Födelsedagen 29/1

Vincents födelsedag var helt toppen! Vilja och jag sjöng för Vincent på morgonen och sedan fick han öppna paket och äta bakelser i sängen. Sen hade vi en mysig dag efter att jag hämtat dem tidigt från dagis. Först kom barnens pappa och farmor på besök. Vincent fick då allt som stått högst upp på önskelistan: StarWarsLEGO och StarWars spel! Bortskämd med lycklig unge ♥ Sen blev det pannkakstårta och saft som Vincent hade bestämt.

På kvällen kom min familj och barnens gammelfarmor på besök. Vincent blev uppvaktad med jättefin Pop.jacka och EN CYKEL! En stor stor cykel. Vincent blev chockad och även jag. Jag blev nojig av bara tanken på att han skulle sitta på den stora cykeln :P
På menyn stod kinamat och chokladtårta vilket Vincent hade beställt förstås.

När det var läggdax bäddade Vincent ned sig i sängen med sitt StarWarsLEGO och sin världskartabok som för övrigt är favoritboken. Han impade på mig när han pekade ut: Nordamerika, Sydamerika, Sverige, Norge, Finland, Ryssland, Thailand och Afrika. Jag frågade om han var nöjd med kalasandet och han behövde egentligen inte ens svara, jag såg på honom att han var jättenöjd med sin alldeles egna dag ♥


Grattis mitt hjärta!
Vincent Valentin - Söt och go och fin! Vad skulle jag göra utan honom? Han får mitt hjärta att bulta och min kärlek att svämma över. Idag fyller han 5 år! Min modiga och fina kille blir stor och jag kan inte ens beskriva hur stolt jag är över honom.

För över fem år sedan sparkade du mig i revbenen och vägrade komma till världen på utsatt datum. Men efter två veckors övertid så kom du tillslut med lite envishet och mycket kämpande. Tiden går så fort. Kärleken är alltid densamma ♥ Vad vore jag utan dina andetag? ♥ Puss från Mamma
Hero of war
MED LEKEN I CENTRUM
Jag är ju lite insnöad på allt som har med barn att göra. Förstås. Egna barn och lärarstudier. Det är klart jag måste dela med mig ibland. Nu har jag upptäckt en bok som är så himla bra! Den heter "Lekbok för självkänslan" skriven av Barbara Sher (1998). Boken passar lika väl i förskolan och skolan som hemma hos barnfamiljen. Den är fullspäckad med lekar av olika slag. Väldigt enkla lekar som i de flesta fall inte behöver något material. Lekarna passar både större och mindre barngrupper i olika åldrar. Lekarna är så enkla att man kanske borde kunna tänka ut dom själv, men ibland så behöver man lite backup och då är den här boken perfekt! När fantasin är på semester. En del lekar känner man igen från när man själv gick i skolan och vissa lekar har jag även lekt som vuxen när man gjort dramaövningar och sånt skojigt ;) Jag tänkte att jag skulle tipsa om lite lekar ur boken som jag och barnen gillar.

Lite lekar:

"Jag har ett ljud inom mig" - En lek som är bra att leka på sen eftermiddag/kväll för att barnen ska få chans till att uttrycka känslor som dröjt sig kvar efter dagens händelser.

Ramsa - (Tex.) Vincent har ett ljud inom sig som låter ungefär så här: (paus)
Svar - Weeeii (Vincent gör ljudet) Weeii weeii (resten av deltagarna upprepar Vincents ljud).

Tanken är att ljudet som man väljer att göra ska spegla sinnesstämmningen. Det är en positiv och bekräftande känsla för barnet att få höra alla andra göra precis samma ljud som h*n själv gjort. Än så länge har jag bara lekt leken med Vincent. Han gillade den jättemycket. Vi satt i sängen tillsammans innan han skulle sova och gjorde den. Han skrattade mycket och tyckte det var lika kul att själv få göra ljud som att härma.

"Kvällsberättelsen" - Den här leken ger barnet chans till att bearbeta dagens händelser och känslor. Man berättar helt enkelt en saga för barnet, där barnet själv är huvudpersonen och barnets dag utgör själva storyn. I boken står det att man ska berätta positiva saker som hänt eller som barnet gjort. Men jag berättar gärna helheten, om det har varit tjaffs på morgonen så är det oxå en del i berättelsen. Men självklart berättar jag lugnt och utan att lägga in några egna känslor i det. Jag vill inte göra en "grej" av det. Det är inte meningen att barnet ska få skuldkänslor. Jag tänker mer att det kan vara bra för barnet att få ett nytt perspektiv att se på olika händelser som utspelts under dagen. För då är det ju inte Vincent som det handlar om utan "Vincent i sagan". Jag har berättat väldigt detaljerat. Tex. "Det var en gång en pojke som hette Vincent. Han skulle snart fylla 5 år. Han var en lite busig pojke men också väldigt snäll. En morgon när hans mamma kom och väckte honom så var han så trött så trött.. Han ville inte gå upp ur sängen. Det var så varmt och skönt och gosigt under täcket. Vincents mamma tjatade och tjatade på Vincent att han skulle komma upp ur sängen och klä på sig kläder men Vincent fick bara ont i öronen av allt mammas tjat. Tillslut gick han upp ändå..osv sov."

Eftersom berättande består av vad som hänt under dagen så kan även den mest fantasilöse sköta det här ;) Vincent älskar det! Han blir så lugn och avslappnad och han lyssnar uppmärksamt. Han vill inte att jag ska sluta berätta. Sen kommer han på massor av berättelser som jag ska berätta för honom. "Mamma berätta om när jag fyllde år!!"

"Spegelleken" - Alla rör sig på samma sätt som speglaren. Kan med fördel göras i både stora grupper och endast två och två. Barnen får använda sig av kroppen och arbeta med koordinationen och därigenom stärka självkänslan.

Vi har gjort den här leken under sansade former i sängen på kvällen. Den kan ju göras hur som helst! Vi speglade bara ansikten, armar och händer. Vincent skrattade hysteriskt! Anledningen till att jag har valt att göra den kvällstid i sängen är för att jag jobbar på nattningsrutinerna nu, och jag vill inte att sängen ska bli som något straff. Det ska finnas en positiv känsla när man lägger sig där och det tycker jag man får bäst genom positiva erfarenheter.

"Bubbelläsk" - Det här är också en lek som ger barnen möjlighet till att använda kroppen och utforska dess olika rörelser. Leken går ut på att barnen ska röra sig som olika sorters föda. Tex. Bubbelläsk, honung, gelé, bulldeg, ärter, tuggummi, spaghetti, smör, popcorn, glass som smälter osv. Leken kan liknas med "Gå som" som går ut på detsamma men där barnen ska gå som om de vore olika personligheter eller varelser. Tex. Älva, jätte, tjuv, bebis, gammal man, drottning, robot, ballerina, clown, drake, örn, haj, häxa, rockstjärna osv.

Leken uppskattas av barnen. De tycker det är jättekul och väntar med spänning på vad nästa rörelseuppdrag ska bli. Vilja har lite svårt att komma igång med rörelserna. Men hon tittar på Vincent och då brukar det släppa. Ju fler gånger vi leker den desto bättre blir hon.


Jag återkommer med fler tips och utlåtanden ;)
This is goofy..


90-tals musiken i mitt ♥ Jag tänker...Mellanstadiedisco! Ooh.. Jag måste dansa! Nu! :D

Mon coeur!

Idag startade kursen Barnkulturens historia. Jag gillar litteraturvetenskap men det var en tung föreläsning. Men bra! Men tung :P Ja, ni fattar.

Det var tufft att få upp Vincent ur sängen imorse, han var jättetrött. Jag fick nästan släpa honom till dagis. Jag började redan preppa på morgonen inför kvällens nattning. Jag förklarade varför han var så trött, och hur det i sin tur påverkade våran morgon. Han förstod att om han går och lägger sig i tid på kvällarna så blir han inte lika trött på morgonen. Men att leva som man lär är ju inte alltid så lätt.

När jag hämtade honom från dagis så slog det mig hur himla enkelt det var att bara ha ETT barn att hämta. Eftersom Vilja fortf. är hos mamma och pappa på landet. Efter hämtningen var vi tvungna att gå en sväng till Ica. Undertiden vi gick så räknade vi till 100! Vincent blev så himla stolt när han kunde skrika ut "98, 99, 100!!!" Vi köpte glass på Ica. Vi fuskar med glass mitt i veckan. Bara för att det är så uppskattat att ha lite "Mamma-Vinnie tid". Det är så underbart att få ensamtid med barnen, samtidigt som jag ständigt saknar det andra barnet förstås. När vi kom hem så drog vi igång världens matprojekt! Vincent ville som vanligt parkera sig framför tv:n, men jag förbjöd det och han blev förstås väldigt arg. Jag försökte locka honom att hjälpa mig i köket, och han började faktiskt vispa lite i kastrullen men fortf. med sur min. Tillslut mjuknade han och vi babblade, och babblade och babblade! Om allt mellan himmel och jord. Jag älskar när vi kan föra riktiga samtal och faktiskt djupa diskussioner. Det finns inte alltid tillfällen för det, och jag tror det måste komma någorlunda spontant. Men när det väl sker så blir jag så faschinerad av hur smart min lilla kille är, och hur mycket tankar som snurrar runt. Vincent fixade pannkakor till oss medan jag lagade till tre andra maträtter. --> Matprojektet! Ni som följer bloggen vet att jag ska operera bort en tand nästa vecka, och jag är inställd på det värsta, att jag kommer ligga däckad en vecka efter ingreppet! Därför förbereder jag lite inför det. Barnen måste ju hur som helst få riktig mat, även om deras mamma ligger däckad. Nu har jag alltså hela frysen full med matlådor åt barnen, närmare bestämt 24 portioner! - lasagne, makaronipudding och stjärnsmäll! Barnanpassat? Ja! Vincent tyckte att vi skulle skriva och rita på matlådorna, så dom själva kunde veta vad som fanns i dom. Så självklart blev det en glad liten makaron på makaronipuddingen osv. ;) Nu kommer dom alltså själva kunna ta fram maten ur frysen. Jag behöver inte anstränga mig mer än att stoppa i och ur ugnen. Duka och plocka i diskmaskinen klarar dom själva - OM det nu blir så att det kommer behövas! Hey, vadå överplanera? :P "Tänk om..." = Sophies mest använda uttryck!

Nattningen gick utmärkt idag! Jag hade redan förberett Vincent på att efter bolli så var det sängen som gällde, på en gång. Och det accepterade han, utan att bråka. Jag läste Alfons Åberg och sedan fick han själv ligga och bläddra i en bok i 10 min - tills äggklockan ringde. När tiden var ute så gick jag in och släckte lampan och satte på en CD-saga. Hela processen tog inte mer än en halvtimme innan han sov. Inget bråk, inget skrik, inget hoppande upp och ner ur sängen. Helt underbart! Framförallt kommer det bli underbart imorgonbitti :) Imorgon kommer världens finaste Viljutt hem, jag längtar! Jag hoppas att vi kan fortsätta styra nattningsprocessen åt det bättre hållet :)

Sammanfattning: en fin eftermiddag och kväll med världens underbaraste son ♥ Insamling

Ville bara säga att insamlingen är på banan nu igen! Läs mer om INSAMLINGEN!
Pix!

Lillasyster E. har lärt mig att fixa och trixa med bilder! :DSaknar min skatt

Det blir tomt inatt - för jag saknar min skatt.. Mamma har lånat hem Vilja i två dagar. Tanken är att jag ska börja med att få ordning på Vincents nattning. Iaf bryta mönstret. Det gick bra ikväll - vi halverade processen från 3 timmar till 1,5! Woho! :) Vilja hade bakat chokladbollar på landet, så henne går det nog ingen nöd på! Men det är ändå jobbigt att inte ha älskade Lillstrumpa hemma. Det var så länge sen jag var utan barnen nu, iaf nån längre tid... Jag får se om jag klarar två dagar utan henne ♥ Igår natt vaknade hon till precis när jag skulle gå och lägga mig. Hon fick somna om i min säng. Hon var vaken fast ändå så himla trött.. men så himla busig och glad på samma gång. Hon låg bara och under täcket och kikade på mig och fnissade så där underbart gulligt! Mitt i natten. Hon är världens bästa Karlsson - utan tvekan! Jag saknar henne redan.

I ungefär fyra dagar har jag klarat mig utan huvudvärk nu! Så skönt. Tänkte att jag måste skriva lite postiva nyheter när det gäller mitt hälsotillstånd ;) Jag kan ju inte bara gnälla!Lilla söta syster!Idag upptäckte jag min yngsta lillasysters blogg! Hon ville att jag skulle tipsa lite här på bloggen och självklart sis! Syster E. är en underbar fjortisgulleplutt! ♥ Hon frågade mig idag "Brukar du läsa Kissies blogg? Eller du kanske inte ens vet vem de eee??! Hahahahhahaa!" F*n, SÅ gammal e jag ju inte! Klart jag har koll på Kissie! Även om jag hoppar över att läsa den! ;)

Här kommer ett smakprov ur lillasysters blogg: "sitter vid datan i skolan och drogar Adore you - lill rain! :D
var i skolan idag, var typ helt okej! Jag ramlade av stolen på träslöjden och min lärare skrattade! haha sen så tyckte han att mitt namn var jätteroligt så han fråga om mina föräldrar var fulla när dom döpte mig :O haha vad e de för fråga från en lärare? haha aaah men de va väl ganska kul haha sen sprang jag och klara runt och var högljudda som vanligt! ;D Sen hade vi Lab och skulle göra periskåp eller vafan de hette! haha enligt mig tyckte jag det skulle heta pelleskåp"
Ja, ni förstår ju själva, den här bloggen får inte missas! ;)
Läs den HÄR!


Det spöökar...

Det ringde på dörren. Jag hade trasiga leggings på mig, som jag hade haft under överdragsbyxorna bara. Jag fick ju panik och kravlade mig in i överdragsbyxorna igen, fort fort. Sen öppande jag dörren.  Det var en målare som ville in i källaren men det var låst. Han undrade om han fick låna en nyckel. Han fick låna den och sedan kom en annan målare upp och lämnade nyckeln. Jag kastade en blick i spegeln och såg att jag hade tröjan ut och in! Varför kan jag aldrig vara fokuserad? Att ta på sig kläderna rätt borde väl inte vara SÅ svårt? (bättre iofs än att glömma ta på sig kjolen till skolan, som faktiskt hänt en gång..) Av med överdragsbyxorna. Precis när jag fått av dom så plingade det på dörren igen! På med byxorna igen, fort fort! Jag öppande dörren igen - men det var helt mörkt där ute. Ingen där... Så sjukt skumt... Jag blev rädd! Låste dörren och bestämde mig för att aldrig mer gå runt i trasiga leggings - inte ens hemma! Det kan ju plinga på dörren.. även om det bara är ett spöke.....((Psst! Insamlingen som jag har startat strular. Jag har haft mejlkontakt med Plan och jag är så himla sur! Pengarna registreras inte! Dom lovade att lösa det, men har inte hört något sen igår. Det är oacceptabelt!))

Tröja ut och in - Helt normal dag!Viljutt

[Viljutt, Karlsson, ViljaPilja, Otti, Lillstrumpa, Skruttan]

Kärt barn har många namn. Vi har varit på 3års kontroll.
Det gick bra, men Vilja tyckte det var lite konstigt att hon var tvungen att klä av sig alla kläder när hon skulle vägas.

1,2 lång och 16,1 tung! Hon följer sin kurva perfekt och det känns ju skönt förstås!

Efter bvc kom mormor och hämtade oss, sedan bjöd hon på fika och lite shopping ♥

På Bvc
Röda lappar - I like like like!


Vilja älskar sin nya P.o.P klänning, Vincent älskar sin nya Yoda t-shirt och jag älskar min nya jeanstunika - Tack Mami!
Vardag igen

Veckan är igång och det känns skönt. Helgen har varit toppen! Vi har varit och åkt skridskor i ishallen tillsammans med Fröken A och hennes K. Barnens tålamod var väl inte på topp, det blev inte så extremt mkt åka av men det var iaf kul att komma iväg och göra något. Sedan åkte vi hem tills oss och åt våfflor och barnen lekte lite medan mammorna skvallrade.

Igår hade vi en pysseldag. Vi hade oxå mina gudbarn på besök. Barnen tycker alltid det är lika kul! Vi började med förberedelserna inför Vincents rymdkalas. Det blev raketverkstad, vilket uppskattades barnen. Rakterna var enkla att göra av toarullar, folie och färgat papper, lite lim, tejp och även häftappareten användes av den vuxne i sällskapet ;) Först hade jag tänkt att raketerna endast skulle bli dekoration, men sedan upptäckte vi att dom flög jättebra och supersnabbt om vi kastade dom. Så självklart kommer det att bli en rakettävling! :D Jag måste säga, I love toarullar! Man kan göra vad som helst av dom. Tips tips tips!
När barnen hade tröttnat på pysslet så fortsatte jag med att knåpa ihop hela solsystemet! Det tog mig ungefär hela dagen att göra, haha! Men jag är en pysselmamma, och om jag väl sätter igång så kan inget stoppa mig ;) Tyvärr lyckades jag inte få planeterna i rätt banor RUNT solen, som jag hade tänkt från början. Det blev för svårt helt enkelt, planeterna var för tunga. Men det blev en planetgirlang, med planeterna i rätt ordning och liiite överrensstämmande färger iaf osv ;) Jag tvivlar dock på att Mars har spiralsvansar, men det måste ju vara lite skoj att se på oxå! Självklart satte jag upp lappar med namn på planeterna - kanske mest för min egen skull ;)

Vilja har en period där hon lever på "rullisar" i tid och otid!


Skönaste stilen!

kom igen nu!

Nu har jag startat en insamling för Plans arbete i Haiti. Kom igen nu och hjälp till! Litet bidrag är bättre än inget alls. Alla kan hjälpa! Skippa en kväll på krogen, en dags shopping eller lördagsgodiset och bidra istället till att rädd liv.

Klicka på bilden nedan för att komma till insamlingen.
Plan agerar på plats

"Plan har arbetat i Haiti sedan 1973 och stöder där 42 000 barn och deras familjer. Plan har drygt 140 anställda i Haiti som kom igång med akuta hjälpinsatser direkt efter skalvet. Plan har för närvarande projekt i områdena Beudet, Cayes-Jacmel, Croix-des-Bouquets, Dolney, Fort-Liberté, Frères, Jacmel, Lavallée, Ouanaminthe och Trou-du-Nord.

Plan har förstärkt den lokala organisationen i Haiti med personal från Dominikanska Republiken. Den initiala hjälpen fokuserar på att tillhandahålla tak över huvudet, rent vatten och sanitet, hälsovård och rådgivning.

Det är barnen som drabbas hårdast av en katastrof. Hela deras trygghet raseras när de förlorar hem, skola, föräldrar och vänner. Ensamma på gatorna riskerar de att utsättas för trafficking och prostitution. Därför har särskild uppmärksamhet har lagts vid skydd av barn och att ge dem psykosocialt stöd för att lindra deras trauman. Utbildning och inrättande av tillfälliga skolor kommer också att prioriteras när återhämtningen fortskrider."


Hjälp nu!Jag tänkte blogga om de senaste dagarna. Våra skojiga och tokiga upptåg, våra senaste shoppingfynd, våra nattningsrutiner... Men det känns så meningslöst just nu. Människor lider och behöver hjälp. Det är ett akut läge som är svårt att greppa. Vi blir bombade med tragiken från alla håll och kanter. Tack gode gud för media! Faktiskt. Hur skulle vi annars kunna förstå och kunna hjälpa? Men jag undrar hur många som verkligen stannar upp och bidrar? Jag vill tro på godheten i människan och hoppas att alla som KAN hjälper till. Och alla kan. Jag lovar.

Mina barn har mat, vatten, kläder, trygghet och tonvis med kärlek. När jag ser barnen från Haiti ser jag mina egna barn i deras ögon. Vi äger inte våra barn, men varenda unge på våran jord är vårat ansvar! Barnen har förlorat allt - hem och familj, som är en trygghet som i de flesta fall är en självklarhet. Det värker det i mitt hjärta. Jag känner mig maktlös och önskar att jag hade kunnat adoptera varenda unge! Jag skulle pussa små pannor och överösa med kärlek och trygghet. Om jag kunde.

Jag är djupt imponerad av galan Hope for Haiti Now! "världens genom tiderna största välgörenhetsarrangemang". Några av världens största stjärnor samlas för att samla ihop pengar till Haitis offer. "Inga flådiga introduktioner, ingen publik eller applåder. Bara rakt på – för en god sak. Och utan reklam.
Jon Stewart:
– Utmaningen är att ta sorgen och förvandla den till ett hopp för Haiti."

22 dagar gamla Elizabeth Josaint räddades efter åtta dagar bland rasmassorna. Foto: U.S. Navy (expressen.se)MIRAKELPOJKEN. Mirakelpojken Kiki räddades ur rasmassorna efter sju dygn. Vi stoppade alla tunga maskiner från arbetet, lokaliserade var rösterna kom ifrån och började gräva i rasmassorna, säger Larry Phillips från räddningsteamet. Foto: Matthew Mcdermott/All Over Press (expressen.se)


KRIMINALITET I KATASTROFENS SPÅR. Bristen på mat och vatten i Haitis huvudstad Port-au-Prince har gjort att kriminaliteten och oroligheterna har ökat rejält i omfattning. Våldsamma ungdomsgäng bidrar till en hätsk stämning efter jordbävningen. Foto: Eliana Aponte (expressen.se)


Svenske läkaren Henrik Jörnvall och kollegan Jordy Cox opererade Cacou.
Foto: MATTAS CARLSSON  I fyra dygn svävade Cacou mellan liv och död. Operationen hos Läkare utan gränser räddade hennes liv.Nu blir den lilla flickan sakta bättre – men hon behöver fortfarande mycket vård. (aftonbladet.se)lätt att hjälpa till

Jag tänker på jordskalvet i Haiti och hoppas att det är många som hjälpt till med att skänka pengar. Jag är inte rik, men att kunna skänka 50kr, det har nästan vem som helst råd med! Och när läget är akut så vill jag gärna bidra även om det är med det lilla. Det finns människor runt om på hela jorden som behöver hjälp, det vet jag. Men att kunna hjälpa till även om det är smått, på något ställe, måste ju vara bättre än inget alls?  När läget oxå är akut så tycker jag det är väldigt viktigt att vi bidrar så gott vi kan.

Idag har Expressen en kampanj för att hjälpa till med pengar till Haiti. För varje såld tidning går 2kr till insamlingen. Det tycker jag är toppen! Om du köper tidningen får själv betala 2kr extra för den, och vem skulle inte ha råd med det? Pengarna tillsammans kommer säkert bli en hel del! Jag ska köpa tidningen iaf, utan tvekan :)Även Aftonbladet kommer att ha en kampanj idag som jag hoppas att ingen missat! En timme för Haiti.


www.aftobladet.se


 "Läget i Haiti blir allt mer desperat.
Spillrorna av Haitis regering har utlyst undantagstillstånd.
Samtidigt medger polisen att man förlorat kampen för att upprätthålla lag och ordning." www.expressen.se

 "Katastrofens vidd är ännu inte helt känd.- Men klart är att den är omfattande. Det beror på att det är ett fattigt land, ett av världens fattigaste, och man har inte haft råd att bygga jordbävningssäkra hus. Hade detta hänt i Japan hade katastrofen inte varit lika stor, säger Christer Zettergren." www.expressen.sewww.aftonbladet.se


HJÄLP OFFREN I HAITI!


Expressen och Röda korset har startat en insamling för de drabbade.

För att skänka 50 kronor - sms:a "AKUT NU" till 72 900.
Skänk valfritt belopp till plusgiro 900 800-4. Skriv "Haiti" på inbetalningstalongen.
Du kan också gå in på Röda korsets hemsida, www.redcross.se och skänka pengar.Klicka
HÄR för att se fler sätt att hjälpa offren i Haiti!nattningsbestyr

Jag annonserar efter en billig resesäng! Det krånglar så mkt just nu med barnens nattning att jag snabbt måste ta till någon tillfällig lösning som förhoppningsvis kan bryta det dåliga mönstret. Dom bara hoppar i sängarna, busar, gömmer leksaker under täcket och hoppar upp och ner till varandra, när det är dax att sova. Dom sover i en våningssäng och jag känner nu att det faktiskt finns nackdelar med att dela rum. Även om jag sitter i rummet, eller ligger brevid Vilja så tar det galet lång tid innan dom somnar. Det kan ta upp till två timmar innan båda sover. Dom pratar ju och busar fast att jag är där. Enda skillnaden då är att dom ligger kvar i sina egna sängar. Men jag kan ju inte tejpa för munnen på dom? :P Om dom hade ett varsitt rum hade dom nog kommit till ro på ett helt annat sätt och dom skulle ju inte hetsa varandra till bus.

Därför tänker jag skaffa en resesäng åt Vilja och ställa i hallen eller något, för att dom ska komma så långt bort från varandra som möjligt. Jag skulle ju kunna låta ett av barnen sova i min säng, men det vill jag inte. Jag vill inte att dom ska vänja sig vid det när jag äntligen har lyckats avvänja dom med den biten.

Jag tror det skulle räcka att sära på dom en kortare period bara för att komma in i goda rutiner igen.

Så, om det är någon som har en resesäng som den känner att den vill bli av med så säg gärna till! :)
dunk dunk

Hade svårt att sova igår pga. huvudvärken. Nu vaknade jag med huvudvärk. Jag börjar bli så himla frustrerad. Jag som aldrig annars har huvudvärk. Nu har det gått så många dagar.. Jag proppar i mig tabletter, och det hjälper inte ens. Hur bra kan det vara? Jag har inte tid för behandling av rygg och nacke förrän den 8:e feb! Ska jag gå med huvudvärk, yrsel och illamående tills dess? Jag har svårt att äta för illamåendet. Och sen mår jag väl bara ännu mera illa av att inte äta. Det blir ju en ond cirkel. Och jag kan inte dra täcket över huvudet och sova bort en hel dag. Barnen väntar på att aktiveras så klart. Imorgon börjar skolan, och jag blir orolig för hur jag ska orka med det med ett huvud som bara dunkar..
Jag ringde till vårdcentralen idag, och väntar på att dom ska ringa upp. Inte för att jag tror att dom kan hjälpa mig på något sätt, men jag börjar bli desperat..
Idolerna från förr!

Jag kan inte sova. Jag sysselsätter mig med lite kul här på bloggen istället :) När man blir vuxen, så har man väl inte riktigt några idoler sådär.. Nu tänker jag på musik först och främst. Iaf har inte jag det. Nu är jag ju allätare! Men när man var liten så hade man ju sina idoler, och då var det ju bara dom som gällde. Jag tänkte lista mina största idoler från barndomen, i exakt den ordningen de kom!


Sophies barndomsidoler


Pandora
- Tack vare kontakter så fick jag komma till hennes studio! Det var ju hur coolt som helst. Sen fick jag två stora affisher och en T-shirt med hennes autograf på. Gissa om jag var stolt? Jag tror jag var i 10 års åldern.
Don´t you know var ju en av de absolut bästa låtarna!
Ronny & Ragge
- Det var pappas kompis som introducerade detta. Det var i samma sväng som Pandora. Jag hade alla deras låtar inspelade på ett kasettband och sjöng glatt med i alla låtarna utan att ha en aning om vad Pöka betydde. Rara söta Anna var ju en favorit.

Backstreet Boys - Min första kärlek! Nick Carter! Jag var helt förtrollad av pojkbandet. Jag var och såg dom två gånger i Globen och jag grinande som alla andra när jag fick se dom på scenen. Min idolkärlek till bandet höll i sig länge. Jag kan nog varenda låt från de tre första skivorna och jag lär förmodligen sitta och sjunga dom utantill på hemmet oxå. Jag får såna härliga flashbacks när jag lyssnar på låtarna. Get down skulle kunna få mig att studsa upp ur sängen JUST NU och bara dansa rumpan av mig!

Spice Girls
- Jag och min dåvarande bästis var helt besatta av Girl Power! Vi klädde ut oss och filmade oss själva när vi mimade och dansade till alla låtarna. Självklart hade vi ju tittat på musikvideor så att vi lärde oss de riktiga danserna! Jag spelade in ALLT på video. Allt som visades på tv med Spice Girls, det fångade jag på härlig VHS! Jag var oftast Mel B. eller Geri när vi klädde ut oss. Min bästis var Mel C. eller Emma. Ingen ville vara Victoria, för vi tyckte att hon hade så tråkiga kläder. Jag tog mammas brun utan sol och kletade in i hela ansiktet för att bli så lik Mel B. som möjligt. Vår inspelningar var ett heltidsjobb och vi älskade det. Vi var superseriösa! Det enda som är lite oroväckande just nu, är att jag inte har tillgång till en enda musikvideo, men dom finns! Jag vet det. Någonstans.... När man som minst anar det dyker dom väl upp. Mama spelades många ggr, och jag står nog fast vid att den är väldigt fin! Jag kommer fortsätta lyssna på den, ja!

Sen kom ju Britney Spears, Christina Auguliera och allt det där. Men då började man ju bli stor, så då var det inte samma besatthet som härskade.
Darth vader!
"Du ser ut som Darth Vader.." sa Vincent till mig när jag hade min svarta luvtröja som jag allt för ofta bor i (glammen i bruden är borta för längesen!). Jag vet inte om jag ska ta det positivt eller negativt? Det beror väl hur man ser på det.. men jag väljer att ta det positivt! Jag är inte insatt i Star Wars men vet att väldigt många skulle önska att dom oxå kunde få vara D. för en dag! Just have fun with it! :Dtacksamheten slår till!

Barnen fick köpa en varsin LEGOgubbe i leksaksaffären, och då kom det ljuvligheter ur munnen på dom "Mamma jag ÄLSKAR dig och du så söt! Och jättefin!"

Haha, dom är så himla roliga. Jag borde nog köpa på mig lite LEGOgubbar som jag kan dela ut när jag behöver lite extra kärlek, haha ;)


Våra dagar

Vi har haft några extra slödagar eftersom mitt schema blev ändrat, så jag börjar inte skolan förrän på fredag. Men det har varit mkt ändå. Vi har haft mormor på besök, barnen bjöd på fika! Sen har min syster sovit hos oss två nätter. Och det är så mys! Jag gillar när man äntligen får lite sällskap och slipper sova själv i sängen. Vi teade mitt i natten och låg i sängen och skrattade tills vi fick kramp. Syrran tyckte att jag var så gammalmodig för att jag RÅKADE säga Ipod när jag menade Iphone! Men grejen var den, att sen råkade jag göra det typ tre gånger till! Ipod, Iphone - det är faktiskt inte så lätt! Jag VET ju skillnaden, men det blir bara för mkt att tänka på när jag ska SÄGA det. Same same but different lixom :P

Igår hade vi Viljas gamla.. (förra? alltså, hon är inte gammal, utan en föredetta.. ja, ni hajar!) dagisfröken på besök. Hon har oxå en liten Vilja :) Det var så kul, och min Vilja blev ju StorVilja förstås. Hon tyckte det var superspännande att ha en liten LillVilja på besök. Det var mkt trevligt och vi har besämt att nästa dejt blir i vatten! Vi ska bada med barnen :) Men eftersom vi båda känner oss bleka och absolut inte bikinivänliga, så gör vi det inte i den här stan utan vi gör det i en främmande stad där INGEN känner oss ;)

Igår kväll var oxå en spännande kväll.. En kompis fick med mig på ett... hmm.. möte.. kan man väl säga. Det handlade om pengar, om en väg som man kan gå för att bli ekonomiskt oberoende, på faktiskt ganska kort tid. Jag skrattade åt det i början, och tänkte bara pyramid pyramid, sekt sekt, hjärntvätt hjärntvätt. Men jag hade lovat min kompis att komma och lyssna. När jag åkte därifrån var jag helt upprymd. Det kändes som jag fått en AHA-upplevelse och jag var helt såld på det. Det var ju så sjukt sjukt bra. Men efter mkt googlande inatt, och lite annat bollande så är jag tillbaka till min första inställning. Det var så läskigt att jag kunde svänga så.. Jag vill inte döma någon, alla får hålla på med vad dom vill och tror på. Vi väljer alla olika vägar, men den här vägen är nog inte rätt väg för mig att gå. Jag går på magkänslan, och det känns inte riktigt rätt. Jag vill inte skriva för mkt om det här, jag vet inte hur utbrett det är i Sverige, men i Eskilstuna verkar det iaf väldigt stort. Så om någon från Eskilstuna läser min blogg (vilket jag vet händer) så kan det kanske bli lite fel. Alla får ju skapa sina egna uppfattningar osv.

Ja..och dagen idag har varit bra! Jag har varit på stan med barnen. Först var vi till frisören med Vincent. Han hade bestämt sig för att han ville ha kort hår. När frisören nästan hade klippt färdigt honom så ångrade han sig, då ville han inte vara korthårig. Han såg nästan lite panikslagen ut och förmodligen var han det eftersom han inte kände igen sig i spegeln. Lilla gubben ♥ Men det gick fort över, och nu verkar han trivas mycket bra i den nya frillan!
Han är så fin så fin :) Efter frisören så gick vi runt lite på stan och besökte bl.a. leksaksaffären. Vincent pekade ut vad han önskade sig. Jag har ju egentligen köpt färdigt alla hans presenter, det blev mest kläder. Han fick så mkt leksaker i julklapp, så jag tycker han ska ha lite nödvändiga saker nu. Sen har jag köpt skridskor och grejer till honom för väldigt mkt pengar. Men som sagt, det han önskar sig mest av allt är ju Star Wars lego, och Star Wars spel. Jag har fortf. inte bestämt mig för om jag ska köpa det eller inte, det är ju så himla dyrt.. Pengarna plockar verkligen på.. Sen är det ju barnkalas på gång oxå, och ni som har sett inbjudan till hans Rymdkalas, ni förstår ju att jag har lite förväntningar på mig nu! Det duger inte med några ballonger och fiskedamm - ungarna tror ju på riktigt att dom ska ut i RYMDEN! Hur ska jag lösa detta? Jag får nästan ångest, haha. Men vad f*n, jag ska ju bli lärare! NÅGRA idéer borde jag väl kunna skramla fram och ska jag ha hand om en hel klass med barn i framtiden så borde jag väl kunna ha hand om 10 st partysugna miniastronauter i 3 timmar ;)

Imorgon är det försenad 3 års kontroll för Vilja. Sedan har vi nog inget mer på schemat :) Härligt!

Nu - sova! Natti

Dagen som gått i bilder

Syrran har varit modig och klippt sig kort - supersnyggt!


Datanördar!


Fina fina hjärtat


Så söt! Men nu förstår ni väl varför jag kallar henne för Karlsson?
Hon är så lik honom! ;) Men fortf så himla söt!

En hypok. talar ut..De senaste dagarna har rullat på. Jag har haft huvudvärk non stop, sedan jag fick migrän förra veckan. Det var hemskt. Jag var på stan och helt plötsligt slog det bara till. Jag ville bara kräkas för jag hade så ont. Som tur var så kunde mamma skjutsa hem mig, annars hade jag aldrig kommit hem. Jag hade lagt mig på gatan, jag lovar! Jag har inte migrän ofta, men det brukar komma nån gång i halvåret. Och nu sist var det så hemskt, så nu har jag varit på apo. och shoppat lite. Jag tänker inte gå hemifrån utan att vara preppad för ev. migränanfall! Huvudvärken som jag gått länge men nu, kommer förmodligen från ryggen och nacken, men i början av feb. har jag fått en tid för Kranio- sakral behandling, det behövs verkligen!

 ("Kranio-Sakral Terapi
Återställer kroppens förmåga att självläka.
Kranio-Sakral behandling påverkar cerebrospinalvätskans (ryggmärgsvätskans) rörelse och härstammar från osteopatin, som introducerades i slutet av 1800-talet av dr. Andrew Tayler Still från Kirksville, Missouri, USA."
http://www.halso-kroppsklinik.se/krs.htm)

Huvudvärken leder i sin tur till illamående. Att gå runt med värk i rygg och nacke, huvudvärk och illamående, det är påfrestande. Jag blir så frustrerad och självklart inte på det bästa humöret. Idag proppade jag i mig värktabletter och lyckades faktiskt på något magiskt sätt få bort huvudvärken för några timmar. Nu är den tillbaka igen tyvärr. Ibland undrar jag om jag är hypokondriker? Jag brukar ofta få höra det. Men även om de skulle vara så att jag inbillar mig, så har jag faktiskt ont på riktigt. Men nee.. hypokondriker kanske är att överdriva. Men visst är det mkt psyksikt som det grundar sig på. Stressen är nog den största boven. Som en god vän sa till mig som gav mig massage - mycket känslor sätter sig i just ryggen. Ingen tvekan om det! Det där med den värsta stressen har ju så klart blivit mkt bättre nu under vårt underbara superlånglediga lov! Men det finns ändå en dold, undermedveten och mental stress som jag ännu inte lärt mig att styra. Men så kanske det är för alla, mer eller mindre. Livet är ingen dans på rosor! Men jag ska väl inte klaga, jag har det mkt bättre än många andra.

Och sen var det ju det där med tanden... jag har fått tid för operation i början av februari och är så klart väldigt glad för det! Jag kommer att få narkos, även om det är osäkert om jag måste betala det själv, eftersom käkkirurgen inte har någon egen....sån där som ger narkos! Eller hur det nu var (?). Om jag måste betala det själv kostar det mig 3000kr, men jag hoppas att det oxå täcks av mitt avtal! Sanningen är väl den att jag egentligen skulle betalat vad som helst för narkos. För tanden måste bort, så är det. Men med lokalbedövning och endast lite lugnande.. nej nej! Aldrig aldrig..

Jag är inställd på att jag kommer att vara körd i minst en vecka efter operationen. Jag kommer inte kunna äta men HEY jag kommer bli så smaaal ;) Lite spraytan på det så är jag fit for fight! MEN. Jag har ju skolan. Att vara borta en vecka är ibland bara helt totalt omöjligt. Jag har inte råd att hamna efter, jag vill ligga i fas. Jag hoppas att det inte kommer gå ut över skolan allt för mkt. Visst kan jag plugga hemma, men går jag på starka värktabletter som sist, så är det nog inte säkert att det blir toppresultat på arbetet. Jag får försöka planera smart helt enkelt. Jag har ordnat och förberett så att barnens pappa kan vara med och hjälpa till lite extra med barnen och jag ska försöka att hinna laga mat som jag kan frysa in. För även om jag inte äter, så måste ju barnen göra det :) Det kan tyckas att jag överdriver lite för en ynka liten tand som ska bort, men jag har gjort det en gång tidigare och det var det värsta jag har gjort! Jag var helt däckad en vecka, och det tog nog två veckor innan jag var helt återställd. Men visst är jag nervös.. Jag avskyr sjukhus, jag är nålrädd, har tandläkarskräck och svimmar väldigt lätt. But still, det finns dom som har det värre, jag vet! :P Men det här är ju ändå MIN fria zon. Men men men men men..haha :)
trotsiga ungar

Igår började dagen med att Vincent gnällde och skrek i flera timmar för att jag vägrade sätta på Nickelodeon. Han ser så mkt på tv, så ibland måste jag sätta stopp. Båda barnen hade fått se på tv, på Barnkanalen efter det att dom vaknat. Men sen tyckte jag att det räckte. Vincent blev tokig. Och jag blev tokig. Jag förstår inte vad det är med honom, ibland beter han sig precis som en tonåring! Jag ringde mamma och hon kom till undsättning. Hon hämtade Vincent så att jag fick lite ensamtid med Vilja. Det är så skönt att kunna vara med bara ett av barnen ibland. Så kan man fokusera mera. Det blir mer kvalitetstid tycker jag. Vilja och jag hade det mysigt hemma. Vi hann med att både storstäda och tvätta. Sedan fick hon välja vad vi skulle göra och då blev det till att baka cookies och sen se på Tingeling i mammas säng! ;) Vilja fick oxå tid till att leka själv och det är nyttigt eftersom barnen inte är ensamna så ofta. Det är ju både för- och nackdelar med det. Men Vilja lekte jättebra fast hon var ensam. Jag tror det var lite skönt för henne att inte ha någon brorsa som for omkring och bestämde vad hon skulle göra. För oftast blir det så, att Vincent ger kommandon i leken. Som äldst i syskonskaran minns jag hur det var, jag ville oxå väldigt gärna bestämma "nu säger du såå, och sen gör vi så, och sen går du dit". Jag tycker det är intressant att observera hur barnen leker så självklart stod jag och smög lite på Vilja igår ;)

När Vincent kom hem var han som förbytt till den där gulliga mjukiskillen igen ♥ Han berättade att han skulle vara "trevlig nu".  Han hade haft det jättebra med mormor och morfar. Han hade fått rida!

Senare på kvällen så lovade jag båda barnen att de skulle få sova i min säng. Vilja sa att hon oxå ville åka till mormor, då förklarade Vincent väldigt pedagogiskt för henne "Men Vilja, om du beter dig illa som jag gjorde, så får du oxå åka till mormor!". Ja, det var ju inte riktigt så jag hade tänkt mig :P Vi låg och bläddrade lite i böcker och sedan var det dags att sova. Men det ville inte Vilja förstås. Då var nästa krig igång. Hon bara hoppade, busade och for omkring så Vincent inte kunde sova. Jag blev arg på henne och då blev hon arg på mig och SPOTTADE i min säng! Jag blev helt chockad - mållös! Självklart resulterade det i att jag blev ännu argare och Vilja grinade för att hennes mamma var så dum som tvingade henne att sova. Men till sist somnade de små ljuvliga barnen med den chockande attityden och jag kunde spendera resten av kvällen med att se på Johan Falk!

Vilja bakar cookies


Provsmakning!


Vilja tyckte att vi skulle leka spöken i tvättstugan.
idoler!


Nu ska jag ta och somna till ett avnsitt av Klass 9-A. Lärarna är helt klart mina idoler! Dom är så himla inspirerande och motiverande tycker jag. Tyvärr har jag inte alla avsnitt, jag saknar dom sista och skulle väldigt gärna vilja ha dom. Kanske man beställa från Svt? Måste kolla upp det! Jag vet att man som student ska ha tillgång till UR arkivet men jag är osäker på hur mkt som finns med där. Måste kolla upp!

Avslutar med en låt som var min mellanstadielärares absoluta favoritlåt. Att bero på det här med lärare. Nu när jag är vuxen och förstår låten så tycker jag nog inte att den är riktigt lämplig för en lärare att gå loss på i klassrummet. Jag undrar hur han resonerade? Den här låten och "Yesterday" var i princip de enda låtarna vi fick sjunga i klassen medan han spelade gitarr till. Om och om igen. Jag minns att han brukar gå i korridorerna och skruva med nyckeln i örat samtidigt som han nynnade på melodin till den här låten. Jag tror tom. han skruvade nyckeln i takt.. Ni förstår nog att den läraren var minst sagt udda! Han hade två ämnen han brann för, det var utomjordingar och radiostyrda bilar. Han tävlade med såna där bilar. Och utomjordingar hade han haft på besök i garaget förstår ni. Dessa två ämnen kunde han stå och babbla bort flera lektioner på. Utan problem. Jag undrar om han verkligen kan ha haft någon behörighet egentligen? Jag tror inte det.. Jag börjar inse att det kanske inte var så konstigt att jag fick kämpa mycket på högstadiet.. Undra hur mkt kunskap jag PLUS resten av klassen gick miste om under mellanstadietiden? Nog skrivet om denna skumma läraren som förmodligen var en utomjordning själv.

 Låt mig presentera hans favoritlåt: Fire water burn - Bloodhound gang
"The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn,
Burn motherfucker burn.

Hello my name is Jimmy Pop and I'm a dumb white guy,
I'm not old or new but middle school fifth grade like junior high,
I don't know mofo if y'all peeps be buggin' give props to my ho cause she all fly,
But I can take the heat cause I'm the other white meat known as 'Kid Funky Fried',
Yeah I'm hung like planet Pluto hard to see with the naked eye,
But if I crashed into Uranus I would stick it where the sun don't shine,
Cause I'm kind of like Han Solo always stroking my own wookie,
I'm the root of all that's evil yeah but you can call me cookie,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn,
Burn motherfucker burn.

Yo yo this hard-core ghetto gangster image takes a lot of practice,
I'm not black like Barry White no I am white like Frank Black is,
So if man is five and the devil is six than that must make me seven,
This honkey's gone to heaven,
But if I go to hell then I hope I burn well,
I'll spend my days with J.F.K., Marvin Gaye, Martha Raye, and Lawrence Welk,
And Kurt Cobain, Kojak, Mark Twain and Jimi Hendrix's poltergeist,
And Webster yeah Emmanuel Lewis cause he's the anti-christ,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
The roof, the roof, the roof is on fire,
We don't need no water let the motherfucker burn,
Burn motherfucker burn.

Everybody here we go,
Ohh Ohh,
C'mon party people,
Ohh Ohh,
Throw your hands in the air,
Ohh Ohh,
C'mon party people,
Ohh Ohh,
Wave 'em like you don't care,
Ohh Ohh,
C'mon party people,
Ohh Ohh,
Everbody say ho,
Ohh Ohh,
C'mon party people,
Ohh Ohh,
Everybody here we go. "
Tack mami!


Hon har gjort det igen! Mamma har överraskat med en sån där mysig påse med presenter. Jag fick ett par fina raggsockor, bobybutter gjort på olivolja och lite värktabletter! En utmärkt och väl uppskattad goodiebag ♥
3barnsmamma!

Idag har jag varit trebarnsmamma. Jag barnvaktade mina fd. grannars gullunge medan dom var flytthjälp.
Jag kände mig fortf. lite skärrad efter gårdagen, men det gick bra! Barn är barn och självklart bråkade dom lite om vem som skulle ha vilken leksak osv. Men äggklockan fick lösa det problemet. 5 min var! Efter en lyxig lunch a´la korv med bröd, och lite frukstund på det, så promenerade vi iväg till Söders Delikatesser. Vilja satt i vagnen och de stora killarna var jätteduktiga på att gå och hålla ordentligt i vagnen på var sin sida. Jag upptäckte fördelarna med att vara trebarnsmamma. ALLA flyttar på sig! Bilar stannar och människor stannar på gatan och släpper förbi. Inte för att dom hade så mkt val då vi tog upp hela trottoaren ;)
Hos syrran på Söders så mumsade vi lite bullar och saft och jag shoppade lite frallor och praliner... Jag kunde inte stå emot! Jag har nu TVÅ oslagbara favoriter: Champagne och Hallon/lakrits! Helt underbart att mumsa på lördagskvällen medan barnen går loss på Tom & Jerry påsarna ;) (Heey! Det är lååångt kvar till sommaren - jag hinner akutbanta!)

Innan mitt barnvaktsbarn åkte hem så hann jag med att sätta alla barnen i lite arbete... barnarbete? Hemligheten med det är ju att man gör det till en lek, så förstår inte barnen vad dom gör EGENTLIGEN. Och nu var det ju så att jag var tvungen att gå ned i tvättstugan och sortera all tvätt... Barnen tyckte faktiskt det var kul att sortera, och det bästa med det var ju faktiskt att de utövade matematik. För sortering ÄR matematik! Och sen att jag fick lite extra hjälp det var ju bara ett stort plus.. ;)Till middag blev det tacos som barnen lagade. Vi lekte kockar i restaurang. Jag var den stooora kocken och dom var minikockarna. Vincent fick skära grönsaker med den vassa kniven (under bevakning förstås!), och det klarade han galant. När maten var klar så förvandlade vi köket till en restaurang där man tom. fick dricka  ur dom fiiina glasen! Sedan skålade vi och då skulle vi leka nyår och skrika Gott nytt år tyckte Vincent. Så det gjorde vi. (Undra vad grannarna trodde?) Sedan blev det lite läskigt på restaurangen för då skulle vi helt plötsligt dricka BLODbubbel! Vincent förklarade hur man gjorde blodbubbel "man tar lite blod ut från kroppen och häller i glaset och sen lite bubbelvatten och sen är det klart!"

Imorgon är det tänkt att vi ska på en skridskodejt med fröken A och hennes lilla kille. Det blir skoj!

LoveMardrömmen hälsar på..

Igår tog vi tåget till Mariefred för att hälsa på min kusin och hennes barn. Barnen lekte jättebra tillsammans och hade superkul. Det var mest Star Wars som gällde. Vi åt pannkakor (som börjar bli en tradition när vi ses) och uppdaterade oss om livet just nu. Sedan gick vi ned till sjön och lekte lite på isen innan det var dags för oss att ta tåget hem. Fram till det att jag sa att det var dags att gå till tåget, så var det en väldigt lyckad dag. Vincent förvandlades från den gulliga kille han är, till en väldigt ilsken kille som absolut inte skulle åka hem! Han sprang iväg och jag fick inte tag på honom. Jag var jättestressad för att inte missa tåget. Men Vincent vägrade komma fram. Det började bli mörkt och jag hotade med både det ena och det andra om han inte kom fram. Han gömde sig bakom massa stenar. Vilja satt i vagnen och gnällde lite. Hon var trött. Jag började sakta gå iväg med Vilja. Det brukar funka, då brukar den ilskna pojken till slut följa efter. Men nej. Han kom inte. Sen hörde jag honom "Maaammaaa maammaa..." Då såg jag att han hade klättrat upp på den högsta stenen! Jag sprang fram till honom och försökte klättra upp, men det gick inte! Fråga mig inte hur ungen kom upp, men på något sätt hade han lyckats. Det var mörkt och isigt och blev jätterädd att han skulle ramla ner. Jag såg på honom att han började bli lite rädd. Jag sprang runt alla stenarna och försökte hitta en väg, så jag kunde klättra upp. Samtidigt satt vilja i vagnen och var ledsen. Rätt som det var så hörde jag en duns och vincent började gråta. Men jag såg honom inte! Han hade ramlat ned och hamnat i mitten av alla stora stenarna. Jag blev livrädd! Jag sprang in till min kusin och hon kom ut och hjälpte mig leta fram honom. Jag var så himla rädd att jag skakade. Jag försökte hålla tillbaka tårarna. Jag var säker på att han slagit i huvudet och satt fast. Jag trodde ungen skulle dö. När vi såg honom låg han raklång på marken mellan alla stora stenarna med huvudet mitt på en sten. Han vågade inte röra sig. Han var så rädd och mitt hjärta värkte. Vi lyckades få ut honom och han klagade på ont i ryggen. Han verkade inte ha slagit i huvudet trots allt. Men han hade en jättetjock mössa på sig, kanske hjälpte det lite? Jag vet inte. Men vi gick in till min kusin och kollade ryggen och det syntes inget, han kunde röra på allt och torkade tårarna. Jag var helt skakis efteråt och kände mig som världens dummaste mamma som varit så arg på honom innan, när han vägrade följa med till tåget. Självklart missade vi tåget. Vi väntade till nästa tåg, och när det var dags att börja klä på sig för att göra ett nytt försök att gå så satte han igång igen! Han vägrade klä på sig. Jag kände bara hur jag kokade inombords. Att tvångsklä en argsint 5åring är inte lätt! Men tillslut gick det. Jag fick släpa på trötta och arga ungar till tåget genom all snö och i mörkret. Då önskade jag att jag iaf hade haft en bil... Det tog ca. en halvtimme att gå till tåget. Vincent la sig på vägen, mitt i skogen och vägrade gå. Jag kände mig desperat och började låtsassnyfta för att få honom att förstå att han gjorde mig ledsen. Kanske jag snyftade på riktigt? Jag vet inte. Men mest var jag nog arg. Och till min lycka så funkade det! Han blev snäll som ett lamm och följde med den sista biten till tåget. Vi hann precis i tid. Vilja hade förstås somnat i vagnen. Det gick inte att försöka hålla henne vaken. När tåget kom blev jag lite stressad när jag insåg att det var ett sånt där gammalt tåg och jag skulle lyckas få in barnvagn med en sovande 3åring i PLUS Vincent. Som tur var så kom det en tjej som hjälpte mig. "Jag har själv barn" sa hon och log. Och jag kände bara hur himla tacksam jag var och att jag alltid alltid ska hjälpa ensamma mammor med barnvagn! Samma tjej kom och hjälpte mig när vi skulle gå av. "Ha en bra helg!" sa hon. Och jag undrar faktiskt om det var Gud som skickade henne? ;)

När vi väl var hemma så var jag helt galet trött och jag kände hur jag började få huvudvärk.. Jag akutladdade energin med en gammal Palle Kuling som jag hittade i skafferiet, och sedan lyckades jag få ihop lite middag. Sedan kraschade vi i soffan, jag pustade ut och var så himla glad för att jag hade två hela och friska barn, trots att dom ibland kan vara riktigt ilskna.

Det är konstigt att Vincent reagerade så där. Visst brukar han bli arg och sur och inte vilja gå hem när han har lekt med en kompis men han brukar inte dra det så där långt att jag känner att jag inte rår på honom. Vi brukar inte träffas så himla ofta, jag, kusinen och alla barnen. Det kanske var därför? Jag vet inte.. Men vi ska ses snart igen. Eftersom barnen leker så bra ihop. Och kusinens son hade kommit med önskemål om att hon och han skulle sova över hos oss. Så nu har vi en sleepdate att se fram emot oxå!
Det är frestande att aldrig mer åka iväg själv med barnen, och framförallt inte tåg. Men jag tänker göra tvärtom. Jag måste ge mig på det igen, så att jag kan få chans till att förbereda mig och vara den som har kontrollen och INTE låta Vincent styra om samma situation skulle upprepa sig! Men stenar kommer han inte få gå i närheten av på lääääänge länge!Tack!
Här om dagen kom mamma förbi. Hon skulle passa barnen medan jag kunde åka och storhandla (som för övrigt är en riktig lyx!). Kära mamma hade med sig massor med godsaker till mig. Syrran hade bl.a. skickat med nybakat surdegsbröd och praliner från butiken. HUR lätt är det att gå NER i vikt egentligen? Haha! Men HUR glad blir man inte? :)Psst! Ni har väl inte missat att besöka Söders delikatesser Eskilsgatan 1B? Om inte annat tycker jag iaf att ni ska besöka den fina hemsidan. Där kan ni hålla er uppdaterade om sortimentet i butiken, beställa catering, komma med önskemål mm. Bl.a. så  Fr.o.m den 11 Januari så började dom satsa mycket på att sälja matbröd. Butiken är verkligen värt ett besök för den som uppskattar god mat med hög kvalitet!

Kom till hemsidan här: Söders delikatesser. ny look?

Jag vill ha en ny look på bloggen! En ny header, lite nya bilder och omorganisera lite.. Men tror ni jag kan? Nej, på denna punkt är jag helt totalt sk*tdålig! Jag behöver hjälp.Snabb update!

Sista lediga veckan innan skolan drar igång på riktigt. Men jag har ändå hängt lite i skolan. Jag har lite kompletteringar på ett grupparbete som måste göras. Det känns skönt att vardagen drar igång nu. Jag har faktiskt börjat sakna den :) Barnen har längtat till dagis med all lek o bus med kompisar. Det kan man ju förstå. Vi har hittat på roliga saker under ledigheten - så klart! Men ibland har vi bara haft t.r.å.k.i.g.t, och det tycker jag också är nyttigt för barnen. Men nu räcker det med tråk för ett tag framöver!

Jag har köpt skridskor till barnen och mig och idag var vi på isen och testade dom! Med tanke på att jag inte stått på ett par skridskor sedan högstadiet så gick det faktiskt väldigt bra för mig. Jag var beredd på en hel del blåmärken, men icke! Jag klarade mig utan att ramla en enda gång, och jag kunde faktiskt tom. ta mig framåt! Vilja tyckte det var lite läskigt att åka, och hon förstod inte det där med att spaghettiben inte funkar med skridskor på fötterna. Hon ville hellre sitta i vagnen och äta nybakta bullar och dricka varm saft. Vincent har provat att åka skridskor en gång tidigare, men då var han väldigt liten och jag kan inte påstå att han åkte. Han var bambi på hal is bara. Idag var första gången på riktigt. Och oj vad han gjorde sin mamma stolt! Han kunde åka! Helt själv! Jag blev så himla impad. Självklart fick han till några rejäla vurpor, men han klarade av att åka. Imorgon ska vi ge oss på det igen!

Vincent fyller snart 5 år och jag håller på och planerar för hans första riktigt barnkalas. Barnens pappa hjälpte till och gjorde den superfina inbjudan. Jag inser nu att en himla massa barn ska underhållas i hela tre timmar! Jag har några idéer vad vi kan sysselsätta oss med - för fri lek är inte att tänka på! Det går inte med så många barn på så liten yta. Nu tänker jag efterlysa tips och idéer till rymdfesten! Kom igen nu, kommentera och hjälp en stackars mamma i nöd ;)


Ja... vad mer som händer i livet får ni väl se på bloggen framöver :)

Later
Nykär!

Nu är ni nyfikna va? ;)

Idag hämtade jag ut ett paket och ÄNTLIGEN kan jag säga att min nya dator har kommit! Nu är den installerad och klar och jag undrar bara hur 17 ska jag kunna slita mig från denna?! ♥

Ohh bloggen! Äntligen kan jag släppa lös mitt bloggberoende igen ;) Oh happy day!My new me!

Guldblondie TADAA! - Okej, ALLA kanske inte ser skillnad, men jag känner mig som en helt ny människa! ;)
Mitt nya jag!

Okej, nu har jag genomgått den stooora förändringen! Nästan alla kunde ju gissa att det hade med mitt hår att göra ;) och nästan alla som känner mig, förstår hur stort det är för mig att nu ha gått ifrån den där sleazy vitblonda färgen på håret till mer guldblont. Jag hade tänkt mig från början att jag skulle vara lite mer vågad, men min frisör som känner mig, hon insåg att jag skulle få en chock om jag blev för mörk, så vi går sakta fram ;) Det är så himla mycket som sitter i håret, och jag är verkligen en blondin. Men man behöver inte vara sådär fjortisblond för det. Jag trivs jättebra i mitt nya vuxnare blonda jag! Jag har försökt ordna en bild, men det funkar inte. Det får komma en lite senare. För övrigt så är det fredag idag och vi tar det bara lugnt. Jag ska kanske ta med barnen till biblioteket en stund och låna nya böcker. Men först ska jag ringa den som är ansvarig för att jag INTE har fått någon dator än. Jag är på krigsstigen....hemligheter...

Nu är det hemlisar på gång..

På torsdag kommer det ske! Den stora stora förändringen!
Vänta så får ni se ;)
Kärlek

Jag måste ha jordens både vackraste och busigaste ungar ♥


Pulkakväll!

Igår var det planerat för pulkakväll ute i djupa skogarna. Vi skulle grilla och åka pulka tillsammans med vänner. Dessvärre fick vi skippa det där med maten utomhus, för det var för kallt helt enkelt! Men vi hann med lite pulkaåkning iaf, innan barnen frös allt för mkt och vi var tvungen att gå hem med dom. Det var så mysigt! Vi gick genom skogen med facklor och sedan hade vi marshaller som vi tände för att lysa upp pulkabacken. Vi gjorde oxå upp en eld. Okej, självklart var det inte VI som gjorde upp en eld, NÅGON gjorde upp en eld. Jag hade ingenting med den saken att göra =P Jag som annars är rädd för både skog och mörker, tyckte att det var himla mysigt. Barnen gnällde lite, det var kallt och det var svårt för dom att gå genom all snö i skogen. Men dom uppskattade det nog till viss del iaf. Grillspetten fick vi tillaga inomhus när vi kom hem. Kvällen avslutades med mkt skratt! Jag har tom. ont i käkarna idag, pga. allt skratt!


Vinterbilder
Update!

Jag lånar mamma och pappas dator! Jag har fortf. inte fått min. Oj vilken jobbig kund jag kommer bli när jag sen räver ersättning för all tid jag fått vänta på min allra käraste ägodel!

Vårat nyår var mysigt! Vilja somnade innan tolvslaget och även jag. Jag somnade nog 3 ggr, men Vincent väckte mig hela tiden. Han tyckte det var jättespännande. Vi tittade på tv, på "gubben som pratar om saker man inte förstår någonting utav" och sen skålade vi. Vi somnade sedan till fyrverkerierna och i hemlighet höll jag tummarna för att 2010 skulle bli ett bra år..