En liten tanke om mumin och andra barnböcker


Jag läser väldigt mycket för mina barn. Mycket är nog på grund av att jag själv är så intresserad av barnlitteratur. I och med att vi läser mycket här hemma så har barnen också kunnat lyssna till mer avancerad litteratur, som tex. kapitelböcker. Lasse-Majas detektivbyrå är en favorit. Jag brukar skumma igenom böckerna själv innan jag läser dom för barnen. Det gäller alla böcker. En del barnböcker är verkligen konstiga och mindre lämpliga - mycket beror även på situationen. Tex. barnlitteratur som behandlar döden - är inte något som vi brukar läsa till vardags men jag har använt mig av dom när det har varit situation för det. Då min morfar dog och då Vincent har haft många frågor. Adjö Herr Muffin är ett bra tips på bilderbok som behandlar döden. Det där med att jag läser igenom böckerna innan jag läser dom för barnen är kanske något som jag fått med mig från lärarutbildingen? Förutom att sålla ut olämpliga böcker så är det också bra hjälp för att kunna anpassa sin berättarteknik bättre. Berättartekniken är viktig. Om en bok är lite för läskig (mina barn gillar ofta när det är lite läskigt) så kan du tona ner det läskiga genom att anpassa din berättarteknik och vice versa.

Okej, nu har vi lite bakgrund så nu kan vi gå till saken: Mumin! Jag har aldrig själv läst Mumin eller fått Mumin
läst för mig när jag varit liten men Vincent och Vilja har varit väldigt intresserade av Mumin. Efter lite barnlitteraturstudier
så har jag förstått att berättelserna om Mumin inte är något som passar små barn. Det passar lite större barn runt 10 års åldern + -. Sist vi var på Bibblan så följde i vilket fall en bok om Mumin med hem. Jag skummade den lite och tyckte att den nog var okej. Vi har nyss läst Lasse-Maja och Mumiemysteriet och barnen bara älskade den boken. Så jag tänkte att Mumin nog inte var så farligt. Här om kvällen så läste jag ett litet stycke ur Muminboken för barnen. Dom var som trollbundna. Dom lyssnade med spänning. När jag läst klart så ville Vincent ha boken i sängen och bläddra lite i den innan han släckte lampan. Som ett (oväntat) brev på posten kom den sedan. Mardrömmen. Vincent vaknade gråtandes och var rädd. Nästan dag sa han "Jag vill inte läsa Mumin mer." Han talade senare om att han var rädd för "häxan" (Snusmumriken misstänker jag) som han hade sett i boken. Jag tror att det var mer bilderna än själva texten som skrämde honom. Bilderna och bildspråket i sig i Mumin är väldigt säreget och så här i efterhand kan jag förstå att barn kan bli skrämda av dom. Det jag vill säga med allt det här är kanske egentligen inte att man ska akta sig för Mumin - alla barn är ju olika. Men man kan ju ha åldersanpassningen (vad gäller alla böcker) i tanken även om jag tror att det är bra att testa sig fram också. Och det som vi vuxna kanske tror kan vara skrämmande för barnen behöver inte alls vara det och tvärtom! Det fick jag bevisat för mig.

Mumin i alla fall får vänta ett litet tag till i våran familj :)
troll(mål)eri


Fruktbröd
Kruskalimpa
Marockanska tekakor
Vaniljbullar
Kanelbullar


Nu är frysen full och jag är trött. Det krävdes verkligen en kraftansträngning för att dra igång kvällens storbak. Men det gick och jag hann faktiskt precis stoppa in den sista plåten i ugnen lagom till Idol började. BRAA tajming! Tack! :) Medan jag bakade så fick barnen måla sina trolldegs figurer. Vilja har längtat och längtat. Men det har ju tagit sån himla tid att torka dom små trollisarna. Imorgon ska dom lackas. För att minimera mögelrisken. Jo, visst kan man ta mig för en trolldegsexpert?
Och konstigt vore det väl om det inte var så, efter att jag har gått igenom hela faktahyllan om trolldeg på bibblan -som tycks haft sina senaste utgivningsår på 70-talet. Hallå, är trolldeg inte på tapeten längre eller vad är det frågan om? Jag gillar iaf nostalgikänslan som trolldegen åstadkommer speciellt om den degas till tonerna av Köppäbävisan med Smurfarna.


jag har en dotter


"Mamma kom och ligg brevid mig. Jag vill hålla dig i handen.."


Jag har en dotter. Hon är inte som alla andra. Hon är världens mest underbaraste dotter.
 Hon är Vilja Otilia min vackra och fina

lyckan, kärleken och meningen med livet
Jag läser en bok just nu. Den är underbar.
Den handlar om att hitta sig själv.
Imorgon har den biopremiär.
Barnvagn säljes på Loppi.se

Nu ligger vagnen ute på Loppi.se istället. Och jag har sänkt priset. För övrigt så vill jag slå ett slag för Loppi - "För familjen och planeten" som nu oxå kör kampanjen "Rensa för livet - på loppi.se till förmån för Childhood". Så om ni är intresserade av att köpa eller sälja barnartiklar så är ett besök hos Loppi ett måste!

Klicka på bilden för att komma till min annons.


Ett gammalt fult och elakt troll


kan en ugn börja brinna?
Inte för att skryta.. men jag är jävligt bra på att laga mat!
Eller helt okej iaf! Jag tycker det är kul att laga nya maträtter.
Laga mat överhuvudtaget är kul när man har tid till det.
Men ibland.. ibland händer det att man är stressad.
Och ibland när man (eeh jag?) ska göra något av
det enklaste enklaste så misslyckas jag. Eller är väldigt nära ett misslyckande iaf.
Idag skulle jag slänga ihop en ugnspannkaka. Det började med att äggen
drog i backen. Bara det! Redan där borde jag ju ringa och beställa pizza.
För är jag inte stressad innan så blir jag garanterat stressad
av att kliva runt i äggsplash. När jag sedan ska göra något så simpelt som att
smälta lite smör (i ugnen) och jag på allvar börjar oroa mig för att hela
ugnsfanskapet ska börja brinna - brandvarnaren tjuter och jag försöker minnas
vilket nummer det är man ska slå.. "1..1...2...lätt att slå!" så inser jag att
mina matlagningsskills inte är permanenta. Dom är i lite variation helt enkelt.
Ständig förändring.

Ibland lite utvecklande och inbland lite invecklande...
Ja, typ så!

((Jag tror ändå att största felet ligger hos ugnen och inte hos mig..))
limone


legomaniac


Vincent har varit hemma från förskolan i två dagar nu. Han har haft lite ont i magen. Fast inget allvarligt. Det har i vilket fall passat rätt bra eftersom att jag har haft inläsningsdagar nu. ((På fredag är det workshop igen --> dans!)) Vi har roat oss med både ditt och datt. Jag har testat mitt tålamod genom att ge mig på Vincents StarWars lego. Det är INTE någon lek! Man sitter och stirrar sig blind på små millimeterbitar i mängden med hundratals små pyttebitar. Till slut vill man bara ge upp. Men det går inte. För man vägrar. Sedan vänder det och man börjar bli lite smått manisk. "Måste måste måste få klart rymdskeppet!" Efter två dagar lyckades jag. Med ett av skeppen. Efter mycket blod svett och tårar står det nu färdigt. Vincent sover med rymdskeppet brevid sig i sängen i natt ♥ ((Om han kramar sönder det får någon annan bygga ihop det igen. Jag vägrar! Då blir det legoavvänjning nästa!))Vilja degade en "Bebis" - notera mössan ♥Cred till mig tack?!
regina spektor - samson

mirror mirror on the wall...

Hipp hipp hurra!
Grattis till min kära Fröken A som har sin födelsedag idag!

Jag är så glad att jag har Fröken A. Hon är en vän i vått och torrt.
Vi har mycket gemensamt, både bra och mindre bra saker
 och det har utan tvekan varit till stor hjälp för oss båda.
Vi är unga! Vi är starka! Vi är mammor! Vi är MILF!

♥ Och framförallt har vi galet kul ihop ♥


suck

Räkningarna är betalda. Bara 22 dagar kvar till barnbidrag. Jävlar vad det är jobbigt att vara fattig och behöva planera varenda krona! Och jag är skyldig mina föräldrar pengar. Inte mycket. Men tillräckligt för att det ska kännas otroligt irriterande att inte kunna betala tillbaka. Jag vet att det inte är någon brådska. Men jag hatar känslan av att känna mig skyldig. Att aldrig kunna betala tillbaka så mycket som man vill. Den dagen jag får ett jobb och en heltidslön så får jag väl ta tag i det på allvar. Men trist är det. Ekonomin går alltid precis runt. Oktober kommer bli tufft. Det får jag väl skylla mig själv för iofs. Jag har handlat lite nya kläder. Både till mig och barnen. Oturligt nog så har ju båda barnen haft ett växtryck samtidigt så byxorna är för korta. Det är ju mer ekonomiskt om dom växtrycker lite olika ;) Sedan har jag ju passat på att handla på BR under helgen då det var bra priser. Så nu har jag alltså handlat färdigt alla barnens julklappar och födelsedagspresenter. Jag VET hur mycket ångest jag brukar få när julen närmar sig. Vinterhalvåret överhuvudtaget. Julen, alla vinterkläder och så födelsedagarna med allt vad det innebär. Jäkligt dåligt planerat med TVÅ vinterbarn. Fast bra på så sätt att dom kan ärva kläder rätt bra av varandra iofs. I vilket fall känns det skönt att julångesten förhoppningsvis kommer att minimeras det här året. Men det får vi lida lite för nu. Jag tror att jag får dra igång både storbak och storkok inför oktober. Har ni några bra recept så får ni gärna dela mer er! :) Kom igen nu mina kära läsare. Ni vet att ni kan vara anonyma.
hon tar sig ton

 

Idag stog musik på schemat. Fm. var skitbra. Em. var skitdålig. Så kan det va! 
Vi har iaf fått sjunga kanon och quod libet. (Tack till L för ditt cred för min skönsång av "Det lilla ljus jag haaaar det
ska få lysa klaaaaart
" ;) Jag gillar lärarens "ALLA kan sjunga"- anda. Hon lyckades skapa ett klimat som gjorde att alla vågade klämma i ordentligt i både Flickan i Havanna och Midnatt råder! Någon tyckte att vi skulle söka till melodifestivalen och många blev nog positivt överraskade av känslan av att sjunga i kör. Det är ju himla kul! Jag sjöng i kör när jag var liten och skulle absolut kunna tänka mig att göra det igen. Inte för att jag tycker att jag sjunger så fint och bara MÅSTE dela med mig av min underbara stämma. Utan för att det är så kul att sjunga tillsammans! Men det skulle nog behöva vara en "ALLA kan"-kör för att jag skulle kunna få fram några toner ;) Jag kanske borde starta en egen kör?! Vilka vill vara med?! ;) Annars e jag inne på att starta ett band, vad tror ni? Jag fick beröm av musikläraren i 8:an när jag spelade trummor och känner att det är min grej! Även om det är den enda gången jag gått loss på trummor.. Men ändå! Vilka är på att starta ett band? Vi kan stå på torget och spela och tjäna kosing ju! Kanske vi kan ha några bakdansare oxå??

Vi har även fått dansa regndans idag och det var ju lite utöver det vanliga.. Hur som helst: Workshops är kul och man tränar skrattmusklerna vill jag lova!
Synd att em. var så seg bara.


Barn är rikedomTack Ditten & DattenEfter lite Tunaparkande medan Vincent var hos sin vän L och lekte så var det dax för teater. Den var super! (Ika dök aldrig upp). Iaf för små barn. Både Vincent och Vilja skrattade men jag såg att Vincent skruvade lite på sig emellanåt. Kanske pantomim faller sig mer naturligt för mindre barn? Hur som haver - jag älskar teater och att bjuda barnen på lite kultur (och glass) kan ju bara inte vara fel. Vi har en riktig teaterhöst framför oss i Eskilstuna och det får vi ju vara glada för - Då kanske vi står ut lite lättare i den här !()/#(&/!( stan!


PUSS på mamman!
kropposkopet


Idag ska vi gå och se Pantominteaterns Kropposkopet.

"I den här föreställningen får ni möta Ditten och Datten – två knasiga kompisar som nyfiket utforskar kroppen och dess rörelser.

På hur många sätt kan man gå? Hur långsamt kan man springa? Och om hjärtat bultar i tretakt, kan man dansa vals till varandras hjärtslag då?"


Igår fick jag se det här: "Regi: Ika Nord"! Det är ju Ika! Ika i rutan!! Hon som förmodligen är den enda människan som lyckats med att skrämma skiten ur alla 80-talister genom ett barnprogram! Men det ska bli kul iaf. Med teatern. Jag hoppas bara att Ika inte dyker upp på scenen med sin skelettdans...söders delikatesser
Söders Delikatesser har nu lagt ut höstens provningar!
Den perfekta presenten?

Kaffekurs med Johan Nyström

Champagne och mousserande

Spaniens smaker av vin, ost & chark

Whiskey i kombination med choklad

Skynda er att spana in Söders!

www.sodersdelikatesser.se


skördemarknadIgår var vi på middag hos syrran (Tack för den goda maten!). Vilja sov sedan över där för att hon idag skulle följa med till systers butik och "jobba" som hon själv säger. Hon tycker det är jättekul att få vara i butiken och hjälpa till :)

Vincent och jag passade på att ta lite sovmorgon. Sedan dansade vi pyamasdans till Scissor sisters i köket. Vincent skrattade åt min dans så att han höll på att kissa på sig! Förmiddagen gjorde vi sedan på Radermacher där det var Skördemarknad. Tyvärr började det regna men vi hann med att leka lite i Smé-tuna och besöka smedjan. Det gillade Vincent. Och jag med! Den där smeden... känner ni till honom? Han var rätt SNYGG... Hmm.. Kanske 10-15 år för mycket på nacken iofs men.. SMED! Det är rätt hett...! Har aldrig tänkt på det förut..Men det kanske inte är något konstigt iofs. Vilken kvinna (eeh, jag är inte kvinna - jag är TJEJ)... TJEJ! - blir INTE tänd när en man använder sin kropp?! Själv kan jag ju bara önska eller snarare hoppas (!) att en man blir tänd när en TJEJ inte använder sin kropp utan bara ligger på soffan och zappar på tv:n.. MEN! Jag Detoxar! Och uthärdar magkramper på grund av detta! DET är väl hett?

Well, åter till dagen som gått - innan vi gick hem från stan så hann vi med att träffa min vän C. som var hemma på besök från Linköping som egentligen är hennes "hemma" nu för tiden. Det var kul :) Det är inte så ofta vi träffas annars.

Tips! Det är 25% på alla leksaker på BR imorgon! Det var det idag oxå - jag passade på att handla födelsedagspresenter åt Vilja. Det var ju lika bra! 25% är inte fy skam! Tack tack skitBR med skitleksaker EGENTLIGEN! (Plast som går sönder). Men ska det ändå handlas så kan man ju vara glad för att det kan handlas till 25% billigare! Yeah..

Alla dagar som startar med lite dans blir bra dagar!
Vincent leker smed


Kokar lite mat..


Kärnar lite smör..


Leker affär!


Vilja kom hem med hembakat knäckebröd och sockerkaka som hon hade
gjort i systers butik ♥
"Mamma är bäst! Ingen protest!" tjöt barnen när lördagsgodiset delades ut.

skolköken förstör våra barn?
Jag rekommenderar den HÄR ledaren!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen:
på mina barns förskola lagas maten från grunden utan tillsatser.
Mina barn är lyckligt lottade som har det så bra. Det borde inte vara så.
Alla barn förtjänar RIKTIG mat på bordet men alla barn får inte det.
Jag bävar för den dagen barnen ska gå över i skolan och
behöva äta den där förbannade skitmaten som serveras dag ut och dag in.
Jag älskar dig

Torsdagen i bilder


I torsdags följde Vincent med mig till workshopen på kostmuseet.Grattis Kent

KENT är nominerade av MTV Europe Music Awards i kategorin Best Swedish Act.
Det förtjänar dom!
I mitt hjärta

Spelningen i somras var den absolut bästa. 
Att regnet öste ner var det ingen som brydde sig om.  
på hemväg!


Säg Hej till Rocky!


Medan vi väntade på bussen idag så sprang vi ner på Myrorna. Jag älskar att shoppa second hand av många anledningar; för miljön, för ekonomin, för "sporten att leta guldkorn" och för det att man kan hitta saker som ingen annan har :)

Idag hittade jag en liten sliten docka som låg helt naken och skräpade bland massa halvtrasiga leksaker. Jag köpte henne. Dockan var färgad och jag kom på sen att det skulle bli ett intressant "experiment" att se hur barnen reagerade. Måste jag säga att vi hittills bara har haft vita dockor hemma? Vilja tog till sig dockan direkt och gav henne namnet Rocky. Vi tog hem henne, spritade av henne och klädde på henne kläder. Ingen av barnen brydde sig om färgen, de gjorde ingen skillnad på Rocky och de andra dockorna, utan hon var som vilken docka som helst och ja! det tycker jag känns bra! Efter valet och allt kaos som varit den senaste tiden så vore det ju dumt att säga att just det här temat INTE ligger i hetluften. Som våran lärare påpekade idag; vi lär våra elever om andra världskriget i skolan och många människor påstår att en sådan sak aldrig skulle kunna hända igen. Men nu står vi här, med halva foten i geggan och undrar hur fan kunde det hända? Skolan är ju den stora källan till kunskapande och bildning. Det är känslan hos barnen vi måste fokusera på. Att läsa om andra världskriget i någon gammal dammig historiebok kanske inte förmedlar känslan av krig? Barn måste uppleva för att skapa sin kunskap! Och nej, de ska självklart inte uppleva krig! Vi ska utgå från deras erfarenhet och sedan låta barnen uppleva med alla sinnen för att låta känslor kopplas och slå rot tillsammans med kunskapen som vi som lärare skapar tillsammans med barnen i mötet. Det kanske skulle göra skillnad? Det kanske skulle bli en helt annan förståelse? Medmänsklighet! Hallå! Vart tog den vägen? Jag tror iaf på att känslan är viktig för förståelsen.

SÅ - Rocky blev ett slags test på hur mina barn ser på sig själva och de runt i kring. Men det stannar ju inte här. Jag tror att människan formas så länge den lever, grundat på erfarenheterna från de upplevda.

Välkommen Rocky!
Mamma <3 VinnieTänk om man alltid kunde få ha barn med sig till skolan - vad roligt allting skulle vara! Vincent skötte sig utmärkt under föreläsningen. Han satt och spelade Lego StarWars och hans otroliga inlevelseförmåga bjöd alla i föreläsningssalen på ett gott skratt eller två ;) På schemat stog estetiska lärprocesser och Vincent var ett bra exempel på detta. Perfekt! Vi åt Vincents favvo till lunch --> kinamat! Sedan konstaterade vi att vi hade haft en bra dag tillsammans ♥ 
dagen på konstmuseet

Nu läser vi som sagt en kurs i estetik därav dagen på konstmuseet. Vi arbetade i små grupper och fick ord att gestalta som sedan fotograferades. Vårat hjälpmedel var att vi fick tillverka egna masker. Vi fick orden "Hårdare tag" och våra tankar gick direkt till samtiden och valet. Så klart! Vi valde att gestalta Åkessons politik. Det är ett allvarligt ämne men det var faktiskt svårt att hålla sig för skratt därinne i papperspåsarna ;) (Men såhär efteråt, nej! Jag skulle inte vilja vara Åkesson!)

Gestaltningen

en trött student


Min klassis tog kort på mig igår - TRÖTT! Vi gick tidigare från föreläsningen. Jag kände att jag var galet trött och jag ville
hem till Eskilstuna och hämta hem mina små troll. Jag har alltid sagt att jag tycker att det är kul att plugga. Men jag erkänner att det i perioder kan kännas övermäktigt och man vet varken ut eller in. Men det löser sig alltid. Efter regn kommer solsken och efter tröttis kommer piggelin!
novateckningar

Från Vilja till Nova. Jag älskar dig ♥Simba och Nova springer och leker med varandra och jag kollar på.
När jag tänker på Nova så vill jag alltid krama henne och springa runt med henne.
suck

Dagen började med en stor suck som trots allt ändå inte var allt för överraskande. Sedan kom samtalet. Om förskolan. Nu har dom hittat en provisorisk lokal. Det finns ingen utegård men barnen ska iaf få mat från den "förra" förskolan. Den maten är den absolut bästa maten! Hemlagat! Så det är jag glad för iaf.. Men jag är ändå stressad av situationen. Jag har räknat ut att jag kommer att få räkna med en timme på lämning/hämtning från förskolorna nu. Så ungefär 2tim /dag kommer att gå åt till att hämta och lämna barn. Det känns skit. Jag oroar mig för hur det ska bli när min praktik börjar? Den ligger en bra bit bort. Självklart kan man inte rå för vattenläckan som varit men det känns verkligen förjävligt att det ska påverka hela vardagen en bra bit framöver. Jag skulle verkligen behöva en bil...   

Jag känner att jag inte bara vill lämna Vincent hur som helst på det nya stället. Även om det är samma personal så är det ändå ett helt nytt ställe. Därför får jag ta med mig Vincent till skolan i två dagar nu. På fredag har jag skola på eftermiddagen så då har jag planerat att jag kan följa med Vincent och vara med honom på det nya stället under förmiddagen. Jag hoppas att han kommer att känna sig trygg med det.

Tack till min amigo som tar med sig sin dator (eftersom jag inte har något batteri till min) till morgondagens föreläsning så att Vincent kan hänga på bollibompawebben medan mamma pluggar. Och tack till mamma som ställde upp idag!


 )!()&#()!/=?!?

Att gifta sig?
A(nonym): Undra om *piiip* går med på att ha mio min mio när vi gifter oss?
S: Det där lägger jag mig inte i!
A: Ska du gifta dig till imsevimse?
S: Jag inboxade den låten som jag ska gifta mig till!
S: Men det blir sjuk svårt att gå i takt till musiken, typ saaaakta saaakta, fort! fort! fort! saaakta, skutt, skutt, fort! fort!
A: Fett svårt! Men du vet väl vilken låt jag ska ha PÅ RIKTIGT?
S: Ja, Manson, jag vet.
A: Kolla inbox! Jag SKA ha den.
S: Ja, den är fin!
A: JA!
S: Fan vad KUL vi ska ha när vi gifter oss! Vi måste börja planera!!
A: Aah, helt klart! Och sen 9 månader efter: Bebis!
S: Kärleksvisan! Den är ju sååå fin! Den skulle jag oxå kunna gifta mig till!
A: Inboxa!
S: Jag gjorde.
A: Nej fan, den gillar jag inte. Jag ÄLSKAR texten på den som kommer nu! Men lite trist låt sådär i allmänhet.
S: Ja, alltså det är ju en radiolåt som är uttjatad. Synd att dom alltid gör så med låtarna.
A: Men alltså man får ju göra det till sitt eget. Jag ska iaf ha en egen låt. Inte det där pam pam pam. Alltså vad var det du tyckte att jag hade för personlig lukt nu igen? Tvättmedel? Och vad var det mer? Jordgubbskondom?
S: Jaa!! Jordgubbskondom och hav!
A: Men hallå? Är inte det negativt?? Borde jag tvätta mig?
S: Haha neeeej! Det är ju gott ju! Alltså jag tänker typ fräääscht hav. MedelHAV inte typ oljeläckaskadat hav med slajmig tång! Och jag tänker oanvänd kondom!
A: Oanvänd kondom och medelhav, det låter bra fan! Du luktar hårspray med inslag av hallonmousse. Det är något du ska vara stolt över!
S: Wööööw! Det låter gott!Frågan är ju, ska man gifta sig seriöst eller ska man dra en mia & klara? Mia & klara är så kul att jag kissar på mig lite, men min tanke är nog endå att jag ska gifta mig EN gång. Och då är det nog bäst att vara seriös oxå. Om jag sen mot all förmodan gifter mig två ggr så får nästa bröllop bli i mia & klaras stil. Haha! Mer som "f*ck you förbannade bröllopspåhitt!" Eller så vägrar jag att gifta mig X2! Nu tror jag inte att jag kommer gifta mig två ggr. Jag tror knappt att jag kommer gifta mig en gång heller men det känns ändå bra att fila på sina bröllopsplaner så att man är förberedd om det oanade skulle slå till! Det skulle sitta som en ljuvlig käftsmäll på mig själv ♥ Just like; tji fick jag och min lilla ondskefulla minime som sitter på axeln och viskar i örat ;)

Om jag vill känna mig lite safe så skulle jag kanske kunna sluta en deal med min anonyma vän om att VI gifter oss. Om vi fortf. är ogifta om X antal år - då slår vi till på ett bröllop i sann mia & klara-anda! Efteråt bjuder vi på cheeseburgare och bål ur hink köpt på ÖB! Vad sägs? ((Om vi nu absolut måste tillföra något manligt i våran relation så föreslår jag att vi beställer postorder!))

Vilka låtar vill ni gifta er till, eller vilka HAR ni gift er till? :)vi gillar olika!

Efter gårdagens massdemonstrationer mot SD runt om i landet är jag stolt över att vara svensk igen!


www.aftonbladet.se

Jag stöder Aftonbladets kampanj "Vi gillar olika" - gör det du också!
Klicka på handen för att komma till kampanjen.

genuskrux

Boktips!

Ge ditt barn 100 möjligheter istället för 2 - Om genusfällor och genuskrux i vardagen. Boken är full med bra tips och idéer för den som vill motverka de könsstereotypa rollerna som redan väldigt små barn faller in i. För den som vill att våra barn ska bekräftas för de människor som de är och inte för de kläder de bär, eller de leksaker de leker med.typiskt

Imorse när vi kom till förskolan så tyckte jag att personalen var lite VÄL hurtiga som var ute med alla barnen INNAN frukost. När vi kom närmare fick vi se vattnet. Det bara forsade ut. Det var vattenläcka. HELA Vincents avdelning är TOTALT förstörd och måste saneras. Efter jul någon gång räknar dom med att kunna komma in på avdelningen igen. Just nu letar dom lokal. Imorgon vädjar personalen till föräldrarna att hålla sina barn hemma.

Jag blir sjukt stressad av situationen och ser framför mig hur jag i vinter måste halka runt i snön hela stan runt för att först lämna ena barnet på en förskola och sedan lämna det andra på något annat ställe. HEMSKA TANKE! En bil hade ju suttit jävligt fint just nu. Imorgon kunde mamma ställa upp och ta barnen iaf. Tur är väl det eftersom att det framgick väldigt tydligt på dagens kursupprop att alla kurstillfällen i den nya kursen (Estetiska lärprocesser i teori och praktik) är jävligt mycket obligatoriska!

Fan!Sd känns tryggt för Sverige?


valvaka

Jag valvakar hemma i soffan. Det är både spännande och skrämmande. Jag hoppas att ni har röstat idag, eller förtidsröstat som jag. Egentligen tycker jag inte att det spelar så stor roll vad man röstar på, så länge man inte röstar på SD. (Och anledningen till det är ju inte bara en utan flera och det tror jag att det finns andra som också förstår). Att rösta blankt är ju så himla mycket bättre än att vara soffliggare. Då har man ändå aktivt visat sitt missnöje.

Heja heja!


Update: Bara det hur det går till när Åkesson håller tal är skrämmande i sig. Vilka jävla muppar. Politik? Nej. Det är så jävla oseriöst att jag SKÄMS! Det känns 30-tal och Nazityskland. Nu är det 2000-tal och Nazisverige. Vilket trevligt sätt att visa upp Sverige på. Inte.♥ nova ♥


Vid middagen började Vincent prata om döden och vad som händer efter att vi har dött, vilket jag tror är ett ganska normalt samtalsämne hos barn. Jag passade då på att berätta att mina föräldrars katt Nova, är död. Hon har förmodligen blivit påkörd av en bil. Vincent blev jätteledsen och började gråta och då började jag gråta. Sen satt vi där och grät en skvätt över linssoppan. Vincent satt i mitt knä och kramades väldigt länge. Sedan började vi prata om Nova och att vi skulle rita teckningar till henne. Så innan det var läggdax låg vi alla tre på golvet och målade fina Nova-teckningar ♥

Nova var verkligen Vincents favorit. Han är otroligt djurkär och det är ganska konstigt eftersom att jag inte direkt är någon djurmänniska. Fast jag tycker om mamma och pappas  alla djur. Och kanske jag håller på att gå åt det lite mer djurkära hållet..? Det gör iaf lite extra ont i hjärtat med tanke på att Vincents favorit inte finns längre :(

Faktotum

Dagens dejt med Fröken A blev en hit. Det är inget ovanligt iofs, våra dejter brukar ju vara lite av bästa ♥
Idag hann vi med Mc Donalds (Happy meal till barnen är ett bra tips när mammorna vill skvallra) och Faktotum.

"Faktotum är ett Science center där experimenten har koppling till Eskilstunas industri. Här kan du spela luffarschack mot en robot, utmana kompisar i låslabyrinten, cykla så att du får vara med i teve, prova på mätteknik, mekanik, energiomvandlingar, utväxling och mycket mer.

Grupper kan även prova på smide, gjutning, grafiskt tryck och papperstillverkning i Faktotums verkstad."
(Gå in på Eskilstuna kommuns sida om du vill läsa mer om det.)

Det bästa med Faktotum är att det är gratis! Nu för tiden finns det inte så mycket man kan göra utan att plånboken måste göra sitt jobb först. Tummen upp för det!
(Som för övrigt rådissade den efterlängtade baletten igår! "Det här är
BARA tråkigt" hade hon sagt med armarna i kors.)
kärlek & erotik
Igår var vi alltså på: Kärlek & Erotikmässan i Uppsala. Jag, Elon och Elons syster A! Vi hade förväntat oss en slags SACOmässa fast fullt med erotik. Vi insåg rätt snabbt att det här inte var i stil med SACO. Det här ingav mer en känsla av sekt.. sexsekt! Eller hmm.. iaf något hemligt tillhåll där kåta svenskar kan träffa likasinnade. Därav förstår jag fotoförbudet. Man fick alltså INTE fota. Tyvärr. Jag som hade lovat att dokumentera. Snubben i rosa lack hade ju blivit SÅ bra på bild! Hur som helst så gillade vi läget när chocken hade lagt sig. Vi shoppade loss lite innan vi rundade av med en hamburgare på MAX och storshopping i något som måste vara Enköpins bästa godisaffär!

På kvällen droppade vi förbi hos systeryster och grattade med ett vibrerande litet paket ;) Sedan fortsatte vi hemma hos mig med goskväll. Lite godis, lite öl, lite vin. Lugnt och fint. Iaf för tjejernas del. Erotikmässan satte sina spår och det blev många sexiga samtalsämnen. Natten tillbringades skedandes hemma hos Elon. Vi sov som små barn och jag vaknade flera ggr av att Elon låg och klappade mig på huvudet i sömnen. Idag blev det en sovmorgon som heter duga. Underbart!

Tack brudar för en himla rolig och intressant dag i erotikens tecken ♥


uups

Uuups, igår var det fullt upp på schemat så update fick vänta. Nu är jag hemma hos E i sängen och väntar på cheesburgare till frulle. Man skulle ju kunna tro att jag var bakis, men icke! Och det känns ju SÅ bra :D
Senare ska jag avslöja vad jag gjorde igår :) Ska iväg och träffa Fröken A med barnen först!
Puss på er![busvissel]
Skinnleggings = ledtråd till dagens lilla utflykt! ;)
En sak kan jag lova: det kommer bli hett!

Nyfikna? Jag ska dokumentera allt åt er, jag lovar! Men jag tänker inte avslöja förrän ikväll!

Tji fick ni ;)


See you later alligator!och så var det de där med håret..

Ni kanske väntar på en ny chockerade bild på mitt hår nu efter gårdagens besök hos frisören? Men det blev faktiskt inte så stor skillnad. Förutom att mina slitna toppar som jag knappt klippt på ett år är borta, håret har en jämn färg, och några få ljusa slingor. Vi vågade inte göra något annat med håret, om det inte skulle palla. Sedan har jag klippt lite lugg. Jag har försökt förr, men det kändes likadant då som nu: inte alls bra. Jag trivs inte i lugg. Jag tycker att jag ser tantig ut. Men vi klippte bara lite lugg - och sne! Så det är ju bara att dra den åt sidan som vanligt ;) ((men jag har lovat min frisör att FÖRSÖKA vänja mig!))

Första bilden är förebilden - inte SÅ stor skillnad väl? (Förutom att jag ser
lite mindre ut som ett troll på sista bilden)


Viljas tur
Vincent har avverkat en hel del aktiviteter.
Nu är det Lillskruttans tur. Idag ska hon få pröva på balett för första gången.
Valet är helt och hållet hennes eget.
Jag hade tänkt något mindre könsstereotypt men det här är vad hon ville göra.
Tyvärr kan jag inte följa med första gången, för barnen ska vara hos sin pappa
och jag ska åka bort. Men jag ser fram emot att få höra hur det gick
första gången. Hon är så fin, min sessa
Grattis!


Grattis till min lillasyster som fyller år idag!
PUSS
:D


Tadaaa!

Mina nya design är så damn nice, eller hur?!

pleasantly
kalla kårar med risk för tårarGårdagskvällen gick i skräckens tecken men lite inslag av tacos - I like! Vi såg Case 39 och ja, den var läskig när den väl höll på. Efteråt kändes den inte lika läskig. Men sen när det blev dags att sova så var det inte lika kul - jag sov brevid Vilja ;) Hon skyddar mig mot allt ont!

För övrigt så lyckades hyresvärden sätta lite extra krydda på gårdagen med att stänga av vattnet SJUKT länge! Mitt i matlagningen förstås. Iddi! Man brukar förvarna minst en dag i förväg när man ska göra såna saker och inte fan brukar man göra sånt på en vardagskväll? Nästa gång han kommer sådär och ber om att få stänga av vattnet på stört utan förvarning så är det jag som säger Never ever!

Extra spännande blev kvällen när jag upptäckte att Fröken A har min konservöppnare sedan vi tältade. Men med lite verktyg och våld visade E att det fungerar MINST lika bra som en gammal konservöppnare!
once you go black...

Once you go black you´ll never come back!

Inte direkt true story.
Imorgon ryker mitt extremt mörka hår. Hoppas jag.
Om inte annat får det bli en Britney.
Eller nej. Jag vet inte..
Tom. MAMMA tyckte ju att det var rätt snyggt..
Hur som helst ska vi i vilket fall bring life to it!
brudar gillar oxå Yoda!

Vilja har fått ärva Vincents Yoda t-shirt och hon är superstolt!


underbar start på dagen

Är det min födelsedag idag? Är det mors dag? Är det alla hjärtans dag? Är det min namnsdag? Nej, det är bara en helt vanlig torsdag och ändå överraskade mina fina fina barn med frukost på sängen. "Du gör ju alltid mackor till oss, så nu skulle vi göra mackor till dig" motiverade Vincent stolt.

Dom där V1 & V2 är mitt liv, jag är en lycklig mamma!

(Vilja = trött! Haha)
work

Idag har jag jobbat. Det var så kul att träffa barnen igen. Att jag legat vaken hela natten pga av nervositet var ju totalt onödigt! När jag kom hem var jag helt slut. Förmodligen var det sömnbristens fel.

Annars så händer det inte så mkt just nu. Förutom att jag har drabbats av lite magkramper och illamående - eeh... glömde jag säga att jag Detoxar just nu? Första dagen idag. Hmm.. 1+1=2 va? Men jag tänker fortsätta. Det var ju HUTLÖST dyrt! Och SLIM är utlovat så SLIM är vad jag ska bli!


SLIM here I come!

konst!

P.Y.S.S.E.L
Vilja har pysslat ett flygplan och
en "konstig raket" som hon själv uttryckte det ;)
Världens vackraste Vilja

Balans"För att finna den balans du önskar dig" sa Ketus via tolken, "måste du bli så här. Du måste stå med fötterna lika stadigt på marken som om du hade fyra ben istället för två. Då kan du stanna i världen. Men du måste sluta betrakta världen med huvudet. Du måste se den med hjärtat i stället."

Ur Lyckan, kärleken och meningen med livet av Elizabeth Gilbert.......


Oh vilket trevligt samtal jag fick nyss!

Nyfikna? ;)
tack


Tack Cissi och tack Helena! (Är du frisör kanske?) Dom flesta har reagerat positivt på mitt svarta hår idag, men det hjälper inte. Jag känner mig ändå "för mycket". Jag vill vara fint ljusbrun. Jag ringde min frisör idag "Gråter du?" frågade hon ;P Hur som helst så fick jag en tid hos henne på fredag - tack min underbara söta fina frisör ♥ Vad som händer då får vi se, men jag hoppas på att vi på något sätt ska kunna ljusa upp det lite. Iaf lite slingor?
Fram tills dess har jag fått i uppgift att tvätta, tvätta och tvätta håret. Och ösa i med balsam. Allt för att dra ut så mkt färg som möjligt. Så håll tummarna för mig och min kalufs på fredag :)
mer yta
Ser ni? Håret är mörkare. Tanken var att jag bara skulle färga lite igen för att täcka mer. Jag tyckte att mitt hår, efter första färgningen började bli grått. Efter bara några tvättar. Ska det vara så?? Igår lät jag färgen bara sitta i några minuter. Och ändå blev det SVART! Imorse tyckte jag att det såg rätt okej ut ändå (när jag tog bilden). Tills jag kom ut i ljuset. Nu vill jag bara gråta. Jag hatar mitt hår.. Jag vill ju ha brunt hår. Ljusbrunt! Jag passar inte alls i för mörkt hår. Det blir får "hårt". Jag vet inte vad jag ska ta mig till. Jag vill inte ens gå ut idag..  Jag måste ringa frisören.  Fan!


Vilken kontrast till föregående inlägg va?så satans viktigt!

I-land och U-land - vi hör det var och varannan dag. Vad betyder det? Existerar de? Vad vet du om Sverige? Vilken etikett sätter vi på "vårat" egna lilla land? Ganska lagom och perfekt?

Hans Rosling känns som en av de viktigaste personerna i vår tid. Han får mig att gråta av både sorg för sanningen och av insikten av vilket stort jävla jobb han gör FÖR mänskligheten! Vi borde tacka honom. Både jag och du. Jag beundrar hans storhet.

Ta dig tid och se det här och reflektera över dagens sanning - vad trodde du? Vad vill du? Vad känner du? Bryr du dig? Är vi alla lika? Vem är värdefull och vad är värdefullt? Är Sverige det land som vi trodde att det var?
Bor vi alla på samma jord?
good news

Idag har jag varit på anställningsintervju hos vikariepoolen - På ons gör jag mitt första riktiga lärarvik. och det är känns himla kul! Jag offrar lite föreläsning för att få jobba förstås. Jag har varit ganska nervös inför det här, men efter lite smspepp från min handledare så känns det riktigt bra :) Min handledare som för övrigt är den absolut bästa handledaren! Hon inspirerar mig och jag ser upp till henne. Det är inte alltid en självklarhet. Jag har haft tur.

Ja, det var de goda nyheterna. Jag är glad! Wihi! :)hemma

Igår var sista dagen i Sälen. Innan vi åkte hem hann vi med att besöka Trollskogen.Jag mådde dåligt i Torsdags när vi åkte. Nu är jag hemma igen och jag mår dåligt - igen. Jag känner mig febrig och mår illa. Jag har tackat ja till en grej på onsdag. En bra grej. Fast en grej som ändå känns lite jobbigt. Eller nervöst kanske är rätt ord.. Och idag missar jag lite skola för att jag ska på en slags... arbetsintervju! Jag ska proppa i mig alvedon och göra mitt bästa.
norrsken
Ångbad, Arombastu, Het torrbastu, Romerskt värmerum med aromer och ljudterapi, Växelbad, Isvak, Varm källa, Is, Isregn, Tropiskt regn, Skyfall


Igår var vi på Spa. Mamma hade bokat för oss alla tjejer. Det var helt underbart. Norrsken Spa & Sauna finns på Experium i Lindvallen. Om man åker till Sälen så är Experium ett måste! Jag känner mig som en helt ny människa efter att ha ångats, peelats och relaxats. Det tar verkligen emot att idag börja samla ihop sina saker och packa för att åka hemåt.

Innan vi entrade Norrskenet igår så spenderade vi lite tid i Upplevelsebadet. Över 100 meter långa vattenrutschbanor, utomhuspool, barnpooler och Sveriges första inomhusvåg - Flowrider!
pix from north!

Här bor vi!

Igår var vi uppe på fjället. Vi åkte liften upp. Barnen tyckte ju att det slog allt förstås och Vincent spanade in alla som körde Downhill. Väl uppe så traskade vi runt lite på fjället och jag fick lite backflash från när jag var liten då vi var uppe mycket i fjällen.

På kvällen lagade pappa en födelsedagsmiddag som hette duga! Inbakad oxfilé! Halleluja!

Idag ska vi på nya äventyr. Jag ser riktigt fram emot det. Update kommer sen ;) Största delen av gänget har tagit med sig barnen ut på prommenix i Trollskogen. Så nu ska jag passa på att plugga! Slänger in lite bilder först :)

Puss!

"Dagens outfit" a´la hot on the fjäll!Sälen

Efter en frukost i hotellstandard är det snart dax att bege sig ut på fjället. Förstår ni hur sportig jag är?! Vi har det så bra här. Huset är så himla fint. Det är chill, det är lyx. Jag kan andas här. Efter några dagar med galet mkt stress så är det här perfekt. Stressen var helt klart värt det! Och jag har inte ångest för att jag missar dagens föreläsning. Schiiitsamma! Men skolböckerna är med - oroa er inte. Studierna äro viktiga! ;)

Jag ÄLSKAR badrummet här. Det finns stereo i både duschen och bastun ♥

Jag ska fota huset. Bilder kommer :)
hej och hå!

Hej och hå! Ser jag stressad ut? Nej. Men det är jag.
SJUKT stressad. Sådär stressad att jag inte ens vet vart jag ska börja.
En del förutsätter nog att man har all tid i världen bara för att man inte jobbar.
För studier är ju som semester? Eller? Men skit samma. Nu har jag en hel
jävla lista med grejer som ligger på mitt ansvar, som jag ska ordna innan vi om några timmar
åker iväg för att pusta ut några dagar. Vi ska till Sälen!

Hej hopp!

((Jag tar nog med mig datorn, för jag har sjukt mycket som jag måste plugga ändå.
Så håll utkik efter Sälenupdate))favorit i repris

Ja, jag har inaktiverat mitt konto på Facebook igen. Jag blir bara så trött på det emellanåt. Och spec. då det finns människor där som jag inte ens känner men som ändå bidrar till illamående. Det har ingenting med mina vänner att göra - och ni vet vilka ni är :)

Men ni vet ju vart ni har mig. Jag hänger ju precis här i min trygga frizon!
Grattis världens bästa mamma!Hey Mama, I wanna scream so loud for you, cuz I'm so proud of you!
sagostund

määh


Jag behöver verkligen hjälp att fixa min blogg =/
En kul kväll!

Jag har en inneboende den här veckan: lillasyster. Mamma och pappa är bortresta. Vi ska åka efter dom på torsdag. Men fram tills dess sköter vi grejerna här hemma ;) Idag skulle vi åka till stallet och rida! Det är alltså mammas, pappas och lillasysters hästar. Kan man väl säga.. Haha. Islänningar är det i alla fall. Och det är ju hur kul som helst att rida! Nu var det galet länge sen jag red sist. Jag red mycket när jag var yngre. Då red jag på ridskola men jag tyckte inte att det var så himla kul ändå. Jag ville ha mer frihet. En sommar hade vi en "sommarhäst" och det var jättekul. Efter ikväll kan jag bara säga att jag längtar efter nästa gång jag får rida igen! :) Det gick jättebra, jag lyckades både tölta och galoppera. Faktiskt!

Och nej, det är inte jag som är stor - det är hästen som är liten! Islänningar är ju sådär pyttiga. Men så fina :)

Btw så är det himla mys att ha syster här! Lite sällis på kvällskvisten är ju bara SÅÅ trevligt!


lekamaterialisten talar ut


Jag älskar mitt "nya" köksbord som jag har fått av mamma & pappa!
rätt nöjd

Nej då, jag har inte rött hår. Det är fortf. brunt! :) Och jag är rätt nöjd. HIMLA nöjd!

Before!


After!så har ni inte sett mig?

snabbis

Helgen var great! (Ja, nu är de flera st där ute som vet att jag ljuger. Men vi pratar inte mer om det. Haha!) Så här är det: folk kommer och går i livet. Man blir besviken men även besvikelse bleknar. Whaaatsoever - bergodalbanan verkar vara enda sättet att ta sig fram här i livet.

Jag saknade barnen i helgen. Mycket. Idag kom dom hem och jag kramade sönder dom. Dom är bara så underbart fina och jag älskar dom så himla mycket. Starkare kärlek finns inte helt enkelt.


Idag pratade vi bl.a. om utanförskap (som vi inte fick kalla det för läraren) i skolan - jag började tjura.


Och ja, jag har ju färgat håret om ni skulle ha missat det? ;)

Fan. Jag känner mig lite som den där kaninen i Alice i underlandet - hetsigt förvirrad och hitig & ditig.
(Kanske är det hårfärgens fel? Kanske var det mer traumatiskt än vad jag trodde det skulle vara?)

Psst! Filip och Fredriks nya program - UNDERBART!rösta blått
förändringar gör gott
omg...Idag händer det STORA grejer...
superfredag!

Idag har det varit en galet bra dag! Vi har haft min kusin och barnens lilla syssling på besök. Det var kul, vi träffas inte så ofta. Men det borde vi göra! Tack för en superbra förmiddag :)

På eftermiddagen gick vi en snabbis till bibblan och sedan var det dags för den utlovade överraskningen som skulle ske efter att alla klädnypor nått den "glada gubben" ((ni kanske minns mitt ihopknåpade belöningssystem som kom till i ett smått desperat ögonblick?!)). Säga vad man vill om belöning och bestraffning men det här har funkat. Vi har haft det i några veckor och det blev faktiskt förändring. Nu tror jag att vi lägger undan klädnyporna ett tag. Jag vill inte att barnen blir för uppslukade av klädnypor ;) Belöning är ju en yttre motivation. Jag tror egentligen inte på det. Inte i längden. Som kortsiktig lösning kan det fungera. Men den inre motivationen är ju den man vill åt. Men när det ibland är nog så svårt att hitta den åt sig själv i vissa lägen så kan det vara svårt att få till och upptäcka den hos barn. Hur som helst - åter till överraskningen: BIO! Vi gick på bio. Toy Story 3. Den var jättebra! Tipstips :)

MEN det största som har hänt idag är att idag var dagen då Vincent läste sina första ord. Jag kan inte ens förmedla hur stolt jag är! Det började imorse vid frukostbordet, då satt vi och klappade lite stavelser. Både Vincent och Vilja klarar det galant - vilket är nog så stor anledning att vara stolt i sitt mammahjärta. Men sedan började vi leka hänga gubben och jag skulle på så sätt avslöja dagens överraskning. Alltså: _ _ _ = BIO. Och det var det första ordet Vincent läste. Det var helt underbart att se det ögonblick då det gick upp för honom att han faktiskt läste. Jag kommer aldrig glömma den stunden. Det är så stort. Efter frukosten gick vi ut på gatan och lekte med gatukritorna. Då lekte vi hänga gubben igen och Vincent bara läste och läste. Som sagt: STOLT ♥

Som om det inte vore nog med goda ting denna dag så fick vi väldigt goda nyheter av Vimmelmamman idag. Jag är så glad - det är underbart! Hon förändrar liv genom sitt bloggande. Det vet jag. Kika in hos www.vimmelmamman.blogg.se

En superfredag helt enkelt!


Busungar på väg mot bioMamma

Jag har världens finaste mamma.
Varje morgon tittar jag på henne.
Hon sitter på min spegel.

Fin

huller om buller

Första skolveckan är avklarad och det känns riktigt bra. Idag har vi pluggat ledarskap och ritat mindmaps så det stog härliga till! I LOVE LOVE LOVE mindmaps ;) Imorse hade jag en genomgång med barnen i sängen om vad mindmaps är för något. Det är ett underbart sätt att strukturera upp sina tankar. Men det passar självklart inte alla. Men ändå. Länge leve mindmapen!

 Igår var vi med Vincent på fotboll. Det slutade 3-3. Vincent råkade göra ett självmål och kom på det mitt i sitt jublande. Han är så himla fin den där lilla skitungen ♥ Vilja sprang runt med sin kompis från förskolan och spelade Allanballan. När matchen var slut så drog hon ner byxorna och moonade för alla. Vad ska man säga? Jag älskar henne så mycket, trots att hon tycker det är jättekul att visa rumpan offentligt. Haha!

Idag blev det en sen dag för barnen på förskolan. Jag hämtade dom inte förrän efter kl. 16. När vi kom hem så åt vi mat, drack varm oboy och hade pusskalas. Sedan gick kvällen åt till att plocka och greja. Jag inventerade vinterkläderna och la undan sommarsandalerna och sådant. Nu är hösten här! Och det känns helt okej. Jag tycker det är lite mys. Men nu har jag iaf varit duktig och skrivit listor med vad barnen har och inte har - som måste köpas inför höst och vinter. Till min lycka kunde Vilja ha sin overall från förra året. Det sparar jag många hundralappar på. Sweet! När jag skrev listorna så insåg jag hur mkt kläder och grejer det verkligen går åt till barnen. Det jag tycker är nödvändigt inför höst och vinter är:

- Skaljacka
- Fleecetröja
- Överdragsbyxor
- Varmfodrade regnbyxor
- Regnbyxor & regnjacka
- Overall/jacka+termobyxor
- Extra overall
- Gummistövlar
- Varmfodrade gummistövlar
- Vinterkängor
- Fingervantar minst två par
- Tjockvantar minst två par
- Tunn mössa
- Tjock mössa
- Raggsockor

Jag vet att det är andra föräldrar som läser den här bloggen. Hur rustar ni inför höst och vinter? Jag tycker det är så otroligt mycket som går åt. När man har två barn blir det dubbelt av allt oxå. Det blir mycket pengar. Därför är det också rätt skönt att ha det klart för sig redan nu vad som måste köpas. Då vet man ungefär hur mkt pengar som måste läggas undan.

Efter kvällens organiserade har jag nu lite grejer som jag vill sälja:

- En svart fodrad softshelljacka. EVEREST. Strl. 104. Den är knappt använd eftersom att Vilja har haft både den och en skaljacka som hon använt desto mer flitigt. Jackan ser inte ens använd ut.

- Vinterkängor. VIKING. Strl. 27. Vilja hade kängorna förra vintern men dom ser knappt använda ut. Jättefint skick. Hon frös aldrig en endaste gång i dom. Det är dom bästa kängorna hon haft någonsin. Jag vill köpa likadana i år fast större strl.

- Vinterkängor VIKING. Strl. 31.

Jag är på jakt efter en vindfleecejacka från Polarn O. Pyret. i strl. 110. Om det är någon som vill sälja så får ni gärna tipsa! :)
ur barnamun

Vincent kom med två sådana där klockrena kommentarer idag på vägen till förskolan.
  • Taget rakt ur det blå "Mamma, jag VET att tomten är fejkad!"

  • Till en övningskörare "Kolla vad mycket rök det kommer från den där bilen! Han var en DÅLIG förare!"