uppäten
Blir uppäten av plugg här.. HJÄLP!


Till alla mammor!
Puss på er alla mammor! Och en extra stor puss till MIN mamma! Hon är bäst och jag älskar henne ♥ Hon är den absolut bästa mamman för mig, precis som jag är den absolut bästa mamman för mina barn. Ja, idag ger jag mig själv en klapp på axeln för att jag faktiskt ÄR stolt över att vara mamma! Jag är stolt över att ha uppfostrat så fina och kärleksfulla barn! Jag har fått lite extra godmorgonpussar idag och just nu ligger jag i sängen medan barnen ordnar frukost. Vincent tyckte att man ju faktiskt skulle få äta frukosten i sängen - HELA familjen, på Mors dag, och självklart ska vi de! Att jag får ta reda på köket sen, det är en annan femma ;)


Dagen kommer annars spenderas med en annan mamma som oxå ligger i världsklass: Fröken A och hennes K! Vi ska görs något som vi aldrig gjort förut men som jag nyligen fått upp ögonen för. Jag har nämligen hittat en perfekt sport som passar hela familjen och speciellt de annars så tråkiga söndagarna. Nu får man komma ut och röra på sig i naturen, upptäcka nya platser samtidigt som barnen får göra något de tycker är spännande. Det jag pratar om är Geocaching!

Geocaching är en sysselsättning som passar för alla som äger en bärbar GPS-enhet. Man kanske kan kalla det för en modern version av gömma nyckeln eller skattjakt. Någon gömmer en burk eller liknande någonstans, med en loggbok och en penna som viktigaste innehåll. Så nogranna koordinaterna som möjligt till gömman publiceras, ibland tillsammans med ledtrådar, på en webbplats på Internet. Intresserade kan sedan leta upp gömman, geocachen, och anteckna sig i loggboken. När man är uppkopplad nästa gång loggar man också på sidan på nätet, så att alla kan läsa loggarna utan att leta upp gömman i fråga.
Man kan ta ett föremål från cachen, men bara om man lämnar ett nytt föremål i utbyte. Dessa föremål kallas bytessaker, eller bytesföremål. En bra riktlinje är att alltid lämna någon av minst samma värde som det man tar.
Ibland utvidgas cachen till en så kallad multicache, där man måste besöka flera olika gömställen på vägen till slutmålet. Ibland arrangeras träffar (s.k. events) för utövare av geocaching, där koordinaterna för platsen där man skall mötas läggs ut på samma sätt som för en vanlig gömma men med tillägget att de bara gäller ett visst datum och klockslag. www.geocaching.se

Sporten (om man nu kan kalla det de? ;) är större än vad jag trodde och väldigt populär bland barnfamiljer. Vi finns med på geocaching.com, där du kan hitta skatter över hela världen! Du skriver bara in i vilket område du vill leta. Det visade sig att hela Eskilstuna är fullt av skatter! Det som är spännande är ju att det ska vara hemligt för omgivningen, vart skatterna finns. Det blir extra spännande på så sätt! Jag kommer använda min nya mobil som GPS. Nu är det bara att skriva upp några koordinater som verkar spännande, sen kör vi! :)

smulorna..


Jag tar Vilja på bar gärning! Hon står och stoppar in kaksmulor i titthålet i ytterdörren. Ja, ibland undrar man från vilken planet hon kommer egentligen ;)

- Varför gör du så?
- För dom vill de..
- Vilka då?
- Smulorna...


weekend


I fredgs hade vi myspys! Vi hade tapas a´la svenne mys i soffan framför talang. Barnen älskar talang! Det är bra, att det finns barnvänliga program :) Vi somnade sedan alla på soffan. En perfekt fredagskväll helt enkelt.Tips: Blanda färskost och pesto 50/50 och ha på mackan eller vad som helst.. Yummie! :)

Igår var det loppis i gamla stan, och vi var och hjälpte till på Söders delikatesser med att dela ut lite rabattlappar. Barnen tyckte det var jättekul, men tillslut blev det lite väl mkt allanballan för Viljas del, så vi fick lov att cykla hem. Sedan kom ju regnet och vi blev inne resten av dagen. Jag blir lite arg på mig själv att jag inte sätter igång och pluggar när jag har så otroligt mkt att göra. Men jag har så svårt att fokusera på nåt sätt.. När barnen är hemma vill jag göra det bästa av tiden med dom. Men ikväll/natt har jag planerat för att skriva lite.
Oh Johnny B, take me back!

Johnny B! Flashbacks! Skolavslutning (5:an eller 6:an..?) Skotmatsal!

Vi uppträdde då med ett dansnummer till den här låten. Smutt värre!
Det vore kul om någon kom ihåg dansen? ;) Vi skulle ju kunna köra en favorit i repris tänkte jag, haha.
Det är konstigt, jag minns det som igår, men hela dansen är totally gone! Kanske var den FÖR dålig, så att den var tvungen att förträngas?
Jag minns iaf hur nervösa vi var innan framträdandet och hur vi hade slitit med att träna. Vi hade svarta jazzbyxor, vita linnen och gympaskor på oss ;) Vi måste varit himla söta ♥terapi a´la cupcakes!

Det är så himla mkt nu! Plugga plugga plugga! Det brinner i huvudet på mig känns det som. På grund av allt jag har att göra. Tills på ondags ska allting vara klart och det är en HEL DEL! Tenta, muntlig examination, redovisning (på engelska förstås! För att göra saken jobbigare), en trave böcker som ska läsas och sedan toppas det hela med 800 ord skrivna på engelska om adaption! Hmm... varför har hon inte gjort allt tidigare kanske man undrar? Men nej, det är lika för alla. Vi har inte kunnat göra det tidigare. Lärarna har helt enkelt räknat med att vi ska klara av allt detta på sviinkort tid. Det är bara att jobba sig igenom. På torsdag kommer jag iaf vara en lycklig människa!

För att skingra tankarna lite från skolan så terapiade jag lite ikväll med att baka. Jag bakade cupcakes. SJUKT mycket cupcakes! Och i olika smaker; vanlij och citron, hallon, äpple och kanel, kaffe och choklad.. sen när jag stog där med köket fullt av cupcakes så kom jag på att jag inte hade någonstans att göra av dom. Så imorgon får jag nog ta med mig lite cupcakes till skolan och bjussa klasskompisarna. Det hjälper oss nog lite på vägen i våran planering av fan-fictiontemat. Om inte annat kanske jag kan få någon ny vän, i utbyte mot en cupcake ;)

Cupcakes cupcakes cupcakes! It´s a lovely word ♥

Psst! Jag använde Leilas recept från recept.nu och det var superbra!
rosa har segrat!
Här om dagen blev jag så himla lycklig! Vincent kom till mig och sa "Jag vill ha mina nya skor nu, för nu tycker jag att rosa är fiiiint!". Skorna har stått ganska länge på skohyllan just för att dom varit rosa, och Vincent har vägrat ta på sig dom. Men nu har det rosa segrat och jag är en lycklig genusnördig mamma!

Det finns inga pojk- och flickfärger, kom ihåg det! :)
sandaler minsann!

Sandaler minsann, fint som kattskit i vällingen!
everyday is taco day!free dawit isaak!


Den svenska Journalisten Dawit Isaak sitter sedan den 23 september 2001 fängslad i Eritreanskt fängelse för att ha rapporterat om en grupp som krävt vissa demokratiska reformer. Han har inte delgivits någon formell anklagelse, ej heller fått en rättvis rättegång. Yttrandefriheten var hans brott.

Agera? --> www.freedawit.com

förvånad

Jag blir förvånad över dubbelmoralen som folk glatt visar upp. Är de inte själva medvetna om att det är skrattretande? Det är löjligt. Jag tycker det är pinsamt!

Men what so ever. Man kan inte lära gamla hundar att sitta!
Morgonen har varit sjukt stressig och nu känner jag att kroppen börjar strejka. Ont i ryggen, magen, huvudet, illamående. Det bränner i hela kroppen på något sätt.. Men jag hoppas jag kan andas lite och försöka göra en omstart på den här dagen.

Igår kväll hade vi världens mysigaste kväll. Jag och barnen alltså. Vad annars? =) Haha!
Vi lagade tacos tillsammans och sedan låg vi i min säng och läste böcker i stora lass ♥

Jag är så glad att jag har världens finaste barn!
amorAmor vincit omnia et nos cedamus amori
en tuff tjej!

Vilja badade igår när vi var i Sundbyholm. Årets första dopp. Det var ju kallt, men hon är tuff! ;)


en lycklig son!

Idag har jag en lycklig son! Han har debuterat på speedwaybanan ♥ Jag kände mig helt lost där. Bara det med alla skydd som dom ska ha på sig. Hur ska man veta vilket skydd som ska sitta vart? Men jag fick lära mig av en mer rutinerad mamma. Jag har ju aldrig ens kört moppe! Jag är så långt ifrån motorsport som det bara går. Men det ska ju inte mina barn behöva lida för. Om dom är blir motorintresserade så e de väl bara för mig att börja lära mig! Med hjärtat i halsgropen fick jag iaf stå och titta på när Vincent gav sig i kast med speedwaycykeln som faktiskt lät läskigt mycket (!) Men han tog det lugnt, han var nog fortf. lite osäker, och speciellt efter att jag hade preppat honom "Nu tar du det lugnt! Gasa inte för mycket!". Nu kommer det nog bara bli värre och värre.... (läs: mera gas!). Men en lycklig son är underbart att se och jag är glad att vi trots noga övervägande faktiskt åkte dit.

Nu är vi hemma och siestar lite. Sedan ska vi hämta upp syrran och bege oss till Sundbyholm igen. Vi måste köpa glass och sparka lite boll! :) Träna på det där med att driiiiva bollen ;) Haha!
Ikväll ska vi laga mat med syrran och sedan ska det smidas planer. Nu har vi hemlisar på gång igen :D

Enjoy the sun!
cozy in the sunset!

Idag har vi haft tillgång till bil. Det utnyttjade vi och passade på att åka till Sundbyholm för en kvällspicknick. Det var mysigt. Barnen doppade tårna i vattnet, men det var för kallt för att bada. Vi åt och sedan lekte barnen i lekparken medan jag låg på en filt och läste kurslitteratur :P By the way, The curious incident with the dog in the nighttime - någon som läst den? Den verkar intressant. Det ska vara en barn/ungdomsbok men den är full av svordomar? Jag förmodar att det är just därför vi läser den :P

Well, vi har iaf haft en bra kväll tillsammans. Bara jag och barnen ♥ Vincent hade med sig en fotboll. Han tränar på massa grejer som han lärt sig på bollskolan men som jag inte riktigt förstår. Han dribblar och driiiiiiiver, som han säger ;)

Jag har redan bäddat ner mig i sängen. Jag är galet trött efter den här dagen och imorgon ska vi upp tidigt. Vi ska göra en jätterolig sak! Mer om det imorgon ;) Titta in då, så får ni förmodligen se bilder från det spännande!


tandis


Jag gick aldrig till tandläkaren. Jag fick avboka pga sjukdom.. :P

Igår var jag med Vilja hos tandläkaren. Dom ska dra ut en tand på henne :( För att hon slagit i den och den är nu död. Igår fotade dom bara tanden och talade om hur allt kommer gå till sen. Vilja vet ingenting förstås. Hon kommer att få lugnande innan. Jag fick kalla kårar när tandläkaren berättade hur det kommer gå till. Rötterna till tanden är fortf. ganska långa, så det kommer bli lite bökigt. Men hon kommer få både lugnande och bedövning. Sedan hur hon reagerar på det lugnade, det vet man aldrig. En del snetänder ju. Det kan isf hända att man behöver hålla fast hennes ansikte, medan de drar ut tanden :( Mamma kommer att följa med när det är dags, eftersom jag har väldigt lätt för att svimma. Jag vill att Vilja ska ha ett bra stöd med sig. Jag följer självklart oxå med, men jag kommer vara vekling!

Igår fick jag muta Vilja med att vi skulle köpa tuggummi för att hon skulle öppna munnen. Hon är en bestämd liten tjej minsann!


skeppohoj!
Jag har nyss varit och lämnat av världens gulligaste pirater på dagis!
Det är Förskolans dag idag, och det firas med skattjakt och lekar.
De barn som ville fick klä ut sig till pirater. Och mina barn e ju inte de som bangar på sånt ;)

vill inte..

Jag ska till tandläkaren idag... jag vill inte. Min tandläkarrädsla har väl inte undgått någon och jag har väääldigt dåliga minnen från sist jag var där. Dom borrade i min visdomstand utan att den kunde bedövas. Jag höll på att kräkas och svimma på samma gång. Jag tjurade och skakade tills dom fick avbryta och skicka hem mig med citodon. Efter det kommer operationen, då dom hackade ut min tand och sydde sedan ihop mig. Jag var totalt däckad hur länge som helst. Så NEJ! Fast att det bara är en liten undersökning så vill jag inte till tandläkaren! Jag får ångest och blir skakis när jag tänker på det. Jag känner mig sjuk! Det känns som jag har feber och mår illa. Det är ju säkert pga tandläkaren som jag mår såhär. Jag vet inte hur de funkar om man avbokar samma dag pga sjukdom? Man får säkert betala ändå.. :(

hjälp!

Förra året hade vi jättebra kort till Parken zoo. Vi hade kombikort, där det ingick både entré till parken och till badet. I år har jag inte fått tag på såna. Från parken zoo kan man bara köpa var för sig. Det blir svindyrt =/ Jag blir så irriterad...

Är det någon som kan få tag på den rätta kombinationen som jag vill ha?
världens sötaste apa!
lillstrumpan
Hon börjar bli stor den där Lillstrumpan ♥ Just nu håller vi på att sluta med blöjan.
Hon har varit utan blöja ibland, men det är inte riktigt förrän nu som hon verkligen
accepterar det själv. Jag är stolt över henne, även om det händer olyckor.
Jag har konstaterat att det blir galet mycket tvätt! I natt  ville hon sova utan blöja, och det har hon klarat förut.
Jag lät henne göra det, men sedan fick jag sota lite för det. Mitt i natten fick jag gå upp och ta reda på en kissig säng. Men men, sånt får man ta! Vincent slutade sent med blöja, men när han väl slutade så var han helt torr. Det hände inte många olyckor, varken på dagen eller natten.
Att mina barn är lite sena med att sluta med blöja vet jag inte om det beror på att jag inte har låtit dom använda potta? Jag tycker potta är lite äckligt, och ser det mest som ett extra moment. Jag tycker det är bättre att dom lär sig gå på toaletten på en gång :) Alla är vi olika. Nej, nog om detta nu!
tänkvärt!

De flesta bloggnördar har ju själva bloggar som de följer. Jag följer bl.a. Teresas blogg. Hon är oxå ung och ensam mamma, det kanske är mycket därför jag följer henne :) Jag har med all respekt kopierat en underbart tänkvärd text från henne, och jag hoppas att  hon inte misstycker. Gå gärna in på och hälsa på i hennes blogg ni oxå --> TUMADRE.


Tänkvärt? En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna.

Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag att ni påminns om att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, barn, hälsa, vänner och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra sakerna som betyder något, som ett hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna".

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, "går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet.
Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så… var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.

Ta hand om "golfbollarna" först - sakerna som verkligen betyder något.
Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand."

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log. "Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er; att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän." http://www.alltforforaldrar.se/tumadre/


Favorit i repris!                                                                       Tjejer KAN!my secret love

I helgen fick jag stå öga mot öga med my secret love! Eller ah.. öga mot öga kanske är att överdriva.. Men jag vet! Han vill ha mig! Haha. Hur som helst, vi röjde och jag dregglade medan PETTER uppenbarade sig på scenen ;)                                  I heart Petter
koja VS slott

sms

Jag fick sms från min handledare på praktiken idag.
 Hon skickade vid 10-rasten, då vi alltid brukar dricker kaffe och te.

"Hejsan! Tevattnet har varit varmt ett tag nu :)
Vi saknar dig! Kram från oss alla ;)"


Dom är för himla goa! ♥
bra helg ja!
Helgen var toppen! Barnen var hos mina föräldrar. Dom fick följa med till stallet och rida, det tyckte dom var kul :) Vilja som annars har varit lite skraj, hon red ett helt varv på mamma och pappas nya häst. Ja, vad gjorde jag då? Jo, jag spenderade en hel helg med brudarna. Det var så uppiggande. Jag laddade verkligen på mammabatterierna! För oss var det full ös medvetslös! Eller nej, mer full rulle kanelbulle! Jag hade toppenkul, och det behövdes lite tjejtid med sol i parken, skvaller på balkongen och en shot eller två B-) Tack tjejer ♥

I söndags när barnen kom hem så hade vi en riktig mysdag. Vi spelade wii, dippa chips och tittade på LasseMaja och kamelontens hämnd. LasseMaja är för övrigt något som vi har börjat läsa. Både Vincent och Vilja klarar av att lyssna och dom tycker det är superspännande. Annars brukar ju kapitelbok vara lite svårt för mindre barn. Vi har nyligen läst ut LasseMaja och fotbollsmysteriet. Tips tips! :)
morsningkorsning!

Godmorgon världen!

Härligt med måndag - faktiskt! Vet ni vad som är mindre härligt däremot? POLLEN! %¤#¤&/!"0
nya tag!
Nu är det bara på´t igen! Det glada humöret. Efter att haft ganska tråkigt väldigt länge (läs: städat och tvättat) så börjar allting ljusna. Det känns lite bättre och ikväll blir nog en kul kväll. Vi ska fira pappsen som fyller år. Sedan ska jag slå runt lite med brudarna. Väl behövligt! Hej hopp!
Happy happy happy B-DAY!
Grattis Pappa - världens bästa faktiskt! På födelsedagen!Tillägnar pappa lite Timbuktu & Peps dagen till ära :)
panta burkar?


Imorgon fyller pappa år. Jag vet inte vad jag ska ge till honom. Min ekonomi krisar lite. Mamma säger att jag inte behöver köpa något, men nej. Det kan jag inte låta bli. Då känner jag mig som världens sämsta dotter.

Det är ju Maj. Jävla Maj. Alla som lever på CSN vet ju vad det betyder. Det betyder att man är ganska körd! Samtidigt har barnen gjort ett växtryck - såklart! Vincent har slagit hål på knäna på de flesta av sina mysbyxor, medan resten är för små. Bara en sån sak. Och så vet man att det snart är tomt på kontot och att det inte kommer fyllas på förrän om fleeera veckor. Suck.

Det finns inget som stressar mig så mkt som pengar.. Varför slutade vi med byteshandel egentligen?
feeling obnoxious

Idag är det ingen bra dag. Jag vet inte vad det, om det är regnet eller om det bara är som det är. Jag känner mig ful, tjock och äcklig. Jag har ingen som helst motivation till någonting. Det finns så mkt jag skulle behöva göra. Jag tvättar lite och plockar lite, mer orkar jag inte.

Det var tråkigt igår. Sista praktikdagen. Men vi kramades mycket och jag lovade att komma tillbaka snart igen. Samtidigt kändes det lite skönt för att jag äntligen kanske skulle kunna få tillbaka mitt sociala liv utöver skolan. Men idag känns det bara så trist allting. Samtidigt blir jag arg på mig själv för att jag känner så. Jag såg på Jade bride to be, igår. Jade Goody - Big brother kändisen som fick cancer. Hon öppnade upp sitt liv och lät media följa hennes sista tid i livet. Det är ganska osmakligt kan man tycka. Men anledningen till att hon gjorde det, var för att tjäna pengar som sedan skulle gå till hennes två söner. Jävligt strongt tycker jag. Därför blir jag så arg på mig själv som gnäller, när det finns så mkt orättvisa och helvete på jorden.

Nej, över till något helt annat. Vi var på bollskola igår. Det var lite stressigt att hinna med, men det gick. Jag och Mallan stog och frös rumporna av oss vid sidan om planen, meda barnen jagade bollen. Vincent fick vara målvakt, det gillade han. Han fångade några bollar, men tyvärr så stog han ju I målet.. :P Nya fotbollsskorna och benskydden invigdes iaf, och dom funkade fint.vad var det jag sa?

Jo men visst! Det var svinkoppor! Precis som jag trodde. Men än så länge smittar de inte. Det är bara när de vätskar som det smittar. Nu får vi se vad som händer, hur illa det blir den här gången. Det kunde lika väl gå tillbaka innan det hann bli några blåsor sa sköterskan. Jag håller tummarna!

Vi tog oss igenom den här dagen oxå. Och imorgon är det sista dagen på praktiken. Jag och min handledare har suttit i samtal idag och jag har fyllt i min studenthandbok. Jag är på väg att avsluta den här periodens praktik. 5 veckor har gått så himla fort samtidigt har jag utvecklats i min lärarroll mer än vad jag någonsin kunnat drömma om. Att helt ensam stå och hålla i lektioner och TRIVAS och känna mig BEKVÄM i det, är något som jag inte hade förväntat mig. Jag var ju så sjukt nervös i början. Jag är glad över att jag har fått en så himla bra handledare! Hon är verkligen super. Hon motiverar och inspirerar mig. Under vårat samtal idag så sa hon att hon absolut skulle kunna tänka sig att ha sin egen dotter i min klass. Kan man få bättre betyg? Jag fick bita mig i tungan för att inte bli blödig. Jag blir ju så glad :) Tack vare henne kan jag nu tro på mig själv. Resursen som finns i klassen har oxå varit så himla super! Mamma hjälpte mig att fixa jätte fina blommor i sista stund, som jag tänkte ge min handledare och resursen imorgon. I vanliga fall hade jag inte lagt ner så mkt energi på sånt, men den här gången vill jag verkligen visa min tacksamhet för att jag har blivit så himla väl omhändertagen och att de har fått mig att trivas så bra.

Karlsson på taket filmen är packad inför morgondagen. Vi kommer att titta på den som avslutning på temat. Barnen hade omröstning idag, om vilken Astrid film de helst ville se. Det känns som att det kommer bli en bra dag imorgon :)

Bäst att sova nu!

Nattiyou can´t start a fire without a spark..
stackars sessan

Idag har jag en lång dag framför mig med viktigt handledarsamtal. Det är nämligen näst sista dagen på praktiken. Men vad händer? Jo, Vilja vaknar upp med utslag i ansiktet. De "eksem" som sköterskan på vårdcentralen kallade det, misstänker jag nu är Svinkoppor. Bad tajming! Men vad gör man? I höstas hade skruttan svinkoppor och vi var nog på vårdcentralen 4 ggr innan de skrev ut salva mot kopporna. Då hade hon gått med det i flera veckor. Jag tror hon var hemma ca en månad från dagis. Jag sanerade och tvättade lakan och handdukar varje dag för att minska smittspridningen. Jag är INTE sugen på att gå igenom det där en gång till. Nu har vi fått en tid på vårdcentralen och jag tänker vara hård! Hon ska inte behöver gå runt med kopporna flera veckor igen. Jag har salvan hemma (som dom tydligen inte rekommenderar) och jag tänker smörja med den, bara vi får det bekräftat. Att det är svinkoppor! Deras råd med tvål och vatten kan dom ta och stoppa upp någonstans för det funkar inte!!

Sen kan man ju alltid hoppas på att det INTE är svinkoppor.. men jag förbereder mig ändå. Och även om de nu säger att de inte är svinkoppor så litar jag inte på det, eftersom det tog x antal besök sist, innan de konstaterade att det var svinkoppor. Om det är något som kan få mig förbannad så är det otrevliga och okompetenta människor på dom där förbannade vårdcentralerna! Man är uppenbarligen både bättre läkare och sköterska åt sig själv.
Mmm..


har ni tänkt på?

Att anses vara duktig, kan ofta vara något fult. Har ni tänkt på det? Varför är det så? För att det sticker i ögonen på andra? För att det är lättare att vända på steken och svartmåla det duktiga, än att glädjas med det och uppmuntra till detta? Är det så att se något duktigt kastar endast ens egna misslyckande tillbaka?

Lite intressant så där..

Barn är livet!Idag har det varit en stor dag för Vincent. Han har varit med mig på praktiken. Han trivdes bra i skolan måste jag säga. Han räknade matte (och han ropade ut svaren på talen som jag höll på att hjälpa några elever med) och var inte rädd för att kasta sig in i diskussioner om Karlsson på taket, som jag höll i. Och det bästa av allt; han räckte upp handen! WOW! Vilken kille! Han är för go, mitt lilla hjärta ♥
Men det han tyckte var roligast var rasten ;) Han blev lite sur när vi var tvungna att gå in på lektion efter lunchrasten. Oj oj, om han bara visste vad som komma skall! Det kommer bli många raster i hans liv, men ännu fler lektioner! :)

Vilja sov över på landet igår. Hon fick lite egentid med mormor medan jag och Vincent hade tid ihop. Vilja hade det bra, och jag tror hon behövde det. Jag misstänker att hon varit lite stressad den senaste tiden.. Hon har börjat bita/äta på kläderna. Hon har bitit sönder sin pop jacka. Det är inte så kul, men det är inte hennes fel. Jag har inte kunnat lämna henne utan att hon blir hysterisk. Förutom på dagis - tack gode gud! (All beröm åt pedagogerna som är så duktiga och får mina barn att trivas på sitt dagis!) Jag visste inte riktigt hur det skulle gå nu när mamma tog henne, men det blev inga problem. Hon stortrivs på landet och där känner hon sig trygg. Att jag inte kunnat lämna henne ifrån mig, att hon biter på kläderna och att hon helt plötsligt fått eksem/utslag, tror jag tyder på stress. Jag tolkar det som symptom på detta. Jag har googlat och läst, och det verkar ganska troligt. Men mest är det väl en känsla jag har. Man känner ju alltid sitt barn bäst, och vet när något inte stämmer. Mammaintuitionen! De senaste dagarna verkar själva klädbitandet iaf ha blivit bättre. Just nu fokuserar jag på trygghet och rutiner för henne. Självklart är det ju något som man alltid ser till, men just nu får jag lägga lite extra fokus på henne och vara lite extra uppmärksam :)


ta dig tid och läs!

Som ni kanske vet, så har jag under de senaste veckorna varit ute på praktik. Jag har varit i en klass med ettor. Barnen är underbara och jag är så himla glad över att jag hamnat i just den här klassen. Jag trivs verkligen! Det finns dock en sak som gör mig ledsen. Jag har lärt känna en underbar liten tjej som är busig och har glimten i ögat. Den här lilla tjejen har en sjukdom som heter MPS1, Hurlers syndrom. Det är en mycket ovanlig sjukdom, det finns endast 7 st kända barn i hela Sverige som har samma sjukdom som den lilla tjejen jag lärt känna. Det är en tragisk sjukdom, med dödlig utgång och ingen vet hur länge man kan leva. Jag fick veta att vi endast har den här glada och busiga tjejen till "låns" här på jorden, om det inte sker ett under med forskningen.

För att forskningen ska gå framåt, behövs pengar. Man kan bli stödmedlem i MPS-föreningen. Det kostar 40kr/år - vilket inte är mycket pengar! Jag tänker bli stödmedlem, och om ni oxå vill vara med så kan ni betala in 40kr till plusgirokonto: 1615870-1
Sedan skickar ni ett mejl till: mps-foreningen@sverige.nu där ni anger:

*typ av medlemskap (stödmedlem)
*namn
*födelsedata (första 6 siffror)
*ev. e-post

För att läsa mer om MPS och barnen kan ni gå in på www.mpsforeningen.se

 

 
Lycka är...... att få en Star Wars dräkt!

Kisskiss


Igår var Vilja duktig och kissade på toaletten! Hon fick en en liten motivationspresent för det ;) Sedan var hon utan blöja hela dagen. Så himla duktig! Äntligen börjar det gå framåt :)
SöndagsutflyktIdag var vi i Julita. Jag och min syster och barnen. Vi tittade på när kossorna sprang ut på bete och sedan var vi och hälsade på hos Pettsson och Findus. På vägen hem hann vi med en snabb picnik. Vi saknade förstås solen, men det gick bra iaf. Med vintervantar löser sig det mesta ;)

Barnen tyckte det var kul att se på kossorna. Fast det tog ett tag innan Vincent vande sig. Han ville bestämt åka hem till en början. Han tyckte det luktade så illa på bondgården, att han vände om och började gå därifrån. Typiskt stadsunge! Till sist glömde han väl iaf bort det där med lukten, och vi kunde lugnt stå kvar och se på kossorna :) Vi kommer absolut se på kossorna nästa vår oxå!

Julita är för övrigt ett perfekt mål för en dagsutflykt. Nu har dom utökat Pettsson och Findus gård med "Pettssons lekstuga". Det är Pettssons hus och snickarbod som barnen får leka i. Det är inte de gamla husen (ni som har varit där kanske vet) utan det här är helt nytt, och helt klart lekvänligt! Det var jättefint, det tyckte både jag och barnen. Det bästa är ju att göra en utflykt till Julita när det är fint väder, så man kan passa på att utnyttja hela det fina området.

hur många flugor kan man få i en smäll?


Vilken dag det har varit! Ibland måste man helt enkelt få sucka och pusta lite tycker jag. Dagen började med att vi försov oss en hel timme! Vi hade då 20min på oss innan vi var tvungna att cykla hemifrån. Min kropp brukar strejka när jag stressar så, men den här dagen höll den faktiskt. Tack och lov!

Jag var på praktiken på fm. och startade upp Karlsson på taket, som är den sista delen som vi ska jobba med i temat. Innan lunchen så var jag tvungen att cykla hem. Jag hämtade upp lillesyrran vid hennes skola, sen cyklade vi hem och åt lunch. På 10 min sisådär. Sedan var jag tvungen att skynda mig till dagis. När jag hade hämtat båda barnen så skyndade vi oss till bussen för att åka till vårdcentralen. Självklart började det regna. Massor! På vårdcentralen kollade dom upp de konstiga utslagen som båda barnen fått runt munnen. Det var inte svinkoppor, PUUH! Tack gode gud! Det är tydligen bara eksem som vi nu ska smörja ordentligt med lite olika krämer. Det som är konstigt är att båda barnen har fått det samtidigt, men men. Så sa dom iaf på vårdcentralen. Efter besöket där, så skyndade vi oss till bussen igen. Sen skyndade vi oss hem. Åt mellis, och sen åkte vi iväg igen. Till tandläkaren denna gång. Båda barnen hade fått tid samtidigt. Tänderna var fina och inga hål! Däremot har vilja slagit i en framtand för länge sen, och därför har den blivit grå. Jag ringde då och rådfrågade tandläkaren vad man brukar göra, men fick till svar att man inte gör någonting åt det. Men nu så sa dom att det hade bildats en liten blåsa bakom tanden, och när det blir så brukar man ta bort den för att inte riskera att nästa tand blir påverkad. Jag tycker det är dåligt att ingen sa det när jag ringde men å andra sidan var blåsan något som jag förmodligen inte ens hade sett. Jag försökte titta när vi kom hem, men jag såg ingenting.. hmm.. man kanske skulle blivit tandläkare istället? Hur som helst så har vi fått en ny tid för Vilja nu, så får vi se om dom kommer plocka tanden eller hur dom gör. Stackarn! Men om det är det bästa att ta bort den, så har vi ju inget val.

När vi kom hem efter dagens flängade så dunkade huvudet. Det var inte så konstigt. Man kanske inte ska ta allt sådär på samma dag? Eller så är det just det man ska, för då är det över sen! Jag vet inte? :P

Vincent började gapa så fort han satte sig i stolen!


Barnen visar hur "dom coola" står ;) Vilja har shoppat tandkräm och
tandborstar hos tandis.På kvällen duschade barnen och jag tänkte passa på att dra loss ett gammalt plåster på vincents armbåge. Det har suttit nån dag. Han brukar aldrig vilja ta bort plåster, men jag brukar ta det när han minst anar det. Det brukar funkar bra. Nu hade han fått plåster på armen för nån dag sen på dagis, han sa att han hade ramlat. Men ingen fröken hade talat om något, så jag har inte tänkt så mkt mer på det där utan låtit honom få ha plåstret. Om det har hänt något "allvarligt" på dagis, så brukar man alltid få veta det när man hämtar.
Nu när jag tog bort plåstret så fick jag nästan en chock. Det var så himla äckligt! Stort, svullet, rött och varigt sår. Det är konstigt att Vincent inte klagat på att det gjort ont. Och eftersom plåstret bara suttit någon dag så måste det ändå varit ett rejält sår från början. =/
Vi tvättade rent såret och sedan la jag på sån där mepitel med fucidin på och en kompress över det. Jag hoppas det hjälper, jag får nog lägga nytt imorgonbitti. Man kanske skulle vara läkare OCH tandläkare helt enkelt? Eller är det de som ingår i att vara mamma? Man får det på köpet lixom :P
soccer mom? Ja visst!

Igår var Vincent på sin första fotbollsträning AKA Bollskola! Det krävdes lite pusslande för att hinna med att ta sig till fotbollen sådär på kvällskvisten, mitt i maten och mitt i bolli, men med en bra planering funkar det mesta! Och det var ju så värt det! Vincent tyckte det var jättekul. Vilja tyckte däremot det var mindre kul, hon ville ju oxå vara med. Hon blev ledsen när hon insåg att hon inte skulle få vara med grabbarna på planen. Men jag har laddat upp med muta (russin) och sen hade hon en egen lite boll som hon fick sparka på vid sidan om planen. Dock inte en fotboll, utan en rosa volleyboll. Då är det typiskt mig att börja tänka om alla andra föräldrar eller fotbollstränaren TROR att JAG TROR att det är en fotboll när det egentligen är en volleyboll! TROR dom att jag är blåst? Då får jag lust att säga Hey! Jag VET att det inte är en fotboll! Men det kan man ju inte göra.. :P
Jaja, Mallan och jag stog iaf och frös medan vi hejade stolt på våra knattar på planen. Nästa vecka hoppas jag att vi slipper frysa lika mkt!

Jag har alltså börjat planera för min tidiga pension nu.. jag räknar med att sluta jobba inom kort (jag har inte ens börjat, jag vet) och köpa en vingård i Italien där jag ska trampa druvor i solskenet varenda dag medan Vincent är fotbollsproffs och drar in stålarna!
Även om det är en bit kvar till vingården så har vi iaf nu börjat jobba på Vincents karriär! ;)

Till nästa veckas bollskola måste det inhandlas benskydd och fotbollsskor i strl.31 - hojta gärna till om det är någon som har att sälja!

betessläpp 2010

Nu har jag anmält oss till Betessläpp 2010 på söndag! Om bara vädret blir fint, så kommer det bli supermys! Lillasyster ska följa med och vi satsar väl på picknick i gröngräset tycker jag :)

Om ni också vill se kossorna släppas ut på bete så ska ni gå in på ARLA och göra en anmälan till den gård ni vill besöka. Det är en perfekt söndagsutflykt för barnfamiljerna!www.arla.sesunday bloody sunday?

Slänger in lite pics från gårdagen. Fotade med nya kameran förstås! (Jag har boostat dom yttepytte nu bara) Vad tycks? Helt okej för att vara mobilkamera iaf tycker jag :)
strandad plugghäst

I sommar är det jag som kommer ligga på stranden och sysselsätta mig med studier istället för att jobba häcken av mig på något slitigt arbete. Jag ser verkligen fram emot det. Sommaren kommer bli så bra! Jag kommer vara så flexibel. Jag kommer inte behöva pussla med barnvakter, barnen kommer kunna gå relativt korta dagar på dagis, och vi kommer kunna ta lite lediga dagar här och där. Toppen tycker jag :)

Nu är ju bara frågan vad jag ska välja? Jag är antagen till tre kurser och måste välja tre av dom.

* Astrid Lindgrens författarskap
* Litteratur och samtid
* Ekokritik - tematiska perspektiv
Jag vågar tro..

Imorse vaknade jag kl.05. Jag sov oroligt. Vaknade säkert en gång i halvtimmen. Jag var rädd att försova mig. Idag skulle nämligen min lärare från högskolan komma ut till praktiken för att se mig in action. Jag var sjukt nervös och mådde illa.

Nervositeten släppte ganska fort när jag väl stog där på plats med whiteboardpennan i högsta hugg! Då var det bara jag och eleverna. Jag ställde fiskande frågor och dom svarade. Vi kom in på både det ena och det andra, men jag lyckades hela tiden styra tillbaka till ämnet. Jag lyckades fånga uppmärksamheten på nytt ifrån dom som börjat skruva på sig och dom med myror i brallan. Vi skrattade men fick ändå till en seriös diskussion. Precis som jag ville ha det. Samtidigt satt min lärare med block och penna och antecknande. Jag försökte att inte titta åt det hållet, för att behålla lugnet :P

Efteråt satt vi i samtal. Jag, min lärare och min handledare. Jag stålsatte mig och inväntade kritiken. Men jag fick inte höra något negativt. Jag fick bara höra positiv feedback som lyfte och stärkte mig. Det var en underbar känsla och jag kunde inte annat än att faktiskt känna mig stolt! Jag fick höra att jag var stark och tydlig i min lärarroll, att jag inte var rädd för att ta för mig och att jag hade utvecklats väldigt mycket. Och det känner jag själv. Jag är så himla glad över att jag vågade byta praktikplats. Om jag inte hade gjort det så hade jag gått miste om massor i min egna utveckling. När min handledare blev tillfrågad av min lärare, vad hon tyckte om min utveckling så sa hon "Det här är en tjej som inte är rädd att ta för sig och jag skulle gärna se henne som en framtida kollega!" I den stunden hade det nog inte kunnat känts bättre. Jag svävade på moln. Nu vågar jag verkligen börja tro på mig själv på allvar och det känns lite som en lättnad. Det är som om vi helt plötsligt vände blad och började på ett nytt kapitel. Puuh!

En milstolpe nådd; Jag VILL bli lärare och jag SKA bli lärare.
I can see you

Avatar ♥ You know I like! DPG har fixat en bild! Tack :)


ursäkta, vad är klockan?

dagar som gått

Vi har köpt glass. I regnet. :)I fredags så var vi ensamma. Vi brukar alltid annars vara med familjen på Valborg, men dom hade annat för sig och ville väl inte släpa på oss. Det kändes ju himla tråkigt. Vi brukar alltid vara på landet. Nu när vi var inne i stan så kände jag inte för att dra iväg barnen sent på kvällen och gå till nån eld. Det är långt att gå, utan bil och sen så brukar det vara så mycket fylla. Jag ville inte att barnen skulle se sånt. Istället cyklade vi till Vincents dagiskompis och lekte och grillade korv. Sen gick vi hem och hade lite mys i soffan ♥ Vi somnade tidigt alla tre, och det var en helt okej Valborg för oss. Hey, vi klarar oss på egen hand även i såna tillfällen :P 1-0 till oss. Det känns bra. Vi är vi. Inte någon annan. Vi kan strunta i allt runt omkring, för det är vi som är familjen och det känna bra i hjärtat.

Igår hade vi en dejt med Fröken A. och hennes K. Vi gick på Kina och åt. Barnen skötte sig bra och mammorna hann få prata av sig. Sedan tog vi en sväng på stan. Vi köpte lite pussel och jag köpte en sån där klocka så jag så länge längtat efter! En lila plastklocka! Den är SÅ snygg. Nu vill jag ha en vit och en grön oxå ;) Vi avslutade dejten med lite lek i Rinmansparken. Det var galet kallt. Jag hade vintervantar på mig. Vi somnade tidigt. Igen :)

Under helgen har vi även haft en extra familjemedlem. Rune. Han är på besök hos oss, från Klass 1A. Han bor där, i en egen liten bur. Han har fått följa med alla barnen i klassen hem, och sedan skriver man i Runes dagbok, vad Rune har gjort för något. Och nu är det alltså våran tur. Rune är en råtta ;) Han har fått följa med oss på nästan allting. Han har hoppat studsmatta och grillat korv. Han har gått på Kina och ätit smågodis. Han sover i den lilla dockvagnen. Idag ska han få följa med till Biblioteket och på picknick i lekparken. Ikväll ska vi skriva i dagboken och imorgon ska han åka hem till sin bur igen.
Barnen tycker det är jättekul att ha Rune på besök, och dom vårdar honom ömt.
PysselVincent plockade halvätna kottar när han var i skogen med dagis. Det resulterade i att vi var tvungna att vara lite kreativa på hemmaplan. Vi pysslade ihop en liten kottefamilj!
Vi har även haft ett litet projekt med att pressa blommor. Nu har vi gjort en egen Flora, som vi plastar in de pressade blommorna i och skriver namn :) Vi saknar Vitsippa, så det är prio 1. på plockablommorlistan! ;)KLANT!

Jag skaffade ett nytt sim-kort till mitt bredband. Sedan slängde jag kortet där själva koden stog. Klant? Eh ja! Men nu har jag fixat en ny kod så nu kan jag nyttja internet igen. Woho!

Jag och teknik är inte det bästa i vissa stunder. Jag har köpt en ny mobil oxå. Den har gått mig på nerverna och jag har varit på väg att kasta ut den genom fönstret. En Sony Ericsson XPERIA X10. Det var ett impulsköp för min gamla telefon gick sönder. Jag sa att jag ville ha en mobil med bra kamera och då fick jag XPERIAN. Den har tydligen något på 8 megapixel? När jag väl kom hem så lyckades jag göra språkinställning på typ Swahili. Jag blev så ARG! Dagen efter gick jag tillbaka till butiken och sa åt dom att jag inte ville ha telefonen, för jag klarade inte av den. Men nej, jag fick inte byta =/ Det var bara att gå hem och öva. Det är touchen som är svår tycker jag. Men nu har jag faktiskt börjat lära mig. Jag har även hittat några roliga program. Vad sägs om menskalender, alkoblockfunktion, mindmaps, bokstavssoppa & blåsa såpbubblor (för barnens skull), yogaprogram, kaloriuträkning med mera med mera! Det finns massa roliga program, det gäller väl bara att lära sig dom ordentligt! Jag BÖRJAR känna mig lite mer bekväm.. Igår när vi var ute och åt så kom 3 st ur personalen fram och var helt excalterade! "ÅÅh är det X10:an??!" "Har du en VIIIT?? När jag köpte fanns det bara svart!" "Får jag see!!!" Hmm.. jag fattar ingenting?