smart tjej


"Prickig korv börjar på Salami... på engelska! Eller hur mamma?"
Vilja är smart.
ibland blir det inte som man tänkt sig

Vi skulle ha en mysig söndag. Men så blev det inte. Jag tillbringade istället några timmar på akuten med Vincent. Anledningen var att Vincent igår kväll började få ont i benen och lederna. Det var exakt såna symptom han fick i somras innan han insjuknade i sin vaskulit. Självklart är jag extra uppmärksam nu när det gäller vaskuliten. Han hade även fått en svullnad runt ögat sedan några dagar tillbaka. Jag hade hoppats på att vi skulle slippa akuten men när jag pratade med 1177 så tyckte dom som dom alltid gör att vi skulle åka upp så en läkare fick titta på honom. Även om det är galet tråkigt att sitta på akuten i flera timmar så kändes det ändå bättre att kolla upp en gång i onödan än inte alls. Vi är numera rutinerade när det gäller vaskulit och jag förberedda ett urinprov hemma för jag vet att det kan vara svårt att kissa på beställning. Testet visade ingenting. Ingen vaskulit! Skönt!! Läkaren hade ingen förklaring till varken svullnaden eller det onda i Vincents ben. Däremot började hon prata om att barn kan få cancer i skelettet och att man ska vara extra uppmärksam på såna här symptom och inte avfärda dom som växtvärk. Men jag undrar om det är riktigt rätt att börja prata om sånt? Snacka om att göra en orolig mamma 1000 ggr oroligare? Utöver det så var det faktiskt en bra läkare (för en gång skull). En barnläkare - som jag fick kämpa lite för! Jag har lärt mig av tidigare erfarenheter då vi i somras blev hemskickade första gången vi sökte hjälp för Vincents vaskulit (som vi inte visste att det var då). Då fick vi inte träffa en barnläkare. Men nu blev vi hemskickade iaf med noll sjukdom men en dos smärtstillande. Vincent får stanna hemma imorgon så att vi får se vad det blir av det onda.

Tack till systeryster som skjutsade oss till sjukan och tog hand om Viljutt och tack till mamma och pappa som har henne sovandes hos sig i natt ♥

Ibland blir det inte som man tänkt sig.
halloweenmiddag

Igår hade vi halloweenmiddag här hemma, tillsammans med min familj. Barnen tyckte det var superspännande "Det här är den BÄSTA dagen i mitt liv!" sa Vincent ♥ Vi pysslade mycket inför kvällen och det var roligt i sig. Man kan ju springa och köpa dekorationer mm. för dyra pengar men det gjorde inte vi, för barnen tycker det är kul att själva få vara med och skapa! När det plingade på dörren så dundrade massa häxor och spindelmannen in. Barnen var inte förberedda på att min familj skulle vara utklädda men det var jättekul! Barnen hade sedan själva anordnat en skattjakt. Dom ritade kartor, gömde skatten och märkte ut den på kartan med ett rött kryss. Vi hade även förberett för TIPP men det hann vi inte med, det får vi leka idag istället :)

 Massa kramar till min familj för att dom bidrog till en ryslig kväll


Vincent gör tummen upp! Maskerna är gjorda av hårt papper och
köpta för en billig peng på Panduro
.


Vilja gjorde sig redo för att gå ut och plocka löv..


Vincent gjorde en karta till "killarna" - dvs. min pappa! ;) Och Vilja gjorde
till "tjejerna".


Äggkartong + folie!
Vi målade av stora löv som blev fladdermössens vingar.


Barnen målade toarullar.
Paprika och urgröpta äpplen blev fina ljuslyktor.


När Vincent fick se den här bilden sa han att han var en Zombie och
inget skelett!


Läsk + karamellfärg + geleråttor = läskigt!
Spökena är gjorda av marshmallows doppade i vit choklad och
mörk choklad till ögon.
 


Idag leker vi TIPP på den fina pumpabilden som Vincent och jag har gjort
tillsammans!fler bilder från loppi.se 1 år!

Jag har lånat några bilder från kalaset förra helgen från Sanna som oxå är en av ambassadörerna för loppi.se. Hon bloggar på → Mammas vardag ← Sanna är 19 år och ensamstående med en liten tjej på 3 år, otroligt bra jobbat! kika in hos henne :)Sanna!
dumpa honom!

"Hallå där. Jag känner killen du är ihop med. Jodå, det gör jag. Det är den killen som är så trött efter jobbet, så stressad av projektet han håller på med. Han har just gått igenom en gräslig separation och det har tagit honom hårt. Hans föräldrars skilsmässa har skärrat honom och han har problem med att våga lita på andra. Han kan inte engagera sig i någon ny förrän han kommit underfund med livet. Han har just skaffat ny lägenhet och flytten är rena mardrömmen. Så fort allting lugnar sig ska han lämna sin fru, sin flickvän, sitt urtrista jobb. Gud, han har det så himla trassligt. Han är en man som består av idel ursäkter. Och i samma stund som du slutar ursäkta honom kommer han att dunsta. Finns det män som har det för stressigt eller som varit med om någon så vidrigt att de har svårt att inleda ett förhållande? Ja, men de är så få att de bör ses som legendomspunna undantag. För som vi redan antytt skulle en man hellre trampas ner av en flock skenande elefanter än säga rent ut att han helt enkelt inte vill ha dig. Det är därför vi har skrivit den här boken. Vi vill dra fram ursäkterna i ljuset, så att de verkligen kan tas för vad de är: urusla bortförklaringar."


Boken heter Dumpa honom - Han vill faktiskt inte ha dig och är skriven av teamet bakom Sex and the City - Greg Behrendt och Liz Tuccilo. Boken är inte skriven för att knäcka dig. Den är skriven för att bespara dig tid och sålla ut alla ass till pojkvänner och dyl. där ute. Jag säger: Se den som en vän! Jag har fått låna boken av Fröken A och nu läser jag den i förebyggande syfte. No more ass för Sophie! Det handlar om att sätta värde på sig själv. Punkt.
Tänkvärt ur boken:

- Män gillar att få det de vill ha - om en man vill ha dig så letar han upp dig! Kan du hitta honom så kan han hitta dig.

- En ursäkt från en man är detsamma som ett artigt tillbakavisande för de är för fega att säga rakt ut som det är.

- För stressad för att ringa eller sms:a? - Män är kapabla att hantera en telefon! Tro´t eller ej!

- Han "glömde" höra av sig? - Vill du inte hellre ha en kille som glömmer allt annat i livet innan han glömmer dig?

- Att vara hemskt upptagen är en synonym för "han vill faktiskt inte ha dig" och att vara väldigt viktig är ett sätt att säga "du är oviktig".

- Ordet "upptagen" är alla förhållandes eget massförstörelsevapen.

When it's good, then it's good..
Tjabba tjena hallå då!
Ohlala vilken bra fredag det har varit! Vi hade biomys på praktiken eftersom att
det är höstlov nästa vecka. Jag fixade biobiljetter och popcornstrutar till alla barnen.
Det uppskattades och det var helt enkelt en toppendag både för mig och barnen I guess.
Jag passade även på att kopiera upp lite (läs: en hel del) mandala (för vem, för vad? - ni får dra egna slutsatser där) och irritera en lärare i lärarrummet för att jag tog upp kopiatorn så länge. Men hey! Alla VET ju att man MÅSTE vara snäll mot praktikanten! ;) Det är jag och Jerry! Efter praktiken åkte jag och hämtade upp barnen ♥ Gud så jag har saknat dom. Det var en riktigt jobbig morgon utan dom. När jag är utan barnen på helgen så ser jag alltid till att vara fullt uppbokad. Då känns det inte lika mycket att dom är borta. Även om jag också (självklart!) verkligen BEHÖVER tiden för mig själv för att kunna ladda om batterierna. Men att vara utan barnen så här mitt i veckan var riktigt jäkla skittråkigt! Ensamt.

Ikväll har vi iaf tagit igen dubbelt upp! Vi har halloweenpysslat, kollat på film som vi lånat på bibblan - Pinocchio, och ätit makaroner och köttbullar - på barnens begäran. HUR kan man nobba tacos för tråkiga makaroner? Men dom fick som dom ville iaf :) När barnen hade somnat så låg jag i soffan och sötdreglade efter IdolOlle ♥ Gud! Kan inte någon bara informera honom att jag finns? Då skulle det ju vara klappat och klart! Vi skulle leva lyckliga resten av livet och Olle skulle komma hem med sammetsröda rosor till mig varje dag och bara ligga i sängen med gitarren och sjunga för mig hela kvällarna... Mmm.. så bra vi skulle ha det.. (Vart går gränsen? Idolkärlek → Stalker → Psycho?)

Dagens sötaste: "Men GUD mamma! Vad VACKERT!" - Vincent om tända ljus i badrummet.

Idag har jag också hunnit träffa på en fin gammal barndomsvän. Tyvärr blev det inte mer än lite prat från bilen till gatan men vi bokade lunch på måndag så då ser jag fram emot att catcha upp lite mer.
Min fina Blackberry lever fortfarande i ovisshet i sin lilla låda... Heartbroken!
When it's good, then it's good, it's so good, 'till it goes bad!


syskonen VSyskonen V trehjular på Coop!
skrivutveckling

På kvällerna så sysselsätter sig Vincent med att skriva. Rad upp och rad ner i alla de skrivböcker som han har. Han har alltid skrivböcker och pennor under kudden. Jag låter honom få hålla på med det tills han somnar. Han varvar ner när han skriver. Nu när han har ett sånt otroligt sug för att skriva så är det bara att hjälpa honom tillgodose det suget. Jag gör i princip ingenting förutom att jag ser till att han FÅR skriva och att han har skrivböcker och pennor. Att skriva är vägen in till läsningen. Vincent kan läsa några ord men det har inte riktigt kommit igång ordentligt, men nu anar jag att han är nära. Jag har fått låna hem speciella läseböcker från min praktik som jag ska introducera för Vincent. Det är extra lättlästa korta böcker som är skrivna med versaler. Jag kommer inte sitta brevid honom och säga "Nu ska vi läsa!" utan det enda jag ska se till är att han har tillgång till böckerna och sedan får han sköta det där själv. Och det är jag övertygad om att han gör, utan att jag behöver gå in och peta i det. Det viktiga är alltid att se till att man kan hjälpa barnen att tillgodose deras behov med material. Svårare än så behöver det inte vara. Och det är otroligt mycket värt. Vincent har haft en "flagg-period" nyligen som jag tror de flesta barn kommer i. Han har varit väldigt intresserad av flaggor och målat flaggor på löpande band. Det enda jag gjorde var att tillgodose honom med papper, kritor och en flaggbok som jag hade lånat på biblioteket. Tänk att en sådan lätt ansträngning kan hjälpa barnet att utvecklas enormt mycket!

Jag tycker det är så häftigt när jag på riktigt kan se vad som händer med Vincents utveckling, vart han befinner sig och vart han är på väg efter att ha läst så mycket om just barns läs- och skrivutveckling.


söders deli & loppi.se


Jag var och hälsade på syrran i hennes butik här om dagen.
www.sodersdelikatesser.se jag kan lova att dom har dom absolut
bästa julklapparna i år! Gör ett besök :)

Jag passade på att smacka upp lite flyers för www.loppi.se som alltså är
sveriges bästa (!) köp- och säljsajt för barnfamiljer!
Om jag hinner så ska jag tipsa om lite guldkorn ikväll :)
Jag ska även lägga ut bild på den finfina retrovagnen som jag har köpt på loppi.se
Btw - är det någon som har något tips på vart man kan få tag på retrotyg?
Jag vill ju klä om vagnen.

Rosa bandet

Idag har jag efter praktiken, åkt kors och tvärs non stop känns det som. Jag trodde bara att jag skulle få låna bilen idag och sedan skulle mamma hämta den så jag passade på att uträtta så mycket ärenden som möjligt. Men sedan sa mamma att hon kunde hämta den imorgon. Då hetsade jag lite i onödan, men det är skönt iaf för nu är det gjort :) Bl.a. så är årets första glögg (Blossa 2010 - saffran) inhandalad!

Barnen sover hos sin pappa ikväll för han kunde inte ha dom i helgen. Och det passade bra för jag skulle på föräldramöte ikväll och så kunde barnen få vara lediga imorgon. Det är dom värda. Men fy vad jobbigt det är att inte ha barnen hemma så här mitt i veckan. Det är så tyst.. och så konstigt.. Ska jag behöva vakna upp själv imorgon? Inget barn som kommer och kryper ner i sängen tätt intill innan väckarklockan har ringt.. :( Det är annorlunda på helgerna när dom är hos sin pappa för då passar jag på att planera in så mycket som möjligt. Jag ser till att ha fullt upp. Då slipper jag sakna.

Jag har alltså hängt lite på föräldramöte på kvällen. Jag hade lite svårt att hålla tyst som vanligt och jag sitter fortfarande kvar i föräldrarådet då inte en endaste annan förälder visade intresse för att ta över. Det är riktigt tråkigt att föräldrarna inte kan engagera sig mer. Jag tycker ändå att det borde ligga i intresset eftersom det handlar om våra barn?

Efter föräldramötet åkte jag iväg och ordnade en liten påse med smått och gott till E som fyller år imorgon! 24 år!! ;) Hipp hipp hurraaa! ((i förskott!)) Sedan kom jag hem till E och hon bjöd på middag. Till efterätt blev det kladdkaka med pepparkaka som jag hade stoppat ner i påsen. Vi följde Rosa Bandet på tv och hade mys. SS kom också förbi. Det verkar som en reunion hänger i luften..? :)
pärlade presenter

Jag har fått ett jättefint halsband av Vilja.
Vincent fick ett litet paket med ett armband i.
Han blev så glad att han bjussade lillesyrran på en spontanpuss!


Dracula


Vincent var Dracula på höstmaskeraden på förskolan idag.
Han var så söt när vi skulle lämna Vilja imorse. Då ville han inte följa med in för
han ville inte att de små barnen skulle bli rädda för honom.
Han har verkligen ett hjärta av guld!
Tuttar tuttar tuttar!

Rädda tuttarna - rädd liv!

Imorgon går Rosa Bandet galan av stapeln. Jag och Elin laddar för en rosa kväll tillsammans. Dock inte på galan utan vi får nöja oss med våran egen lilla gala hemma i soffan. Jag hoppas på att alla som inte har skänkt till våran insamling för Rosa Bandet gör det tills imorgon!


http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143&utm_source=Cancerfonden&utm_medium=Widget&utm_campaign=RB2010

Kom igen nu gott folk!
så mycket kärlek
Ibland brukar jag tänka på hur livet skulle sett ut om jag inte hade fått
dessa två gullungar i mitt liv? Men jag kommer inte så långt i mina funderingar
för jag har så otroligt svårt att föreställa mig hur livet skulle vara utan barn.
Det känns som att jag har varit mamma hela livet.
Det enda jag kommer fram till är att livet skulle kännas så totalt
meningslöst utan Vincent och Vilja.
Dom är mitt allt
snart har de ingen mamma kvar


Lotta Gray har intervjuat kvinnorna för årets Hjälte-mama.
Jag tycker ni ska se DETTA. Jag får en klump i magen. Det är så förbannat orättvist.
snabbis

Morrn morrn! Jag känner mig helt slut! Jag är inne på 3:e dagen med VFU nu och det tar verkligen på krafterna. Det är kul. Jättekul! Det är inte det. Men det har varit långa dagar och huvudvärk. Igår slutade jag sent och däckade i migrän när jag kom hem. Tack till syrran som ställde upp och hämta mig och barnen från skola och förskola iaf ♥ Jag bjussade på pastagratäng och fruktsallad efteråt. Sedan skulle vi ha tv-mys (tisdagar = bästa tv-kvällarna!) men jag hade svårt att hålla mig vaken. Men nu är det på det igen bara! Idag har jag fått låna mammas bil så det känns lite lättare iaf! Vilja har Nalledag på sin avdelning idag - får inte glömma. Får inte glömma. Får inte glömma! Ååh, de e så kul med praktik men det tar verkligen upp all min tid. Jag har så mycket jag måste göra och så många som jag måste träffa.. det dåliga samvetet knackar på dörren kan jag lova!

Hur som helst - mobilen! Jag hade inte tid att åka ner till stan och butiken igår men jag ringde dom. Flera ggr och varje gång bad dom mig ringa upp liite senare. Till sist fick jag prata med tjejen som sålde telefonen åt mig. Hon sa att hon skulle kolla upp vad dom kunde göra och självklart skulle dom ordna det - sa hon. Hon sa att hon skulle ringa upp mig innan kl. 19.00 igår. Tror ni hon gjorde det? Nepp!

Nu brinner det i knutarna! Dax att väcka barn! Om en halvtimme ska vi vara klara!

Hejpa!you make me wanna shout!

Vem vill inte dansa hela natten till det här?
tips lego!

lekmer.se rear ut legolådor á 129:- st. Ord. pris 198:- Jag fick även erbjudande från Allt för föräldrar med en rabattkod värd 49:- Kollar upp det ni oxå!

Jag klickade hem en rosa legolåda till mina barn :) En del uppfattar mig som en ständigt genustänkande galning i likhet med en scout och dess "Alltid redo!" (visst säger dom så?) men vill flickor ha rosa så ska dom ju ha rosa! Det hela handlar om valmöjligheter och sedan är det ju faktiskt så att genusfrågan är djupare än rosa-VS-blått-hysterin, (Hey! min dotter har en helrosa vinteroutfit vintern 2010!) även om jag blir stolt då min son väljer (läs: VÅGAR välja!) rosa! Barn ska alltid ha valmöjligheter när det gäller färger, kläder och leksaker. Sedan är det upp till oss vuxna att reflektera över hur pass avgörande könet är när vi (omedvetet) väljer hur vi bemöter barn.

I det här fallet tycker jag att det är himla roligt att LEGO äntligen har lyckats utöka sitt sortiment med legobitar i pastelliga färger. Det är absolut inget fel på de klassiska färgerna som LEGO ofta använder men jag tycker att det automatiskt bidrar till könsuppdelning i leksaksaffären - åter igen saknar jag valmöjligheterna! Vare sig det är en flicka eller en pojke som vill ha rosa lego. Jag har sedan länge noterat LEGOs "tjejlego": Bellville, som fått ta plats i ett litet litet hörn av de 3 stora legohyllorna på BR. Nog gör inte det så mycket då jag tycker att Bellville är totalt meningslöst att kalla för LEGO. Det finns inga förutsättningar för att bygga. Resten av LEGOs utbud består ju av byggdelar men Bellville vet jag inte vad man ska kalla? Det är som om att flickor inte förväntas varken kunna eller vilja bygga? Den rosa legolådan däremot är vanliga legobitar fast i lite andra fäger - till både pojkar och flickor! Hurra!

Ut med Bellville - in med rosa lego som går att BYGGA med!

((Tack Linda för tipset, ska ringa dom imorgon!))
Rädda tuttarna - rädda liv!


Vi gillar bröst! Gör inte ni?1750:- är hittills insamlat till Rosa Bandet 2010.
Nu är vi inne på slutspurten. Hjälp oss!
Alla pengarna går direkt till cancerfonden.
SMS:a BESEGRA 4143 ditt namn till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen.

Sprid slutspurten för denna insamling vidare!

http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143

 
förbannad!

En hemsk start på dagen. Jag kom försent första dagen till praktiken. Eftersom jag numera lämnar barnen på två olika ställen på morgonen och sedan har praktik på andra sidan stan så har jag försökt ordna med bil under dom här veckorna. Pappa har ordnat med bil åt mig de flesta veckorna ♥ Men den här veckan hade jag ingen bil förrän Fröken A erbjöd sig att låna ut sin bil till mig. Imorse när jag kom för att hämta den så visade det sig dock att det inte var vinterdäck på bilen och ute var det isgata. Jag vågade inte ta bilen och kommer inte våga använda den resten av veckan heller. Somt tur var ryckte barnens pappa in imorse och hjälpte till. Annars hade jag kommit ÄNNU senare till praktiken. Okej, det här med praktik långt bort och ingen bil är ett stort irritationsmoment men det som verkligen gjort mig förbannad idag är 3butiken i Eskilstuna! Ni vet förmodligen hela historien med min telefon. Min förra - Xperian - dröjde så länge på reperation så jag fick välja en helt ny mobil att plocka ut och valde Blackberryn. Jag var rädd att bli blåst för jag har blivit det förr och därför tog jag lång tid på mig den här gången, med att bestämma mig och reka vad jag verkligen ville ha. Blackberryn verkade passa mig bra. Jag grillade dom i butiken och försökte ta reda på så mkt som möjligt om telefonen. Dom kunde dock inte svara på om den var på svenska men dom antog att den var det och tyckte att det vore ju konstigt annars (?!). Jag frågade även hur det var med surfen och så, för jag ville ju kunna surfa fritt och det sa dom att det var ju inga problem för jag har fri surf i mitt abonnemang. Idag hämtade jag ut Blackberryn. Guess what? Det går inte att göra språkinställning på svenska - däremot på polska (!). Det går inte att skriva ÅÄÖ och när jag skulle surfa så visade det sig att man måste köpa en tilläggstjänst för 130kr/månaden för att kunna surfa på Blackberryn! H-vete var arg jag blev! Jag började tjura. Jag känner mig så knäckt att jag blir så BLÅST!  Ska jag behöva betala extra för något som jag redan betalar för i mitt abonnemang?! Det är ju f*n inte klokt! Om jag inte får lämna tillbaka den här telefonen nu så vet jag inte vad jag tar mig till? Jag kommer i vilket fall göra en anmälan till konsumentverket. Garanterat!

Tänk att en mobiltelefon kan göra att hela min värld rasar samman.. Men det är nog inte telefonen.. det är mer grejen att jag blir blåst. Och så är det synd.. för jag gillade Blackberryn :(

Vad skulle ni göra?

Grattis loppi.se

Ohlala vilken helg vi har haft! STORT tack till loppi.se för deras SUPERKALAS som de anordnade på Café Opera! Vi fick se Pernilla Wahlgren på scen men barnen var mer roade av alla ballonger. Det bjöds på cupcakes i massor, bubbel och korv med bröd (inget kalas utan korv med bröd!). En supersöt clown fanns på plats, ansiktsmålare och ballongtrixare (vad heter dom där som gör figurer av långa ballonger?). Det fanns minidisco för de danssugna och så det utlovade leksaksbytarbordet så klart. Vincent bytte ut en transformer till en riddarsköld och vilja bytte ut lite docksaker till ett spel. Så himla bra idé med att byta leksaker! Det borde man ju ta efter :) För övrigt så var det galet mycket folk - två timmar var precis vad man orkade. Utan att försöka att låta FÖR kändiskåt så måste jag ändå säga.... jagharaldrigvaritundersammataksomsåhimlamångakändaansikten!! Det absolut coolaste var Anne... Anne Söderlund! Jag har skrivit om Anne flera gånger på bloggen och jag har vid ett tillfälle skrivit om att om jag fick välja att hänga med en känd person så skulle det vara Anne. Måste jag säga att hon är en stor idol? Men ni kan vara lugna, jag höll mig på lagom avstånd ;)

Än en gång, Tack Charlotta och Katarina för det fina kalaset och de fina goodiebagsen! ((Och för cupcakesen som vi fick plocka med oss hem)) ♥

Fler bilder från kalaset kan ni se HÄR!

Efter mycket kalasande var det himla skönt att komma fram till hotellet. Alfonshotellet - Yeah! Det var fint och lugnt på hotellet utan att man behövde känna sig obekväm för att man hade leksugna barn i släptåg. Frukostbuffén var amazing! Bästa hotellfrukosten ever.


pilgrim for free


Jag var inne på en av loppitjejernas blogg, Sanna --> Mammas vardag <--  och hittade ett supertips för dig som driver en egen aktiv blogg och vill ha ett par örhängen från Pilgrim for free!

Spana in dealen HÄR!
tandborstning

På begäran av en viss kusse så tänkte jag tipsa om hur man kan göra tandborstningen lite roligare :) Med barnen förstås ;) Vi vuxna VET ju att det är jättejobbigt och tråkigt att borsta tänderna men barnen kan vi fortfarande lura!

Vi har som standard här hemma att barnen borstar först och sedan borstar jag. Mina barn har nöjt sig rätt bra med det men ibland tycker dom ändå att det är trist med borstning. Jag brukar låta dom få köpa nya tandborstar och tandkräm rätt så ofta, då blir de mer motiverade att borsta. Ibland sjunger vi sånger när vi borstar, det funkar utmärkt fast att man har en tandborste i munnen - självklart måste ju jag som borstar vara lite snabb och flink. Favoritsången just nu är Krokodilen i bilen:

Nyss så träffa jag en krokodil
Som körde runt i en bil.
Han var så tjock och fet
och blåste i trumpet.
Och bilen var så trång
Och svansen var för lång
Så den fick ligga på ett litet flak där bak


När vi sjunger tillsammans under tandborstningen så glömmer barnen bort att vad vi egentligen gör - det är ju vad det hela handlar om. Att distrahera barnet ifrån själva borstandet.

Lite fler tips:

- borsta tänderna medan barnet ser på tv. Tandborstningen behöver nödvändigtvis inte ske precis innan läggdax. Om barnet inte vill gå och lägga sig så kan nog tandborstningen bli en kamp just därför. Barnet kopplar ihop tandborstningen med läggdax. Samtidigt kan det ju vara bra att få in den rutinen om man har problem med nattningen - då vet barnet vad som ska hända.

- läs en saga undertiden barnet borstar tänderna. Läs böcker som behandlar ämnet.

- gör tandborstningen till en lek, ex: lek doktor, tandläkare eller "storstädningen i bondgården".

- låt barnet borsta tänderna på ett gosedjur eller en docka samtidigt som du borstar barnets tänder.

- köp en eltandborste. Det finns speciella tandborstar som spelar musik.

- använd timglas för att hålla reda på tiden. Tänderna bör borstas i 2 minuter har jag för mig.

- låt barnet få borsta tänderna på dig.


För övrigt så tror att det inte är någon idé att tvinga barnet. Totalvägrar barnet så tror jag att det är bättre att hoppa tandborstningen vid det tillfället för att göra ett nytt försök lite senare. Jag tror det är viktigt för att inte skapa en nedåtgående spiral. Jag minns själv hur jobbigt jag tyckte det var att borsta tänderna när jag var liten. Därför är det viktigt att redan från början göra något roligt av det. Trots att bortsningen är ett dagligt måste. Måsten är aldrig kul. Jag tror hemligheten är att inte göra för mycket big deal av det hela.

Lycka till
huvudstaden - here we come!


Tentan är avklarad! PUUH! Vilken jäkla pärs alltså! Jag har ALDRIG mått så dåligt inför en tenta som jag gjorde idag. Det var ren ångest! Jag kallsvettades verkligen, skakade och mådde illa. Självklart kunde jag ju mer än vad jag hade trott, när jag väl satt där inne i tentasalen och började skriva. Jag hade satt mig nära dörren för att ha nära ut om jag skulle behöva spy (!). Jag tror det är vetskapen om att man verkligen inte får lämna salen de första 45 minutrarna som gör att jag får lite panik sådär innan.. Jag var rädd att jag skulle svimma. Klaustrofobisk kanske? Hur som helst så är tentan över nu och jag kan börja leva normalt igen. Det känns som att jag inte riktigt har varit kontaktbar för omvärlden den här veckan. Alla kommande tentor som kommer efter den här kommer vara piece of cake!


Imorgon åker vi till huvudstaden för att fira 1års kalas med loppi.se! Det kommer bli kul! Speciellt kul ska det bli att träffa resten av loppigänget igen. Fröken A och K hakar på. Vi övernattar på Alfonshotellet. Sweet!

Nu ska jag packa klart och sedan skutta i säng och njuta av att inget tentamonster ligger och gnager på mig för tillfället :)

Natti mina vänner


snövit


Barnen tog lång tid på sig på väg till dagis idag ♥
yesterdayMolo

Weronika! Jag kommer tyvärr inte in på din blogg? Vet inte om det står fel adress? Du kan väl kommentera igen och skriva din mejl så kan vi ha kontakt där!

Jag postar en bild på Vilja i i den mörklila Molo-overallen! Den ligger i tvättstugan nu redo för tvättning! :)
lovely morning


((Bloggar i hopp om att förtränga dagens kommande tenta..))

Imorse när vi vaknade och fick se snön utomhus så blev vi helt till oss! Alla tre! Jag älskar snö! (Iaf den fram till januari!) Det är så myys..

Kängorna som jag fyndade till Vincent på REA för två år sedan passar äntligen i storlek nu!
Tack mamma!


Imorse när vi skulle bege oss till förskolan så var det -4 grader ute. Jag fick plocka fram vinterkläderna ur förrådet. Jag lät Vilja pröva förra årets overall för några veckor sedan. Jag blev så glad när jag upptäckte att den fortfarande passade i storlek. Guess what? Vilja har växt! Overallen var för liten! Senare på dagen pratade jag med mamma i telefon och berättade att det var så typiskt att Vilja vuxit ur overallen på dom här veckorna. Hade jag räknat med det? Nej!

På eftermiddagen plingade det på dörren. Och vem stod där om inte mamma med en sprajlans ny overall till lillskruttan?!
Tack tack tack mamma

Den här vintern har båda barnen vinterkläder från Everest. Jag var så missnöjd med förra årets Po.P-overall som Vincent hade att jag aldrig mer kommer sätta på barnen en sån! Vilja hade däremot en superbra overall från Molo som jag nu alltså måste sälja. Någon som är intresserad? Jag tror det är strl. 100 på den. Den kommer läggas ut på loppi.se förstås! :)
smart tjej!

Vilja hackar lök
teaterapan"Mamma, du är så rolig! Du skulle vara med i en teater. Du är en teaterapa!"

Min son genomskådar mig.
Han är för klok.
En liten hyllning kan vi väl säga?

Ibland står man där och slits åt alla möjliga olika håll, mot tvättstugan, mot förskolan, mot högskolan, mot arbete, mot vänner och familj. Och på något konstigt jäkla sätt så löser man det alltid! Men barnen - dom går alltid först! Alltid!
Jag pratar om ensamstående mammor OCH pappor och våran välutvecklande kreativa förmåga i strävan mot att lösa allt.

Jag ser mig själv som ensamstående, även om barnen nu har börjat vara hos sin pappa lör-sön varannan helg. Men det har inte alltid varit så och utan att försöka trampa någon på tårna (detta är ett känsligt ämne för mig och därför brukar jag aldrig aldrig aldrig skriva om det längre) så kan jag erkänna att jag inte vågar ta något för givet.

Hur som helst så händer det då och då att man stannar upp, jämför sig med andra olika sorters familjekonstellationer, reflekterar över den egna livssituationen och känner sig himla stolt. Det händer faktiskt då och då att jag får fin feedback från alla möjliga människor i vår närhet. Både tippade och otippade. Det betyder otroligt mycket. Det är ett erkännande - att jag inte är helt ute och cyklar i mitt föräldraskap. Egentligen har inte det att göra med att jag är ensamstående eller inte, det träffar mest mitt mammahjärta och mamma som mamma eller hur? Men som sagt, det är klart att man ibland blir stolt när man tänker på det stora lasset som dras av ingen annan än mig själv.

En blogg som jag följer är Tumadre och igår när jag kikade in hos henne så fick jag se det HÄR inlägget. Jag tycker att hon träffar mitt i prick!

Och precis som Tumadre poängterar i ett senare inlägg så vill jag bara passa på att säga att min hyllning som jag så väl ofta känner för ensamstående föräldrar inte har något att göra med sammanboende föräldrar. Det finns bra föräldrar och mindre bra föräldrar, oavsett vilken konstellation man tillhör. That´s it.

Något som jag dock tror alla föräldrar känner igen sig i är ångesten över hämtningar och lämningar. Därför vill jag passa på att tipsa om en bok som heter "Hämta, lämna, leva" av L. Thorelius och M. Danielsson. I boken får man följa 10 olika familjer från olika delar av Sverige. Hur fördelas arbetet där hemma? Vem hämtar och vem lämnar på dagis? Vilken tid går barnen och lägger sig? Hur mycket arbetar föräldrarna? Familjernas vardagsliv är dokumenterade. Boken är bra och något ångestdämpande för föräldrar som hamnat i ångestfällan ;) Dock så får boken ett stort minus i kanten för att det endast är familjer där föräldrarna bor ihop som följs. En bok där ensamstående föräldrar hade dokumenterat sin vardag hade tilltalat mig mer. I slutet av boken ges några bra tips men även där blir det minus, ex. "Låt den som är trött pausa" - hur ofta skulle man inte vilja pausa? Hur ofta skulle man väl inte vilja slippa laga middagen? Hur ofta skulle man inte själv bara vilja ta en lång dusch istället för att duscha, tvåla och schamponera barnen? Hur ofta skulle man inte vilja slippa släpa tvätten upp och ner från tvättstugan? Det är småsaker, men det är ändå saker som ensamstående föräldrar inte alltid kan förvänta sig. Men som sagt, boken är ändå värd att öppnas :)saffransmysteriet

Här kommer lite tips!

Jag har skrivit om detta förut men tycker att det är tänkvärt. Det handlar om sagostunden. Oftast läser föräldrar godnattsaga för sina barn. Det är toppen tycker jag! Men jag tycker att man också kan prova godmorgonsaga. Det är mitt supertips! Jag brukar läsa godmorgonsaga för barnen de mornar då vi inte har så bråttom, då vi äter frukost tillsammans hemma. När jag var liten så brukade mamma alltid tända ljus på frukostbordet. Helgdag som vardag. Jag tyckte det var jättemysigt. Tänk att en sån liten sak som ett litet tänt ljus kan bidra till en bra start på dagen. För det är jag övertygad om! En varm atmosfär måste ju påverka sinnesstämningen. I kombination med en mysig godmorgonsaga blir det hela ännu bättre. Jag gör det här lika mycket för min egen skull som för barnen. Jag blir mer medveten om nuet och minskar på så sätt morgonstressen genom att läsa för barnen.

Just nu läser vi LasseMajas detektivbyrå - Saffransmysteriet av M.Widmark. LasseMaja är en klar favorit. Det är kapitelböcker men inte så svåra för den sakens skull. Både Vincent och Vilja älskar böckerna. Och jag! Vi har läst ett flertal böcker ur serien och jag kan verkligen rekommendera dom! LasseMaja gick som julkalender för några år sedan och det finns även en film som heter LasseMaja och kameleontens hämnd - men den har jag förstått att Vincent tycker är lite läskig.


www.bokia.se
skallebank
Jag däckade i migrän på kvällskvisten. Det är lite bättre nu. Men jag mår fortfarande konstigt.. lite ont i huvudet.. ont i kroppen, i magen, mår illa.. Orsak: tentan. Det är inte hälsosamt att stressa upp sig på det här viset men jag har svårt att styra det. Jag känner att jag har svårt att fokusera på någonting överhuvudtaget just nu. Jag kör den passiva stilen tills fredagen är över. Helgens planer kommer sitta så oerhört fint efter denna h-vetes-vecka!

Dagens mys: att det snöade!

Dagens rys: att vara ute och i snöstormen med en allt för stickig tröja (har svårt med stickiga saker).Jag har blivit utmanad av Tildan!

4 saker...

4 TV-program jag ser på:  Desperate housewifes of course! Lite sällskap. Idol. Sveriges skönaste familjer.

4 saker jag gjort idag
: Ätit mysfrukost tillsammans med barnen, med tända ljus och morgonsaga. Svurit åt min stickiga tröja. Ätit fyra stycken satsumas. Bakat chokladmuffins.  

4 saker som jag längtar efter
:
att kunna börja stoppa in pengar på sparkontot. Min Blackberry. Klicket. Fred på jorden (kommer jag till himlen nu?).

4 saker på önskelistan
: Kramar. En vältränad kropp. En bil. Ett långt och lyckligt liv tillsammans med mina fina barn ♥

4 saker som jag avskyr: Ryggvärk. Måsten. Lögner. Att jag saknar mitt blonda hår..tentamonster

Just nu vill jag helt av allt bara sitta och dricka chai latte och invänta julen. Barnen pratar om snö hemma. Vi längtar. Tyvärr får chai latten vänta lite. Just nu biter tentamonstret mig i rumpan och jag börjar faktiskt tvivla på om jag kommer att klara tentan? Hur mycket jag än ger så känns det som att inte kommer att vara tillräckligt.. Det är alltså den förbannade nyckelordstentan som äger rum på fredag. Det är så sjukt mycket att lära sig på kort tid.. Det känns verkligen som en omöjlighet. Allt vi lär oss nu är bara ytinlärning inför tentan = fetingexempel på hur man INTE ska lära! Men vad ska man göra? Nu gäller det bara att knacka in så mycket teori som möjligt och sedan får det bära eller brista!

Jag vill att ALLA håller tummarna för mig på fredag kl 14.10!

ackommodation

attityderbarn i behov av särskilt stöd

bas/utbyggnad

den dubbla dolda läroplanen

etnicitet

flerspråkighet

bedömning

genus

gruppering

individualiseringinkludering

kodväxling

konflikt

konformitet

kontext

kontroll

kunskapssyn

ledarskap

litteracitet

metakognition

motivation

interkulturalitet

planering

prestigerelationellt och kategoriskt perspektiv

schibboletfunktion

socialisation

social klass

språklig variationsystemteori

utvecklingssamtal

det vidgade textbegreppet

värdegrunden

yrkesspråk

P!nks nya låt funkar bra att plugga till!
Guldkorn


Dax att slänga ut lite fler tips på loppi.se - jag har hittat dessa guldkorn:

Nanook vinteroverall strl 98 - Använd en halv säsong, endast 1000:- Mycket bra pris!
http://loppi.se/a/nanook-vinteroverall-stl-98-5448

Mc Kinley overaller strl 100 - Fint skick och endast 300:- Jag är sugen på den organge/rosa till Vilja som extraoverall?
http://loppi.se/a/jattefin-mc-kinley-overall-pojk-och-flicka-5415

Vintage-åkpåse - Blått manchestertyg. Så himla gosig!
http://loppi.se/a/vintage-akpase-i-fint-skick-fran-70-talet-5139

Rookie skridskor strl. 28 & 30 - Mycket fint skick! 350:- för båda. (Jag = säljaren)
http://loppi.se/a/knappt-anvanda-skridskor-strl-28-och-30-5183

Rosa sparkcykel signerad av Martin Stenmarck - Vem (läs: vilken mamma) ville inte ha en sån?
http://loppi.se/a/rosa-sparkcykel-signerad-av-martin-stenmarck-5107

Esprit citykombi barnvagn - Endast 800:-!!!
http://loppi.se/a/esprit-citykombi-i-mycket-fint-skick-5085♥ Name a star ♥

En glittrande gåva - Förut tyckte jag det var lite cheesy. Men nu kan jag inte förneka att jag skulle bli väldigt glad om jag fick en egen stjärna på himlen.. Det känns som en perfekt present till den som redan har allt - förutom en stjärna! Att namnge en stjärna tycker jag är en perfekt dopgåva. Eller varför inte julklapp? Om man vill slippa julstressen så kan man ju komma ganska lindrigt undan med att ta stjärnorna till hjälp, eller vad säger ni? ;) Jag tycker i alla fall att det är en väldigt fin och personlig gest.

När du namnger en stjärna får du: 

♦ Ett stjärncertifikat "Detta signerade Certifikat innehåller namnet på din stjärna samt dess koordinater. Namnet kommer arkiveras i ett valv och införas i en bok som registreras av The copyright office of the United States of America."

♦ Smycke graverat med konstellation (stjärnbild) och exakta astronomiska koordinater♦ Stjärnkarta "Stjärnkartan hjälper dig lokalisera din stjärna och vi har även märkt ut din stjärnas omgivning."

♦ CD som ger tillgång till boken "Global Star Registry" som ger dig möjlighet att söka efter din stjärna.
Klicka på länken nedan för att namnge en stjärna!

MYSTAR - Global Star Registry(SE)
   Kärlek
biiiil


Bil bil bil! Jag behöver en bil! Jag gör vad som helst för en bil! Jag vill ha en bil! Bil bil bil!

Jag var på utbildning för vikariebanken (som det så snyggt heter) idag och har man tillgång till bil så man har chans till mycket jobb! Big time! Mycket jobb = pengar = Sophie behöver!

Därför behöver jag en bil! Eller en moppe? Det vore väl schysst om jag drog omkring på moppe kors och tvärs genom Eskilstuna? Och så en sån där snygg gammal hjälp med glasögon? Och sen två barn på det? Ne.. bil känns nog lite säkrare..

Åååh.. ge mig en bil!
psst!bloglovin

Psst! Ni följer väl Vi 3 mot världen på bloglovin´?
tuttar tuttar tuttar alla gillar tuttarhttp://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143&utm_source=Cancerfonden&utm_medium=Widget&utm_campaign=RB2010Kom igen nu kära vänner!
Våran insamling för Rosa Bandet börjar nå sitt slut.
Jag uppmanar alla som inte skänkt 50:- att göra det.
På stört! :)
latmask

Nej tyvärr mina vänner, jag vill nog fortfarande vara lite hemlig angående gårdagen. Men det var en trevlig kväll i alla fall :)

Idag kom mina skruttar hem. Vi gick på basketskola. Det var toppen! Grymt bra ledarskap i jämförelse mot Vincents fotbollsskola. Vilja var enda tjejen idag men hon var helt klart busigare än killarna - Allan Ballan 4-ever and ever I guess..
Det bästa med basketskolan är att det är på söndagarna och att den håller till i en gympasal som ligger ungefär 2 min ifrån vårat hus - det känns HELT okej att gå den vägen under vargavintern 2010/2011! Call me latmask..

Vad händer kommande vecka?

Datautbildning för lärarpoolen
Plugga, plugga, plugga, plugga (förmodligen oavbrutet mellan torsdag och fredag)
Fredag = TENTA!
Lördag - Söndag = myspys i Sthlm med Fröken A och alla våra barn. Stödord: loppi.se, Café Opera, Alfonshotellet

(Inte mycket latmask där ändå väl?)


http://www.rica.se/Upplevelser/checka-in-hos-Alfons/

hemlis och guldkorn
Hej hopp gott folk!
Nu sitter jag och taggar till mig med Nomy på högsta volym.
Vad jag ska göra? Det får ni inte veta ;)
Kanske sen... imorgon.. ;)
Men dom flesta kan nog räkna ut det - Hey! Jag har brun utan sol B-)
Hur som haver vill jag tacka en vän som hjälpt mig att styra upp mig
själv inför kvällen - både fysiskt och psykiskt! Puss på DIG!

Under tiden jag väntar så tänkte jag tipsa om några guldkorn på loppi.se!

Timberland vinterkängor strl. 25 rosa/vita - SUPERFINT skick!
Synd att mina barn har större fötter än så. Annars hade jag köpt dom.
http://loppi.se/a/timberland-stl-25-hostvar-i-superskick-5399

Ida T overall strl. 86/92 - Så söt med små apor på och jättebra pris!
http://loppi.se/a/overallbyxortrojorbodiesklanningarmossa-5398

Retro dockvagn - så himla grym! Mina barn har redan två dockvagnar..
Kanske det blir för mycket med 3? Men vill ha vill ha!
http://loppi.se/a/brio-retro-dockvagn-5103


expertuttalande ang. klimathotet

Gårdagens idolkväll var mysig. Vi somnade nog båda två innan utröstningen men vad gör det? Jag somnade iaf dreglandes till Will Smiths muskler och det tycker jag är en ganska fin avslutning på en kväll. Nu har jag lite kräftskal utspritt i soffan så en sanering vore ju på sin plats.. det är nog det jag får sysselsätta mig med idag när barnen är hos sin pappa. Lite putsa fönster vore ju inte heller helt fel.. Men GUD så tråkigt.. uuh...

Jag har nu precis pussat barnen hejdå ♥ Imorse fick jag släpa fram alla varmfodrade överdragsbyxor och gummistövlar till barnen - ska vintern börja redan NU? Och folk pratar om att vintern i år kommer bli ÄNNU värre än förra året? (Min vän E. sa tom. att det snöade igår, men henne ska man inte riktigt ta på allvar, det kan lika väl ha varit lite fågelskit?) Hur är det möjligt? Vad f*n hände med den globala uppvärmningen? Nej, men skämt åsido - jag trodde faktiskt att det skulle bli varmare? Men nu går det bara åt andra hållet? Det kanske i och för sig oxå har något med växthuseffekten att göra? Nee.. jag känner att det här inte är mitt område.. Jag lämnar det här och nu och ser till att köpa varma vinterkläder och bunkra upp med konserver inför vintern istället (måste köpa konservöppnare!).

Igår hade jag och barnen storbak. Vi bakade bröd och cupcakes (ovanligt va?). Sedan kom min familj på fika. Myspys! Vi ska bjuda la familia på Halloweenmiddag i slutet av månaden och jag har hittat en jättebra sida för lite inspiration, spana in: buu.nu

Oj nu händer det grejer här... fönsterputs får vänta! Jalla!
tips: mattestenar


Jag har gjort mattestenar (eller vad vi nu ska kalla det?) i trolldeg. Det är alltså som små stenar där jag har gjort hål/prickar på ovansidan och sedan skrivit antalet hål/prickar med siffra på undersidan. Sedan har jag målat dessa. De jämna talen är röda och de ojämna är gröna. Barnen tycker om stenarna och dom hittade på saker med dom som jag inte hade tänkt på, bl.a. gjorde Vincent ett diagram. Och mamman blev mäkta stolt förstås! Jag hade gjort stenarna mest för Viiljas skull som håller på och lär sig siffrorna. Hon kan räkna men hon har inte riktigt koll på hur alla siffror ser ut. Men det visade sig alltså att Vincent oxå gärna nyttjade stenarna. Han både adderade och subtraherade med dom på olika sätt.

Alla människor är olika och lär med olika lärstilar som är indelade i:

- Den visuella personen
- Den auditiva personen
- Den kinestetiska personen
- Den taktila personen

Man behöver inte tillhöra endast en grupp utan kan vara kombinerad på olika sätt och kan även skilja sig från ett lärtillfälle till ett annat.

Jag ser mig nog själv som lite av alla delar men minst auditiv (lära genom att lyssna). Jag lär mig bäst genom att se, göra och känna! Om jag bara ska lyssna så fastnar det jag ska lära mig inte i minnet. Jag tror att barn är väldigt kinestetiska och taktila. De vill röra, känna, prova, uppleva. Jag tror att stenarna kan vara ett bra sätt att lära sig siffrorna för att barnet själv får just känna. Där finns alltså även en tanke med att inte endast måla prickarna med färg - då skulle de inte känna dom. Vid närmare eftertanke så skulle jag även gjort siffrorna "fördjupade" i degen för att ge barnet chans till att känna och spåra. Tips tips! :)

Recept på trolldeg

2 strukna koppar vetemjöl
1 rågad kopp salt (vanligt hushållssalt)
3/4 kopp vatten (ljummet)
1 msk tapetklister (kan uteslutas)
1 msk olja

Enjoy!

höstfintsmåkrassligt

Vi är lite småkrassliga men inte värre än så, ändå har vi faktiskt unnat oss två dagar på hemmaplan. Det är så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Visst blir jag stressad över att jag inte tar tag i tentaplugget men jag vill leva här och nu och tro att det löser sig. Jag småpluggar lite emellanåt men kraftansträngningen kommer äga rum ett dygn innan tentan. Det funkar alltid. Jag jobbar bäst under press helt enkelt.

Vad gör vi då? Vi lagar mat tillsammans, bygger koja, spelar wii, ser på film, läser böcker, pysslar, bygger med lego, städar..
Idag ska vi baka bröd och sedan försöka hinna med en sväng till bibblan ♥

Ikväll satsar vi på idolmys med E och lite försenad kräftskiva på det. Det känns lagom avancerat. Imorgon åker barnen till sin pappa och vad som händer då? Det får vi se :) På söndag ska barnen spela basket - basketbollskola! Det är något som dom längtat efter. Det ska bli intressant att se om det motsvarar deras förväntningar.

För övrigt så är jag himla irriterad på folk som inte svarar i telefon. Aldrig! Och så undrar jag när min Blackberry kommer?

kalle som lucia

När det gäller barnlitteratur som behandlar problematisering av kön så är Kalle som lucia, av A. Skåhlberg en av de absolut bästa! Enligt mig då :) Jag är väldigt intresserad av barnlitteratur och vi läser mycket här hemma som många kanske redan vet. Men jag tycker tyvärr att utbudet av barnlitteratur med genustänk har varit väldigt skralt. Till min glädje så hittade jag Kalle som lucia på bibblan sist jag var där. Boken är utgiven av Sagolikt bokförlag och jag spanade faktiskt in dom på Underbara Barn mässan. Jag tycker att deras böcker verkar vettiga.

När jag läste boken för Vincent och Vilja så frågade de först om Kalle var en tjej - eftersom han hade klänning på sig (det finns en bok om Kalle innan denna som heter Kalle med klänning). Jag sa att det var en pojke och sedan var det inte så mycket mer med det. När vi sedan kom till det ställe i boken där Kalles fröken nekar Kalle att vara klassens lucia trots att han blivit framröstad till det så blev Vincent väldigt upprörd. Han blev arg och nästan ledsen och jag har aldrig sett honom reagera så starkt på en bok vilket jag tycker är ett väldigt gott tecken! 

För att citera Astrid Lindgren "Man ska inte skrämma barn till ångest men de behöver likaväl som en vuxen uppröras av konst".

Kolla in Sagolikt bokförlag och deras genuspaket HÄR.

Julklappstips kanske?


bokus.comsötis

höst

Barnen hade med sig en kompis hem från dagis idag. Vi plockade lite fina höstlöv på väg hem, som vi sedan skulle vi pyssla med och dricka oboy med vispgrädde (förstås!) . Grabbarna röstade dock för oboy och wii så jag Vilja och jag roade oss själva och drog igång projekt Lövtavla. Vilja gick loss med fingerfärgen och jag assisterade. Fingerfärg är alltid kul men det är lite mindre kul med små kladdiga fingeravtryck överallt. Men hey! Det matchar rätt fint med det lilla konstverket som NÅGON (?) har ritat med svart krita på köksväggen. Thumbs up!

Sedan kom söta M med sin fina mage och hämtade hem sin kiddo :) Saknar verkligen våran tid som dörr-i-dörr-grannar! SÅ bra grannar kommer jag aldrig få igen! Sorgligt.Jag fick en bukett med blommor av Vincent när jag kom till dagis.
Han hade plockat dom på trollberget sa han.
Jag har garanterat världens sötaste unge!


Pyssel

Retro


Jag har funderat lite på det här med barnvagn.. Vilja fyller ju 4 år snart och kan absolut gå själv. Det är inte det. Men på mornarna så har vi en liten paraplysulky till dagis. Det tar sån tid för henne att gå eftersom att hon efter halva biten brukar tröttna. Om vi inte har bråttom och inte ska iväg så långt så går hon ju självklart. Hon brukar vilja gå till en början. Om jag jämför med Vincent så hade jag ju först en syskonvagn när båda barnen var små. Sedan hade jag en sittvagn till Vilja och då fick Vincent stå på ståbräda och det funkade jättebra. Då kunde Vincent gå men hoppa upp på ståbrädan när han blev trött. Så man kunde alltid ta sig iväg även om det var en bit. Jag har nu kommit fram till att jag nog ändå vill ha en sulky till Vilja i vinter? Annars kommer jag nog känna mig så himla låst. Vi går ju mestadels överallt. Men sen när snön och kylan kommer så kommer det bli ännu jobbigare för Vilja att gå längre sträckor med tjocka overaller och klumpiga skor. Varken jag eller Vilja kommer orka en vinter med gåstrejkande.. Jag tvistar ändå med mig själv för att jag tycker att hon är för stor för vagn. Men jag måste tänka praktiskt. Jag kan erkänna att jag själv dömt föräldrar på stan som kör omkring med sina stora barn i vagnar så att dom ser ut som jättebebisar. Men nu är jag nästan där själv alltså ;) Om inte annat är ju vagnen en otrolig hjälp när man ska släpa hem matkassar från ica ((e de någon som har missat att jag inte har en bil?!)).

Efter mycket tänkande så har jag nu alltså bestämt att det blir vagn i vinter! Jag har visat intresse på en sulky - en retro! ((På loppi.se)) som är i helt grymt fint skick! Det enda är att jag skulle vilja göra är att klä om den och det skulle ju bli ett litet projekt.. men ett kul projekt! Mamma har lovat att hjälpa ;) Men isf måste jag få tag på något riktigt snyggt retrotyg! Tips? Vi ska till Sthlm den 23:e och eftersom vagnen finns där så hoppas hoppas hoppas jag att kunna plocka med mig den hem då!

Vad tänker ni om det här med vagn till en snart 4:a-åring? Är jag trög?ibland blir man så glad!

Nu är hon i farten igen och bloggar och jag blir bara så himla glad! Vem? Mia Skäringer så klart! Hon är min idol. Jag avgudar Mia lika mycket som jag avgudade Nick Carter när jag gick på mellanstadiet. Löööve! Ja, jag hade nog tamejfan kunnat gifta mig med henne.. Inte för att jag är trevande i min sexuella läggning eller så, utan bara för att hon är en sån jäkla cool kvinna och vem vill inte ha såna i sina liv? That´s it!

Bloggen hittar ni HÄR.
lite ångest och lite Blackberry


Jag börjar få tentaångest. Det verkar vara något som smittar lixom. Jag vill helst bara avskärma mig från allt och alla innan den där förbannade tentan är gjord. Inte för min egen skull utan för alla andras. SKONA dom från min irritation som gärna kommer på besök då jag blir stressad. Antar att jag inte är ensam om detta ;)

En annan bidragande orsak till stress just nu är min mobil som jag inte får tillbaka. Jag klarar mig inte utan en BRA telefon!  Den är inlämnad för 2:a gången och den har dröjt väldigt länge. Jag fick hem ett brev där det stod att jag för att slippa vänta skulle få plocka ut en ny valfri mobil för 5000:- Hey, grattis till mig! MEN! Jag kan inte ett smack inom detta område och DÄRFÖR blir jag väldigt ofta blåst. Nu har jag varit inne i 3butiken 2 ggr utan att komma ut med någon ny telefon. Jag kan ju inte bestämma mig. Jag är rädd för att välja fel. Som när jag valde XPERIAN ((host!)). Den var urusel. Mina önskemål på en ny telefon förutom att den ska fungera (!) är:

1. En bra kamera - MEN jag har hört att det inte ska spela så stor roll om det är 3,2 mp eller 5 mp? Är det någon som vet om det stämmer? Om det är blixt så är jag nöjd.

2. Lätt att surfa!

3. "Kontor" (Bra kalender mm) <-- Det här är den viktigaste punkten!

Nu tänker ni "Varför frågar hon inte i butiken bara?" men nej! Eller jo! Det gör jag, men jag litar inte ett dugg på dom där säljkåta försäljarna!

DÄRFÖR är jag nu väldigt inne på Blackberry Bold. Jag suktar faktiskt lite efter den.. Den verkar bra. Det enda är att det bara är 3,2 mp (med blixt), men som sagt så kanske det inte spelar någon större roll. Alla är ju helt iphone-hysteriska just nu men jag vill helst inte ha sådär mycket touch. Jag är för gammal för sånt ;) Blackberryn är ju en kontorsmobil och det lockar. Är det någon som har erfarenhet av Blackberry Bold?

Den är ju läcker iaf!
112 - lätt att slå!


112 lätt att slå!

För inte så längesen så tipsade jag dom bästa barnlänkarna. Nu skulle jag vilja tillägga en riktig superlänk till sosalarm. Där finns det en speciell sida för barn och en för ungdomar där de bl.a. kan lyssna på saga och se på klipp (med Markoolio). Sagorna handlar om modiga hjältar och små livräddare. Jag har lånat några av dessa sagor på CD från biblioteket ett flertal gånger och barnen älskar dom lika mycket varje gång. På sidan på nätet finns det material till sagorna, bl.a. ramsan som hjälpt mina barn att komma ihåg vilket nummer man ska slå när olyckan är framme. Barnen eller i alla fall Vincent har ganska mycket kläm på hur det går till när man ringer 112. Att man ska tala om vad som har hänt, vart man befinner sig, vad man heter och att man aldrig ska lägga på. Vilja har kommit så långt att hon vet vilken adress vi bor på och vilket nummer man ska slå. Jag tycker absolut att man ska lära sina barn såna här saker och min erfarenhet är att barnen tycker att det är kul att lära sig detta för det är spännande för dom.

Med sagorna blir detta till en lek = perfekt förutsättning för inlärning!

Länk: sosalarm

Lillstrumpa
♥ Det finns inget bättre än en trött liten Vilja som snusar sött i soffan ♥
Vi testade mellanmålsmuggen från Bambino idag.
Den är toppen. Det enda jag kan tycka är lite svårt
är det där med rengöring. Den kan nog bli lite svår att hålla ren
med tanke på sugröret. Men det finns säkert något bra knep för det.
I övrigt som sagt, kanon! Perfekt att plocka med sig i väskan när
man ska iväg på lite shopping eller storhandling för att hålla barnen på gott humör.
Tummen upp!
höstpromenad


Nu för tiden får vi ju ganska mycket extra promenader då barnen har förskolor på olika ställen. Imorse var jag galet stressad och fick stressa på barnen för att hinna med bussen till Västerås. Det kändes inte alls bra. Jag fick dåligt samvete. Som kompensation för mitt dåliga samvete hämtade jag dom direkt efter lunch. Då tog vi allt i ett lugnare tempo. Det var skönt. Jag missade den egna lunchen och fick knapra i mig en smörgås på väg från den ena förskolan till den andra. Men det gjorde ingenting. Det var bara så skönt att slippa stressa.

När man promenerar i lugn och ro med barn så blir allting så himla mycket mer intressant. Det blir inte en promenad med raska steg från A till B utan det blir en lek. Barn är alltid i lek. Men det blir extra tydligt ibland. Jag observerade (kan man bli yrkesskadad i förtid?) Vincent och hans lek när vi var på väg för att hämta hem Vilja. Allting blir som en jättestor hinderbana. Hoppa, klättra, springa och balansera. Tänk vad roligt det skulle se ut om vi vuxna oxå tog oss fram på det sättet på väg till jobbet på morgonen!?

Vad som oxå slog mig var det där möten. Ni vet, möten okända människor emellan. Jag har alltid trott att vi med barn haft en liten extra förmån där. Jag menar det faktum att finns det barn i närheten så finns det alltid något att prata om. Mammor som aldrig träffat varandra tidigare kan stå och prata bebisbajs och förlossningar på bussen som om det vore världens mest naturliga sak. Och det är det ju oxå. Men samtalsämnen som dessa verkar poppa upp mer naturligt mammor emellan. Det kanske är samma sak för pappor? Jag är ju ingen pappa, så jag vet inte. Under min promenad upptäckte jag att det finns ännu en till grupp människor som verkar öppna för dessa okända möten (lite skum formulering kanske?) och det är alltså hundmänniskorna! Nu tänker jag inte på varelser som är hälften hund, hälften människa (om de nu finns sådana?) utan jag tänker på de som är ute och promenerar med en hund. Möter de en annan människa som oxå är ute och går med en hund så stannar de ju och pratar med varandra. Eller? DET tycker jag i alla fall är väldigt trevligt! Fler människor än mammor och hundmänniskor borde vara lite mindre tillbakadragna våga vara öppna för vardagliga möten med okända människor. Ja.. så tycker jag :)

Huuh vad det här blev långt och flummigt.. Men - lite vardagstankar sådär :)
lite loppiupdate


Charlotta och Katarina som är grundarna till loppi.se har mejlat och även postat ett inlägg på deras blogg (http://loppi.se/c/ecochicas) om Underbara Barn mässan: inte mindre än 7500 dagispåsar delades ut till barnfamiljerna! OMG! Det är helt galet! Det kändes inte just då, för då körde man bara på. Men efteråt kändes det. Idag har jag varit sjukt trött ;) Jag kan nu också rabbla alla möjliga sorters fraser som innehåller "Dagispåse" i sömnen "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" "HEJ vill du ha en dagispåse?" Dagispåse, Dagispåse, Dagispåse, Dagispåse, Dagispåse, Dagispåse, Dagispåse! OCH på tal om den här dagispåsen nu då ;) Idag har den haft premiär fram och tillbaka till dagis.
Utvärdering: GREAT! :)

Som sagt, läs mer om detta hos självaste → Ecochicas! ←


Ett hav med dagispåsar!
(Alla bilder är tagna utav: Charlotta och/eller Katarina ifrån www.loppi.se)


Jag, Linda och Sanna i loppimontern
(Alla bilder är tagna utav: Charlotta och/eller Katarina ifrån www.loppi.se)
Vi gillar bröst! Gör inte ni?"Elin och Sophie har en egen Rosa Bandet-insamling"
2010-10-11 Eskilstuna Kuriren


www.ekuriren.se

http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143
goodies


I natt sover jag i min egen säng. Helgen i Älvsjö har gått fort men mina fötter värker MEN det har varit trevligt!
Jag hann plocka med mig lite goodies från mässan innan vi åkte hem. De montrar som jag stannade till lite extra vid var Libero, Friends och Huggies! Hos Huggies fick jag med några skyddslakan (heter det så?) hem på prov. Imorgon ska jag bädda med dom i Viljas säng. Hon är ju blöjfri men ibland så händer det olyckor. Jag gillar inte plastad frotté så mycket, det glidare ju bara runt, det är helt omöjligt att bädda bra med. Utvärdering av Huggies skydd kommer!

Till min lycka så kunde man handla Becur Repair till sjukt sjukt bra pris! Fem stycken fick jag med mig hem. Becur Repair är anpassad för att passa barns känsliga hud. Jag brukar använda den till mina barn, och den är jättebra. Det bästa med den är att det är ett skum som är superlätt att stryka ut på huden istället för massor med krämer som man verkligen måste arbeta in i huden.

Självklart har jag även den eftertraktade Dagispåsen från loppi.se med lite goodies. Jag har fått lite frågor om Dagispåsen så jag ska förtydliga detta lite:

"Dagispåsen delas ut på UnderBARA barn-mässan den 8-10 oktober, 2010 på Stockholmsmässan. Dagispåsen delas ut gratis till alla familjer med förskolebarn. För att få en Dagispåse anmäler man sig här på satjen med namn, e-post och mobilnummer samt uppger antal barn.

Efter mässan kommer vi att utvärdera responsen av Dagispåsen från alla som besöker mässan. Sedan tar vi beslut om hur Dagispåsen ska utvecklas framåt och hur massa nya påsar ska kunna delas ut till Sveriges alla familjer med barn på förskola!" (www.dagispasen.se)

Tack till loppigänget för denna helg!Ni missar väl inte Elins och min insamling för rosa bandet?http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143
kul med loppitjejer i Älvsjö


Jag pratade nyss med Vincent i telefonen. Han hade haft en superdag tillsammans med Vilja och mormor. Dom hade varit på teater, shoppat leksaker och tvingat mormor att rulla köttbullar till middag. Med andra ord så går det absolut ingen nöd på mina barn just nu, men en liten godnattpuss hade ju inte suttit fel ♥

En dag på Underbara Barn mässan är gjord tillsammans med Loppigänget! Idag var första gången som jag träffade gänget och det är verkligen goa tjejer från spridda delar av landet. Det har varit en himla rolig dag helt enkelt. Dagispåsarna som vi delat ut på mässan har gått åt som smör i solsken! - Och med med all rätt, jag tycker att påsen är riktigt smart. Vem suckar inte över att behöva stoppa ner leriga stövlar och kissiga underbyxor i barnens ryggsäck ihoptryckt med teckningar och allt annat som ska fraktas mellan dagis och hem hela tiden? Påsen är perfekt! Spana in den och säg vad ni tycker? :)

För er som har missat det så är jag alltså ambassadör för loppi.se som är sveriges nya köp- och säljsajt för barnfamiljer. Har du barn? Är du trött på att köpa nya och dyra kläder stup i kvart? Vill du göra både plånbok och vår kära planet glad? är loppi.se något för dig! Spana in på stört!

Btw - hotellet är väldigt fint! Måste jag säga att det känns lyxigt att efter en trevlig middag få ligga i en hotellsäng med ansiktsmask och titta på Sherlock Holmes?Ni har väl inte missat att Tina bloggar på loppi.se? (Se Tiobarnsmamman)

pepp


This is for you my friend

Bli klok av detta: "Om snöret inte håller, utan går av, är det bara att försöka med ett annat snöre." (Nalle Puh) och "Vissa dagar är som trappor. Man måste välja om man ska gå upp eller ner."

Memorera detta:


If a bird can sing with a broken wing
You'll learn to bend when the wind blows
The leaves may fall, but the trees stay tall
Köp detta:
Bli glad av detta:PUSSlove letter

Jag såg på Bonde söker fru (varför heter det så när det är Bonde söker man oxå?)  här om dagen. Ah, jag vet. Det är total katastrof och jag har inget liv. Men jag gillar dom där bönderna. Dom är ju för söta. Och vad ska man annars göra på kvällarna när man är för trött för att göra något som inte inkluderar en soffa och tv? Hur som helst, så fick ju bönderna kärleksbrev. Bondekärleksbrev. Kärleksbrev alltså.. Då slog det mig. Jag vill oxå ha kärleksbrev! Jag menar hur ofta får man det? (Fast jag har nog nån låda med gamla kärleksbrev från lågstadieperioden i mitt liv. Måste leta upp dom nån dag! <-- Kom ihåg!) Aldrig! Okej, det är ju en fördel om kärlek finns med i bilden, jag vet. Men man kanske kan låtsas lite, bara för att få till det där med kärleksbrev? Då menar jag kärleksbrev med snigelposten! Annars blir det inte den rätta feelingen.

Imorgon visas min favoritfilm på tv: PS I love you. Där snackar vi love letter! Varning för hulkande och krokodiltårar!
ensamma mamman


Pustar ut!


"Mamma mia! Mina tuttar kliar!" är nu för tiden det enda som kommer ur munnen på en sprudlande dotter vid namn Vilja/Viljutt/Sessan/Lillstrumpan/Skruttan - kärt barn har många namn ♥

Imorse var jag hos D och fick KS som heter duga. Det var som jag trodde - låsningar i bröstryggen. Nu känns det lättare att andas. Men det gör fortfarande ont. Jag var helt slut efter behandlingen och när jag reste mig från bänken så var jag så sjukt lite från att svimma. Man känner igen den där känslan. "Nu.. nu svimmar jag.."  Det är läskigt. Men jag hann lägga mig ner igen. Och så började jag tjura förstås. Den där mannen är magic. Han får spänningar som man inte ens visste att man hade att släppa. Både psykiskt och fysiskt. Eftermiddagen har jag hållt mig lugn. Men det känns skönt. Barnen har hjälpt mig med att dammsuga. Tänk vilken tur jag har som har sådana hjälpsamma och goa ungar! Barnen belönades med våfflor till lunch och det tyckte både dom och jag var en bra deal.


Imorgon kl. 10 gör jag och E ett försök till lite mer PR för vår insamling ((som jag hoppas att ni inte missat? http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143 Det finns även en facebookgrupp nu!)) i hopp om att fler ska vilja bidra! Vi gillar tuttar! Efter detta åker syster A och jag till Älvsjö och intar Underbara Barn mässan. Det ska bli superkul att träffa Loppigänget och även få spendera en helg med bara syrran. Barnen kommer vara i goda händer hos mina föräldrar imorgon. Mamma ska ta dom på teater. Jag är säker på att det kommer att bli succé!

((Btw så är jag kär... I Olle! IdolOlle! Min vän E hävdar att han är bög. Men pappa säger att han inte är det. Ord står mot ord. Hur ska jag veta? Karln är ju helt otrolig. Den där Olle. Han prickar in alla mina favoritlåtar. Och hans ögon glittrar.. aaw...))

Loppi.seFör inte så länge sedan så skrev jag om köp- och säljsajten: loppi.se och nu har jag fått den stora äran att bli ambassadör för loppi.se här i Eskilstuna! Det ska bli otroligt kul och jag ser verkligen fram emot att få sprida loppi och deras budskap. För att dom har en bra tanke och idé´- det är det ingen tvekan om och det vill jag gärna att så många som möjligt ska få ta del av det!

Som fattig student men även med ett intresse för second hand så ligger detta mig varmt om hjärtat. När även miljötänket kommer in i bilden så kan det inte bli mycket bättre. I min lärarutbildning är hållbar utveckling en viktig del att lära och ta till sig och loppi ÄR hållbar utveckling.


Ur intervju med Charlotta Wågert, grundare:

Vill säga om Loppi: ”Här kan du på ett busenkelt sätt göra en bra affär – för egna plånboken och för planeten!”

Varför ska man välja Loppi.se istället för andra köp- och säljsajter?
– Jämför man med Blocket.se gör de mycket bra. Jag gillar dem skarpt. Men som varumärke känns de dock lite trist. Med Loppi.se vill vi skapa ett varmt varumärke med inbyggt goda värden
från början. Loppi.se är en nischad sajt med bara barnprylar. Här slipper du  drunkna mellan gräsklippare och frimärken. Du träffar målgruppen direkt. Dessutom är Loppi.se byggd med moderna finesser som känns fiffiga. På vår redaktionella sida kan du få tips och inspiration.

Hur tänker ni kring välgörenhetsaspekten?
– Att man på Loppi.se på ett enkelt sätt kan stödja en seriös aktör som gör gott. Man kan inte göra allt för alla, men alla kan göra lite och det tror jag alla gillar att bidra till.
Just nu kör loppi en kampanj: Rensa för livet - för childhood. Jag tycker att ni ska hoppa in på loppi.se och bekanta er med sidan, sedan är det bara att sätta igång :D

Nu i helgen så är det Underbara Barn mässan i Sockholm och där kommer Loppi att finnas på plats och även jag - under hela lördag och söndag! Så om ni ska besöka mässan ska ni absolut komma förbi hos Loppi :)Och glöm inte, att det är ju faktiskt så att tillsammans KAN vi göra skillnad!
ge mig guld

Usch, det är ingen bra dag. Jag skulle aldrig gått till skolan. Jag somnade tom. på rasten. Utsträckt på några stolar med Enya i öronen och min nya leopardsjal som filt ♥ Det var superskönt, MEN läge att gå hem helt enkelt. Jag var helt slut. Att himlen bjöd på skyfall gjorde det hela inte mer pepp heller. Det som har hänt nu är att jag fått nån låsning eller nåt (!) i bröstet. Jag har svinont. För varje andetag och rörelse som jag gör så gör det ont. Det strålar lixom från bröstet rakt ut i ryggen. Som tur är fick jag en tid hos D imorgon för en Kraniosakral behandling som jag hoppas gör susen! Både för bröstet och foten. Jag vill inte gnälla - vem vill läsa en gnällblogg? Men det är svårt :P Jag ska försöka att inte gnälla ;) Vincent var iaf världens goaste unge och drog lillesyrran hem i barnvagnen från förskolan idag då jag knappt kunde röra mig ♥

Nu byter vi samtalsämne (jobbar på en gnällfri blogg) till något helt annat: JULEN 2010! Jag längtar. Jag är julfreak. Det vet alla. Det är så MYS! Jag har redan gjort en lista med jullåtar på Spotify. Jag är extrem, jag vet. Men hey! VÄRRE saker än julfreak finns det ju ;) Nu har jag spanat in årets glögg från Blossa som är med smak av Saffran och jag bara MÅSTE få tag i en flaska innan jul!
Flerbarnsmammor = attraktiva på många sätt!Flera barn = Projektledare

"Du har mer än du tror. Du kanske är ensamstående trebarnsmamma och därmed projektledarproffs som ständigt multitaskar, löser konflikter och omöjliga uppdrag samt lyckas få en snål budget att gå ihop? Påvisa i din ansökan hur mamma kan vara en karriärfördel. "
Ur Amelia om konsten att pimpa sitt CV.

Jo tack, projektledare är exakt vad vi är!
fotografering


Idag var fotografering för barnen på förskolan. Det var ett himla bestyr imorse, för alla skulle duscha samtidigt. Så vi trängde in oss alla tre i duschen samtidigt. Sedan skulle hår blåsas och frisyrer fixas. Det är viktigt. Det där med frisyren. Barnen vill känna sig lite extra fina. Och vägen dit är ju frisyren förstås ;) Vad de skulle ha på sig fick de själva välja - till gruppfotot förstås (till de enskilda valde jag - NÅGON måtta får det ju va! ;)). Jag tycker att de gjorde ett mycket bra val iaf trots att kläderna inte syntes så himla mycket då fotot togs utomhus (men jag gav Vincent tillåtelse att ha jackan uppknäppt och mössan av så att skjorta och frisyr syntes). Vi kom precis i grevens tid (är det pensio att uttrycka sig så lr?) med andan i halsen och Vilja hann precis kasta sig in i barnmyllret för första blixten!
Det var samma fotograf det här året som förra året och det tackar vi gudarna för! Han verkar vara en väldigt duktig fotograf. Förra årets foton blev toppen allihopa! Han har god hand med barn. Den fotograf som var året innan det var mindre bra. Vi föräldrar misstänker att han aldrig hade sett ett barn innan? För det första skrämde han livet ur alla småttingar med sina dreads! För det andra gav han dessa småttingar direktiv i stil med "Vrid dig aningens åt vänster". Den fotografen borde portas från förskolor helt enkelt. Resultatet blev en SKEL vilja. Min dotter är inte skel. Men på det fotot som kom hem i lådan var hon det. Det kunde vi inte köpa. SÅ, jag är himla glad att det var RÄTT fotograf som kom tillbaka till förskolan i år.


Gipstuttegrejen!

Hej hej hallå! Jag är fortfarande sjuk. Sjukt sjuk. Eller nej. Mellansjuk kan man säga. Det går upp och ner hela tiden. Jag hade tänkt gå till skolan idag men det gick inte. Jag var helt slut - bara av att ligga i sängen. Det värsta med den här förbannade förkylningen är att den verkar ha satt sig på hjärnan. Gud så förvirrad jag är. Hela tiden! ((Skönt att kunna skylla på förkylningen)). Men det händer mycket grejer just nu oxå. Och så en fet tenta på de! Vad konskvenserna utav det blir kan vi ju bara föreställa oss! Hur som haver - Jag har KUL grejer på G! :)

Vincent och Vilja har gått runt och berättat för alla idag att deras mamma har GIPSAT TUTTARNA! Som tur var så förvarnade jag på förskolan om vad som skulle hända (innan vi drog igång projektet) för att minimera risken att dra på sig en anmälan ;) Det skulle ju kunna misstolkas! Hur som helst så har vi nu tillsammans, på mindre än ett dygn lyckats samla in 800:- mot bröstcancern! Jag är stolt och glad över att så många vill vara med och dra sitt strå till stacken. För det är precis vad man gör. Vincent och jag har haft ett långt samtal om vad som egentligen var tanken med den här gipstuttegrejen och tro´t eller ej, så förstår han verkligen! Jag fick förklara en lång stund förstås. Något i stil med: En del tuttar kan bli sjuka och en del blir så sjuka att dom inte kan bli friska igen. Det finns ingen medicin som hjälper dom tuttarna att bli friska. Men man kanske skulle kunna uppfinna en supermedicin som gjorde att alla tuttar kunde få vara friska. Men för att uppfinna den supermedicinen måste man ju göra massor av experiment först och det kostar jättemycket med pengar. Och dom som jobbar med att uppfinna supermedicinen har inte så mycket pengar, och då kan människor tillsammans hjälpa dom med att samla in pengar! Där gick ljuset upp för honom. "Men det är ju jättebra! Vi gör ju det mamma! Jag förstår! Dom kanske behöver handla något till experimentet, t.ex. salt! Eller ett bord som dom kan göra experimentet på." (Härligt expempel på barnens erfarenhetsvärld.) Ja, exakt så! "Då kanske tuttarna blir friska snart!"


Sprid väldigt gärna denna insamling vidare!

Länka till: http://www.cancerfonden.se/sv/rosabandet/Stod-oss/insamlingar/?collection=4143
Vi gillar bröst! Gör inte ni?

Elin & Jag har startat en insamling.
Kom igen nu medmänniskor och visa att ni gillar våra bröst
och alla andra tjejers bröst

Det här är våra bröst! Vi älskar våra bröst.
Vi vill att alla tjejer ska få ha friska bröst att älska. Älskar du också bröst?
Visa ditt stöd och hjälp oss i kampen mot bröstcancern!


SMS:a BESEGRA 4143 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 4143 Johan Ek Eller skänk valfritt belopp via betalkort/internetbank (Klicka på bilden).

Klicka på bilden för att komma till insamlingen!
En rosa månad

Varje DAG får 15-20 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. Det är var 9:e kvinna. 80% av dom överlever. Men det är fortfarande för lite. Alla borde få överleva. 7000 kvinnor får bröstcancer varje år, vilket är en fördubbling sedan 70-talet. De flesta av oss känner någon som har drabbats och vi är allt för många som har förlorat någon i den förbannade sjukdomen. Oktober är som många redan vet, Den rosa månaden
För mig är det viktigt. Stöd kampen mot bröstcancer!Olika sätt att bidra

• Köp årets rosa band. Priset är 25 kronor och bandet kan bland annat köpas på ICA, Lindex, Apoteket, Clas Ohlson, Champion via Ellos och Stadium, EuroFlorist och Pressbyrån under oktober.

• Köp en rosa produkt under oktober månad där en del av pengarna går till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

• Sms:a ROSA till 72 988, så bidrar du med 50 kronor och får ett digitalt rosa band i mobilen.

• Starta en egen webbinsamling på cancerfonden.se (fr o m 20 september).

• Ring in ett bidrag under Rosa Bandet-galan i TV3 den 28 oktober, kl 20.00-22.00.

• Smycka din och dina vänners profilbilder på Facebook. Kostar 10-50 kr.

• För fler sätt att bidra i kampen mot cancer, besök cancerfonden.se


Jag tycker själv att dom rosa produkterna är ett utmärkt sätt att stödja Rosa Bandet- kampanjen. Spana in produkterna HÄR. Varför inte skicka en Rosa Bandet- bukett till någon du tycker om? Jag gillar tanken ♥


Och alla tjejer där ute - undersök era bröst regelbundet för guds skull!


 Cancerfonden är en ideell organisation med tre viktiga uppgifter: att stödja och samordna cancerforskning, att informera om cancer och att ge stöd för utveckling av nya metoder i vården av cancersjuka.
en fattig fot

Både Vilja och jag blev hemma idag. Vi mår inte bra. Men vi har handlat apelsiner så jag hoppas att vi blir friska snart :) Idag har jag ringt vårdcentralen om min fot. Min onda fot som jag har skjutit upp sedan i somras. Jag tror att jag började få ont i den under min intensiva jogging som höll på i några knappa veckor ;) Sedan dess har jag haft ont. Men det gör inte ont när jag går, därför har jag bara struntat i det. Däremot när jag flexar den och vrider lite (och hur ofta gör man det?) så gör det väldigt ont och efter förra veckans dans workshop så kände jag att foten verkligen inte mår bra. Jag ringde vårdcentralen idag men som vanligt måste man ju vara halvöd för att få komma dit. Kvinnan i telefonen sa åt mig att äta Ipren 3ggr/dag i 2 veckors tid. Är hon läkare eller? Jag förstår ingenting. Det är ju en sån där som bara sitter och svarar i telefonen och bokar besök? Sedan sa hon att jag skulle gå till en sjukgymnast MINST 10 ggr! Hallå! Vet hon att jag har en fattig fot lr? Min fot har inte råd att gå till en sjuksnubbe så många ggr. Nej då får det va! Hon snackade om att det var ligamenten som hade sträckts ut lr något.. Det borde man väl kunna fixa på egen hand? Någon som har lite ligamentsövningar att tipsa? :P

The ugly truth


Det finns nästan inga bilder på mig när jag är gravid. Alla andra har såna där jättefina gravidbilder som dom stolt kan visa upp. För mig var det omöjligt att få några såna bilder. Jag kände mig ful och äcklig rakt igenom båda mina graviditeter. Jag kände mig som ett monster och ville bara skona människor från att se mig. Jag ville inte visa mig offentligt. Den sista tiden med Vincent i magen så isolerade jag mig lätt bra. När Vincent sedan var född och det var dags att börja gå lite mer utanför dörren så var det inte så lätt längre. Jag minns vilken panik jag fick av att bara behöva ta bussen ner på stan. Jag ville inte att människor skulle titta på mig.  Och så hittade jag den här bilden på mig med Vilja i magen. 3 dagar innan hon föddes. NU kan jag ju tycka att SÅ hemskt var det ju inte.. Jag hade inte behövt blivit så äcklad av mig själv. Det är synd. Men det gick ju bra tillslut ändå. Då hatade jag mig själv. Men nu.. nu så tror jag f*n att jag älskar mig själv mer eller mindre.. Så e de väl alltid? Vissa dagar lite mer och vissa dagar lite mindre. Men ändå. Utvecklats är något som jag garanterat har gjort och det är jag väldigt glad över. Det är viktigt att kunna tycka om sig själv. Annars så orkar man inte tycka om alla andra. När jag kan tycka om mig själv så orkar jag att vara en bra mamma för mina barn. DET är det viktigaste!


Vincent skriver shoppinglista


Supertips!

Nu ska jag bjuda på lite bra länktips för barn! Jag har rekat och sållat lite på nätet och det här är vad som nu ligger i mappen "Barnens favoriter":

Annas länkburkar - fullt med nyttigheter!

Arlas koola värld - spana in livet på bondgården, mjölkens väg och vad den gör för kroppen mm.

Bamse - spela och pyssla, kalastips,

Barnwebben - Barnens sida på UR. Titta och lyssna, besök Sagohörnan eller spelhålan.

Learn English Kids - En sida på engelska där barnen bl.a. kan lyssna till sånger och tungvrickare.

Kid on net - Lär bokstäverna på engelska.

Kunskapshubben - Årstaskolans plats för digital kunskapsinhämtning. Ett musik- och filmbibliotek med lektionsmaterial för både för elever och föräldrar.

Starfall - Lär engelska.

Penningborg - "Penningborg.se är en rolig och lärorik virtuell värld för barn i åldrarna 5-9 år.
Den virtuella världen innehåller många spel och aktiviteter som lär barnen var pengar kommer ifrån, vad pengar är värda och hur man hanterar och sparar pengar. I Familjespelet, som är speciellt utvecklat för barn i åldrarna 8–9 år, kan ditt barn dessutom skapa en fiktiv familj, bestämma hur de ska bo, vilka transportmedel familjen ska ha och hur man ska åka på semester."

Smågodis - Likt Annas länkburkar - fullt med smått & gott.

Unga fakta - En sajt för nyfikna! Fullt med lärorikt och underhållande innehåll.

Wellou - En verktyg för att bekanta sig med hälsosamma levnadsvanor. Både för barn, föräldrar och lärare.

Draklandet - utforska vardagens kemi och naturvetenskap tillsammans med drakarna Gilbert och Berta (som används flitigt i bl.a. många förskolan).

Alfons - Alfons sida. Just nu lite under ombyggnad.

SR barnwebben - Följ med Radioapan på ljudjakt och radioskola. Pyssla och lyssna på barnradions program.

Svt Barn portalsajt - Bolibompa med massor av spel, pyssel och barnprogram.

Barnbibblan - För de lite mindre barnen. Lyssna på sag, häng med på ramsrutten, sångbåten eller besök ordverkstaden.

LEGO Atlantis - Se på filmer och spela äventyrspel.

uuh


Uuuh vad förkyld jag är. Och träningsvärk har jag oxå. Snart kommer barnen hem och då får vi nog skippa fartfyllda aktiviteter och roa oss med lite lugn och ro på hemmaplan istället:

- se på film
- spela Wii
- pussla
- äta bullar


Längtar efter mina skruttaromröstning


HUR snygg är inte jag då? Vilken bild vinner?!


update!


Ett halvt kg skräckfilm senare..
say hello to my new boyfriend!

Ibland händer det..
Ibland händer det. Ibland får man ett helt oväntat paket med den där perfekta sjalen och handskarna som man har gått runt och drömt om. (Och jag vill absolut inte byta!) Tack världens bästa mamma ♥
Puss

härlig dag


Solen sken idag och jag red - det kunde inte ha varit bättre! Tänk att det kan kännas så kul med hästar igen? Efter så många år utan dom. Nu längtar jag efter nästa gång, då ska jag rida på pappas häst :D Ikväll är det myspys med E. Jag är ju galet förkyld. Det känns som att jag har svalt en giftgroda eller något. Men en bakad potatis gick ner iaf, så helt döende e jag nog inte trots allt..! Resten av kvällen kommer att gå åt till skräckfilm och godis. Bra kväll!

melissa horn

pyamasparty

Ikväll har vi haft pyamasparty! Det passar oss bra. Mys i massor. Tända ljus. Ballonger. Partyhattar. Pyamas. Glass. Idol.
Vilja har haft ont i halsen och nu börjar jag oxå känna av det. Men pyamas och glass funkar perfekt mot halsont ♥

Imorgon ska barnen åka till sin pappa. Då ska jag passa på att följa med pappa och syster ut till stallet och rida. Jag har längtat efter det så jag ser verkligen fram emot det. Nu håller jag bara tummarna för att halsen inte blir värre.

Puss och hej leverpastej!


vilja & mamma på workshop

05.45 ringde väckarklockan idag. Strax därpå vaknade en smällförkyld liten Vilja. Hon fick hoppa dagis och följa med mig till Västerås på workshop istället. Idag var det dans på schemat. Vilja blev först lite chockad över att se vuxna människor studsa runt i något som skulle likna långdans, sjungandes något konstigt. Men när den värsta chocken hade lagt sig så hakade lillskruttan på. Vi delades in i grupper och skulle hitta på olika koreografier baserat på våra namn - läs: bokstäverna i våra namn. I slutet skulle alla grupper visa upp sina danser för varandra. Vilja lärde sig (självklart!) hela dansen och showade för glatta livet.

Det var mysigt att få ha Vilja med sig idag ♥