rocky road!

Teatern var jättebra! Barnen skrattade hejdlöst. Jag rekommenderar den om den kommer till er stad för er som har barn. Jag gillar ju allt med genustänk så det är klart jag gillar Så gör prinsessor!  Resten av eftermiddagen spenderade vi hemma med lite pyssel och julgodisverkstad. Barnen gjorde fina julkransar som jag gjorde med eleverna på praktiken. Dom blir jättefina och är enklare att göra än vad de ser ut. Lägger ut en mall nedan så ni kan se hur ni ska göra om ni vill testa. Det krävs lite koncentration från barnen för att de ska kunna klippa vad som ska bli kransen men Vilja klarade det med lite assistans :) Samtidigt gjorde vi Rocky road fudge som jag har fått recept på av Ebbas kompis "Halidas" mamma C ;) ((Rätt ska va rätt!)) Det var enkelt att laga och barnen kan vara med i alla momenten. Toppen! Sedan kokade jag knäck och då fick barnen hålla sig lite undan för att inte riskera någon brännskada. Vilja kokade knäck på dockspisen istället :)

Jag undrar vad vi ska göra imorgon? Vi har en hel dag utan några planer. Och det är ju bara SÅ skönt.. Jag tänker på M och mig här om kvällen och om hur man måste våga coola ner lite. En del kanske tror att man går miste om massa saker då men jag skulle vilja se det tvärtom. Jag tror det finns mycket att upptäcka om man drar ner tempot. Men att GÖRA det är lättare sagt än gjort. Varje dag tänker jag på det och varje dag bryter jag mitt nya löfte som jag lovar mig själv varenda dag. Jag är medveten och försöker iaf. Ett steg på vägen mot ett mer fulländat levande.Vincent är fotograf


Rocky road fudge

ca 40 bitar

200 g ljus choklad
250 g mörk choklad
1 bruk kondensead mjölk
50 g osaltat smör
3 dl salta jordnötter
100 g marshmallows - klippta i 4 delar
2 påsar Dumlekolor (240g)

- smält chokladen över vattenbad tillsammans med mjölken och smöret. Rör slätt.
- blanda i övriga ingredienser
- häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form. Ställ kallt. Skär upp i önskad storlek.
Klipp ut taggarna (varannan är markerad med prick för att barnen ska veta vilken de ska klippa BORT). Limma ihop ändarna så att taggarna bildar en cirkel. Dra sedan ihop taggarna mot varandra (en uppe och en nere) och limma ihop längst ut på spetsen. Voilá!


Postat av: Helena

Den fudgen låter ju inte särskillt äcklig!!! Det ska jag testa att laga nu till jul. Tack så mycket :)

Egentligen är jag vegan. (Men i min värld får man äta choklad :D) fniss

2010-12-12 @ 11:18:08

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: