syra i munnen?

ÄNTLIGEN är den sista exan (lärarrollens komplexitet) från förra terminens rest, klar! IM SO HAPPY att jag dansar happydansen! ;DJust nu håller jag på och pluggar in säkerhetsföreskrifterna som vi ska ha test på, innan vi får inta kemisalen ;) Det ska bli så kul, jag ser verkligen fram emot kemin! Men ju mer jag jag läser i papprena, desto mer osäker blir jag.... skulle inte vi göra bakpulverbomber typ..?

"Åtgärder vid brand: rädda, larma, varna, släck, utrym!

Vid brännskador eller stänk i ögonen: spola i minst 20 min.

Skyddsrock och skyddsglasögon skall alltid bäras. Ansiktsskydd och skyddshandskar skall användas då minsta risk för explosion, brand, splitter eller stänk föreligger.

Den som fått brand i kläderna skall uppsöka närmast belägna nöddusch eller snabbt läggas omkull och täckas med asbestfilt.

Eldsläckare skall aldrig användas för att för att släcka eld på människor.

Syra eller i ännu högre grad lut i ögonen medför blindhet. Koncentrerad lut är mycket svår att skölja bort.

Alla kemikalier är giftiga, även om den dödliga dosen är olika för olika ämnen.

Om förgiftning sker: vid andningsstillestånd skall konstgjord andning omedelbart påbörjar.

EX. på lungskadande gaser är: HF, HCI, CI2, Br2, SO2, och nitrösa gaser som NO2, N2O4, H2S, CO och HCN är exempel på gaser som kan leda till förlamning av andningscentrum och medvetslöshet. "
Visst är det förståligt om jag blir lite misstänksam? Eftersom jag är klant nr 1 oxå, så blir jag ju lite extra orolig när jag läser allt om syrastänk osv...

Det bästa jag läste var: Frätande kemikalier - pipettera aldrig med munnen.! WHAAT?? Vem F*N tänker att ta syra i munnen verkar vara en bra idé? Hahaha!


Nu - plugga, sova, vakna --> 05.30. Lämna barnen 07.00. Lämna in exan 07.15. Åka till v-rås 08.00! Uuuh.. jobbigt!
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: