer ingen. Men det är för fult för att publiceras här. ;)

Ikväll kanske jag ska julklappsrimma lite på årets julklappar. Ett rim till mamma och pappa är redan klart. Men jag vågar inte skriva ut det här. Tänk om dom/NI läser det?! Då har ni ju massor med tid på er att lista ut vad det är i paketet. Nej nej, det går inte för sig!
barnvagnar till salu!

Nu är jag igång med min barnvagnshandel igen! Jag ska sälja av två vagnar nu. Vagnarna finns på blocket.

Brio sitty <-- klicka för att komma till annonsen


ESPRIT kombivagn <--- klicka för att komma till annonsen

pluggis!

Sitter i skolan, smackar lite lip plump och väntar på att English communication ska dra igång. Förra veckan var jag får och spelade teater, idag är det resten av gruppernas tur att redovisa. Vi ska bara titta och opponera. Jag är glad att våran redovisning är gjord redan!

Jag hoppas att jag hinner gå till UKK sen och hämta ut min tenta. Dom hade skrivit fel namn på tentan, så jag vet inte längre vilken tenta det är som jag fått resultat på. Men hur som helst är det ett VG och jag är fortf. glad! =P


Jag är lite nyfiken på mina läsare! Vilka bloggar brukar ni följa? (jag tycker det är dags att ni börjar kommentera lite mer ;) Jag har en del bloggar som jag följer, och jag delar gärna med mig!


♦ Sophies bloggfrossa:

Vimmelmamman -
Det är Lotta grays blogg. Cancer, glamour och vardag. Den bloggen som jag följt under längst tid. För att komma till bloggen, klicka HÄR.


www.expressen.se

Tumadre - Teresa blogg. Ung ensamstående tvåbarnsmamma. Hennes blogg var en utav de första bloggar jag började följa. Nu tittar jag in lite då och då och läser. En väldigt bra bloggerska med mycket fina bilder. Klicka HÄR för att komma till bloggen.

Cissi - Min vän Cissis blogg. Hon har haft blogg ganska så länge, men det är inte förrän på senare tid hon har kommit igång att blogga ordentligt. Det är alltid kul att följa vänners bloggar och speciellt roligt att följa Cissis eftersom hon ska flytta till kärleken i Linköping snart. Tack vare varandras bloggar kan vi följa varandras liv ändå! Klicka HÄR för att komma till bloggen.
vitt och vackert

Nu blommar mina hyacinter, och då är det väl dax att köpa nya snart. Jag älskar hyacinter, de luktar så gott. Imorgon ska jag gnida in mig med en hyacint innan jag ska gå till skolan.. eller kanske inte. Men gott luktar dom! :D

Kom att tänka på viljas svinkoppor, ni kanske har undrat hur det har gått? Efter läkaren skrivit ut fucidin tog det ca två-tre dagar, sedan var kopporna borta. Tänk att hon skulle behöva gå över tre veckor innan hon fick salvan! Dåligt! Men nu mår hon bra igen och är söt som socker och kavat, som alltid ♥


inte så cool?

Datorn är kvar! Dom har inte hämtat den ännu, och jag är glad. Det betyder ju att jag kan bloggfrossa lite till =)

Jag håller på och sms:ar med min bästaste fd. granne, samtidigt som jag möblerar om min säng och klämmer mitt fuckyoufinger, eller långfinger det kanske heter? Det gör förbannat ont! Jag ber grannen säga åt mig att sluta möblera om, och det gör hon. Hon säger åt mig att sova, men jag kan inte. Jag kan inte sluta tänka på Ben ten klockan som Vincent önskar sig i julklapp. Han önskar sig en dyr leksak som inte ens är en klocka utan den projicerar små bilder på ex. väggen. Vad ska han med det till? Han kommer ju tröttna direkt. Det vet jag. Men han tycker ju det är så häftigt. Det är i princip det enda han tjatar om, den förbannade Ben ten klockan. Jag som hade tänkt köpa kaplastavar till ungen och lite andra pedagogiska leksaker.. Är jag ocool? Imorse när vi skulle till dagis så var det riktigt kallt ute, och då passade det bra att ta fram Vincents nyinköpta vintermössa. Jag tycker den är jättefin. Den var dyr, varm och skön från polarn o pyret! Den borde uppskattas tycker jag. När Vincent fått sig mössan tittar han mig i ögonen och säger "hoppas inte dom andra barnen skrattar åt mig.." Jag betraktar min guldkille och undrar när f*n blev jag en ocool mamma?

Den där förbannade Ben ten..

Efter att jag hämtat barnen från dagis, där Vincents avd. för övrigt hade leksaksdag och hysterin över alla flashiga leksaker var ett faktum, så drog jag igång en ny tradition. Eller, tradition kan man väl inte säga, men ett projekt (?) som ska bli till en tradition. Det är allt det här med julen.. Alla människor blir så köphysteriska. Allting kretsar runt materiella ting, och oftast saker som man kanske inte ens är i behov utav. Jag vet själv hur jag brukar vara. Jag älskar att köpa julklappar och skämma bort mina barn. Vem vill inte de? (Även om det tar emot att handla Ben ten klockor!) Men jag vill att mina barn ska få den här andra biten oxå. Att julen också handlar om gemenskap osv. Och att man ska tänka på sina medmänniskor. Och man ska vara glad och tacksam för det man har. Ibland glömmer man ju bort det där själv. Allt för ofta säkert. Men man kan ju i alla fall försöka att tänka lite. Därför har jag tagit kontakt med kvinnojouren i stan. Vi ska skänka urväxta kläder och leksaker dit. Dom behöver julklappar till barnen. Jag hade en väldigt djup och givande diskussion med barnen (så gott det går med små barn) om att det faktiskt finns de barn som inte har några leksaker överhuvudtaget osv. Barnen var helt med på noterna och tyckte absolut att vi skulle ge några av deras leksaker till de andra barnen. De är medvetna om att de kommer få nya leksaker i julklapp och att de faktiskt inte leker med alla leksaker de har. Barnen fick helt och hållet själva välja ut vilja leksaker dom ville skänka. Jag tvingade dem inte till något. Jag tog en chansning, om de inte hade velat så hade vi nog inte skänkt något. Men jag vet att mina barn har stora hjärtan ♥ På fredag ska jag försöka ta med mig barnen, så ska vi gå iväg till kvinnojouren och lämna grejerna. Jag tror det är bra att dom är med, så att dom får en djupare förståelse. Ja, så det här hade jag tänkt skulle bli en tradition inför varje jul. För att väga upp mot all köphysteri som vi deltar i! Gör det ni med!Under kvällen bakade vi pepparkakor! Det var mys!Vincent gjorde "tuggummin".


Det var mindre kul att städa efteråt..


Dekorerade och klara! Som vanligt har jag ett barn som väljer blått och
ett som väljer rosa. Och tyvärr är det pojken som väljer blått och tjejen som
väljer rosa. Vi ska ju skaka om könsrollerna!


Jag var tvungen att hylla mig själv med en "Milf-peppis" såklart.. ;)

wooho!

Fick nyss resultatet på min tenta om barn med annat modersmål. Guess what? Jag fick VG! Hela min dag räddades tack vare mitt underbara VG ♥ Nu måste jag läsa igenom tentan, kan det verkligen varit SÅ bra? Jag hade som vanligt väntat in i det sista med att börja skriva. Så jag skrev under press. Sen så irrade jag runt på högskolan mitt i natten nästan, för att hitta en skrivare. Men det var ju lönlöst för skrivarna har man bara tillgång till ungefär kl.21.00 något sånt där.. Men tillslut lyckades jag med hjälp av en klasskompis, få in tentan i tid iaf. Och tur var ju det :)
julstämningen maxad!

Okej, såhär är det. Jag är uppväxt med att man dagen innan julafton klär julgranen. Att granen skulle tas in tidigare var inte att tänka på! Och det har passat mig rätt så bra. Men nu är det ju så att jag har julgran för barnens skull. Att vi har en fejkad gran är också något som egentligen är förbjudet, men vad fan.. Den barrar ju inte! Jag orkar inte ha granbarr i hela huset! Den kan lixom ramla i golvet varje dag om det är så, utan att det gör något. Igår tog vi fram resten av adventsljusstakarna som låg på vinden. Jag såg julgranen som stog där i hörnet och dammade och tänkte vad fan.. vi kör fullt ut! Jag kommer ju ändå ha galet mycket att göra i skolan nu innan jul. Så varför inte underlätta för mig själv att göra allt klart? Jag släpade iaf ner granen och sen lät jag barnen gå lös på den. Som vanligt ser våran gran rejält överdriven ut. Den har så mycket pynt att den inte kan stå rakt. Den svajar mer.. Less is more? Nej nej. More is more! Barnen och jag hade iaf kul och nu är det julstämning på hög nivå här hemma! Det enda som saknas är E.M.D:s julskiva ;) Ikväll ska vi kanske baka pepparkakor och sen blir det premiär för årets julkalender i soffan ♥
Sen ska julklapparna slås in.. hmm.. var det något mer jag skulle göra? Just det! Bomba försäkringskassan! =D
Dom j*vlarna kan inte betala ut mitt bostadsbidrag i tid, TROTS att jag gjort precis som dom sagt. Jag har ringt och dubbelkollat för att jag skulle få pengarna i tid. Men nej. Så klart inte! Jag måste vänta ända tills på fredag! Jag är så förbannad att jag kokar. Förstår dom inte folk har bostadsbidrag för att dom behöver det för att kunna betala hyran?! Men hur arg jag än är så hjälper det inte.

Ikväll blir jag av med min dator för några dagar. Jag vet inte hur länge. Men den ska saneras på julmust =P
Men jag hinner nog blogga lite i skolan.

Happy 1a december!

Voliá! En supermaxad julgran!Förra året hamnade julpyntet fel, men det misstaget gjorde vi inte om!
tik tok


Love it!