Happy sunday!

Idag är det Astrid Lindgren kalas på schemat. Vincent vill vara Emil och Vilja vill vara Madicken. Själv tycker jag ju att hon kan vara Karlsson eftersom hon är så lik honom ;) ♥ Nu ska jag läsa lite Jens Lapidus medan barnen leker mamma, pappa, barn. Sedan har jag lovat pyssel! :)

Have a happy Sunday!
A B C D E F G...

ABC - Du är min tankar CDE - Mitt hjärta det bankar EFG - Du ger mig igen ärlig chans
att förtjäna..Jag måste erkänna att jag faktiskt gick all in och RÖSTADE i Mello igår. På Anna förstås. Hennes röst ger mig rysningar. Tjejen förtjänar att ta hem hela att Melodifestivalen!så fint!
Den 25/2 ritade Vilja sin första huvudfoting!
Den är så vacker och jag är så stolt ♥
Tycker ni det är likt mig?oh no!

Jag TROR att jag har upptäckt en rynka! Okej, det är klart det blir rynkor när man rynkar pannan men grejen var den att rynkan satt kvar EFTER! Fast efter en stund försvann den igen. Shit!! Det var lixom som en förhandstitt på vad som komma skall! Oh my god, Oh my god! Botoxa mig!
Städa - Groda - Tjyva
Idag vart det bio igen. Men först lyckades jag dra igång en riktig storstädning! Sån där då jag tom. städar i byrålådorna och bland ögonskuggorna! Jag höll på i flera timmar - Hey varför slösa pengar på träningskort när man kan storstäda? Med lite sorg i hjärtat kom jag till insikt att Solsystemets tid var ute. Det var dax för slakt. Vi får ordna ett nytt stort pysselprojekt. Kanske göra en stor undervattensvärld i 3D som vi kan sätta upp på väggen i barnens rum? ;D

 På em. gick vi på bio och såg Prinsessan och Grodan. Den var väl helt okej. Vincent gillade den. Men inte Vilja. Hon satt inte still en enda sekund. Jag hade fullt upp med att hålla henne nöjd, så jag kunde inte riktigt fokusera på filmen. Men ändå - det är kul att se en tecknad film för en gång skull :) Det händer ju inte så ofta nu för tiden. Och jag gillar tanken på att hångla upp en groda och sedan leva lycklig resten av livet.. Om det bara vore så lätt.. 

För övrigt så tyckte jag vädret sög riktigt hårt idag. Plusgrader jo visst, men slask överallt. Jag gillar inte det!

Titta vad jag hittade ute i snön! Ja, jag är en gatutjuv. Det här måste vara ett
av de bästa fynden någonsin. En pärplatta med I love Hip Hop!
Well, YES I DO Love HiP Hop! :D Jag ska göra ett halsband av mitt fynd. Så coolt!

everything is never as it seems

Godmorgon! Vi dansar och hoppar i sängen tills vi vaknar. Vi hoppas på en bra dag i idag! Vad ska ni göra?
berörd

Jag måste bara säga att Lottas inlägg verkligen får mig att börja tänka. Lotta om någon har koll på hur skört livet är.

"Varför vi lever som vi gör? jakten, konsumtionshysterin (jag är den förste att räcka upp handen) isoleringen på vintrarna, jobba, lämna, hämta. Är det så livet ska vara?" Läs hela inlägget.
så himla skumt bara..

Idag hände det en sån himla skum grej i skolan. Jag var på väg upp för en trappa - jag skulle på föreläsning. Mitt i trappan så började allt gå som i slowmotion och sen blev det svart. Jag ramlade och slog mig! Jag fick så sjukt ont i knäna. Det gjorde så ont att det var svårt att andas. Jag började tjura. Både för att det gjorde ont och för att jag kände mig helt skakis och chockad. Jag hann aldrig fatta vad som hände. Och sen tyckte jag det var så himla pinsamt! Det var så konstigt allting. Jag hade ingen yrsel men jag undrar om det ändå inte har något att göra med all skit som hänt efter operationen? Det är ju inte så att jag BRUKAR gå runt och svimma. Bara om det finns blod eller nålar i närheten :P Först ville jag gå hem efter det hade hänt, men jag drack lite festis och sedan kändes det bättre. Vilken tur att jag stannade kvar på föreläsningen - NOT! Vi har fått en ny föreläsare i litteraturvetenskap, och jag kan säga att jag fattade NADA! Han skulle introducera massa nya litteraturvetenskapliga termer för oss och även om jag tänker riktigt riktigt hårt, så kan jag inte minnas ett dugg. Självklart har jag anteckningar, men jag tror inte ens dom kan hjälpa mig att förstå. Men men, det var ju trots allt endast kursstart på Barnkulturstudier idag, så det kanske ger med sig lite med tiden. Det brukar det göra.

Kvällen blev till att bara ta det lugnt. Soffan har varit favoritplatsen och barnen somnade framför Lets dance. Jag lagade supergod middag som barnen faktiskt åt! Jag trodde inte dom skulle äta först, men nu tror jag att jag har kommit på hemligheten. Håll till godo nu med mitt heta tips för matkräsna barn! Mina barn är ju kinkiga i maten precis som alla andra barn. Dom gillar inte lök (vilket jag ändå ALLTID har i ALLA maträtter - det handlar om kamoflage! syns det inte så finns det inte!) , inte svamp och inte konstiga örter. Jag lagade hasselbackspotatis och fläskfilégryta med lök, färska champinjoner, rödvin och färsk timjan i! Alltså: i normala fall skulle de dissat den maträtten utan tvekan. Men nu så gjorde jag så att jag gav dem något ÄNNU läskigare att smaka innan! Jag gjorde färsk sparris med parmesan och citron. Dom fick en varsin sparris på tallriken, och jag sa att de inte var tvungna att äta upp men de var tvungna att smaka iaf. Dom såg helt förskräckta ut. Med stora ögon petade dom med gaffeln på den långa gröna saken.. Jag fick dom till att smaka en varsin liten bit som dom sedan sprang och spottade ut. Efter det serverade jag grytan som inte alls kändes läskig längre. Dom åt med god aptit utan att analysera vad som fanns i den! 1-0 till mamman! :D

Imorgon hade vi tänkt åka skridskor men mina knän vill nog inte det längre, så det kanske blir ett biobesök istället. Jag har ju lovat dom de! Ett besök på bokrean vore ju heller inte fel.... Om man får önska :)

Nu säger jag Godnatt. Det är dax värma riskudden till knäna, räkna blåmärken och somna till något bra program på SVTPlay. Puss på er!

brudar på vägen!Eftersom minsta syrran har sportlov nu så hade vi bestämt oss för att hitta på något skoj! Resultatet blev en bil med blondiner och fullt av fjortisar i baksätet ;) ((ni vet att jag älskar er iaf!)) i fullt fart mot Heron City! Vi såg Avatar i 3D, och det var ju hur grymt som helst! Jag blev verkligen berörd av filmen, men jag inte hjälpa att jag tyckte blåingen var snygg! "Jag skulle inte banga!" På vägen hem så sov jag som en liten gris i framsätet medan syrran körde. Det var riktigt kul att få komma iväg en helt vanlig vardagkväll och göra något :)

Vi bokar snart en favorit i repris tjejer!sommaren 2010!Planeringen inför sommar 2010 är i full gång! När chefen vid förra årets arbete ringde upp och frågade om jag ville jobba igen, så tackade jag nej. Det kändes så skönt! Det är inte värt att lämna bort barnen kvällar och helger för att slita sönder mig på äldreboende som i slutändan bara leder till ca 2000kr extra på kontot. Pengar är fan inte allt! Tid med barnen är något som jag värderar. Därför tänker jag plugga i sommar :D Jag ser riktigt fram emot det. Jag kommer vara så himla mycket mer flexibel. Precis som nu. Det blir ingen skillnad. Barnen kan vara på dagis om dagarna, och på kvällarna får vi tid tillsammans och även helgerna kommer vi ha fria. Jag ser det även som positivt att göra något som bidrar till egen utveckling till skillnad från sommarjobbslaveri.. Jag vill satsa på litteraturvetenskapen, jag tror det kan vara bra att ha i bakfickan eftersom jag ändå läser Språk och språkutveckling. Det kanske ökar mina chanser till jobb i framtiden, vem vet :) Jag gillar att tänka långsiktigt!

Jag ska läsa två stycken 7.5 poängkurser, men för att vara säker på att få någon kurs så har jag sökt 15 st! Sen får vi se vad det kan tänkas bli för något :) Kanske det finns någon mer som har sökt samma kurser?


1. MDH-31000 - Samtida språk och litteraturer i Norden 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mälardalens högskola, Eskilstuna

2. LNU-75400 - Astrid Lindgrens författarskap (Distans, Deltid) 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Ortsoberoende

3. MDH-31001 - Litteratur och samtid 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mälardalens högskola, Västerås

4. MDH-31002 - Ekokritik - tematiska perspektiv 7,5hp Dagtid,
Normal undervisning, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mälardalens högskola, Västerås

5. LNU-75405 - Harry Potter och hans världar (Distans, Deltid) 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Ortsoberoende

6. HKR-62028 - Utomhuspedagogik med matematiska ögon I 7,5hp Veckoslut,
Distans, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Högskolan Kristianstad, Båstad

7. LIU-31102 - Att leda lärprocesser 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linköpings universitet, Linköping

8. LNU-75402 - Barn- och ungdomslitteratur, en introduktion (Distans, Deltid) 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Ortsoberoende

9. LNU-75403 - Chick lit (Distans, Deltid) 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Ortsoberoende

10. LTU-56991 - Deckaren, igår och idag. Från Agatha Christie till Stieg Larsson 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Luleå tekniska universitet, Luleå

11. LNU-75404 - Fantasylitteratur (Distans, Deltid) 7,5hp Ingen undervisning,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Linnéuniversitetet, Ortsoberoende

12. GU-31200 - Klimatförändringar/människa/samhälle 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Göteborgs universitet, Göteborg

13. MIU-80029 - Pedagogik, GR, (A), Elevinflytande som didaktiskt/pedagogiskt instrument 7,5hp Blandade tider,
Internetbaserad distansunderv, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mittuniversitetet, Härnösand

14. MIU-80039 - Pedagogik, GR, (A), IKT och nya medier som stöd för lärande 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mittuniversitetet, Härnösand

15. MIU-80019 - Pedagogik, GR, (A), Bild, sprakande färger och svartvita bilder 7,5hp Dagtid,
Distans, Halvfart (50%), Fristående kurs,
Mittuniversitetet, Härnösand
 
1-0 till bitchmamman!

Det blev ett debattinlägg på Folket! :D Se HÄR! Det får man väl ändå vara nöjd med. För att vara säker på att informationen, eller rättare sagt den stenhårda uppmaningen!, når ut till alla föräldra så fick jag hjälp av specialstyrkan idag! Med tung väska full av nykopierade papper med den skrivna texten på, så gick jag med bestämda steg mot dagis. Jag kände mig riktigt taggad ;) Utanför dagis mötte specialstyrkan upp. Vi tog en varsin bunt med lappar och delade upp oss. Det enda som fattades var dom mörka solbrillorna och walkie talkies! När vi hade påbörjat våran operation så avbröt personalen oss. Jag hade nästan misstänkt det. Det var inte att personalen tyckte det var dåligt, tvärtom! Utan de ville bara ha tillstånd från chefen, för förskolan är inte ett allmänt forum. Efter lite ringande på telefonen så fick vi klartecken MEN, vi var tvungna att signera med namn och telefonnr! Det var bara att plocka upp pennan och sätta igång. Vi fick alltså tillslut upp alla lappar, och vi fick positiv feedback från både personal och föräldrar! Skönt! Då kanske vi slipper hamna under veckans Bitch på anslagstavlan.

Tack till specialstyrkan!
Tunvallens föräldrar borde skämmas!


Nu har jag med hjälp av barnen pappa, skrivit en insändare som jag har skickat runt till eskilstunas alla tidningar. Jag hoppas verkligen texten publiceras! Om inte, så får jag väl sätta upp lappar på dagis!Tunvallens stressade föräldrar borde skämmas!

Nu får det vara nog! Vi kan förstå att föräldrar är stressade till och från dagis men att hålla hastigheten som är 30km/h och stänga grindarna efter sig borde vara en självklarhet när man lämnar/hämtar sitt barn på dagis. Men när ni låter er stress bli en konsekvens för våra barns säkerhet och kör för fort till och från parkeringen och låter grindarna som ska beskydda våra barn stå öppna så är vi andra föräldrar INTE förstående längre! Vi andra är de som inte vill höra sirener ljuda kring Tunavallens förskola, vi som inte vill se något barn bli överkört eller bortrövat för att oansvariga föräldrar inte kunnat stänga grinden efter sig! Att de yttersta grindarna inte fungerar, och i princip ALDRIG gör det heller, är något som är skandal och den ansvariga för detta borde skämmas!! Men den innersta grinden fungerar så länge vi föräldrar stänger den. I förra veckan hamnade ett barn utanför grindarna och gick med raska steg bort från förskolan. Om det hade varit DITT barn kanske du hade tänkt lite extra på att se till att grindarna varit stängda? Det ska inte behöva hända igen: Sänk hastigheten och stäng grinden! Det handlar om våra barns säkerhet! Skärpning! / Förbannade och oroliga föräldrar!
vad händer?

no more köer!

Köer, tjuriga tanter, trängsel, stress, gnälliga barn, tunga kundvagnar, trasiga matkassar - Jag kommer aldrig mer behöva uppleva det här! Den enda ansträngningen jag kommer göra är i princip: "klick klick klick" på datorn ---> plingplong ---> öppna dörren ---> signera kvittot ---> packa upp varorna!

Guess what? Ica Ekängen i mitt ♥:a! Deras näthandel är singelmammans räddning! Jag är helt såld! Igår fick vi hem vår första leverans. Vi fick alla varor vi hade beställt, och allting var färskt och fint. Frukt och grönsaker hade jag nog inte kunnat plocka bättre själv. Som sagt, RÅIMPAD! Nu är det nya tider - nu är det nätshopping som gäller!

OBS! Först råkade jag klicka i att jag ville beställa 20 KILO potatis! Jag tänkte ju 20 STYCKEN potatisar. Men nej, potatis säljes inte i styckpris, utan kilopris ;) Tänkvärt! Haha ;P
sötnöten!

förbannad

Idag när jag kom till dagis för att hämta barnen på dagis så stod grinden på vid gavel. Gissa om det stack i ögonen på mig? Efter fredagens händelse så blir jag bara så sjukt förbannad! Varför kan man inte stänga den förbannade grinden efter sig?? Jag var väldigt väldigt upprörd när jag kom till dagis alltså. Desto mer upprörd över att Jag inte heller kan förstå varför man inte kan skriva ett brev till föräldrarna? Ska det vara MITT ansvar att informera alla föräldrart om det? Att påminna dom stänga grindarna efter sig? Vissa föräldrar är puckade, så är det bara, det räcker inte att påminna om grinden en, två eller tre ggr, man måste göra det hela tiden! Och varför inte? Det skadar ju inte iaf. Tvärtom. OM det kan förhindra att folk glömmer stänga efter sig så är det väl bara bra? Fan så arg jag är. Jag vet vad jag tänker göra. Jag tänker skriva en insändare till tidningen. Riktad mot alla de föräldrar som aldrig kan stänga GRINDEN! Den dagen ett litet barn blir påkört så kommer det inte bli roligt. Då kommer man undra vad man hade kunnat göra för att förhindra det.

Snart kommer jag hamna på bild vid stora entrén på dagis, med texten
"Veckans argaste morsa!" ;)
 För att göra vad JAG kan, och för att Vincent aldrig ska behöva undra vilken tid jag kommer och hämtar så ska jag numera alltid vara jättenoga med att tala om det för honom. Och idag testade vi att jag ritade en klocka som visade kl prick 4! Det blev Vincent nöjd med, då visste han när jag skulle komma :) Och så tycker ju jag det är bra, för då kan han träna klockan oxå ;)gratis lunch?

Här kommer ett hett tips! Den 1:a mars har ni chansen till gratis lunch! Söders delikatesser bjuder :D

"Från och med den 1 mars ändrar vi lite på vårt koncept och kommer från och med nu duka upp till en härlig buffé på vår bardisk. Du kommer hitta godsaker som marinerade grönsaker, såser och röror, pajer, sallader och hembakat bröd. Parmaskinka och älgsalami kan ibland göra ett gästspel. Nu i vinter kommer vi också ha en värmande soppa.

Så funkar det! Fyll din låda, väg i kassan och ta med hem, till kontoret eller överraska mormor.
29:-/hekto, soppa 45:-/port.

Kom in på måndag, plocka ihop din låda - vi bjuder till ett värde av 50:-!!

Denna vecka erbjuder vi enklare mat mitt på dagen för att ta med. Vi försöker följa säsongen och nu i dessa vintertider erbjuder vi en soppa, pajer och som vi alltid har tillgång till, Sundbyholms lax. I alla våra rätter ingår vårt egna bröd, smör och sallad till laxen och soppan
." www.sodersdelikatesser.se
yrsel?


Tre dagar utan yrsel nu! Me so happy!
Vilja tar sig ton


Igår vad jag vilja för 10:e gången att plocka ut sina leksaker från köket, för att jag skulle duka. (Jag var ganska irriterad). Till svar fick jag "Men sluta griiina mamma!". Det var svårt att hålla sig för skratt kan jag lova :Pspolglans?

Jag har glömt att svara på min vän Cecilias fråga, ang. spolglansen - vad är detta?? ;)

"Spolglans är en kemisk produkt till diskmaskiner.

I kranvatten finns oftast en viss mängd kalk, beroende på i vilket område man befinner sig i. När diskgods torkar avdunstar vattnet, men lämnar kalken efter sig. Man kan till exempel se detta på botten av glas om man håller upp ett glas mot ljuset.

Genom att tillsätta en viss mängd spolglans i sista sköljvattnet, minskar ytspänningen och vattnet rinner lättare av. Följden blir att diskgodset ser glansigare ut, en illusion av renare disk.

Man häller spolglans i en behållare i diskmaskinen och sedan tillsätter maskinen rätt mängd själv när det är dags för sista sköljningen. Vissa maskiner kan ställas in för att få rätt mängd spolglans, beroende på hur hårt vattnet är (det vill säga hur mycket kalk det har). För lite glansmedel ger kalkbeläggningar, och för mycket glans ger en "simmigare" yta som känns som olja.

Den aktiva beståndsdelen i spolglans är oftast karboxylsyra.

Hämtad från "http://sv.wikipedia.org/wiki/Spolglans"
long time no see

Det var längesen jag uppdaterade nu. Jag har haft ganska fullt upp.. Och sedan kanske jag faktiskt har tillåtit mig själv mer eller mindre, att ta lite semester från allt datasittande.

Samtidigt som Vilja avslutade sin penicillinkur så blev Vincent sjuk. Förstås. Det slår aldrig fel. Pluggandet har gått sådär, jag känner mig blockerad och har svårt att  börja skriva.. Segstartad kan man väl säga. Men nu har jag äntligen börjat komma igång med första tentan iaf, och jag hoppas att flytet fortsätter så att jag blir klar ganska fort :)

Angående föregående inlägg och den dåliga starten på dagen, så berodde det på att Vincent rymde från dagis. Förmodligen hade han öppnat grinden själv.. Ja, varför ens ha grindar då kan man ju undra? Om barnen själva kan öppna, så känns det ju ganska meningslöst. Men samtidigt är det väl så att, vill barnen ut så kommer dom ut. Som tur var så var det en annan mamma som mötte Vincent på vägen (han var på väg att gå till min skola för att leta efter mig) och hon följde honom tillbaka till dagis. Usch, jag vill inte ens tänka på vad som hade kunnat hända om det inte var någon som upptäckte honom. Undertiden allting hände så var jag kvar inne på dagis, hos Vilja för att säga hej då till henne osv. Men Vincent trodde att jag redan gått, eftersom jag redan lämnat honom och pussat hej då. När jag sedan var på väg ut från dagis mötte jag mamman som hade hittat Vincent. Jag blev självklart sjukt orolig, och helst av allt hade jag velat gå raka vägen tillbaka och plockat med ungen hem. Jag var rädd att han skulle göra om det. Men jag ringde jag pratade med personalen ist. Om jag hade hämtat Vincent hade han bara trott att om man rymmer så kommer mamma och hämtar, och då får man komma hem istället för att vara på dagis. Jag var helt skakis hela förmiddagen och ringde runt till olika människor för att prata av mig och bolla det som hade hänt. Jag visste inte vem jag skulle vara arg på: föräldrar (som kanske glömt stänga grinden?), personalen, rektorn, grinden, kommunen? Hur som helst kunde jag inte vara arg på Vincent iaf, det var inte hans fel. På em. när jag kom för att hämta så hade jag och en av fröknarna ett ganska allvarligt samtal med Vincent. Inte för att skälla på honom eller så, utan för att försöka få honom att förstå allvaret i det han gjorde. Han ville gå efter mig för att jag hade glömt tala om för honom vilken tid jag skulle komma och hämta. Okej, ångest. Jag kände mig som en dålig mamma! Hur som helst så tror jag iaf att vi lyckades få honom att förstå, och han kommer nog inte göra om det. Vilka åtgärder som kommer vidtas nu, det vet jag inte. Förskolechefen lovade att ta upp det på möte i måndags. Jag hoppas att man ändå gör någonting - ser över rutinerna? Skickar ut brev till föräldrar och informerar om det som faktiskt hänt, så kanske man kan prata med sina barn hemma och det, och var mer uppmärksam på grindarna som alltid ska vara stängda. När allt det här hände, så var alla barn och all personal på baksidan av gården, och det var på framsidan som Vincent stack ut. Om ingen märker att ett barn smiter iväg så känns det ju inte speciellt tryggt. Jag tror problemet mycket ligger i för lite personal. Och det är ju precis som på alla andra ställen. Det är för jävligt faktiskt, att det ska dras ned så mycket på personal att det blir en säkerhetsfråga för våra barn! Men som sagt, jag hoppas att förskolan gör iaf så mkt man kan göra, för att hindra att något sånt här skulle hända igen. Jag menar, att skicka ut brev osv - det är ju inget som skadar! Bättre de, än ingenting.

bad day

Hade en otroligt dålig start på dagen. Motgångarna känns lite tyngre nu.. Skriver mer sen.
Måste återgå till dagens tentaskrivande som går ut på att jämföra synen på flickor och pojkar och familjen o Tomtebobarnen. Jag ska oxå redogöra för verkets plats i barnlitteraturens historiska utveckling. Yey!

söders delikatesser

Fredagsmys idag? Skippa stressen med att laga mat, köp färdigt istället och låt den annars vanliga matlagningstiden vara kvalitetstid tillsammans med barnen. Eller med er själva. Ta hand om er helt enkelt :)

Jag kan tipsa om laxsoppan som idag är dagens lunch på Söders delikatesser! Den är grymt god! Enligt hemsidan blir det även västerbottenpaj idag. Perfekt att köpa med sig hem till kvällen :) Idag kan man även köpa bagels och självklart kanelbullar! Hoppa in på hemsidan och läs lite mer om Söders Delikatesser

Söders har även en facebooksida som ni kan joina!
en magnet
Idag var jag hos läkaren. IGEN. Börjar bli stammis. Den här gången för att få lite nödvändigt utskrivet mot astman. Jag fick en kylskåpsmagnet (!). Är det någon slags VIP-behandling tro? Eller hade jag bara varit väldigt väldigt duktig så att jag förtjänade en magnet? Förstår iaf om avundsjukan är stor nu.

Har kommit på att jag avskyr bussar. Okej, när man har barnvagnen så är det faktiskt ganska praktiskt. Bara på och av. Utan att ens behöva betala. I like! Men när man ska åka själv då ska det alltid komma massa äckliga människor och sätta sig breve mig. Trots att det finns fullt med tomma platser! Och det räcker inte med att sitta, utan man ska lixom TRYCKA sig emot mig! Och helst ska man hosta oxå. Utan att ens hålla för. Jag blir spyfärdig av främlingar som kommer för nära på bussen helt enkelt. Typiskt svenskt antar jag! Det var alltså första upplevelsen. När jag sedan skulle ta bussen hem, så åkte bussen förbi mig! Jag fick lixom springa ikapp bussen, och nej nej det är inte alls pinoo! Ehh jo!! Sedan säger busschauffören till mig "Sorry, jag såg dig inte. Du smälte inte i bakgrunden, i reklamskylten.." TACK! Du gjorde min dag. Not. Snacka om att känna sig osynlig. Men okej, lite kul var det.. iaf NU när jag tänker på det :P Men undra vad det var för reklamskylt? Jag var nog för sur för att hinna titta.. Måste nästan åka tillbaka och se. Eller så kan ni rapportera, om ni åker förbi busshållsplatsen FRÅN ekeby vårdcentral! Tänk om det var en bild på en skitsnygg tjej lixom? Då kan jag ju inte vara sur. Men tänk om det var bild på typ ett äpple... Då e de ju inte så kul.. då kommer jag ju känna mig som ett äpple... Hahaha! Jag kan inte låta bli att skratta ändå :P

Nu ska jag försöka somna om igen. Är så trött så trött. Borde ju inte ligga back på sömnen, somnade rätt så tidigt igår och gick faktiskt aldrig upp och såg på hockeyn. Jag var för trött. Men men.

Natti!boktips
Jag är sjukt trött. Däckade ordentligt i Vincents säng under nattningen idag. Vaknade för en halvtimme sen och kände mig helt lost. Det blir helt fel när man somnar sådär. Men jag har ju utlovat boktips idag! So, here we go!

Lyckliga barn - Boken om föräldraskap. Ica bokförlag. Boken täcker de största och mest allmänna frågorna kring föräldraskap, familj, syskon, gränssättning, barns utveckling, barn och mat, barn och sömn, barn i förskola/skola, barn och sorg, relationer, separationer, barn och idrott, läkarbesök och hur vi faktiskt kan hjälpa våra barn till lycka. Flera välkända experter på området svarar. Jag tycker boken ger många bra råd, och man kan använda den som en upplsagsbok när man har kört fast på någon punkt. Tex. så är det just nu, mycket arbete med Vincents enda vilja som är att få spela Star Wars spel på datorn. Jämt jämt jämt jämt. Det är det enda han pratar om och det enda han finner intressant. Ju mer besatt han blir, desto hårdare blir jag och snålare med tider vid datorn. Jag vill inte att han ska sitta för mkt framför dator och tv helt enkelt. I boken kunde jag hitta lite råd ang. dataspelande.

Småbarnslek - en livsnödvändighet. Ann Granberg. Efter att ha läst Småbarns sagostund av samma författare, så känner jag att den här boken inte riktigt höll måttet. Kanske för att Småbarns sagostund är extremt himla bra! Det finns lite rim och ramsor i boken, men mestm känns det som att det är en tung bok att läsa. Så, jag tipsar alltså inte om denna, men var tvungen att nämna den eftersom den finns med på bilden.

Inlärningslekar. Peggy Kaye. Boken är som en enda stor idébank! Trots att den är några år gammal, så är den super! Vissa lekar är lätta och andra lite svårare. Lekarna är anpassade efter ålder mellan förskola och åk. 3 ungefär. Inlärningslekarna passar hemma som så väl i skolan. Jag testade några lekar på Vincent igår, och han gillade det. Jag tycker inte man ska hetsa för mkt med inlärningslekar just, men att se det som ett komplement då barnet faktiskt vill eller ska lära sig saker. När barnet kommer upp i skolan så är det faktiskt en hel del saker det redan ska kunna. Nu har ju jag lyckan att ha ett barn som (oftast) gillar att lära sig nya saker och gärna tar till sig utmaningar som är lite att bita i. Det får inte vara för lätt. Då tröttnar han. Men inte heller för svårt förstås. En fin gräns det där. Boken är absolut värd att låna hem en dag från bibblan, om så endast för inspiration. Jag ska nog använda den i mitt tema arbete faktiskt. Dock blir man kanske lite påmind om att boken är X antar år gammal då man kommer till övningen/leken "Herr Mums snippor" som är en slags matematik övning med lika-olika. Snipporna är kakor som Herr Mums har bakat. Jag skulle nog byta ut mot ett annat namn. Förmodligen använde man inte Snippa, i den benämningen DÅ som man gör NU. Det kan ju bli lite fel :P

let´s dance together
ge mig värme

dagen som gick

Idag har jag hälsat på i nya klassen. Det gick fint. Men råkade presentera mig med fel ålder "Hej jag heter Sophie och jag är 23 år... eeh nej, 24 år är jag!" Barnen var fina och jag ser fram emot att få vara tillsammans med dom i klassen.

Jag har börjat skissa på mitt tema som jag nu har bestämt ska bli ett Astrid Lindgren tema. Barnen i klassen där jag ska vara har haft ett Astrid tema i förskoleklassen, så jag ska försöka göra som en uppföljning på det. Jag tänkte försöka få in lite historia och genus. Barnets roll samt flickan resp. pojkens roll, i samhället - då och nu! Jag tycker det är viktigt att barnen får lära genom olika sinnen, men måste även förhålla mig till det faktum att det ska vara ett språkutvecklande tema. Men jag ska nog få till en bra kombo. Ni får mer än gärna idébomba mig! :)

Jag har två nya toppenböcker som jag ska tipsa er om imorgon tänkte jag - håll utkik :)

Nu bjuder jag ist på ett annat bra tips! Bra så här mitt i månaden när plånboken redan börjar eka ;)

Fixa ihop lite havregrynsgröt - koka upp med lite skalade sesamfrön och krossade linfrön (ca. 1msk av varje till en portion). Tillsätt ca 1 dl frysta hallon eller blåbär i den färdiga gröten. Täck med vaniljyoguhrt (lättsockrad helst). Toppa med mandlar och kanel! Klart! Det smakar bättre än vad man kan tro. Iaf så är det HELT okej med tanke på plånboken ;)Nu ska jag sova. Om jag orkar ska jag gå upp i natt och se hockeyn. Det vore kul att se Sverige spela. Men förmodligen kommer jag aldrig orka gå upp, haha.

Natti
kärlek

planeten blomkrukan

Ur: Lekbok för självkänsla. Barbara Sher 1998

Planeten blomkrukan
Barnen låtsas att de kommer från planeten "Blomkrukan" (eller en annan planet de själva hittat på). De har kommit till jorden för att köpa en särskild sak. Genom att prata nonsensspråk och använda gester måste de förklara för expeditet som inte förstår rymdspråk, vad det är de vill köpa. - Passar bra att leka i grupp. Språkutvecklande.

Påhittade minnen
Bra som ringlek. Skicka runt ett föremål, tex. en sten, en snäcka eller ett mynt. Varje barn ska nu få hitta på ett minne som kopplas ihop med föremålet. Ex. "Den här stenen hittade jag på en strand när jag var i Egypten tillsammans med min bästa vän Kalle." Barnen kan oxå få ta med sig ett varsitt personligt föremål som används i ringen. Avsluta med att den rätta ägaren till föremålet berättar om det sanna minnet. Ett föremål kan även skickas runt bland lekens deltagare för att bygga en saga. Första personen som får föremålet börjar sagan, sedan forstället nästa och nästa osv. Ex. "Det var en gång en sten, som låg på  en strand.." "...den stenen var rund och fin. Det kom en liten flicka och plockade upp den.." "...flickan hette Isabell. Hon tog med sig stenen hem.." osv.
Barnen kan även få tala om hur föremålet känns, låter, luktar osv. - Genom att låta barnen leka lekar så kan vi öka deras medvetenhet om deras sinnen.

Ansiktet avslöjar
Turas om att visa hur du ser ut när du visar olika känslor. Övriga gissar vilken känsla som uttrycks. Ex. arg, hungrig, rädd, lat, uttråkad, stolt, skyldig, äcklad, orolig, retad, dyster, cool, omtänksam, knäpp, tillgjord, skamsen, glad, ledsen. Känslorna kan skrivas på lappar som läggs i tex. en hatt. Deltagarna får sedan dra lapp och visa känslan. - Leken hjälper barnen att upptäcka många känslor.

Jag vill även slå ett slag för den klassiska leken TIPP! Aka Russinleken. Mina barn älskar den, och den passar bra att leka både i grupp och två och två. Russin läggs ut på ett papper i ett mönster. Sedan får en deltagare vända sig om. En annan deltagare pekar på ett av russinen. Den deltagaren som vänt sig bort får nu vända tillbaka och börja plocka russin tills den kommer till det utsedda russinet. Då ropar de andra deltagarna TIPP och sedan är det en annans tur att vända sig om. - Rolig lek som bl.a. tränar minnet hos barnen då de måste komma ihåg vilket russin som var det utvalda.
mutorPå väg hem från dagis:

- Vi måste gå förbi affären en snabbis bara..

- Nej. Mina ben säger att dom verkligen verkligen inte orkar.

- Nehe.. Men vad säger benen om jag säger att vi kan köpa tuggummi i affären då?

- Okej!

- Okej!

Mutor är HELT nödvändigt ibland! Förälderns hemliga vapen.snabbis

Igår var vi hos doktorn. Vilja har öroninflammation och jag har alla möjliga fel tydligen. Allt har uppstått pga operationen menade doktorn, trots att kirurgen vägrade erkänna det. Nerver, nacken, balansreceptorer, kristaller blablabla var ord jag hörde. Han rekommenderade avslappningsövningar och fysisk aktivitet. Jag började tjura när jag kom ut därifrån. Jag hade hoppas på att de skulle vara något fel som jag kunde få medicin utskrivet mot och sedan var det över. Men nej. Fysisk aktiviet? När jag ibland måste hålla mig i väggen när jag går för att inte ramla? Yrseln går upp och ned nu. Ibland är det bra ibland är det förjävligt. Jag ringde D. Suurna igår. Mannen med de magiska förmågorna. Han som brukar behandla min rygg och nacke. Han var så snäll att han tog emot mig akut igår kväll för att behandla mig för yrseln och den fruktansvärda värk i öronen som jag hade (jag var helt säker på att det var öroninflammation). Han trollade med mig och det kändes som jag hade fått ett slag i huvudet , trots att han knappt ens rörde mig. Så skumt. Yrseln och öronvärken försvann iaf. Han förklarade sedan att dom förmodligen inte varit så snälla och försiktiga med nacken/huvudet under operationen. Och eftersom jag redan haft problem med nacken så blev det väl så här illa. Käkbenet sitter ihop med något annat ben, som i sin tur sitter ihop med något annat osv. (i skallen alltså) och det satt "fast" (vad som nu menas med det) på flera olika ställen. Alla benen påverkade varandra lixom. Som en kedja. Även hörselgången blev påverkad, därför hade jag så ont. Ja, och sen blev de som de blev. Nerverna å allting var helt knas. Men men, allt kändes iaf väldigt bra när jag gick därifrån men jag var väldigt trött av behandlingen. Natten var underbar! Jag sov en hel natt utan att vakna och utan att ta värktabletter. Så djupt som jag sov har jag inte sovit på flera veckor!
Idag har tyvärr yrseln kommit tillbaka. Örat känns knappt längre men det är gungningarna som e jobbiga. Det tog galet lång tid för mig att gå till och från skolan för allting gungar så häftigt. Riktigt obehagligt. Jag kommer nog behöva en till behandling. Minst. Men det går åt rätt håll iaf. Att inte behöva ha ont e ju ett stort steg =)

Efter dagens halvdag i skolan var jag helt slut! Jag glömde tom. köpa de obligatoriska semlorna - semladagen ju!

Imorgon ska jag besöka nya klassen som jag ska vara och undervisa mitt tema i. Håll tummarna för mig, att jag slipper gunga fram allt för mkt på skolgården. Det KAN ju misstolkas.. =/

Laterkul!

Jag redigerar bilderna via en sida på nätet: www.picnik.com

För att svara på frågan :)
blue eyes
Oj vad många besökare jag hade just den 14:e februari!
Förväntade ni er att jag skulle skriva mina djupaste allra hjärtanes hemligheter?
Eller visa bild på alla mina dussintals rosor? ;)
Jag tycker det är dax för er att tala om vad ni vill att jag ska skriva om?
Var inte så blyga! :)

Jag fick ett himla fint mejl idag från en bloggläsare. Hon skrev så fina saker och jag blir impad av att det faktiskt finns människor som vågar strö komplimanger och fina ord runt människor. Vi borde allihopa bli bättre på att visa våra medmänniskor uppskattning. Att vara snäll och ge positiv feedback är oftast mycket svårare än tvärtom. Det är tänkvärt.

Jag vill börja med att tacka F. för det fina mejlet, det värmde. Och sedan vill jag tacka resten av alla människor som alltid är så duktiga med att peppa, tala om vad de tycker och sticka in med fina och uppmuntrande ord - Mina vänner, familj, släkt, dagispersonal, klasskompisar, lärare både gamla som nya.. Ja, och många fler :)


fields of gold

När vi ändå håller på så kan jag ju bjuda på den bästa kärlekslåten genom tiderna! Enligt mig förstås :)Mitt försök till modeblogg:
Min yngsta lillasyster var på mig och sa att det var mode med mittbena nu. Och nej, jag har aldrig varit någon modeslav och lär nog aldrig bli heller men jag bestämde mig iaf för att bena i mitten för en dag! Förut gick man ju alltid omkring med mittbena (förut för flera år sedan alltså). Men nej, jag gillar det inte. Det spelar ingen roll om det är mode. Jag gillar min snelugg som knappt ens kan beskrivas som lugg. Lite åt sidan iaf och lite hipp som happ istället för tråkigt rakt i mitten!
alla hjärtans dag

Tjena bloggen! <-- För att citera min lillasyster ;)

Jag ligger i sängen och har svårt att sova pga värk i örat. Förbannade öra! Är det inte det ena så är det det andra, som min mamma brukar säga. Suck!

Igår hade vi en kanonlördag! Vi var hos syrran och lagade god mat och såg på mello! Mys mys. På menyn stod Valnötspasta med spenat och parmesan och sedan överträffade vi oss själva med något som vi inte riktigt bestämt namn på? Jag kom ihåg att jag åt det när jag var liten, och har nog inte ätit det sen dess. Det var alltså lite nostalgiskt :) Så! Det var alltså apelsinglassfyllda apelsiner med maräng! Hela proceduren går till ungefär såhär: håla apelsin! Fyll med glass! FRYS! Vänta vänta vänta.. Fixa maräng! Täck glassen! SKJUTS IN I UGNEN! Ut ur ugnen! ÄT!
Ja, ungefär så.. :) Vi vart iaf råimpade av denna efterätt, haha. Jag ska testa göra den med citroner nån gång.Mello tyckte vi för övrigt var dåligt igår! Dåliga bidrag men Kristin e kul. Plus till henne. Jag tyckte iofs det svängde om Orsa spelmän, men det fick jag nog helst inte tycka enligt syrran  ;) Barnen somnade sedan sött medan vi vuxna såg på Beck. Sedan pusslade vi oss ned i sängen och vips så sov vi allihop i en och samma säng!Imorse när vi vakna så pussade jag lite xtra på barnen. Alla hjärtans dag är något som jag inte orkar vara motståndare till. Jag tycker det är fel om det blir så att man endast visar kärlek EN dag per år, dvs. 14 feb. Men i vår familj visar vi kärlek varenda dag, så alla hjärtans dag kan ju inte bli ett undantag :) Barnen fick lite presenter, en bok om rymden och tuschpennor.. och de obligatoriska geléhjärtana förstås! Jag fick praliner av syster som smakade utmärkt till frukost ♥Eftersom vädret var helt underbart idag med strålande sol så följde syrran med oss hem på en skön promenad. Vi gick bara hem och packade lite korv med bröd, varm saft och skridskor. Sedan gick vi till Engelska skolan och åkte lite. Det var inga människor där ((för alla låg väl hemma och gjorde barn!)) vilket passade oss utmärkt! Barnens pappa kom förbi och hade med sig bakelser. Självklart visade Vincent stolt upp sina skickligheter på isen. Vi avslutade med fika hemma hos oss. Och ja, sen var dagen slut. En bra dag helt enkelt och ja, jag har i princip drunknat i rosor från hemliga beundrare! Blombudet har varit efter mig hela dagen som ni kanske förstår ;) Verkligen!


Valentin


Idag är det lite extra namnsdagspussar till min fina fina Vincent Valentin!
För övrigt så ska jag tvinga mina barn att pussas och kramas hela dagen ;)

Happy Alla hjärtans dag!tråkigt vuxet

För första gången i mitt liv så köpte jag idag SPOLGLANS. Jag visste inte ens vad det var för något förrän mamma talade om det för mig. Gud vad tråkigt! När man köper SPOLGLANS, då är man verkligen vuxen! Tråååkigt. SPOLGLANS måste vara den absolut tråkigaste saken man kan köpa.. Jag kan tänka mig massor av tråkiga saker som jag ändå hellre skulle köpa, istället för ju SPOLGLANS..

Glödlampa. Skosnöre. Måttband. Tandpetare. Klister. Maskeringstejp (måste köpa!). Fryspåsar. Silverputs. Tavelspik. Häftklamrar. Sandpapper. Pennvässare. Tandkräm. O.B. Spolarvätska. Linsvätska (måste köpa!). Batterier. Bullformar.


härlig fredag!

Gissa vad vi har gjort idag?

Japp, bakat pizza! :) Barnen tyckte det var skoj och jag fick tillfälle att inviga nya fina fina förklädet som jag fick av syster i födelsedagspresent. Känner ni igen det? Det är ju som Leeeilaaaa ;) Mamma har ett rosa, det är oxå fint men turkost och brunt är bättre om man tänker ur genuus.. haha! :P (Rosa är ändå alltid favvo)

Barnen valde att göra hawaiipizzor och jag slog till på en pizza med serrano, tomat, mozzarella och basilika! Yummie!Det var ju lite bökigt att få över pizzorna på plåten. Ett tu tre.. och sen låg den där. Plåten. Upp och nedvänd på golvet. Gaaah! Men ett..två...tre...((andas andas)) fyrafemsexsjuåttaniotio!! ((puuuuh)) Hey! Vilken tur att golven var nytvättade ;) Det var bara att rafsa ihop grejerna och fösa över på plåten igen. Lätt som en plätt plätt! Men sen fick jag lov att städa golvet igen.. det blev rätt mkt ost över.. som ostströssel över hela golvet.. och i mitten hittade jag en fin liten... palm.. (?) Det passade ju ihop med hawaiipizzorna iaf..
Pizzorna blev iaf goda som stryk! Det var både jag och barnen överens om. Och det var helt klart värt att jag skar mig i tummen med pizzaslizaren! (Heter de så?)Förutom pizzabak så har vi hunnit med en sväng på stan. Vincent handlade upp sina födelsedagspengar som han fått av gammelfarmor. Vi gick till leksaksaffären och handlade magnetix ((BRA leksak som handlar om teknik. Man bygger med magneter)) och sliiiime.. uuää! Men barnen gillade det, dom har lekt flera timmar med slimet. Jag tyckte det var äckligt. Sedan träffade vi min mamma på stan och åkte med henne hem till oss för att fika lite. Minisyrran var oxå med. Sedan bar det av till mataffären för storhandling. Barnen var duktiga och fick själva välja frukt och grönsaker. Äpplen rullade, men vad gör de? :) När allt vad betalt och packat så fick de duktiga duktiga barnen åka sån där sk*ttråkig karusell, som dom tycker e skoj.Jag fyndade regnställ till Vincent på Stadium. 149:-/delen. Everest. Toppen!
Vincent köpte en ny ryggsäck för egna pengar, som han själv valde. Han var så stolt när han själv fick gå med den till kassan och plocka upp pengarna ur egen ficka och betala ♥ Självklart var han väldigt noga med att hålla reda på kvittot efteråt. Ryggsäcken var väldigt fin, men lite tråkiga färger tycker jag. Grått och svart. Men det är ju vad killen gillar, så då är det väl det bästa antar jag :)Min fina mamma gav oss alla ♥ans dag presenter i förskott :P Vincent fick en tröja och kapitelbok Lasse-Majas detektivbyrå och KÄRLEKSMYSTERIET! <--- Passar väääldigt bra i tiden ;) ((Vincent har tydligen gjort slut med sin tjej säger han.. hmm.. )) Jag fick en väldigt fin klänning från Esprit. Min första reaktion var "jag kan inte bestämma mig om den är tantig eller inte.." men sen tog jag på mig den och den var bara så himla himla fin! Man blir så glad när något sånt händer! När något som man tycker e lite halvdant visar sig vara absolut perfekt. "Den passar ju dig eftersom du har stor byst, du kan ju ha sån där urringning" sa mamma. Hahahaha! Ja visst, den var utmärkt ;) Ja, den ser ju inte mkt ut för världen på bilden, men ni ska få se den på sen.. vavavavoooom! Vilja fick fina sommarkläder, jättefina klänningar.  Det dröjer lite innan hon kan ha dom, men vips så är sommaren här antar jag. Barnens kläder var av märket Varför Därför, och vad jag har förstått så är det Åhléns nya egna märke. De har väldigt fina kläder och mkt ekologisk bomull. Det gillar vi! :D Tack mamma!För övrigt så har jag som ni kanske förstått mått ganska så bra i dag i jämförelse med den senaste veckan. Idag var första dagen som jag var utomhus på riktigt sedan operationen. Men jag har fortf. studsmatta under fötterna och har även haft ganska ont i örat. Men jag börjar vänja mig nu :) Jag ringde käkkirurgen imorse och talade om som det var och frågade om det kunde ha något samband. Men dom trodde inte de. Så jag får avvakta över helgen och sen ta nya tag nästa vecka om de inte gett sig. Mitt ansikte börjar falla på plats oxå. Svullnaden
 är ett minne blott - halleluja!biosug

Det är så mkt på bio som jag skulle vilja se. Jag har fortf. inte sett Avatar och inte heller Snabba Cash, som jag gärna vill se. Farsan skulle jag oxå vilja se, den verkar väldigt kul. Och så Alice in wonderland! Den måste bara ses! Jag läste nyligen Alice i underlandet, och är faktiskt väldigt förtjust i den totalt skruvade berättelsen. Och sen är ju J. Depp med i filmen, så då finns det ju inga tvivel om att den måste ses :)

Sen har jag ju lovat barnen att vi ska se Det regnar köttbullar!
Back in the days!Detta är tillbakablickar som heta duga!
på rätt väg

Igår var barnens hos sin pappa så att jag kunde vara hemma och vila upp mig. Och barnen slapp vara hemma med en tråkig trött mamma. :) Det var bra. Fram på em. samlade jag krafterna och började städa! Jag orkade både dammsuga, tvätta golv, plocka disk, vattna blommor, skura badrum och vika tvätt. Jag var ganska trött efteråt men det var det värt! Det hade inte blivit städat på SÅ länge och är det något jag inte står ut med så är det ett ostädat hem!

När barnen kom hem så kunde vi sitta alla tillsammans och äta middag med tända ljus. Så som det ska vara. Det känns så skönt att jag äntligen börjar bli bra igen!

Idag fick barnen oxå ledigt från dagis, dels för att dom är lite hostiga och dels för att jag börjar känna mig bättre och vill då passa på att ta igen all tid med barnen ♥ Jag tänkte att vi ska försöka oss ut idag. Ut och leka lite och sedan måste vi ta oss till mataffären. Det är ju freeeedaagssmyyyys idag! :)

Jag skulle ringa tillbaka till käkkirurgen idag om jag fortf. mådde dåligt. Jag vet inte hur jag ska göra för jag mår ju bättre. Jag har inte lika ont längre och det känns inte som om jag har feber heller. Men yrseln är fortf. kvar. Men jag undrar vad dom kan göra åt de? Å andra sidan ringde jag vårdcentralen igår och fick ett otrevligt bemötande - som vanligt! Jag fick inte komma dit, dom tyckte jag skulle gå via käkkir. Det känns som att folk inte riktigt tror på mig när jag säger att allting gungar.. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Får väl försöka med att ringa tillbaka som dom sa då.. Tänk er att ni har en studsmatta under fötterna när ni går. Så känns det för mig.
Jag kanske börjar bli tokig.. vad vet jag?

Min ångest för skolarbetet jag missat har lättats. Jag pratade med en klasskompis igår, så nu känner jag mig lite mer uppdaterad. Sedan så läste jag lite igår kväll: Anne från Grönkulla och Barnen från frostmofjällen. Jag kan säga att det tog emot lite.. Det är ju inte så att jag blir helt uppslukad av böckerna ;) Jag ska mejla mig handledare på nya partnerskolan idag och se om hon hittat någonstans att placera mig. Jag önskade en åk. 1:a. Så fort jag vet var jag ska vara så måste jag bestämma vad för tema jag vill undervisa i under vfu perioden.
Temaplaneringen ska vara inlämnad i mitten av mars. Så det är verkligen dags att sätta igång. Jag hörde att många hade valt tema våren och sagor. Jag var oxå inne på just sagor. Spec. Astrid Lindgren sagor. Men det beror som sagt på i vilken åk. jag hamnar. Kom gärna med tips på teman! :D Jag känner lite idétorka - jag är ju lite ringrostig :P

Check this out - jag har lärt mig lägga in videoklipp! :D My tiny little dancers!syskonkärlek


på begäran!

Detta är på begäran! Ta det som det är, det är inte superseriöst ;) Lite minnen från de senaste åren - fullt normalt, halvgalet, helgalet och absolut hemskt!

((Glöm inte högtalarna))
Viljas första år


Vincents första år


våra dagar

Kan inte sova. Har ont. Försökte mig på att göra ett bildspel istället.
Här är första provexempel :P
kärlek


"Mamma jag älskar dig lika mycket som du älskar mig!"
Vincent
7klingar

Vilja fick stanna hemma från dagis idag. Hon har varit så hostig och haft feber :( Vi har mest sovit på soffan, slötittat på tv och så varit på sjukhuset förstås. Vilja tyckte det var spännande. Tandkirurgen tyckte faktiskt att det såg bra ut, men han spolade såret.. 3 ggr! Det var väldigt obehagligt och inte det minsta skönt. Jag skakade och kämpade för att inte börja tjura. Jag har så svårt att kontrollera mig själv i såna situationer, då jag verkligen blir rädd. Jag fick iofs bedövning, men den hade knappt hunnit börja verka innan han satte igång. Däremot var jag halvt bedövad resten av dagen. När han bedövade så träffade han en nerv, TVÅ ggr! Det kändes som elektriska stötar som gick rakt ner över hakan och ner på halsen. Det var otäckt! Sedan skulle jag få stygnen plockade eftersom jag ändå var där, egentligen lossnar stygnen av sig själva förr eller senare men det kan vara bättre att ta bort dom med tanke på infektionsrisken. Tyvärr gjorde det så ont så det gick inte :( 

 Sköterskan var densamma som var med vid operationen och hon var himla gullig. Hon beklagade att hon hade skickat hem ett tråkigt brev till mig. Hon sa att hon hade ringt runt och försökt att se om inte narkosen kunde täckas av mitt avtal, men icke. Endast tandborttagningen gick under det. Och visst, det får jag väl vara glad för. Narkosen kostade mig 3300kr. Men jag måste väl ändå säga att det var värt det... annars hade jag aldrig tagit bort tanden!

Jag fick inte något direkt svar på varför jag mår som jag mår. Feberkänslan och yrseln. Men om jag inte blivit bättre tills på fredag så ska jag höra av mig. Under fm. var det rätt så bra, jag kände mig inte så himla yr.. däremot blir jag jättevarm och trött så fort jag anstränger mig. Under em. så blev jag sådär himla yr igen.. Allting bara gungar och gungar. Jag förstår inte! Jag blir så trött på det! Och förbannad! Jag känner mig helt handikappad. Jag tappar saker och slår sönder grejer för att jag blir så himla fumlig. Idag hade jag sönder en skål som jag tappa i golvet och sen skulle jag ta ner alvedon från medicinskåpet och då tappade jag ut allting.. hela köksgolvet var fullt med mediciner!

Jag börjar fundera på om det här med yrseln kanske inte har med själva tanden att göra? Det kanske är något annat? Jag tänker förstås de värsta tankarna - tumöööör osv.. Hypokondriker är vad jag är. Men jag kan inte låta bli att tänka så. Jag ska nog googla lite iaf.

Eftersom jag inte kände mig i skick att gå och hämta på dagis idag så ställde min underbara vän fd. grannen upp, och plockade med sig Vincent hem när hon hämtade sin son. Sen hämtade min syster honom efter att hon stängt butiken. Tack tack tack båda två för hjälpen! Vincent kom inte hem förrän vid 7tiden någonting och då hade Vilja och jag saknat honom. Men han hade inte tid för att gosa:

Vincent - Jag har spelat Kung Fu Panda, FETT SVÅRT!!
Vilja - Vi har saknat dig..

När vi sen låg allesammans på soffan så plockade Vincent upp en liten lapp ur fickan på sina byxor. Han visade den för Vilja och sa att hon kunde få låna den om hon ville. Jag frågade om jag fick titta och de fick jag. Det var massa hjärtan och rosa glitter på lappen. Det var från hans nya kärlek L. från dagis. Jag frågade Vincent om han var kär i henne, då log han och nickade. Så himla gulligt!

Imorgon har jag ingen som kan hjälpa mig med barnen. Jag hoppas ju förstås att jag ska må bättre. Om jag orkar så ska jag försöka gå med Vincent till dagis. Vilja är fortf. sjuk så hon måste vara hemma. Om jag inte orkar så får båda barnen vara hemma, och så får vi försöka göra det bästa utav situationen.

Nu ska jag snart sova. Jag har båda barnen i min säng inatt. Viljas hosta är ganska otäck, så jag vill ha henne nära mig. Det låter nästan som krupp!

Godnatt allihopa


beauty is all

Igår låg jag på soffan och zappa på tv:n. Började se på ett program på tv4+ som handlade om barn som deltar i skönhetstävlingar. Eller rättare sagt, barn som blir tvingade och manipulerade av sina mammor att delta i tävlingar!

Jag blev nästan illamående! Jag fick lust att skjuta varenda mamma som var med i det där programmet. Jag förstår inte hur de ens vågar uttala sig som de gjorde, i tv. En mamma sa att hon tyckte att hennes dotter var så ful när hon var en bebis, och hon var så rädd för att det skulle bli ett fult barn av henne. Samtidigt skröt hon med att hennes dotter var den yngsta som någonsin haft linser. Hon tyckte inte att glasögon var fint. Dottern fick frågan om vad som var bekvämast, glasögon eller linser. Hon svarade "glasögon, utav tvekan." På frågan varför hon inte använde glasögon svarade hon att om hon gjorde det så skällde hennes mamma på henne. Samma mamma sa att hennes dotter gillade att posera, speciellt sexiga poser.

En annan mamma skröt om att hennes dotter hade skönhetsopererats vid 7 års ålder.

Flickorna var uppsminkade, spraytanade, hade löshår i mängder, lösnaglar och dyra klänningar och när de inte vann tävlingen så vart de självklart väldigt väldigt besvikna. De trodde ju förstås att de var fula. De enda som spelade någon roll var utseendet - det ytliga. Vad är det för värderingar de vuxna för över på sina barn?

Snacka om att mammorna levde sina egna drömmar genom sina döttrar! Jag undrar vad det blir av flickorna när dom blir stora..? Med en sån uppväxt kan de nog inte bli annat än katastrofalt..

Jag förstår inte ens hur det kan vara lagligt att skönhetstävlingar för barn arrangeras!?
trött på det här

Jag börjar bli trött på det här. Har blivit sämre idag. Det är inte smärtan som är det jobbiga nu, jag börjar vänja mig och klarar mig på endast ipren. Det jobbiga är att jag har fått feber (fast det är svårt att veta exakt eftersom jag proppar i mig tabletter hela tiden), jag känner mig yr och svimfärdig. Allting gungar fortf. vare sig jag står, sitter eller ligger.

Det fanns ingen som kunde hämta barnen från dagis idag, så jag fick göra det själv. Jag trodde jag skulle klara det, men det var knappt. Jag mådde verkligen inte bra. Hela proceduren från det att jag började klä på mig för att gå hemifrån tills dess att jag var hemma med barnen igen tog ungefär två timmar. Jag höll på att svimma när jag stog i hallen och var redo att gå iväg. Jag började tjura av ren ilska. Jag blir så trött på att må så här. På dagis gick det ganska smidigt iaf. Förutom att jag stog och vinglade när jag pratade med personalen - jag kände mig som en alkomorsa, usch och fy! Vincent var iaf jätteduktig och klädde på sig själv. Sedan hjälpte han mig med att köra vagnen hem. När jag kom hem var jag helt slut och var tvungen att lägga mig. Jag var rädd att svimma av, men jag sa bara till barnen att jag inte mådde så bra. Sedan skrev jag ner mammas och pappas telefonnr på en lapp som jag gav Vincent. Han fick visa mig att han kunde slå det på telefonen och sen sa jag att han kunde spara lappen och använda den någon gång om det skulle behövas. Jag preppade honom lite för säkerhetsskull, OM jag skulle ha svimmat. Men jag ville ju inte skrämma honom. Han misstänkte nog inget :) Å andra sidan har han ju redan sett sin mor svimma ;)

Vincent pratade om vårat biobesök som ska ske så fort jag är frisk. Och jag hoppas att vi kan göra det i helgen.. men man vet ju inte. På tal om Vincent så har har fått en liten crush på en tjej på dagis. Dom brukar tydligen pussas (!) helt ogenerat! My god.. när blev han SÅ stor? Han har blivit en Sune.. Nyss tyckte han det var jättepinsamt med pussar och sånt, och nu är han helt plötsligt en liten Sunekopia. Men gulligt är det ;)

I morgonbitti kommer barnens pappa för att ta barnen till dagis. Jag känner att jag inte orkar efter dagens ansträngning. Jag hoppas däremot att båda barnen kan gå till dagis, Vilja har fått en hemsk hosta. Men det brukar ju alltid vara värst på kvällen och natten. Annars får hon väl vara hemma med mig.. Men jag håller tummarna för att barnen inte ska bli sjuka nu!

I morgon fm. ska jag tillbaka till käkkirurgen. Han som opererade mig ska titta lite hur det ser ut. Det finns risk för att jag har åkt på en infektion (så klart! med min j*vla otur) och isf måste jag äta antibiotika. Vilket jag iofs nästan hoppas.. för isf tror jag att det vänder rätt fort, så att jag blir frisk någon gång.

I natt sover syster Ebbisen hos mig. Det kändes bäst att inte sova ensam när jag är så himla yr som jag är.

Nu hoppas jag att jag kan sova! Natti

((vad himla glad jag är över att jag fyllde frysen med massa matlådor innan det här h-vetet drog igång!))
Bjuder på en bild från det gamla goa vardagsmyset ♥

halsband
Mitt fina fina halsband jag fick i födelsedagspresent av min familj.
Om ni själva skulle vilja ha ett namnsmycke kan ni gå in på: familjesmycken.se
den fula ankungen

Jag tänkte bjuda på lite bilder på mig själv från de senaste dagarna. Mitt ego tvingade mig att mixtra lite med bilderna, för att inte skrämma er FÖR mkt, men jag vet inte riktigt om de kanske bara blev ännu värre.. Men, bilderna sammanfattar de senaste dagarna ganska väl.Från allmänt sliten, till fotboll, till döende. Ungefär så har jag sett ut. Det sliter på kroppen att vara sjuk. Och vad gäller utseendet så kan man ju inte alltid ligga på topp! Jag känner att jag gjort något väldigt revolutionerande ((undra om jag stavar rätt?))nu i och med att jag publicerar nästan olagligt fula bilder på mig själv. Men ugly pix e de nya inne 2010 ;) Men hey.. ni känner mig.. jag gillar lite fåfänga.. ibland...  i lagom doser... så därför måste jag balansera upp det här med en n.o.r.m.a.l bild!Jag hoppas att jag inte skrämt er allt för mkt med det här inlägget. Men jag förstår ändå OM jag gjort det. Och ni kanske förstår varför Vilja har varit lite rädd för sin mamma? :P

Nu ska den fula ankungen försöka sova. Jag har lite ont fortf.. det svider i kinden, och när jag känner med tungan så känns det helt... köttigt.. och sårigt.. Blä. Sedan e jag lite yrslig, det känns precis som efter att man varit på en båt. Fast att man är på land så gungar det fortf. Hoppas jag inte blir alltför sjösjuk i natt!

Natti
filmtips!

Jag vill tipsa om två filmer som iaf föll MIG i smaken :)

Den romantiska komedin Kärlek på menyn med Catherine Zeta-Jones och Aaron Eckhart. Filmen var bara sådär skönt okomplicerad och den gjorde mig glad. Ibland behövs såna filmer oxå!The freedom writers diary är en film som jag gillade väldigt mycket. För mig som är insnöad på läraryrket var det här en inspirerande film att se. Filmen handlar om hur en lärare lyckades få en klass skolhatande tonåringar att förändra sina egna och andras liv med hjälp av skrivandets makt. Filmen bygger på Erin Gruwells verklighet.


äntligen

Idag är dagen då jag helt plötsligt mår mkt bättre. Igår vad dagen då jag mådde som sämst. Mitt ansikte liknade en fotboll och jag fick knappt ens in en sked i munnen. Jag hade så ont att jag var tvungen att ligga helt stilla och citodonet verkade inte mer än max 2 timmar. Jag började få slut på citodon och fick därför lite panik. Låg och tjurade mig igenom natten innan pga smärtan, men då ändå PÅ citodon. UTAN hade varit en ren mardröm. Det var ju söndag så när jag ringde sjukhuset för att försöka få tag på någon jour som kunde skriva ut mer medicin åt mig så blev jag hänvisad att ringa 112. Det kändes ju som ett skämt, men det var alltså vad jag fick göra. Jag fick prata med någon halvtrevlig kvinna som bad mig åka till NYKÖPING på stört. Dom ville titta på mig innan dom skrev ut. Men efter lite övertalande, så skrev hon iaf tillslut ut mer cit. åt mig. Mamma åkte till apoteket och hämtade åt mig. Självklart var ju den här förbannade dagen min förbannade födelsedag! Varför ska jag ha sån otur? Att jag ska må som sämst på MIN dag? Men men. Mamma lagade jättegod mat åt mig och pappa lagade världens godaste efterätt! Och med med lite extra krafttag så fick jag i mig det, det tog bara lite xtra lång tid ;)
Jag fick jättefina presenter, bl.a. ett jättefint namnsmycke i silver med barnens namn ingraverat ♥ Tack familjen!

Idag mår jag alltså bättre och ska försöka sluta äta citodon. Det har så mkt bieffekter och jag mår inte bra av det. Jag tror att ett stygn i kinden har släppt, och det är väldigt skönt. Det gör inte lika ont längre.

Pappa skjutsade barnen till dagis imorse och mamma ska snart skjutsa hem mig till stan. Barnens pappa ska hämta barnen från dagis och sen får vi se. Jag hoppas att jag ska klara mig själv, men jag är lite nervös för att börja må dåligt igen.

Jag är fortf. svullen, men har mer återgått till hamsterlooken ist för fotbollslooken.. Idag är första dagen som jag har försökt sminka mig och fixa håret lite... jag är ju INTE snygg! Men jag känner mig iaf lite fräshare :)

Jag hoppas det går fort nu! Jag vill bli frisk! Jag vill kunna vara med barnen, leka med dom och ta hand om dom. Jag har lovat att vi ska gå på bio när det här är över. Så det kommer vara prio 1, för jag tror dom tycker det är tråkigt att ha en sjuk mamma.

 
längtan

[sol värme sommarregn brunbrända ben bad sand svalka glass solglasögon grilla semester utflykter äventyr smultron jordgubbar ljusa nätter sandslott barfota flipflop midsommar blommor]


Jag längtar efter svensk sommar..


Fördriver tid

Jag har upptäckt att jag har väldigt dåliga filmer hemma. Min kompis J. har lånat min absoluta favoritfilm: P.S I love you - och jag har tjatat på honom att jag ska få tillbaka den, men nej, de har jag inte. =// Dagens tistel till dig!

Filmerna jag sett under mina dagar i sängen är:

Babbas bilar - Bra
Ciderhusreglerna - Mycket mycket bra
Memphis Belle - dålig
Mamma Mia - Mycket mycket bra
Raising Helen - Bra
Into the blue - Mycket bra
Sommaren med Göran - Bra
Kung Fu Panda - halvbra


Himla dåligt utbud måste jag säga!

Smärta

Idag är smärtan som värst! Fördmodligen för att jag slutade ta citodon - eftersom jag blev så illamående av det. Jag tog tabletter mot illamående oxå, men jag tyckte inte de hjälpte så mkt. Igår em./kväll mådde jag rätt så okej. Jag var uppe mkt, tittade på Lets dance med barnen och jag kunde tom. äta normalt! Det är väl det som straffar sig nu.. Hade svårt att sova igår för att det började göra så förbannat ont. Tog en citodon. Sen somnade jag. Vaknade halv 7 imorse. Tog en till citodon och satte på Kung Fu Panda åt Vincent som hade kommit och lagt sig i min säng. Somnade om. Vaknade några timmar senare. Gick upp och åt mannagrynsgröt - vilket inte var speciellt lätt! Fick knappt in skeden i munnen. Har jättesvårt att gapa. Och det gör fortf. så himla ont.. det verkar inte som att tabletten jag tog imorse har hjälpt något..

Till alla er som nu tror att jag är en oansvarig mamma som äter massa mediciner när jag har barnen hemma kan jag säga att jag inte tar hand om barnen just nu. Barnens pappa är här och tar hand om dem så länge jag mår dåligt. Och ikväll ska vi förflytta oss ut på landet hem till mamma och pappa.

Vincent ska på kalas idag - Piratkalas. Jag skulle försöka anstränga mig och göra ett grattiskort till hans kompis. Jag klippte då ut piraten som var på inbjudningskortet, för att sen klistra fast den på grattiskortet. Det skulle jag ju aldrig gjort. Vincent blev arg på mig. När jag sen var uppe och (obs! försökte) borsta tänderna så kom båda barnen upp för trappen för att ta farväl, dom hade nämligen bestämt att dom skulle flytta hem till mormor och morfar. Dom ville inte bo här längre. Stackars mina barn.. ;)

Det sägs att jag fyller år imorgon. Det suger. Jag ser verkligen inte fram emot det. Om jag hade mått bra hade det väl kanske varit en annan grej.. men nu känns det så meningslöst. Men fylla år e ju något man måste göra vare sig man vill de eller ej. Men jag önskar mig värme.. och sol... och att jag blir pigg snart!

Börjar få ångest för att jag inte kunnat plugga någonting.. jag har försökt läsa men har nästan känt mig åksjuk då. Ska göra ett nytt försök idag. Jag vill verkligen inte hamna efter i skolan!
Som en gorilla

Jag mår illa som en gorilla.. Blääää!
NYOPERERAD

Jag lever! Men jag ser ut som en hamster... bortsett från att jag kanske inte riktigt är lika hårig.. annars är det på pricken likt!

Operationen gick bra. Jag var så nervös att jag skakade när jag låg där på operationsbordet, men alla tog hand om mig så bra. Jag fick lugnande och det var tur det, för när masken kom över ansikten började jag få panik. Det kändes som jag kvävdes, men i samma stund somnade jag och sedan vaknade jag igen. Då var allt över. Tjejen som rullade ner mig till uppvaket sa att det såg ut som att jag hade festat i flera dygn, så jag kunde gott och väl ta lite tid på mig att vakna. Det kändes som jag hade sladdar och slangar överallt och det var lite obehagligt. Jag var helt klar i huvudet, men när jag skulle prata så gick det inte. Det var oxå lite läskigt. Men jag var ganska trött så jag somnade om, och sov ganska så mycket. Efter ca 3 timmar på uppvaket så fick jag åka hem. Jag vinglade ut mot apoteket för att köpa på mig värktabletter. Jag var likblek med håret åt alla håll och gick med en kräkpåse och spottade blod. Mycket fräsht. Jag mådde illa och mår fortf. illa till och från. Det är det värsta. Smärtan har jag under kontroll, jag äter citodon, och därför känns det nog lindrigare den här gången än förra gången jag gjorde ett likadant ingrepp, eftersom jag bara åt diklofenak efter det.

Jag har ätit två varma koppen sedan i tisdags. Och så har jag svalt väldigt mkt blod. Det är nog den största anledningen till att jag mår så illa. Men nu har jag slutat blöda så mkt och som sagt, fått i mig lite soppa, så illamåendet är bättre. Jag är galet hungrig... Hoppas på att någon kan hämta lite soppa från syster idag och köra hem till mig. Dom hade gjort soppa på Söders och det var ju väldigt passande. Och så tänkte jag att man kanske kunde äta lite smulor från en brödbit...

När jag kom hem hade barnen ritat teckningar till mig ♥ Vilja tyckte nog det var lite läskigt att jag hade stort plåster på armen och såg... alltmänt sjuk och vampyraktig ut. Hon vågade inte krama mig till en början. (Då kan ni tänka er hur hemsk jag såg ut!) Vincent däremot, han var väldigt ödmjuk "Mamma, jag tycker synd om dig! Det vore bra om du kan spotta så du får ur dig allt blod". Barnens pappa har tagit hand om barnen och han ska hämta dom från dagis idag oxå. Det tar nog några dagar innan jag är fit for fight igen.  

Jag undrar varför hela min näsa är full av blod? Vad har dom gjort med den egentligen? Skumt.. Det gör inte ont. Det är bara blodigt.

Idag är det fritt fram för alla att tycka synd om mig! ;)
Nu ska jag försöka se klart en film som jag börjar på ungefär 4 ggr men somnar varje gång!

Laternervös

Nu drar jag snart. Mot sjukan. Jag vill inte och jag är skitnervös igen. Men jag försöker tänka goda tankar. Jag försöker tänka ytligt och bekymra mig om de små sakerna istället, tex. att jag inte får ha smink på mig!! Och inte heller nagellack! Och inga smycken. Gud så naken jag kommer känna mig. Jag hoppas att jag inte träffar på någon jag känner.. Iofs spelar det nog ingen roll, ingen skulle känna igen mig.

Men hårspray då? Det stod inget om de? Det måste jag väl få ha? Om jag inte får sminka mig så måste jag ju få fixa håret iaf! Okej, inga hårspännen det förstår jag. Men några tag med platttången, lite spray, lite dust it... ah, så får det bli! :)

Jag får se när jag orkar blogga igen. Om jag knaprar starka värktabletter efteråt så kan det ju bli ett väldigt roligt inlägg :P Annars antar jag att jag kommer gnälla rätt så mkt - ni vet ju hur jag fungerar! Gnällisen.

Med tanke på senaste skriverierna om mälarsjukhuset och alla deras tabbar så kan jag ju inte mer än hoppas att de skär ut rätt tand på mig! Då e jag nöjd.

Håll tummarna för mig!Lilla rödluvan

I skolan idag så diskuterade vi en analys som Bruno Bettleheim gjort av Lilla rödluvan. Jag blev ju minst sagt chockad när jag läste hans analys. Sen om det är rätt eller fel, det kan ju ingen svara på? Rödluvan är en folksaga och därför är det svårt att veta något om det verkliga ursprunget. Jag hade iaf aldrig tänkt på det viset som Bettleheim analyserar sagan.

Han menar att Rödluvan låter sig förföras av vargen Hon är ett barn som kämpar med pubertetsproblem vilket hon inte är emotionellt mogen för och hon har ännu inte löst sin oidipuskonflikt (elektrakomplex) som i sin tur leder till fara. Vargen är mannen- förföraren och han representerar det asociala och animala inom oss. När rödluvan ger efter för vargen har hon oxå gett vargen möjlighet att äta upp mormor och därför får hon ta sitt straff att själv bli slukad.

Den lilla röda luvan som mormorn har gett till lilla flickan symboliserar ett för tidigt överlåtande av sexuell attraktionskraft. Rödluvan är inte mogen för sin sexualitet som har vaknat, och det är därför den blir till ett hot för henne själv. "Den individ som ännu inte är mogen för sexuallivet men som utsätts för en erfarenhet som väcker starka sexuella känslor, faller tillbaka på oidipusmetoder och tror att enda sättet för honom eller heller att segra sexuellt är att befria sig från de mera erfarna medtävlarna".

Vargen inser att så länge mormorn står i vägen så kommer aldrig rödluvan att bli hans. När mormorn är borta så är det fritt fram för rödluvans egna undermedvetna önskan om att bli förförd av sin far (vargen).
Anledningen till att vargen inte äter upp rödluvan vid deras första möte i skogen är att han först vill få henne i säng - ett sexuellt möte innan han äter upp henne.

Jägaren ses som en sympatisk person för han räddar goda från det onda. Han får skära ut rödluvan ur vargens mage, likt ett kejsarsnitt och där förs tankarna till förlossning som för barnen omedvetet väcker associationer till sexuellt förhållande. Jägaren kallar vargen för "gammal syndare" och säger att han länge har letat efter honom. "Förföraren kallas varg i sagan och i populärt språkbruk kallar man den som förför - särskilt om offret är en ung flicka - för gammal syndare, nu liksom förr."

Ingen far nämns någonstans i sagan utan han är gömd. "Flickan väntar sig förvisso att hennes far skall rädda henne undan alla svårigheter, särskilt de känslomässiga som är följden av hennes önskan att förföra honom och förföras av honom. Med -förföras- menas här flickans önskan och bemödanden att få sin far att älska henne mest av alla, och hennes önskan att han skall anstränga sig för att få henne att älska honom mest av alla. Då kan vi se att fadern verkligen är närvarande i - Lilla rödluvan - i två motsatta gestalter - vargen som gestaltar faran av oemotståndlig oidipuskärlek och jägaren i hans funktion av beskyddare och räddare."

Ja, så var tycker ni? Var det så ni tänkte när ni läste Lilla Rödluvan? Inte tänkte jag så iaf! Men det är en intressant idé även om jag tycker att det är lite vrickat...
Effektiv? Jag? Oja!

Effektiv är vad jag har varit idag! Jag har klarat av en föreläsning om barnlitteraturens historia, kopierat böcker ((yepp! call me krimmo!)), lånat upp halva barnbiblioteket, besökt partnerskolan, fått behandling för ryggen och nacken, handlat mat... och så tagit hand om barnen förstås!

Nu har jag alltså sett till att jag har lite att läsa om jag blir hemma några dagar efter operationen. Vi har galet mycket böcker vi måste plöja i barnlitteraturens historia. Jag har fått tag på alla böcker utom en som var utlånad på biblioteket: Tomtebobarnen. Om någon har den och känner för att låna ut den får ni gärna hojta till! Det är Elsa Beskow som skrivit, som kanske de flesta vet ;)Så barnlitteraturen som nu återstår att läsa är:

Trollkarlens hatt - 154.s
Anne på grönkulla - 352.s
Tom Sawyers äventyr - 88s.
Räddaren i nöden - 201.s
Dårfinkar och dönickar - 123.s
Gullivers underbara resor - 191.s
Barnen från frostmofjällen - 159.s
Elddonet - 31.s
Flickan med svavelstickorna - 11.s
Alice i underlandet - 206.s

Alltså har jag 1516 sidor kvar att läsa av barnlitteraturen.. Och det är ju endast EN kurs.. Ojoj, vad tröttsamt :P Men det är lika bra att sätta igång direkt! Det är ju ändå trots allt intressant :) Man kan ju fråga sig varför jag ens räknar? Det blir ju bara ännu jobbigare då.. bättre att inte veta! Men är man uttråkad så är man.

När jag gick på biblioteket och släpade på alla böckerna så kom det fram en man till mig och sa "HEJ! Är det du som är sagoberättaren??" "Eeeh.. nee... typ inte! Jag ska plugga..." Skumt!

Btw så läste jag Den fula ankungen idag.. Den är så sorglig. Jag höll på att börja gråta. Fy! Att en barnsaga kan vara så hemsk!

Jag har fått ännu en skum kommentar idag. När jag var i skolan så hade jag lite bråttom till lektionen, så jag sprang med min bunt med kopierade papper, en macka i munnen och var på väg uppför trappen "akta så du inte sätter i halsen, höhö" - vad fan?! Hur ska jag tolka det då? Att jag är glupsk eller att någon helt främmande människa faktiskt tror på allvar att jag skulle ramla i trappen, sätta mackan i halsen och dö? Han önskade nog bara att det skulle hända så han fick göra mun mot mun metoden... eller bara fiska upp mackan ur halsen på mig? Så var det nog! Han var själv sugen på min macka! Jäkla människa alltså..Jag har precis ätit upp mig lite eftersom det är ätstopp för mig imorgon, 6 timmar innan narkosen så jag får dricka vatten till frukost.. yummie! Jag är fortf. lite orolig inför morgondagen men min värsta oro för att jag faktiskt skulle dö har lagt sig. Jag pratade med min underbara vän fd. grannen ♥ idag och hon lugnande mig. Hon sa att dog jag inte första gången när jag blev sövd så kommer jag inte dö nu heller! Woho! Det kändes som att jag vunnit på triss! ;) Hon e bra på att peppa mig - hur skulle jag klara mig utan dig? :)

Nu ska jag ta och slå lite hål i mina buntar med nykopierat material sedan tar jag nog tag i Alice i Underlandet!Try sleeping with a broken heart
Överraskad

Mitt besök på nya partnerskolan gjorde mig positivt överraskad! Det blev helt tvärtemot vad jag hade förväntat mig. Alla var jättetrevliga och verkade väldigt glada över att få ha mig där. Jag blev presenterad för nästan alla lärare och kände mig väldigt välkommen. Jag är så himla glad! Jag fick även träffa rektorn och hon var supertrevlig! Nu har jag helt plötsligt börjat se fram emot praktiken :)

Det konstigaste var kanske när jag fick se min gamla mellanstadielärare! (Ni kanske läste det tidigare inlägget om honom och hans favoritlåt ;) Han jobbar alltså på min nya partnerskola! Hur sjukt är inte det? Haha! Jag träffade honom i lärarrummet och först kände han inte igen mig men sen klickade det till. "Res på dig så jag får se hur du ser ut!" sa han, haha! Han sa oxå att jag inte var mig lik :P

Jag tror att jag kommer trivas på nya stället :)
för alla dom
Vill inte!

Jag vill helst hoppa den här veckan. Imorgon ska jag på besök i min nya partnerskola där jag ska ha praktik i 5 veckor och undervisa i ett tema. Jag ska vara i en åk. 2 och jag har aldrig träffat klassen förut. Min nya handledare har jag bara pratat i telefon med. Det gick väl sådär... Det var inte ett supertrevligt samtal.. Jag har kämpat för att få byta partnerskola och när jag äntligen fick det så blev det inte riktigt så bra iaf.. Det är med blandade känslor jag besöker nya skolan imorgon. Jag är nervös och vill helst inte.

Sedan har vi onsdagen. Då ska jag opereras. Jag vill inte. Jag är skiträdd. Jag tror helt ärligt att jag kanske kommer dö. Jag kanske aldrig mer kommer vakna upp igen. Det är ju inte logiskt, det förstår jag ju. Jag förstår inte varför jag är så orolig. Jag kommer ju bli sövd, precis som jag ville. Varför ska jag hålla på och oroa mig?

Sen oroar jag mig för hur jag ska må efteråt. Jag är beredd på att må skit. Och då börjar jag oroa mig för skolan, hur mycket kommer jag att hamna efter om jag nu däckar i flera dagar?

Det är för mycket oro nu helt enkelt. Jag fryser ända in i skelettet men tror inte att jag håller på att bli sjuk.. Jag är bara för orolig och ser inte fram emot den här veckan.Mot rymden!

Igår stod barnkalas på schemat. Temat var rymden. Jag fick hjälp av min syster att göra iordning allting hemma medan barnen var iväg med sin pappa och tog sista dosen vaccin. Det var tur att jag hade syster här, annars hade jag nog stressat upp mig och inte vetat vilken del jag skulle börja ta tag i. Det gick alltså smidigt och bra trots min lilla oro ;) Vincent och Vilja klädde ut sig till ursöta små rymdisar och jag intog rollen som Rymdpippi med bubbelplastkjol och folietofsar.

När barnen började droppa in så var kaoset igång MEN, det var organiserat kaos och sånt gillar vi! Allt som allt blev det tolv barn och eftersom vi inte hade plats för tolv stolar runt ett bord så kom vi på lösningen med att slå i flyttkartonger i folie och duka långbord i hallen! Det funkade toppen! Till min förvåning blev det knappt ens något spill på golvet. Barnen skötte sig bra. Vi körde både lekar och fri lek. Barnen lekte väldigt bra tillsammans, och i princip utan något bråk :) Det blev lite väl intensivt ett tag då det fäktades väldigt mycket med lasersvärd, men då beslagtog rymdpippi vapnen och sedan var vi på banan igen!  När kalaset var över så var både barnen och jag väldigt trötta men väldigt nöjda efter en lyckad dag. Vincent hade haft ett bra kalas tyckte han, vilket var det viktigaste. Jag hade helst av allt velat krasha i sängen på direkten men jag ryckte upp mig slutförde städningen på en gång! Det var skönast så.

Kalasande med tolv barn i 3 timmar i en inte allt för stor lägenhet gick över förväntan! Hemligheten är: planering! Och STORT tack till mitt kalasteam som jag inte hade klarat mig utan! Och folien! Utan den hade rymdkalaset blivit tråkigt :P