tackTack
för fin feedback på inlägget Ledsamt.
grey´s


Ni missar väl inte starten av Grey´s anatomy ikväll? Det är ju sjukt spännnande just nu!
ledsamt

Jag är så trött på att behöva känna mig beroende av andra, speciellt min familj. Men hur jag än vänder och vrider på det så får jag inte ihop det förbannade vardagspusslet. Eftersom vi är tillbaka på ruta ett igen, och det inte finns någon att lita på längre när det gäller att ta hand om barnen så får jag sköta allt själv. För min egen del så gör det inget, men om man ser det från barnens sida så är det ju tråkigt.. tragiskt.. you name it. Jag VILL väldigt gärna kunna känna att jag klarar allt själv, men det är så fruktansvärt svårt att få ihop allt ibland. Det är där min familj brukar komma in i bilden, men jag vill ju inte det. Jag vill inte behöva tigga och be. Det är det värsta som finns. Dom får gärna "låna" barnen, om dom själva vill - om dom själva frågar. Vi har bråkat om just det här, hundra gånger förr och ingen tycks förstå. Dom tycker att jag borde uppskatta mer, de gånger de hjälper till med barnen. Vilket jag naturligtvis gör! Men dom har svårt att se min uppskattning. Jag vet inte riktigt HUR jag ska göra för att visa det. Vi är alla olika, men jag försöker att förmedla min uppskattning. Samtidigt kan de inte förstå att jag faktiskt kan ta illa upp när jag är tvungen att be om barnvakt för det tex. finns en tandläkartid att passa eller ett utvecklingsamtal, och får mest suck tillbaka. Inte bokstavligen, men det går inte att ta miste på hur jobbigt det faktiskt tycker att det är, hur jobbig JAG är. När jag sedan försöker förklara mig så uppfattas det mest som att jag gnäller. Mamma brukar köra med att hon har ju faktiskt oxå haft små barn att ta hand om och att hon minsann oxå pluggade med ett litet barn (då min yngsta lillasyster var liten) men det hon glömmer är att det faktiskt fanns en pappa i familjen som hjälpte till. Även om han arbetade om dagarna så betydde ju inte det att han inte kunde hjälpa till, med såna enka saker som att tex. lämna/hämta på dagis osv.

Jag och min familj kommer nog aldrig komma överrens om det här saken. De kommer fortsätta tycka att jag är larvig som vill klara mig på egen hand. De kommer inte förstå att det inte är något illa menat åt dom. De kommer inte förstå hur det känns att vara beroende av andra människor, för att få vardagen att gå runt.Men jag älskar dom iaf.

 

Imorgon kväll är det utvecklingsamtal och jag får helt enkelt inte ihop det. Barnvakten har bangat ur. Jag blir tvungen att skjuta upp det. För andra kanske det inte verkar som någon big deal, och det är det ju inte sig, men när hela vardagen handlar om såna småsaker så blir det tröttsamt..
Harry PotterJag är faschinerad av Harry Potter - Yes! Det är sant ;) Om man börjar analysera så blir det väldigt intressant. J.K. Rowling är en grymt duktig författare som har förmågan att förmedla magi och mystik men oxå etik och moral.

Det som imponerar mest på mig är att hon skrev historien om Harry Potter när hon var nyskild, arbetslös och pank. Samtidigt hade hon en liten bebis att ta hand om. Men så fort dottern somnat i vagnen så satte hon sig på något café och skrev och skrev och skrev. Hon skämdes lite för att hon inte gjorde något mer vettigt, än att bara skriva böcker. Men skrivandet gav resultat och nu har böckerna översatts till 64 språk. J.K. Rowling engagerar sig i välgörenhet, bl.a. stöttar hon forskning kring multipel skleros. Självklart beundrar jag denna starka kvinna, som lyckats så bra trots motgångar. Läs mer på www.harrypotter.nu eller www.jkrowling.comDet finns sex böcker i serien och fem av dem har hunnit bli film, jag är dock osäker på om den femte filmen hunnit komma ut på dvd? Jag funderar på att ha ett Harry Potter race i helgen, är ni på? ;)lovehemliga inlägg?

Jag vill så gärna skriva massor med saker. Men det känns som att jag faktiskt inte kan skriva vad som helst här. En del som läser bör inte få ta del av allt.. Vet ni om man kan göra hemliga inlägg? Där folk liksom får be om lösen eller något för att kunna läsa.aj aj aj aj

Min rygg! Jag har så j*****vla ont! För varje dag som går så blir det bara värre och värre. Jag känner mig som en gammal tant med krämpor och allt.. Det värsta av allt är att humöret påverkas ganska mycket av att gå runt med molande värk i ryggen. Fy f*n!
underbart

Helgen har varit kanon! Vi har mest bara varit.. och bakat prinsessmuffins förstås! Jag har ingenting att klaga på! I lördags åkte jag och syrran (och barnen förstås) till Lager 157 i... ehm.. (vart låg det nu igen då?).. ja, i nån liiiten liiten stad iaf. Jag shoppade loss åt barnen och faktiskt lite till mig själv oxå. Det blev några Frank Dandy trosor och ett grymt fint halsband från Oxxo! Jag var helnöjd. Det är alltid härligt att få spendera lite money money ;)För ett tag sedan skrev jag om Vincent och projektet att få honom att börja somna i sin egna säng. Nu har det gått ca. en vecka och rutinen sitter som om det aldrig funnits något annat. Jag är så glad att det har gått så bra och nu så har jag dragit igång näsa projekt, dvs. att få Vilja att somna i sin egna säng. Jag hoppas att rutinen snart sitter på henne oxå! Men jag måste säga att jag fått stöd av en viss A. och jag skulle nog inte orkar utan hans pepptalk. Jag är alldedes för blödig, som han säger :P Tack iaf A. ♥

Ja, och nu har jag en massa dagar fyllda av plugg framför mig. Nästa vecka är det tentadax - engelska fonetik! Jag har hört att den tentan ska vara väldgt svår och att det är många som kuggar på den. Ungefär samtidigt som engelskatentan har vi en examinationsuppgift i litteraturvetenskap som ska vara inlämnad. Jag vet lixom inte hur jag ska få ihop allt, ska man prioritera något av det och resta det andra eller ska man bara köra på och hoppas på det bästa? UUsch, jag vill ju helst klara båda två förstås, men dygnet har ju inte mer än 24:a timmar och däremellan ska barnen få sin tid och uppmärksamhet oxå..

Nu ska jag se Idol! Hejpa!
sweet dreams


färgboosta mig!

Igår kväll hade jag egentligen behövt plugga, men jag var så himla trött på det. Jag ville göra något som jag inte gjort på väääldigt länge, måla. Det var flera år sen sist. Jag brukade måla när jag mådde dåligt, det är jättebra terapi! Jag var lite rädd för att skapa nu, eftersom det var så länge sen och eftersom att jag nu för tiden inte mår dåligt, i den bemärkelsen jag gjorde förr. Men med ett glas vin och penseln i högsta hugg så kom faktiskt inspirationen till mig ändå. Det var härligt att måla, även om inte blev något i den klassen som lämpar sig för en plats på väggen ;) Jag struntar i hur det ser ut, bara jag får kladda med färg! ♥


live your life!Döden gör sin påmind i vår familj. Vi tar det som det kommer men lite virrigt är det allt. Jag försöker att inte hamna efter i skolan, men det är svårt. Att skjuta på en enda ynka liten dag gör så att jag ligger back. Och det finns så mycket annat jag hellre skulle göra nu än plugga. Ordet avlastning har mist sin betydelse. Det finns inte längre. Allt som vi byggt upp.. Det finns inte.
Vi är tillbaka på ruta ett. Men det är vi 3 mot världen! Vad som än händer, så är det så.

Roligare uppdateringar kommer, hold on!


ur barnmun


"vet du vad otroligt betyder? Att man inte tror sina ögon!"
Vincent 4 år
barn"För varje nytt ord ur barnets mun
blir rymden högre
för varje nytt steg som barnet tar
vidgar sig jorden"
Elmer Diktonius
Stanna upp

Jag pausar mitt liv just nu. Vad händer?

Jag pluggar. Jag hämtar och lämnar på dagis. Jag fixar klipptider, tandläkartider, utvecklingsamtal, pusslar med praktik och föreläsningar, handlar mat, lagar mat, tvättar, pluggar lite till, plugga ännu mer, bakar bullar, umgås med familj, lek och mys med barnen... Ja, it´s vardag you know! Snart är det tentatider oxå, det kommer bli tufft!
att bero på synonymer

Kurlitteratur är i princip det enda jag roar mig med nu för tiden. Vi läser så otroligt mycket MEN det är så BRA litteratur! Det är första gången nästan, som det känns riktigt värt och kul att ta sig igenom bok på bok på bok.
När jag läste i en bok om en övning som man kan göra med barnen för att träna synonymer så blev jag lite chockad när jag fick se:

(tredje stycket, näst sista ordet)


Synonym till flicka = s.l.y.n.a.?
Fegis

Okej på Älins begäran ;) Mitt hår ser i princip ut som innan. Jag har ännu inte vågat färga det.. jag förstår inte vad det är med mig, jag får såna där infall till och från men sedan fegar jag ur. Det är ju bara hår? Och jag är trött på att vara blondin, varför kan jag inte bara go 4 it och bli mörk? Jo, för jag är så rädd för att jag ska ångra mig.. Att gå från blondin till darkhead är ju nästan som att byta personlighet.. Men jag är fortfarande allt bra sugen...
(Jag känner mig schizofren när jag skriver allt det här!)

Och om ni undrar hur jag klippte mig så blev det mest bara toppar ;) "Ingen lugg!" beordrade jag min frisör "Jag är en sneluggtjej och kommer alltid att vara!" Alltså ser jag ut precis som vanligt.. boring I know ;)

Ett ärligt tappert försök att fota frillan! Haha!minns ni?


Nu när jag är mitt uppe i det här med barnkultur och barnlitteratur så började jag fundera på gamla barnprogram man sett. Kommer nii ihåg?

Jag är sjukt imponerad av ritsagan i filmjölken!


Lennart Hellsing pratas det mycket om på lärarprogrammet - språk & språkutv.


Ännu en ritsaga - helt underbar!


Från A till Ö. Lovely!


Pippi pelikan var en stor favorit!


Ika i rutan skrämde mig bara. Så himla skumt barnprogram!


Täppas var himla bra!isolerad

Hej! Jag heter Sophie och jag har inget liv just nu. Det enda som görs är plugga, plugga, plugga, läsa, läsa, läsa, skriva, skriva, skriva, tänka, tänka, reflektera, analysera, reflektera, plugga, plugga... Ja, ni fattar!
fat boy


"Vet du vad fat boy betyder? Fett bra!"

Vincent 4 år
whatever it takes


Patrick Swayze

Patrick Swayze är död. Sjukdomen från helvetet tog honom. Cancer. Han var med i en av de bästa filmerna som någonsin gjorts, Dirty dancing. En klassiker! Jag kommer inte ihåg hur gammal jag var när jag såg den, men jag var inte gammal iaf. Min granne där vi bodde då, hade filmen. Vi brukade titta på den om och om igen. Helt faschinerade över deras sätt att dansa..
klipp klipp!

Imorgon kommer lunchen gå åt till ett besök hos frisören.. inte en dag för sent! Som vanligt får jag ångest när det är dax för håret att bli kortare.. jag vill ha mitt långa hår! Däremot har jag känt ett konstigt sug efter att bli brunett den senaste tiden... Skuuumt.. Snälla gud, se till att jag tar rätt beslut i hårfrågan!
Birthmark
sjuklingen

Min lilla skrutta är fortf. dålig. Min kära mor är så himla snäll som ställer upp när det krisar. Tack ♥ Jag saknar skruttan, men jag vet att hon har det bra hos mina föräldrar. Det är skönt för båda barnen att oxå få lite extra uppmärksamhet. Idag kunde jag och Vincent ta en liten cykeltur innan vi cyklade hem, efter dagis. Sånt kan vi inte göra när lillasyster är hemma. Vi cyklade till vårat nya hus och spanade lite. Det såg bra ut ;) Huset verkar må bra! När vi kom hem bakade vi pizza och hade djupa diskussioner. Det är skönt att få prata med Vincent i lugn och ro. Han är så mycket lugnare när han får vara själv med mig. Jag är övertygad om att egentid med barnen är jätteviktigt.

Men som sagt, prinsessan är väldigt saknad ♥
IgelkottenImorse när jag och Vincent skulle cykla till dagis så hoppade jag högt, för när jag stack ner huvudet (ja, jag brukar sätta låset på fel sida så jag lixom måste lägga mig halvt upp och ner över cykeln för att kunna låsa upp det otroligt komplicerade låset) för att låsa upp låset på cykeln, så låg det en stickig liten boll där! En igelkott! Jag är inte rädd för igelkottar men jag hade inte riktigt förväntat mig en precis 15 cm från ansiktet kl.07.00 en måndagsmorgon..  Det roliga var att när vi kom hem så låg stackarn kvar! Grannarna kom oxå hem då, så vi samlades för lite igelkottskådning. "Dom kan väl inte skjuta sina taggar..?" frågade jag grannen. "HAHAAHAHAHAHA". Okej, jag hajar, NEJ, dom kan inte skjuta taggar. ;) "Men det finns nåt.. nåt med taggar.. som kan skjuta.." "Ja, du menar en rocka?" "Nej, inte något som lever i vatten.. PIGGSVIN!" Vi var osäkra på det där med piggsvinet så jag fick googla det när jag kom in.

Tidigare påståddes att jordpiggsvin skjuter med sina taggar men så är inte fallet. Däremot används taggarna när jordpiggsvinet försvarar sig och de är tillrättlig skarpa för att orsaka sår. När piggsvinet känner sig hotat kan det resa taggarna och anfalla genom att rusa baklänges mot hotet.www.wikipedia.se

Jag messade informationen till grannen och erkände mig besegrad. "Jag har alltid rätt!" fick jag till svar. Tror hon ja.. muhahaha! När hon minst anar det så ska jag ta henne! Måste bara fundera ut rätt kategori.. ;)


Godmorgon Igelkott!


När vi skulle stanna till i lekparken på väg hem så var den borta.. poff!
Den hade gått upp i rök. Snopet!
Work it girl!
Tränar inför Beach 2010!
spökjakt!

Sitter i skolan och snorar.. Jag skulle inte kalla mig piggelin direkt. Men sånt får man ju vara tyst om, annars blir ju folk som galna och börjar kasta handsprit omkring sig. Kan inte fler komma till samma insikt som jag gjort? Vi kan inte undvika att bli sjuka! Vilja är fortf. dålig, så hon är hemma med sin snälla mormor som vab:ar för henne idag. Vinnie är det däremot inget fel på så han fick gå till dagis idag.

Igår var jag hemma hos syrran. Hon har en kompis vars mamma påstår sig kunna känna av energier, andar, spöken.. Kalla de vad ni vill ;) Vi har ju iaf misstänkt ett tag att det är något skumt som pågår hos syrran eftersom lampor tänds mitt i natten och dörrar öppnas.. Därför kom kompisen mamma för att undersöka saken. Mycket riktigt så fanns det något där. Jag blir lite nojig sådär, så jag tänker inte skriva mer om det men jag kan iaf säga att det var helt grymt! Inga tvivel! Vi fick oxå en liten snabbkurs i currylinjer och jag blev helt faschinerad!

"Currylinjer skall enligt de som tror på jordstrålning finnas med cirka 4 m mellanrum och gå i diagonal riktning jämfört med väderstrecken. På de platser där Currylinjer möts bildas så kallade Currykryss. I dessa ska det enligt anhängarna av teorin vara farligt att sova eftersom man då kan drabbas av allehanda sjukdomar. En avhandling i ämnet, Jordklotets osynliga murar med sina dödande kryss av Leif Floberg, menade till och med att alla träd i skogen som fallit omkull eller som såg sjuka ut kunde förklaras med att de stod just i currykryss. Andra påståenden är att katter gärna sover i currykryss och att myrstackar byggs i dem."

"Jordstrålning är en term som oftast inte refererar till
jordens magnetfält eller någon annan känd fysikalisk effekt, utan till ett "annat strålningsfält" som studeras inom en svårdefinierad pseudovetenskap, och som enligt denna bara kan uppmätas med hjälp av slagruta. Teorin har spridits över Europa av läkarna Manfred Curry och Ernst Hartmann, som båda har gett namn till var sin typ av så kallade linjer: Currylinjer och Hartmannlinjer. Dessa hypotetiska linjer ska bilda ett regelbundet nätverk över jordytan där strålningen ska finnas extra koncentrerad." www.wikipedia.se

Jag fick själv pröva mäta linjerna och därför tror jag verkligen på det. Inget hokuspokus! Det där med att katter gärna sover i currykryss verkar oxå stämma, för när syrrans kompis och hennes två katter bodde hos henne så sov katterna alltid under handfatet och mycket riktigt fanns det ett kryss där!
Make over?

Jag är sugen på en ny header.. Jag hittade den gamla! Det är nog dags är förnya snart :)


♥ ♥ ♥ ♥

 

Sometimes it just comes around..
tröttisar

Idag är vi tröttisar! Gårdagen var lyckad trots att Vilja helt plötsligt fick jätte ont i örat. Jag fick äta min mat i omgångar men men. Sådant vänjer man sig vid ganska fort. Vi blev kvar på landet idag och kommer nog sova här en natt till. Vi är så himla trötta. Jag har pluggat lite.. (läs: läst 8a kap!!) och känner mig rätt slut i huvudet nu. Undra hur mkt som fastnade egentligen?

Är otroligt sugen på öl ikväll men det lutar nog mer åt soffan och möjligtvis en film.. Men ändå.. öl... Mmmm... ♥

Happy lördagkväll!


schwa!"The schwa is the vowel sound in many lightly pronounced unaccented syllables in words of more than one syllable. It is sometimes signified by the pronunciation "uh" or symbolized by an upside-down rotated e. A schwa sound can be represented by any vowel." www.englishplus.comThis is so messed up! And it will be harder.. for sure! I feel this is such a waste of time but I guess there´s a point after all. So, by the way, I think this is a good way to practice my english! :) Maybe I will wright everything in english from now on!? ;)

XOXO
Hårmirakel


"There´s more to life than hair but it´s a good place to start"Jag är helt såld på Aussie! Deras hårprodukter är verkligen magiska! Jag måste bara ha helt enkelt.
Mitt hår ÄLSKAR Aussie!

 

"Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor heter den, Tom Redmonds skapelse. Produkten har vunnit nio priser på två år och har gjort dundersuccé på den engelska hårvårdsmarknaden. Och inhöstat beröm från till exempel svårflörtade engelska Vogue. Otroligt nog har formulan inte ändrats sedan den först komponerades, för trettio år sedan."

"Så här är det: varje flaska är fullproppad med historia, mystik och visdom som kommer att göra underverk för hår som är fel, som är platt, risigt och som har kammats ihjäl. Eller som bara inte går att kontrollera. Tester av Aussie-produkter visar att Avocado Oil - för att nämna en ingrediens - hjälper håret att coola ner sig, även om du själv är en bit från nirvana. Och att den krossade kärnan hos Australian Wild Peach innehåller en olja som hjälper ditt hår att återfuktas. Och att Australian Kangaroo Paw Flower gör allt för att hjälpa ditt hår ska skina."

Läs mer på: www.aussiehair.se

Du kan köpa Aussie på Kicks och Åhléns.Wanna be a star?


Mohammed Ali - Hinna hinna (gör mig till en stjärna)
3e dagen

Idag är det 3e dagen jag är hemma med barnen. Jag trodde att dom skulle kunna gå till dagis idag men imorse så var det så snorigt och hostigt att jag var tvungen att tänka om. Jag har inte fått mycket plugg gjort..Jag har försökt men det är så svårt att koncentrera sig när två små snoriga barn hänger i en. Det har mest varit barnvänliga aktiviteter för att minimera fenomenet väggklättring. Igår bakade vi och målade med fingerfärg. Fingerfärgsmålningen gick lite överstyr i slutet men det var skoj ;) Mindre skoj att sanera hela köket efteråt men det är smällar man får ta! Idag har vi lekt frisör, tvättat, skurat spisen och slagit in paket. Ikväll ska vi nämligen hem till min mamma på tjejmiddag! Hon fyllde år i veckan och därför ska vi fira henne lite ikväll. Det ryktades om räkor, vin och italiensk bärtårta! Lovley! Vi ska sova över tills imorgon. Jag ska försöka natta barnen innan middagen (för de vuxna!) så kanske jag kan få äta min mat och dricka mitt vin utan avbrott! ;)

Nu ska jag försöka plugga lite. 8:a kap om barns språkutveckling ska vara utläst tills på måndag. Gaaah!

LaterMedan dvd:n barnvaktar barnen får jag gömma mig på deras rum och försöka plugga på min english pronunciation..
Can you make art with sticky fingers?Vincent målar zlatan och zlatans fotboll på magen.
En och två och tre indianer..

Ingen indianfamilj utan indianmamman!
Vilja är otroligt lik Ida (emils lillasyster) när hon hade tyfis! ;)Voilá! Le´art!
Loveliness

Loveliness
glass i stora lass!"Jag smälter ihjäl om jag inte får glass nu!"
Vincent 4 år
Svininfluensan or not?

Barnen kändes lite hängiga imorse så jag tempade dem. Guess what? FEBER! Mmm.. svininfluensan lr vad? Jag vet faktiskt inte men vi håller oss hemma iaf. Tycker synd om skruttarna, jag ska ta hand om dom. Samtidigt måste jag plugga för nu missar jag massor i skolan och jag vill verkligen inte hamna efter redan i början av terminen.

Jag hoppas att jag klarar mig från att bli däckad i influensan iaf. Men det är ju såna tider nu och jag tror inte ens att handspritshysterin kan hjälpa oss. Vi kan inte undvika smittan. That´s it!


Love it!

Jag älskar låten
blåslagen

När jag hämtade barnen från dagis idag så fick jag se min älskade lilla Vinnie med ett svullet öga i regnbågens alla färger. Han hade fått en gunga i ansiktet. Han har inte varit påverkad något, så jag antar att det såg värre ut än vad det var. "Nu ser du ut som en riktig boxare" sa jag. Då log han världens största leende! Direkt när vi kom hem så åkte thaiboxningshortsen på, så det går ingen nöd på killen iaf. Han är STOLT över sitt blåslagna öga!
vackert Ronja"Och fastän ingen av dem kunde höra ett ord, talade de med varann. Om sådant som måste sägas innan det var för sent. Om hur bra det var att älska någon så att man inte behövde vara rädd för ens det svåraste, det talade de om fast ingen av dem hörde ett enda ord." Ur: Ronja Rövardotter."Och med mig är det nu så ställt att jag inte bryr mig mycket om att leva, ifall du inte finns hos mig!"
Ur: Ronja rövardotter.

idol


Ni missar väl inte Idol ikvälll?
Jag längtar!
sötis


Får inte nog..

Mia & Klara - Jag får inte nog helt enkelt!
Barcelona baby!


Jag är lite avis på syrran just nu... Hon är i Barcelona! Vem vill inte vara där lixom? Superfint hotell, värme och choklad. Hon deltar i en av världens bästa pralinkurser. Hur coolt är inte det? Hon kommer att vara pralinexpert när hon kommer hem! Hon har tydligen fullspäckat schema men jag tror att hon uppskattar det.
Fina flickor...

...petar inte i näsan, eller?
one of a kind!

E. brukar alltid säga att tjejer kan! Därför bjuder jag nu på en dokumentation av vad JAG faktiskt kan!

Gå på vatten


Grilla korv


Mecka


Gå balansgång


Labba


Sparkcykla


Hantera domkraft


Hacka gräslök


Göra konstverk av bebismagar


Stand in för julgranar


Leka häst?


Äta trosorVem har sagt att jag INTE skulle vara ett kap?!
Grattis Mami!♥ Grattis Mamma på födelsedagen!
När jag blir stor.."När jag blir stor så ska jag bli ZLATAN!"
Vincent 4 år
så fint!


heaven VS hell


Jag undrar varför det är så dramatiskt kring mig hela tiden? Jag är säker på att dramat dras till mig vare sig jag vill det eller inte. Men för säkerhet skull ska jag läsa The secret igen. Den handlar om livet och hur vi själva styr det genom magnetism. Det är den absolut bästa boken. Någonsin! Jag kände mig helt euforisk första gången jag läste den. Ni som inte läst den BÖR läsa den!

Den senaste tiden har varit så himla mycket motgångar.. Men samtidigt finns det saker och ting som är väldigt väldigt bra just nu.. Och jag undrar om det faktiskt inte väger upp det hela?
dop

Idag ska vi på dop! Barnens lillebror ska döpas. Barnen ser fram emot det. Jag har varit lite småkrasslig den senaste tiden men jag tror att det räcker med att knapra lite alvedon..

Nu ska kläderna strykas, naglarna målas och håret fixas så det är nog bäst att sätta lite fart =)

Happy lördag!det tar aldrig slutJag har väntat på den här stunden. Nu vet jag.
Helvetet kommer aldrig att ta slut.
Bikten


Jag sockerknarkar just nu - Men hey! Jag räknade ju faktiskt med återfall! Min nya livsstil har funkat rätt bra. Jag har kunnat hålla mig ifrån sockret rätt duktigt. Men idag är det ju fredag.. och jag som är en sucker för hallon/lakrits har hittat en ny vän: en hallon/lakritsdricka! Det går ju inte att motstå..

Jag har idag upplevt ett så pass tillfälligt förvirrat tillstånd, att jag skäms! - Det började med att jag gick på fel seminarie och sedan sprang jag runt en sväng på stan. När jag skulle gå hemåt så upptäckte jag att jag tappat bort alla mina skolböcker och anteckningar. Tillslut hittade jag grejern inne på JC... Varför gör jag såna här saker? Varför kan jag inte bara försöka uppföra mig som en normal människa som passerar utan att dra till sig uppmärksamheten pga pinsamma situationer?

Jag har shoppat idag - Här finns inte så mycket mer att skriva än Fy skäms på Blondie! Jag ska ju försöka hålla i pengarna..

Jag glömde köpa solservetter idag - Nu är jag väldigt ledsen över att inte få tillgodose mitt behov av fåfänga och ska försöka ringa någon som kan gå och handla servetter åt mig.Inget kan ändra på det

Du ser på mig, vännen 
Som om jag gjort något fel 
Men se på mig, vännen 
Och tro på mig nu, jag ber 

Det kanske tar emot 
men vi hör ihop 
och inget kan ändra på det 

Du ser på mig, älskling 
Och undrar var jag var igår 
Men se på mig, älskling 
Ingen av oss ska säga något 
förlåt mig 

För det kanske tar emot 
Men vi hör ihop 
Inget kan ändra på det 

Ingen kan... 

Det kanske tar emot 
Men vi hör ihop 
Och inget kan ändra på det 

Jag ser på dig, älskling 
Jag ser att du plågar dig själv 
Du missförstod någonting 
För det finns ingen annan min vän 

Det kanske tar emot 
Men vi hör ihop 
Och inget kan ändra på det 

Det kanske tar emot 
Men vi hör ihop 
Och inget kan ändra på det
V. Maggio - Hon är ett geni!Kelian


minnenWe


Merci mon amie!


Ni som har lyssnat de senaste dagarna,
Tack!

Ni vet vilka ni är.

Vi tre mot världen!

Idag har jag tatuerat mig! Surpise! Min tredje tatuering. Jag blev mycket nöjd. Det är en tatuering som jag länge velat göra men som lixom inte blivit av. Det är skönt att ha de på plats nu :) (Hoppas mamma inte läser min blogg idag, då kommer hon nog bli lite arg på mig.. ;) hon tycker inte om att jag "förstör" min kropp)

Bilderna är lite suddiga med det står "Vi tre mot världen ♥"

Tatueringen symboliserar tiden då jag blev ensam med barnen. En period i mitt liv som har påverkat mig otroligt mycket. Den perioden har format mig till den männniskan som jag vill vara idag. Om jag aldrig hade tagit mig igenom dom svåra dagarna/veckorna/månaderna, så hade jag varit en orkeslös, deprimerad mamma som inte såg något ljus, som inte vågade säga ifrån eller emot, en människa som nöjde sig med en jävlig tillvaro men som försökte få det att se fint ut på avstånd. En mamma utan hopp.
Därför: Vi tre mot världen!

Nu vet också ni som undrat över bloggens namn, vad det hela handlar om!
de vackraste!

Yo!


Jajaja
Äckliga katter!

Jag gillar verkligen inte katter! Mammas och pappas katter är okej, men annars tycker jag bara dom är tröga och äckliga. Katthår är det värsta som finns! Gissa om jag blev galen när en katt nyligen kom IN i till min lägenhet genom balkongdörren!? Usch, den är så himla äcklig den där katten, det är någon alkis som äger den tror jag. Den har säkert massa sjukdomar. Man skulle göra den en tjänst om man körde över den! Grannen och jag pratade förut om vi skulle "råka" köra över den. Jag tror det är dax nu.. Men först ska jag ringa hyresvärden och be dom fixa någon som kan omhänderta den.. jag har ringt förut om det men då har dom inte brytt sig, men nu får jag väl hota med att köra över den då..
Hemmaplugg och tandskräck!

Idag är det hemmaplugg! Engelska står på schemat. Lovely! Jag tycker verkligen det är jättekul att vi ska få bli proffs på engelska ;) Det är något som man verkligen har användning av i det vardagliga livet. Inte något som ska läras "bara för att". Men vi får väl se om jag tycker det var så skoj efter att jag påbörjat med boken ;)
Vid lunchtid ska jag till tandläkaren. Usch och fy! Jag gillar verkligen inte att gå till tandläkaren! Jag blundar bara och hoppas på det bästa. Ibland glömmer jag bort att andas, då måste min tandläkare påminna mig. Men hon är bra, jättebra! Jag har gått hos henne sedan jag var liten. Egentligen hör jag inte till det området som hon jobbar i, men jag har ordnat så jag får gå där ändå bara för att jag vill ha samma tandläkare som jag alltid har haft pga tandläkarskräcken. Hon vet precis hur hon ska handskas med mig. :) Så, wish me luck!
update!


Gårdagens skolstart gick över förväntan! Jag klarade uttalstestet och fick vet att min engelska tydligen lutar åt den amerikanska uttalet. Det är tydligen viktigt att reda ut och veta om man vill undervisa i engelska a´la brittisk eller amerikansk. Det är olika böcker beroende på vilken man väljer. Grymt! Idag fick vi smaka på litteraturvetenskap för första gången. Analysera religösa texter från 1700-talet, de ni ;) Roligare har man ju haft! Men nu är jag iaf några begrepp rikare som jag kan flasha lite med: prosa/vers, kronotop, epik, epos, adaptation, diakron, synkron..  Och om jag någon gång får för mig att bli författare så vet jag nu hur jag skapar upplevelse och intresse genom att lägga upp texten efter ett visst mönster! Imponerande eller hur?

För övrigt så har det varit lite mental och emotionell bergodalbana de två senaste dagarna. Men hey! "..dessert or disaster? " What we gonna have?
I´ll go for the dessert! ♥