sliten

Så här trött och sliten var det länge sedan jag var.. fy... Att flytta är ingen lek! Nu är iaf nästan allting i rätt lägenhet, dvs den nya! Men forf. så finns det saker huller om buller och jag hittar ingenting. Imorgon ska vi försöka få i ordning här hemma, och på söndag är det städning av gamla lägenheten som gäller!

Måste bara tacka mina underbara, föredetta grannar numera, dom ställde upp och tog hem barnen till sig idag efter dagis. Utan deras hjälp med barnen hade det inte blivit lika mycket gjort och barnen hade antagligen inte mått så bra av allt kaos som varade. TACK!

Ja, så imorgon är det projekt packa upp som gäller! Om du vill vara med så är du varmt välkommen, ta gärna med en hammare, spik, skruvdragare, slagborr.. you name it! ;)

Nu - skönhetssömn! (har aldrig behövts så mycket som nu!) Natti!fingerfärgsexplosion


Vilja passar på att busa med fingerfärg när mamma är upptagen med att packa.
Liten djävul på väg till dagistack

Tack för era kommentarer! Jag får nog ge upp mina army-planer. Men jag hoppas att det kommer fler tillfällen, då jag kanske kan planera långt i förväg för att få ihop det. Men om någon erbjuder sig att frivilligt jaga mig genom leran i skogen (som jag tror det ska gå till, haha) på bättre tider så är det HELT okej!

Idag bar jag massa grejer när jag var vid nya lägenheten och fy vad jobbigt det var. Otränad till max! Jag har ingen ork. Känner mig trött hela tiden. Men jag vet oxå att allt som händer runt omkring just nu oxå påverkar. Det här med flytten stressar ihjäl mig inombords. Flytthjälp med själva kartongerna och att bära möbler, har jag fått. Men allt annat som ska ordnas inför flytt, det måste jag klara av själv. Jag har fått hjälp att packa lite grejer förra veckan, av barnens farmor. Men det är det enda. (Fast jag är ju tacksam för det). Jag packar och packar, sorterar, packar, kastar, packar men det tar ju aldrig slut. Och det jag packar ner det packar ju självklart barnen upp. Häromdagen när jag satt inne i barnens rum och sorterade och packade, så hade Vilja fått tag i en burk fingerfärg mitt i all röra, och gissa vad hon gjorde med den? Hon gick loss ordentligt! När jag kom ut i köket så var allting blått.. och mitt nytvättade vita fina överkast hade blåa fingeravtryck. Då blir man ju lite.. trött... Sen tror jag iaf att NU är ju nästan allt nerpackat, men sen öppnar jag en garderob och Neeej... Fullt med grejer! Sen när allt har packats ner så ska det ju packas upp oxå. Usch, det är stressande helt enkelt. Och sen börjar jag tänka på allt som ska packas upp sen, och flyttstädningen.. Jag har inte kunnat äta ordentligt under några dagar pga. stressen. Och det bidrar ju oxå till att jag blir trött och mår dåligt. Men idag på em. så började jag kunna äta igen utan att må illa. Det var skönt, jag mår bättre i kroppen nu :) Allt det här är så typiskt mig. Lättpåverkad av stress och sedan blir det som en slags kedjereaktion. Allting rubbas. Jag måste lära mig hantera det på rätt sätt!

Jag hoppas iaf att vi hinner med mycket imorgon och att vi sedan kan sova första natten i nya lägenheten! Jag ser faktiskt fram emot det.

Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgon. Självklart ska jag till tandläkaren mitt upp i allting oxå! Blä!

Btw, jag fick tillbaka min tenta - genusperspektiv på barnlitteratur, idag. Jag fick VG! Det kände jag mig riktigt nöjd med :)tajta till mig?

Jag är sugen på det! Tajta till mig! Tack vare att instruktören vid bootcampen i Vilsta kommenterade mitt inlägg "Army fitness??" Så blev jag otroligt motiverad! Jag vill gärna testa på det där. Problemet är dock barnen. Det är alltid struligt med barnvakt, nu för tiden så är det svårare än vad det var förut. Min familj brukar hjälpa till, men just nu är dom så upptagna med sitt, så det funkar inte riktigt där. Jag frågade ändå mamma, men hon var negativ direkt. Som vanligt är det problemet med att hon inte kan förstå mig och hur jag tänker och känner. Vi är så himla olika. Det kanske är egoistiskt att vilja göra något sånt här, jag vet inte. Ibland är det bra tufft att vara ensam med barnen. Ibland flyter allt på rätt bra, jag har inget behov av att vara själv och lämna bort barnen. Men så dyker det ibland upp saker som det här, som jag verkligen vill göra. Men så går det inte, för jag är totalt låst. Att fixa barnvakt 3 dagar i veckan under 5 veckors tid mellan kl. 05.45 - 07.30 är ju inte det lättaste.. Jag hoppas verkligen att alla mammor som har hjälp, som inte är ensamna, som kan ta en lång kvällspromenad, som kan handla mat ifred, som kan åka iväg och träffa kompisar utan att ha barnen i släptåg, som kan prata i telefon ostört mm. tack vare att de har avlastning hemma, att dom mammorna verkligen inser och uppskattar vad de har och inte ser det som en självklarhet. För det är det inte. Självklart gäller det detsamma för alla pappor som har avlastning.

Lite bittert inlägg jag vet, men det är så det är. När det handlar om barnen och avlastning så är det alltid känsligt. En del tycker säkert att jag skulle vara tyst och ta hand om mina barn och inte vilja lämna bort dom. Fast det är ju inte vad det handlar om. Det handlar om det där med egentid. Ibland klarar jag mig utan det, men ibland längtar jag. Så är det.

Visst, ikväll är det ju föräldramöte och jag har barnvakt en timme. HÄRLIGT! Kanske kan passa på att lägga en ansiktsmask under tiden? Man får ju ta vara på tiden. Det är ju ändå halloween snart, så om jag går på föräldramötet med en liten ansiktsmask på så kommer ändå ingen reagera.

Laterback on track!


På vägen till skolan mötte jag en förälder från dagis "HEJ! Vad snygg du är! Ska du göra något speciellt?" Precis vad jag behövde! Det piggade upp och självklart blev jag glad. Man mår bra av såna kommentarer emellanåt. (Därför ska man själv vara generös med dom - kom ihåg det!) När jag och grannen trapphusskvallrade lite så berättade jag för henne och hon tyckte att det var bra att jag blev glad och tänkte åt det positiva hållet istället för åt det andra. Om det var värt att kommentera att jag var snygg idag, hur ser jag då inte ut alla andra dagar? Men nej nej, så tänker inte jag! Man får ju vara glad för det lilla! Är jag snygg en dag varannan vecka så är nog jag nöjd. Det klarar jag mig på! Haha :)

På hemvägen, efter den faktiskt otroligt bra och inspirerande föreläsningen i språkutvecklingsdidaktik, så stannade jag till på Ullrikas hudvård. Jag handlade lite för mitt ego och välmående och passade på att plocka hem lite broshyrer. Jag ska boka någon behandling har jag tänkt. Lyxa lite :) Då behöver man inte sitta hemma och vara bitter. Hur oattraktivt är inte det?

Gammal som gatan

Idag känner jag mig gammal. Jag flätar håret för att motverka min alltför tidiga åldersnoja. Men jag känner mig gammal ändå. Gammal och sliten. Som gatan. Mitt ego låter sig fotas och jag granskar bilderna. Men nej..Om jag tittar in i kameran då?


Om jag ler lite då?


Puss då?Nej. Det hjälper inte. Idag är jag gammal. Om det inte är för att jag verkligen ÄR gammal, så är det nog förbannade oktober som bidrar till känslan.
Jag kanske skulle ta och sola lite.. eller brun utan sol iaf.. ? Göra en hårinpackning och äta ett äpple.wanna be loved

                                           ♥      ♥      ♥


köttbullsproduktion

Igår var dagis stängt så jag och barnen fick en förlängd helg. Vi drog igång projekt köttbulle! Massor med köttbullar rullades. Barnen var duktiga men Vilja slog på alla sina köttbullar efter att hon rullat dom, så det blev nog lite mer pannbiff än köttbulle. Lillasyster E. kom och åt lunch hos oss och sen så åkte vi till Ikea. Och jag kan meddela att det gick bra! Jag körde alltså ända till Västerås utan att krasha en endaste bil. Woho! Fast jag hade inget körkort med mig.. Men man ska ju leva lite farligt ;) Jag har inte hunnit hämta ut mitt KK ännu, men den här veckan ska jag försöka hinna med det. Det är så dåliga öppettider hos polisen, 10-13. Då är man ju oftast i skolan. Men jag får väl vara lite grym och skolka!

Åter till Ikea - det gick bra! Jag handlade för mer pengar än vad jag skulle och jag handlade saker som jag inte skulle. Precis som det ska vara! :) Men det måste ändå bli en till sväng till det underbara varuhuset. Eftersom jag handlade sånt jag inte skulle handla så fick jag inte plats med det som jag egentligen skulle ha handlat.. ja ni fattar! :P Barnen skötte sig bra men nästa gång vill jag nog ändå åka själv. Det är lite lyx för mig :)


vägen till lycka?

Receptet på lycka ♥ säger att kvinnan ska ha en högre utbildning och att hon ska gifta sig med en äldre man. Minst 5 år äldre. Okej, det där med utbildningen kan jag ju snart stryka men giftermålet får jag nog jobba lite på.

Läs mer om denna lycka HÄR.

stjäla är var mans rätt?


Tjuven har humor iaf! För det måste ju vara ett skämt?!

"Mannen stal varor från Myrornas och Clas Ohlson.
När har greps förklarade han att han trodde allemansrätten gällde även i butikerna."
Läs mer HÄR.The pacifier!

Mitt upp i allt flyttande så har Viljas napp råkat försvinna.. Självklart har det blivit gnäll och tårar, speciellt vid läggdax men nu har vi klarat två nätter utan nappen. Det vore ju dumt att sluta nu..?
23 VS 43

Ni som läst den här veckans inlägg vet att jag skickat in dagens ros i tidningen, till den personen som hittade mitt körkort och lämnade in det till polisen. Jag berättade det för min kompis när vi pratade i telefonen och då började han skratta som en galning och sen sa han "ibland kan man tro att du är 43 istället för 23!" Han menade att det ändå inte var någon som läste dagens ros i tidningen, men joohoo! Det är det väl visst? JAG brukar läsa dagens ros till exempel. Ännu ett tecken på att jag beter mig som en 43åring kanske? Äsch, jag tycker iaf att dagens ros är bra! Om JAG hade hittat ett körkort och lämnat in det till polisen och sedan fått dagens ros i tidningen för det så skulle jag bli jätteglad och känna att det var värt det. Och då skulle jag ju göra samma sak igen om jag hittade något på gatan som inte tillhörde mig. :)

Till min kära vän Jamjam vill jag säga såhär: tänk om den här människan blir så glad över min dagens ros att h*n gör samma sak nästa gång som h*n hittar något, och tänk om det den gången är något som tillhör DIG! Då är det alltså MIG du ska tacka, för att jag betedde mig som en 43åring och gav en ynka liten dagens ros ;)

1-0 till Sophie!
rabihmannen!

Både Vincent och jag är idolnördar. Jag gillar Mariette väldigt mycket, men sen diggar vi Rabih, både Vincent och jag. Vincent säger "När jag blir stor ska jag bli som Raaabiiih!" Jag tror Vincent gillar honom mycket för att han sjunger såna låtar som han känner igen och sen härmar han ju Zlatan! ;) Men jag gillar honom för han har en röst som är helt magisk! Heja Rabih!!

 
lördagsnöje

Idag är det lördag och lördagar är biblioteksdagar för mig och barnen. Vi gillar att hänga på bibblan. Idag fick vi sällskap med en gammal klasskompis från Komvux och hennes döttrar. Det är alltid kul när man får till en spontan träff med någon man inte brukar träffa så ofta. Men med fyra barn som alla hade spring i benen och myror i rumpan så hann vi inte prata sådär överdrivet mycket. Men vad kunde man förvänta sig?

Efter bibblan gick vi ner på stan. Jag var tvungen att handla lite kläder åt barnen, dom har vuxit så himla mycket så dom gamla storlekerna håller inte längre. Vi tog vägen förbi Kappahl och H&M och på en halvtimme var jag tusen kronor fattigare. Det är så förbannat dyrt med barnkläder. Trots att jag nu inte handlade några märkeskläder så försvann pengarna på inte allför många plagg. Jag kanske skulle ta och börja sy, sticka och virka egengjorda kläder till barnen, a´la 70-talsmamma! ;)

Nästa vecka är det maskerad på Vincents avd. på dagis och självklart dög inte någon av alla dom maskeradkläder som vi redan hade. Han ville ju vara Batman, och självklart hade vi ju ingen Batmandräkt! Som tur var så hittade vi en dräkt på stan. Vincent blev överlycklig och så fort vi kom hem svidade han om och förvandlades till Batman. Han bar dräkten med stolthet trots att hans mor tyckte att det såg aningens... g.a.y (?) ut.

Packningen har iaf kommit igång ordentligt nu. Igår och idag så har barnens farmor hjälpt mig att packa och börja köra kartonger till nya lägenheten. (Som förövrigt är färdigmålad nu - vit och fräsh!) Det är skönt att vara igång men mindre skönt att leva i kartonger och inte veta vart man har alla grejer. Men det är ju sånt som inte går att undvika när man ska flytta.

Lördagen i bilder

(Jag måste sluta tillåta barnen att borsta tänderna i soffan. Tandkrämsfläckarna passar lixom inte in..)


"Såhär står coola killar!"tur i oturen!

Jag har bokat en dagens ros i tidningen för när jag kollade posten idag så hade jag fått brev från polisen (btw, varför är alltid det första man tänker när det är från polisen "åh nej..vad har jag gjort nu då?"). Dom har tydligen något som tillhör mig... typ... ett... KÖRKORT! =D Jag blev jätteglad! Jag trodde faktiskt inte att det fanns människor som för det första inte snodde det och gav till nån lillesyrra lr något sånt, för att gå in på krogen med, eller för det andra, människor som orkade ta sig tid att plocka upp körkortet och sedan anstränga sig ännu mer och faktiskt lämna in det till polisen. Jag är riktigt imponerad! Det är ju underbart!

Det var lixom tur i oturen att jag fick tillbaka körkortet. Men sedan fanns det en otur i turen oxå.. (kan man säga så?) för precis innan jag kom hem och öppnade brevlådan så hade jag stressat runt som en galning runt halva stan. Först så var jag på vägverket, för där kan man fixa ett nytt körkort men nej, det gick ju såklart inte. För då var man ju tvungen att styrka sin identitet. Och HUR F*N ska det gå till? Jag var ju där för att ordna ett nytt körkort. Ja.. men pass, fick jag till svar. Jag blev tokig på dom där två bittra tanterna som vägrade att samarbeta med mig. Jag blev så arg. Kunde dom inte göra ETT undantag? Dom såg väl på mig hur desperat jag var efter ett körkort? Jag tyckte dom var orättvisa. Men jag fick ge mig tillslut. Då åkte vi vidare till en fotobutik där jag fick betala 200:- för fyra ynka små kort - väääldigt nödvändigt när man bara ska använda ett! Och sen såg jag ju FÖR taskig ut på fotot! Och det skulle jag alltså betala 200:- för! Det var ju verkligen jättekul! Men jag fick iaf tillslut ihop en ansökan och sedan lyckades jag posta hela alltihopa efter att ha irrat runt efter en brevlåda. Jag ville ju att det skulle gå så fort som möjligt med det nya körkortet. Men ja, nu behövdes ju inte det.. Så allt var i onödan. Men det spelar ingen roll nu längre, för jag är så glad att ha min gamla älskade körkort tillbaka! Snart iaf.. än så länge ligger det i tryggt förvar hos polisen.. värre blir det när det ligger i sophies förvar ;)

Jag kanske ska lägga ut mina vackra körkortsbilder på blocket? Det kanske finns folk som samlar på såna bilder på folk de inte känner..? Vem vet! Eller så ger jag bort dom i julklapp. Mamma MÅSTE ju bli glad. Jag är ju hennes dotter. Jag ska rita en teckning och sen tejpa fast en bild på mig själv. Precis som man gjorde när man var liten :)

Later

Psst! Två till kartonger är nu packade OCH två sopsäckar! Im goodiegoodie!
ska vi kalla det hönsmamma?

Imorse var en väldigt stressig morgon. Varför? Jo, för att vi för en gång skull hade liiite sovmorgon. När rutinerna ruckas då blir det alltid bara pannkaka av allt. Precis som imorse. Vi var sena. Ungefär samma tid som jag skulle vara på en skola för att intervjua en förskolepedagog så lämnade jag barnen på dagis. Vi vart sena för att Vincent vägrade klä på sig. Han bara låg på golvet som en död fisk. Det uppskattas INTE av en stressad mamma. Jag var tokig på honom för han vägrade hjälpa till när vi hade så bråttom. Vilja däremot, hon klädde på sig själv. Både overall och stövlar. När vi sen äntligen kom till dagis så var alla barnen ute så jag lämnade av barnen ute på gården hos personalen. Sedan började jag småspringa till skolan där jag skulle göra intervjun.
På vägen mitt i det hurtiga småspringet så började jag fundera, "stoppade jag ner viljas byxor i strumporna..? Oh nej!......Drog jag overallen över stövlarna..? Herregud! Nej!! Ojoj.. Ska jag ringa till dagis och be dom dubbelkolla och stoppa i byxorna i strumporna och dra över overallen?" Sen började jag fundera på vad dagispersonalen skulle tänka om jag ringde? Jag kom iaf fram till att låta bli och försöka lita på att någon personal skulle hjälpa min stackars lilla prinsessa om hon stog i ett litet hörn och grät för att hon frös om benen för att det glipade mellan overallen och stövlarna.


Undertecknat Hönsmammangrattis till mig!!


ENA020 English for Young Learners 1, Grammar and Language in Use   7.5 Credits

TEN2 Fonetik och uttal   3.0 hp
TEN2 Examination   3.0 Credits
Betyg (Grade) G 2009-10-07
Skrivningspoäng eller motsv (Test result): 57,5


Jag blev godkänd på tentan! Den där fonetiken som alla pratar om och som skulle vara så himla hemsk! Nej, den var inte hemsk, den var tom. ltie rolig! Huvudsaken är iaf att jag är godkänd! =D Wooho!

Nästa tenta på tur är en hemtenta. 

Texten ska visa på hur, vad och varför jag vill arbeta för att stimulera barns tal-, läs- och skrivutveckling.
Jag tycker det är rätt skönt med hemtentor men det kommer bli lite körigt den här gången för tentan ska vara inlämnad den 30:e. Mitt upp i min flytt. Tror ni jjag har börjat skriva på den då? Nej! Så klart inte =P Jobbar bäst under press!


Nej nu ska jag gå och mysa lite med Viljutt framför barntv:n innan vi ska gå till dagis. Sen är det praktik för min del. Jag ska gå iväg med 5åringarna på teater idag. Det ska bli kul faktiskt.

 

Later


Psst! Ikväll hämtar jag nyckeln till nya lägenheten :Däntligen! - Boktips!

Äntligen har jag packat mina första kartonger! Tack vare mina grannar som lånade barnen efter dagis. Då kände jag mig ju tvungen att göra någon nytta ;)

Nu är alla böcker, filmer och skivor nedpackade. Det känns skönt att ha börjat iaf. Imorgon ska jag ge mig på ännu en kartong. Men nu har jag bara tre kartonger kvar, jag måste åka och köpa nya.

Jag vet inte om det var packningen som gjorde det men jag vart så himla galet trött sen. Barnen var oxå trötta. Vi däckade allihopa. Jag vaknade inte förrän efter kl. 22. Jag avskyr när jag somnar med kläderna på och sen vaknar flera timmar senare. Jag får nästan panik. Jag känner mig sjuk då. Och sen kan man ju självklart inte sova efter att man vaknat..

När jag packade böcker idag så insåg jag hur många böcker jag har om barn och uppfostran, familjekonstellationer osv. Böckerna på bilden är en del av dem. Och ja, jag har faktiskt läst alla böckerna. Men jag undrar om jag egentligen blev nå klokare? Jag vet faktiskt inte. Två böcker som jag iaf kan rekommendera är Makalösa föräldrar - den är riktad till ensamstående och skilda föräldrar i första hand. Jag har faktiskt använt mig av den i en rapport om familjekonstellationer. Den är mycket bra! Seda är det Gummimammor, plastpappor och bonusbarn, av Tilde de Paula. I boken berättar olika familjer som sträcker sig utanför begreppet Kärnfamilj, om hur deras situation ser ut och hur dom får vardagslivet att gå ihop. Jag läste den när jag precis hade separerat från barnens pappa, och det var väldigt skönt att få läsa om andras människors historier som faktiskt likande ens egen.
Stick i armen

Jag hittade lappen till sist - med Viljas vaccinationstid! Den låg i pappersinsamlingen.. jag måste bli bättre på att sortera ;) Imorse så var det iaf dax för sticket i armen. Jag förklarade för vilja "huukhuuuset" sa hon, "Näe... Parken zoo.." fick jag lov att säga. Hur dumt är det inte att ha en vaccinationscentral på Parken zoo? Ungarna kommer ju förknippa parken med spruta. Vilja var lite ledsen när jag berättade om sprutan, hon ville ju så klart inte ha någon spruta. Hon fick följa med mig till praktiken en liten stund innan sticket, och det tyckte hon var skoj. Hon lekte med barnen utan problem.
När vi sen kom fram till vaccinationscentralen så fick jag lite bad feelings.. Nu hade vi tur och slapp trängas med massa människor, men jag har hört om galet långa köer och hur man sorterar folk ex, gravida åt vänster, barn åt höger. Det fanns massa kravallstaket och så fort man kom innanför dörrarna fick man ett papper i handen "skriv på!" och sen slussades man vidare. Jag började tänka på andra världskriget. Det kändes så konstigt allting. Men sjuksköterskan som stack Vilja var jättesnäll. Jag kände igen henne från när jag låg inne på barnkliniken med Vincent i våras.
Vilja gnällde lite när det stack, men sedan räckte det med att suga på nappen. Alla barnen fick en liten reflex efteråt och den tog hon stolt emot. Jag hade även laddat upp med massa klistermärken åt henne som hon fick. När vi skulle tillbaka till dagis så hade hon placerat ett stort klistermärke rakt i pannan! Hon bar det med stolthet och visade alla på dagis. ♥

Ikväll var skruttan lite hängig och hon hade lite ont i armen, men somnade ändå tidigt. Hon får sova i min säng inatt eftersom jag tycker lite synd om henne.


Skruttan på väg till sticket.


Plåstret måste sitta kvar, tycker Vilja.
trött

Usch vad trött jag är! Jag känner inte för att gå till praktiken, jag får alltid huvudvärk när jag är där. Första dagen däckade jag i migrän när jag kom hem. Men men.. jag får hålla ut tills jag blir tilldelad en ny praktikplats. Jag har ansökt om en ny, men självklart ska ju allt ta sån himla tid!

Vilja ska vaccineras idag, lr om det var imorgon. Jag vet nämligen inte för jag har lyckats tappa bort lappen med tiden. Så klart! Jävla klant! Jag ska ta och leta lite till nu innan jag väcker barnen, men förmodligen hittar jag den inte. Tiderna har annars stått på nätet, men självklart har dom inte uppdaterat ännu. Åååh vad irriterad man blir på allt sånt där. Jag kommer väl komma försent till praktik och dagis idag antar jag. Och sen är den här dagen förstörd.


Oooh vad negativ jag känner mig.


LaterArmy fitness?

Vill ni utmana er själva? Army fitness kanske är något ni vill prova på?

Det är en boot camp som nu kommer till Eskilstuna. Dom kommer att hålla till i Vilsta. Alla camper pågår under 6 veckor och totalt 18 pass (3 pass/vecka). Varje pass är 75 minuter. 


"Det handlar om sex veckors tuff gruppträning. Utomhus. Under ledning av en instruktör som utmanar deltagarna att testa sina egna gränser och hjälper dem att lyckas. Ungefär som i lumpen, fast mycket roligare!

Army Fitness träningskoncept är utvecklat för att användas av militärer, brandmän, poliser och är därmed det bästa allroundverktyget för dig som snabbt vill komma i form.

Vi är trötta på falska profeter; förebilder som aldrig varit i närheten av egen god form, som sprider orden om hur du ska komma i form. Det blir inte trovärdigt, helt enkelt. Vi tror starkt på att man måste ha varit på en plats för att kunna beskriva vägen dit. Därför använder sig Army Fitness enbart av välutbildade instruktörer ur Försvarsmakten, Brandförsvaret och Polisen för att leda klasserna."

"Boot Camp är en strukturerad klass för människor som vill bygga upp och upprätthålla sin fitnessnivå. Om du är trött på lukten av gym, OSÄLLSKAPLIGA medlemmar och "ingen talar med mig" kultur ska du komma till oss för en spännande och ny typ av hälsa- och fitness erfarenhet.

Boot Camp är en strukturerad klass för människor som vill bygga upp och upprätthålla sin fitnessnivå. Om du är trött på lukten av gym, OSÄLLSKAPLIGA medlemmar och "ingen talar med mig" kultur ska du komma till oss för en spännande och ny typ av hälsa- och fitness erfarenhet. "

Jag och syrran tyckte att det lät väldigt bra och väldigt kul! Som syrran sa, man vet ju att det bara handlar om en kortare period men sen fick vi se det här:


"Krävs några speciella förutsättningar av en?
Ja, för att du ska kunna tillgodogöra dig träningen hos Army Fitness förutsätts det att du kan jogga 2 km utan att ramla ihop. Du måste även vara fri från allvarligare skador och sjukdomar då du påbörjar träningen
. "


Då insåg vi nog att det var kört! TVÅ KILOMETER! Det är ju hur långt som helst! Dom skulle få lov att ringa ambulans åt mig! ;)
klant!!

I fredags hade jag ett sånt där tillfälligt förvirrat tillstånd, pga stressen. Mitt upp i allt som jag då höll på med innan vi skulle åka till sthlm: tanka bilen, handla på apoteket, bli dyngsur i regnet så mina nylockade lockar la sig platt, smutsa ner klänningen, ringa hysteriska samtal osv. så lyckades jag både paja mobilen (eftersom jag höll på med mobilen i regnet) och tappa mitt körkort! Fan vad trött jag blir på mig själv!

Tappa körkortet? Sånt får man lixom inte göra! KLANT! Det är bara att beställa ett nytt då.. Jag har hört att det inte är så billigt heller. Precis vad en fattig student önskar sig, mitt upp i flytt och sånt, då pengar måste läggas på annat.

Det här med stressen är verkligen en del av mig själv som jag inte gillar. När jag blir stressad så går jag upp i taket! Jag får hjärtklappning, ont i magen, mår illa och det känns som att det brinner i huvudet på mig. Jag måste lära mig hantera stressen.. men jag vet inte hur! Undvika stressade situationer är iaf inte ett alternativ, för hur jag än beter mig så hamnar jag alltid där tillslut!
tillbakablickar
Surprise!

Igår var vi uppe i Sthlm för att fira pappas kusin som fyllt 50. Hon visste inte att vi skulle komma, utan det blev en överraskning. Vi höll till på en mysig restaurang på Söder med god mat och gott vin! Vi brukar inte träffa den delen av släkten så himla ofta, så det var jätteskoj! Både att överraska och bli överraskad är något som jag tycker att man borde göra allt oftare för det är så himla kul! Jag har själv blivit överraskad när jag fyllde år. Min vän E. kidnappade mig och körde runt med mig i en bil hur länge som helst, jag hade inte en aning om vad som hände men tillslut kom vi fram och när jag fick av mig ögonbindeln så var jag mitt i festen! Hemma hos mig själv! Det var hur kul som helst!

Idag har vi tagit det lugnt. Nästan gjort ingenting. Vi är hemma hos mina föräldrar på landet. Fast vi har mest varit själva i huset idag. Halva familjen jobbar och den andra halvan hämtar hem en häst. Japp, mina föräldrar har köpt en islandshäst. Han heter Byr. Själv så rider jag inte längre, men jag gjorde det mycket när jag var liten. Ibland saknar jag det, speciellt att bara rida ut i skogen eller galoppera på stubbåkern. Men det känns som att det är omöjligt att få tid till sånt i mitt liv just nu. Men vem vet, nu när familjen har en egen häst så blir det kanske lite lättare. Kanske sophie kommer upp på hästen tillslut iaf ;)

Barnen och jag passade på att ta en skogspromenad i höstvädret!
Bobby och Amber fick följa med.

Vilja äter äpple.


Traska runt på leriga åkrar är hur kul som helst!
Vilja leker kurragömma.


Vincent gjorde bokstäver av pinnar. Han fick högsta betyg av mamma!Livets gång..

I torsdags var jag på Begravning. Begravning är ju aldrig kul, men det var vackert. Efter själva begravningen så hämtade jag barnen från dagis, dom fick följa med ut och äta tillsammans med släkten och vänner som varit med. På kvällen så hade vi ännu en middag tillsammans med närmaste släkten/vänner. Det var trevligt, trots omständigheterna. Jag har svårt för allt som har med döden att göra, jag vet att livet att sin gång och att det en dag slutar men jag undrar ändå om jag någonsin kommer att acceptera döden? I tordags var iaf en rätt bra dag ändå. Men nu hoppas jag att jag slipper döden i mina tankar för ett tag framåt.
stolt!

14/10-09Vincents huvudfotingar har nu utvecklats till mycket
detaljrika gubbar.
Så himla fint!
Den här ska ramas in!

(Ni förstår väl att det är Superman?)
dagens sanning

Jag är sjuk! Usch. Förkyld som tusan. Det beror nog på praktiken, där man är ute och fryser i kylan väldigt mkt.. fyy! Jag vill inte vara förkyld! Hoppas det inte är svinis på G bara.. :P

Att bero på svinis så ska jag iväg med Vilja nästa vecka och vaccinera henne, hon får gå före eftersom hon tillhör en av riskgrupperna. Bra att hon får sitt vaccin tidigt, tråkigt bara att vi måste stå och köa vid ett andra tillfälle när det är dags för mig och Vincent. Jag har hört att köerna inte ska vara att leka med!

Annars så har det stått rätt stilla i livet här. Flytten närmar sig och jag  går bara och tittar på kartongerna dag ut och dag in, utan att orka ta tag i det.. När jag är på praktiken hela dagarna så är jag helt slut när jag kommer hem. Sen har jag ju egentligen plugg som måste göras oxå.. Men vad f*n, HUR ska tiden räcka till? Fler timmar på dygnet, tack!


Idag ska jag på begravning. Efter noga övervägande så bestämde jag att barnen inte ska följa med, däremot ska dom med efteråt och äta. Jag hämtar dom då från dagis. Jag berättade för Vincent igår kväll vad som skulle hända idag och jag fick en reaktion som jag inte riktigt hade väntat mig. "Mäh! Tror du jag är RÄDD eller?!" sa han efter att jag sagt att han och vilja inte skulle få följa med på själva begravningen. Även om han verkade så himla tuff så bestämde jag mig för att grunda med en bra bok, så imorse bestod godmorgonsagan av Adjö herr Muffin. Den handlar om ett marsvin - Herr Muffin, som är gammal och sjuk. Han dör och begravs. En väldigt fin bok som jag tror är bra att använda till tillfällen då döden bearbetas.

Nej, nu är det nog bäst att börja göra sig iordning. Jag har lånat en klänning från en klasskompis som jag ska ha på mig. En strl. mindre än vad jag brukar ha, men det blir nog bra ;) Om jag inte äter eller dricker något nu på tre timmar så ska det nog gå att trycka på sig den!

LaterKläder till salu!

Snart är det dax för oss att flytta och jag vägrar släpa runt på massa urväxta kläder som barnen haft, därför har jag nu dragit igång projekt "sälj, kasta, skänk!". Vissa saker åker direkt i soporna, medans andra ska skänkas till väl behövande. Både leksaker och kläder. (Någon som kan tipsa om vart man kan skänka?) Sedan har jag en hel del som oxå ska säljas. Kläder, skor och ytterkläder som det inte är något som helst fel på. Jag är en stor förespråkare för second hand, jag tycker att det först och främst sparar på miljön - använd det vi har istället för att bara köpa köpa köpa. Sedan är det ett väldigt bra alternativ för mig som är fattig student, då kan vi lägga pengarna på andra saker istället. :) Jag har själv nyligen köpt en kanonfin Molo overall till Vilja på blocket, jag var och hämtade ut den på posten i veckan. Den är i jättefint skick, ser knappt använd ut! Och då betalde jag 500kr istället för nypris 1400 kr! Kan det bli bättre? Jag har oxå köpt en Po.p overall till Vincent, den är använd en säsong och är i mycket fint skick, 500:- för den oxå. Perfekt! Nu ska jag inte babbla mer om hur bra det är att köpa och sälja begagnat, ni fattar nog vinken ;) För er som är intresserade annonserar jag lite nedanför.Ytterplagg, stl. 110/116 (4-6 år), pojke
1.Mörkgrön Didriksson orginal. Strl. 110. Bra beg. Skick, förutom en tryckknapp som lossat i luvan. 400:-
400:-

Ytterplagg, stl. 98/104 (2-4 år), pojke
2.Svart/grå/orange overall. Strl. 100. Saknar hällor. Young kids club. Perfekt som extraoverall!100:-
100:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), pojke
3.Mörk- och ljusblå overall. Strl. 90. Nästan oanvänd. Young kids club. Perfekt som extraoverall! 150:-
150:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), unisex
4.Brun overall från Polarn och Pyret orginal. Strl. 92. Fleecefodrad. Mycket bra skick förutom slitna hällor. Tvättad enligt Po.Ps tvättråd. Po.p mössa medföljer (på väg att lossna i ena bandet, men det sys lätt dit). 550:-
550:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), unisex
5.Gråa fleecefodrade termobyxor. Strl. 86. Bra beg. Skick. H&M. 70:-
70:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), unisex
6.Vind/regnjacka. Randig från Exit. Strl. 92. Trasig upphängare. 100:-
100:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
7.”Dagisställ”- fleecefodrade galonisar. Bamse. Rosa och rött. Strl. 86. Mycket bra skick! 200:-
200:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
8.”Dagisställ” - fleecefodrade galonisar. Rosa. Åhléns. Strl. 86. Bra beg. Skick. 150:-
150:-

Ytterplagg, stl. 74/80 (6-12 mån), unisex
9.Röda galonisar. Po.p strl. 74/80. Omsydda nedtill. Fyller sin funktion. Bra beg. Skick. 70:-Ytterplagg, stl. 74/80 (6-12 mån), unisex
Reimatec orginal mörkblå overall. Strl. 80. Avtagbar luva. Slitna hällor annars mycket bra skick! 500:-
500:-

Ytterplagg, stl. 86/92 (1-2 år), unisex
Röda överdragsbyxor Po.p. orginal Strl.86 Dragsko i midjan. Finns hängslen som kan sättas dit, dock har ena hällan som man fäster i, framtill, gått sönder men det lagas lätt. Bra begagnat skick! 150:- Finns en tillhörande jacka som är väl använd med fungerar jättebra. Allt tillsammans: 280:-
150:-

Skor, stl. 25, unisex
Sandaler, Vincent. Svarta och vita. Strl. 25. Orginalkartong. Fint skick. 150:-Skor, stl. 23, unisex
1.Gummistövlar med döskallar. Varmfodrade. Lejon. Strl. 23. Bra beg. Skick. 50:-
50:-

Skor, stl. 32, unisex
1.Röda kängor. Vin-tex. Vincent orginal. Strl. 32. Aldrig använda. Orginalkartong och lappar kvar. 300:-

2.Kängor. Gröna. Vincent orginal. Strl. 28.
Bra beg. Skick. 200:-

Skorna kommer från ett djur- och rökfritt hem.
Kan hämtas i Eskilstuna.
200:-

Skor, stl. 25, unisex
1.Gummistövlar röd/gul/blå. Strl. 25. 40:-
40:-

Skor, stl. 23, flicka
1.Gummistövlar, blommiga. Lejon. Strl. 23. 40:-
40:-

Skor, stl. 25, unisex
1.Röda/svarta Super Beaver. Beavernylon. Strl. 25/26. 80:-
80:-

Skor, stl. 26, unisex
1.Svarta Vin-tex. Vincent orginal. Strl. 26. 200:-
200:-

Skor, stl. 23, unisex
1.Svarta kängor, från Wedins. Mycket fint skick! Strl. 23. 200:-
200:-

Skor, stl. 24, unisex
1.Blå/svarta PAX. Strl. 24. 250:-
1.Röda skor, Kavat. Strl. 21. Fint skick. 150:-
Röda gympaskor, PAX. Strl. 22. (Lite trasig i en kardborrknäppning, sömmen har släppt något, påverkar dock inte funktionen.) 80:-
250:-

Skor, stl. 21, unisex
Gympaskor, Disney – Winnie the pooh. Väl använda. Strl. 24. 50:-
Vita gympaskor. Lejon. Väl använda. 50:-
Rosa ”Uggs”. Strl. 24/25. Knappt använda. H&M. 80:-
3.Sandal, svart med flames. PAX. Strl. 22. Bra beg. Skick. 100:-
4.Sandaler, blåa. Lejon. 50:-
5.Sandaler, bruna. Lejon. Knappt använda. 60:-
6.Rosa och grå känga. Kavat. Strl. 20. Slitna framtill, ovanpå tårna – inget som påverkar funktionen. 200:-
7.Tygsko. Rosa/Vit. Kardborreknäppning. Po.P. Fint skick. 40:-
8.Sandaler, vita/röda. PAX. Strl 21. 100:-
150:-

Skor, stl. 22, flicka
9.Rosa sandaler – fungerar som finskor inomhus. Wikids. Strl. 23. 80:-
10.Sandaler, röda. Taggy. Strl. 23. 50:-
11.Sandaler, vita. Kavat. Strl. 26. Något slitna. 150:-
150:-

Kjol & Klänning, stl. 40 (M), dam
Blommig klänning från H&M Mama.

Byxor, stl. 40 (M), dam
5 st byxor - stretch och hängselbyxor, från H&M Mama, Lindex MOM, och jeans från Mamalicious strl. 30. Mycket fint skick!

Topp, stl. 40 (M), dam
6 st Toppar från H&M Mama.

Skjorta, stl. 44 (L), dam
Två st vita skjortor. En med trekvarts ärm (knyts i ryggen) strl L. och en med kort ärm och stretch, strl. M.

Tröja, stl. 44 (L), dam
Grå amningströja. Fleece från boob. Knappt använd. Mycket fint skick!

Paketpris: 750:-Mexx, Po.p, Fix, Pippi Långstrump, L.O.G.G, Mm. Strl. 62.
Mycket fint skick!
Paketpris: 300:-

Kommentera för närmare beskrivning!Babykläder. Strl. 50/56 Fix, Kaxs, Po.p, H&M, Lindex mm.
Pojkpaket: 200:-
Flickpaket: 250:-

Kommentera för närmare beskrvning!Paket nr 1. Strl. 68. H&M, Lindex, Bamse
150:-

Paket nr 2. Strl. 74. MEXX, L.O.G.G, Fix, Me too mm.
200:-

Kommentera för närmare beskrivning!Strl. 80. Name it, H&M, Disney, Fix mm. Mycket fint skick!
Klänningarna är använda 1 eller 2 ggr!
250:-

Kommentera för närmare beskrivning!

Strl. 86.

Byxor, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
svarta och gråa leggings, röda hängselbyxor i manchster (H&M), turkosa stuprörsjeans i stretch, vida jeans (L.O.G.G), röda mjukisbyxor (Mini), rosa byxor med hello kitty (H&M), bruna plyschbyxor (fem myror är fler än fyra elefanter), rosa fleecebyxor,jeans med broderade blommor på bakfickan och utställda nedtill (H&M), mörkblåa utställda jeans – nästan oanvända (Lindex), rutiga hängselshorts (Lindex, rosa plyschbyxor, randiga leggings , två par shorts.
450:-

Överdel & Body, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
sju st bodys (Lindex, Disney), rosa fleecetröja, rosa plyschtröja omlottdetalj med blommor, grå dragkedjströja med luva och stjärnor (H&M), rosa dragkedjströja med luva (Mumin).
450:-

Kjol & Klänning, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
rosa jeansklänning (skhuaban), mullvadsfärgad volangkjol.
450:-

Mössor, Vantar & Halsdukar, stl. 74/80 (6-12 mån), flicka
solhatt, rosa stickad och fodrad mössa (H&M), randig windstopper mössa (Po.p)
450:-

Övrigt, stl. 86/92 (1-2 år), flicka
rosa/vit randig soldräkt med korta ben och snöre i midjan, rosa strumpbyxor.
Paketpris: 450:-strl. 92/98

H&M, Po.p, GAP kids, Lindex, Kappahl.

1: 260:-
2: 100:- (Tomteklänning m. tillhörande byxor i plysch. Som nyskick. Använd max 2 ggr!)

Kommentera för närmare beskrivning.Strl. 62/68.
Disney, Po.p, H&M, Fix, Lindex, Paddington Bear, Bamse, Mini Tribu, L.O.G.G  mm.

Paketpris: 200:-
Kommentera för närmare beskrivning!Strl. 74.

1. fodrad vindoverall med vantar (Kappahl).
100:-

2. Bamse, Lindex, H&M, Lingon & Blåbär.
150:-

Kommentera för närmare beskrivning!
Strl. 80.

1. Marinblå morgonrock, Laban orginal. Knappt använd. Mycket fin! 
130:-

2. Lingon & blåbär, Petit Boy, Fix, L.O.G.G, Brubaker, Po.P mm.
250:-

Kommentera för närmare beskrivning!Strl.86.

1. Kappahl, Lindex, Po.p, MEXX, H&M, Hummel, Name It.
300:-

2. Mörkblå manchesterkavaj och mörkblå sammetsväst - Mycket fint skick! (Fix).
200:-

Kommentera för närmare beskrivning!1. Strl. 92. Name it, Po.p, H&M. 200:-

2. Strl. 98/104. Kappahl, Åhléns, L.O.G.G, H&M. 280:-

Kommentera för närmare beskrivning!Alla kläder kommer från ett djur- och rökfritt hem!
loving you is cherry pie!

Videon är så himla provocerande -
 kanske är det just därför jag älskar den!
Den är IT!
trist

Idag är en mindre bra dag. Morgonen startade med att Vilja hällde ut en halvliter mjölk på golvet och sedan kissade hon i min säng.. Jag hade huvudvärk och var trött som 17 så barnen och jag stannade hemma. Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på.. Just nu kollar vi på Ronny & Julia (julkalendern, remember?). Jag tror att vi ska göra ett försök till att packa lite sen.. Vi börjar nog med det värsta: källaren! Jag har så mycket saker där som ska kastas och säljas så det är väl lika bra att ta tag i det. Folk är ju som galna med vinterkläder till barnen redan nu, så det kanske vore läge att lägga ut lite annonser på blocket. Det är ju onödigt att ha fina overaller som PoP, Reima och Didriksson, ligga och skräpa i källaren när man kan tjäna pengar på det! :P Jag kanske lägger ut bilder och här på bloggen sen oxå, om det är någon som vill köpa?

Själv har jag fyndat en lila Molo overall till Vilja. Jag är helnöjd! Jag är fortf. osäker på om jag ska köpa overall eller tvådelat till Vincent.. Jag tror nog egentligen att overall måste vara det skönaste för honom när det är mkt snö ute och han ska vara ute och leka.

Jeeje.. dags att dra igång den här dagen då.. Wish me luck!
ugglan


Jag läser min systers blogg och får se följande "I torsdagskväll när jag var på väg hem efter jobbet så körde jag på en... UGGLA! Gud va ja hoppa till i bilen när den dunka i motorhuven! stackarn... men måste säga att de va ganska komiskt .. haha!" Först blir jag chockad, hur ofta kör man på en uggla lixom? Och OM man gör det, hur ofta tycker man att det är komiskt? Okej, nu tänker alla som känner mig "vem försöker hon lura? alla vet att hon är djurhatare!" men nej, så är det inte. Jag tycker om djur, jag vill bara inte ha dom hemma hos mig.. eller på mig! Jag tycker faktiskt synd om ugglan!


Sedan kommer jag på mig själv med att tycka det är ganska skönt att det inte var JAG som körde på ugglan för en gång skull. När det handlar om bilar och otur (som jag skulle vilja påstå att det faktiskt är!) så är det alltid jag som brukar stå för den biten. Jag har undvikit att flasha med det här, men jag måste erkänna att jag för en liten tid sedan krashade syrrans och min bil inne i ett parkeringshus. Eller alltså, inte krashade.. men typ repade. Repade ganska mycket. En hel dörr. Och lite buckla.. En hel dörr. Ja.. så nu var det sagt. MEN det var ju så förbaskat trångt... Mer space åt svenska parkeringshus tack!

 

 
Döda fåglar i kudden?
"Mamma det är en fågel som har dött i alla kuddar!"

Vincent funderar kring dunkuddar.
Härlig dag

Idag har vi haft en väldigt bra och mysig dag. Vi har hunnit med att besöka biblioteket där vi läste böcker och ritade. Självklart lånade vi hem en hel hög med massa bra sagoböcker och även några filmer. Efter bibblan så lunchade på stan med min mamma och mina systrar och sedan blev det lite shopping - Jag fyndade en jättefin klänning (svart förstås) och barnen fick tillåtelse att gå loss lite i leksaksaffären vilket slutade med kulor, terminatorflygplan.. eller var det ett rymdskepp? Eh, whatever, något som skulle flyga iaf, och Vilja valde en tingelingdocka. När vi var nöjda så promenerade vi hemåt i höstsolen. Det var ju helt underbart väder! Vilja somnade i vagnen så jag och Vincent stannade till och spelade kula. Ärligt talat så kommer jag inte ihåg hur man gjorde när man spelade kula, men Vincent verkade ha ganska okej koll på det. Jag hakade på hans regler iaf ;) Väl hemma så började vi kolla på Pip Larssons - Kastrullresan, som är en helt underbart bra tv-serie efter Edith Unnerstads bok Kastrullresan. Dock verkade jag tycka den var bättre än vad barnen tyckte, dom ville helst bara leka med sina nya leksaker. Efter middagen som bestod av hemmagjord pizza (som numera är standard på helgerna) så slog det mig att NU har läraren i mig börjat att på riktigt ta plats på hemmaplan. När normala människor sitter framför tv:n på lördagkvällarna och myser så sitter vi vid köksbordet och myser: tända ljus, chips, pennor, suddigum och skrivböcker! Barnen tycker det är jättekul och ju mer kul dom tycker det är, desto roligare tycker ju jag att det är. Jag vill uppmuntra dom så mycket jag kan så jag ser inget fel i det. Är barnen nöjda med mysiga skrivkvällar så är jag oxå det ♥

Men tv:n hann vi ju självklart oxå med, Jag ville se på körslaget men Vincent ville se på fotbollen så vi fick lov att zappa lite fram tills dess att han somnade. Min son är verkligen fotbollsintresserad, och jag undrar HUR det har blivit så? Han är så söt när han väser mellan tänderna "Kom igeen Zlatan, kom igeen!!!" och när bollen är nära mål så gör han de klassiska "OOOhhh!" Min Zlatandyrkande son är en riktig gullunge! Att han diggar Zlatan är helt okej för min del så länge han diggar mig oxå, och det gör han. Han är expert på fina komplimanger "Mamma jag älskar dig, vad fin du är" sa han idag ♥

Så ja, idag har vi hunnit med mycket skoj. Vet ni varför? För att jag gör vad som helst bara jag slipper börja flyttpacka! ;)

Later
Vilja tar en paus på biblioteket.


Vincent är djupt koncentrerad - det var ju en bok om indianer!


Ungen borde gå på catwalken!


Ghettokid big time!


Spana mina nya jeans! LURAD! Det är leggings! Med slitningar
och allt. Dom lurar verkligen ögat! So nice! Synd bara att dom höll
på att glida av mig hela tiden för att dom var för stora i midjan.
Någon som vill sy in dom åt mig? Jag funkar tyvärr inge vidare
bra ihop med symaskiner...


Mami och Vinnie goes old school - spelar kula! :DtypVincents nyupptäckta ord: T.Y.P.veckan från helvetet!

Har inte haft lust eller ork att blogga något. Den här veckan har varit en riktig helvetsvecka! För det första har jag varit ganska emotionellt mixad.. upp och ner lixom. Men chocken efter helgens kaos har börjat lägga sig. Men jag vet fortfarande inte riktigt vad jag känner. Är jag arg eller ledsen? Jag vet inte. Förutom att haft huvudet fullt av detta så har veckan varit fullspäckad. Två nya delkurser har dragit igång: Språkutvecklingsdidaktik och Engelska grammatik. I onsdags skrev jag en salstenta i Engelsk fonetik. Det kändes faktiskt som att det gick ganska så bra.. Men man vet ju aldrig, man vill inte förvänta sig något. Jag råpluggade ca två timmar innan tentan- så som vi lärarstudenter har fått lära oss att man absolut inte ska göra om man är ute efter någon form av djupinlärning, men hey! När det gäller engelsk fonetik duger ytinlärning fin fint för mig ;). I tordags hade vi ledigt, men då var jag tvungen att skriva på en exa som skulle lämnas in idag. Från 08.30 till 16.30 lyckades jag få ihop något om Genusperspektiv på barnlitteratur och barnkultur, som jag kände mig ganska så nöjd med. Det fick duga lixom :P Utöver detta så skulle det läsas in massa litteratur till den här veckan. Ja, som sagt, veckan från helvete.. jag kan inte beskriva det på annat sätt. Så nu, fredagskväll i sängen med Idol på tv:n, så känner jag mig ganska upplagd för välförtjänt relax. Jag var med barnen och köpte flyttkartonger idag, men vet ni vad? Jag tänker f*n inte packa en enda kartong idag. Jag orkar inte! Det får bli morgondagens nöje.. Uuuh.. Jag ser fram emot flytten vid månadsskiftet MEN allt det praktiska som måste ordnas och allt som ska packas.. nee fy.. det ser jag verkligen inte fram emot!

Nej, nu måste jag sluta blogga. Vinnie och jag ska ju ha Idolkväll i sängen ♥


Världens gulligaste Vilja!
vackraste


Två av de absolut bästa låtarna från Kens nya album!


viktigt!

The girl who silenced the world for 5 minutes!
När helvetet kom

Jag har undvikit att blogga de senaste dagarna för allt har bara varit skit. Jag har mått skit. Mår skit. Men trots att jag är så arg, ledsen och rädd så vill jag inte sjunka så lågt att hänga ut någon men jag tror att mina trogna läsare kan läsa mellan raderna.

Allt började bra i fredags. Både jag och barnen går alltid in i ett lugnare tempo, en skönare feeling, när fredagen är på G. Vi var på middag tillsammans med min familj, hos ett par vänner. Vi kalasade lite för mina gudbarn som fyllt år. Barnen spelade wii och åt godis. Allt var frid och fröjd. Vilja var väldigt trött och somnade tillslut på soffan medan brorsan spelade sig svettig. Vid kl. 23 så var vi hemma. Vilja vaknade inte när jag bar henne från bilen till sängen. Vincent var vaken men somnade ganska fort i sin säng. Jag var oxå trött, så jag la mig ganska direkt. När jag precis hade somnat till så vaknade jag av att det ringde. Jag var så trött men jag svarade iaf. "Jag har fått reda på att jag ska dö inatt.." sa rösten i telefonen. Sedan började helvetet. Panik panik panik. Jag var hysterisk. Jag kunde inte lugna ner mig. Jag var så arg, så ledsen och kände en rädsla som jag inte känt på länge. Jag fortsatte bli trakasserad under natten med samtal och sms där personen pendlade mellan att vara hotfull, panikslagen, paranoid... Det som dock skrämde mig mest var den besatthet som visades, som jag inte sett förut. Mina föräldrar fick ett samtal från en hysterisk dotter mitt i natten och det tog ett bra tag innan jag ens kunde få ur mig vad som hänt. Jag visste inte vad jag skulle göra. Jag lyckades lugna ner mig något och kunde ringa runt till bl.a. psyket och polisen. Självklart kunde dom inte göra så mycket. Systemet brister ju någonstans. Polisen skickade ut bilar att leta, men dom hittade inte personen. Tjejen på polisen som jag pratade med var väldigt snäll iaf. Jag talade om att jag var väldigt rädd för att personen i fråga skulle komma hem till mig, men hon lugnade mig. Ändå satt jag i flera timmar helt tyst på golvet för att jag skulle höra om personen var utanför fönstret. Eftersom jag bor på nedersta botten så kan man faktiskt ta sig upp på min balkong och det är himla obehagligt.

Jag tror klockan var runt 3-tiden då, ringde personens mamma (som jag hade sökt hysteriskt) och talade om att personen var på väg hem. Inte förrän då kunde jag andas ut. Jag somnade vid halv 4 och vaknade halv 7 på lördagsmorgonen. Jag kunde inte sova, inte äta. Jag kände mig helt tom. Hur kan en människa göra så mot inte bara mig, utan mina barn? Förtjänar dom en hysterisk mamma mitt i natten? Nej. Som tur var så vaknade dom inte. Men om dom hade vaknat hade jag haft väldigt svårt att dölja min panik...

Lördagskvällen skulle ju gå åt till att fira min syster. Hon hade sin 20-års fest. Tyvärr var jag så utmattad så jag kunde inte vara med så länge. Jag var med och åt och sedan åkte jag hem och sov. Barnen fick sova hos mina föräldrar så att jag kunde sova ordentligt. Det uppskattades. Jag skulle även ha pluggat inför tentan och skrivit på min exa. Men jag kunde inte göra någonting. Jag orkade inte. Hela helgen blev verkligen förstörd. Och nu får jag plugga som en dåre inför morgondagens tenta som jag förmodligen ändå kommer köra på nu.. Tänk hur mycket som kan vändas upp och ned på så kort tid. Jag kan inte ens beskriva hur det känns.

Fest!

Imorgon ska min syster ha sin 20-års fest. Det verkar som hon slagit på stort faktiskt. Men det blir nog ganska lugnt för min del ändå. Jag har ju barnen. Men det vore ju skoj att ha någon fin klännning eller något.. Får se om jag hinner inhandla något idag, annars blir det väl bara det vanliga: jeans. Jag känner mig lite omotiverad så egentligen spelar de inte så stor roll för min del. Det är ju bara jobbigt att leta kläder under tidspress!

Ikväll ska vi på annat födelsedagsfirande. Mina gudbarn har fyllt år, så vi ska över på middag och lite firande. Vincent har sett fram emot Lilla melodifestivalen som det är dax för ikväll, så han sitter väl bänkad framför tv:n då ;) Dom har ju visat Inför lilla melodifestivalen på barnkanalen om kvällarna. Vincent är helt sjukt insatt. Det var någon kille som rappade, och då drar han världens skönaste kommentar "Oh, shit vad bra han va!!"

Happy fridayaussie


Nu har jag inhandlat det nya superschampoot, även hårinpackningen. Det är helt grymt! TESTA!
Som ni ser blir det till att bleka utväxten oxå.. Guuud vad jag är tråkig.. Eller feg. Jag erkänner att jag är feg.
Men Blondin är ju min personlighet lixom.. Då menar jag inte det typiska Dumma blondinen, utan den Smarta blondinen som går mot strömmen.. ;) Vem vill byta ut det lixom?

Matvägran - tips!

Jag kanske har tipsat om det här förut, men det skadar ju inte att tipsa igen. När mina barn matvägrar, vilket faktiskt händer lite då och då, så tar vi fram kulramen. De får själva välja vilken rad de vill ha (eftersom det är olika färger) och för varje tugga som barnen tar så flyttar vi en kula. Det funkar faktiskt på både Vincent och Vilja. Så om ni har ett barn som matvägrar så kan ni ju alltid testa kulramen! ((Det bästa är att dom övar på att räkna samtidigt, men det förstår dom inte. Det är helt kanon att LURA barnen till inlärning ;) ))

gårdagens stress

Igår var det fullt upp. Jag gjorde VFU (verksamhetsförlag utbildning) på förmiddagen, sedan hem och plugga till engelskatentan. Sedan hämtade jag barnen på dagis, vi gick stan och uträttade lite ärenden, handlade mat, sedan till frisören. Både Vincent och Vilja klippte sig. När vi kom hem hade jag en halvtimme på mig att fixa mat och förbereda barnen för kvällen eftersom jag skulle på utvecklingsamtal för Vincent på dagis. Grannen kom in och var barnvakt. Tack! (Och tack E. som oxå erbjöd sig). När jag kom hem var jag ganska trött. Jag hann se lite på tv, men sen däckade jag. Idag är dagis stängt och det var faktiskt ganska skönt med sovmorgon imorse. Det behövdes!

Besöket hos friösen gick bra, jag hade laddat upp med bullar och festis för att hålla barnen lugna men det var nemas problemas! Vincent var fast bestämd hur han skulle ha håret "ingen lugg, och svart!" och Vilja var jättespänd på att få klippa sig, men när det väl var dags så började hon gråta. Men det löste sig tillslut. Numera är Viljas hockeyfrilla ett minne blott. Däremot har Vincent en lite hockeyfrilla-liknande frisyr nu. Men det är coolt! Han ser ut som en liten rocker! ♥ Självklart fick han ju svart färg sprayad i håret oxå. Han var jättenöjd! Han lekte rockstjärna när han kom hem igår kväll ;)


Utvecklingsamtalet gick oxå fint. Personalen sa så fina saker om min lilla älskling. Jag kände mig riktigt stolt! "En lugn, trygg och harmonisk kille som är väldigt omtyckt av de andra barnen."  Jag fick veta att han är speciellt omtyckt bland tjejerna. Det förstår jag, Vincent är en liten tjejtjusare, men man får inte nämna något om det, för då blir det pinsamt ;) Då och då händer det att han får ett kärleksbrev i sitt fack på dagis. Helt otroligt att det börjarså tidigt, men jag tycker det är lite kul ändå. Att personalen upplever honom som en lugn kille som aldrig verkar stressad är otroligt skönt, speciellt med tanke på att han har en mor som lätt stressar upp sig och går i taket var och varannan dag. Personalen tyckte att jag gjort ett bra jobb med båda Vincent och Vilja och dom sa att det var fler som tyckte det. Självklart gled samtalet in på det faktum att vara ensamstående, ha två barn, plugga osv. Det var nästan så att jag fick bita mig i tungan för att inte sätta igång och snyfta. Jag blir ju så glad av att höra såna fina komplimanger. Att man lyckats bra med sina barn måste vara något av det absolut härligaste man kan få höra. ♥