♥ Love around my wrist ♥

 
 
 
 
Tack snälla söta Veronica - Nicas Design, som har gjort det här superfina tennarmbandet i vitt skinn
och med det fina hänget till mig ♥ Att ha min baby runt handleden känns så himla bra.
 
Jag är så äckligt kär. 
 
 Rysliga boktips

 
Martin Olczak som  har skrivit Megakillen har också skrivit böckerna om Jack Nilsson. Jack är en pojke vars föräldrar är försvunna. Med hjälp av moster Betty och en gammal trolldomsbok tar Jack upp jakten på sin mamma och pappa. Jakten utspelar sig i fyra delar bland kullerstenar och varulvar i Stockholm stad. 
 
Jag jämför böckerna om Jack med LasseMaja-böckerna som mina barn tycker så mycket om. Men jag tycker att LasseMaja inte är riktigt lika spännande som böckerna om Jack. Vincent och Vilja har lyssnat med stor spänning till Jacks äventyr. Tips tips!
 En miljö för lärande!

 
 
 
Sophie the lärare funderar mycket över det här med klassrumsmöblering just nu. Det gnager i mig. Så här i början av terminen så får man prova sig fram. Jag provar och provar men jag känner inte att det blir riktigt bra. En del kanske tror att möbleringen inte spelar så stor roll men den är oerhört viktig. Klassrumsmiljön ska vara en miljö för lärande. Då är det viktigt att möbleringen bidrar till att möjlighet för detta öppnas upp. Jag har fastnat för hästskoformen. Jag gillar den för att jag vill att elever ska kunna ha ögonkontakt med varandra, de ska kunna diskutera och föra en dialog och möbleringen ska öppna upp för det viktiga samspelet.
 
Men. Jag har ett klassrum som är väldigt litet. Det är mysigt och jag tror att klassen trivs där. Jag skulle själv trivas i klassrummet om jag var elev, vilket jag tycker är en fråga som är viktig att ofta ställa sig själv. Men just en hästskoform är svår att få till. Jag försöker få till någon variant på den men jag tycker inte att jag har riktigt lyckats ännu. Jag tänker så det knakar just nu..
 
 
 
 
 
 "Läs alltid bipacksedeln först"

 
Hur allvarligt sjuk när man sig inte när man drar upp den här lilla bipacksedeln? Jag skulle kunna ha den som duk till mitt köksbord! Herrejösses. Jag drog den i soporna direkt. Biverkningarna lär väl visa sig. 
 Första läxan

 
Vincent hade sin första läxa igår. En läsläxa. Han skulle läsa fyra sidor och det gick ju som en dans. Han läste för både mig och Vilja. Jag ställde frågor för att kolla läsförståelsen (hey lärarförälder!) och det var inga problem. Men det visste jag ju ♥ Ungen har ett helt stort sug efter att lära. Undra hur länge det kommer hålla i sig? Det här med läxor funderar jag mycket på för övrigt. Jag funderar på att skriva ett inlägg om bara läxor.. Vad tror ni om det? Det finns ju både för- och nackdelar med läxor och jag skulle behöva ventilera mina läxtankar! 
 
För övrigt mår jag sådär idag. Jag mådde bättre igår när jag friskanmälde mig. Hur typiskt är inte det? Men det är bara att bita ihop nu. Jag har fått antibiotika utskrivet och jag hoppas att jag blir bra snart!
 
Ha en bra dag hörrni :)
 

[Love happens]

 Fylld av vildmark

 
 
Från vildmarken? Jo tjena! Det smakar inte gott i alla fall. En skvätt vodka i hade väl förhöjt lyxfaktorn på hela den här vildmarksritualen som jag håller på med. Hela kylen är full av vildmark just nu och jag med för den delen. Det är bara en tidsfråga innan mitt hår börjar färgas blått och min näsa röd - som Plupp ni vet? Man ska inte heller bli förvånad om jag brister ut i en vacker jojk.. Och ja, då kan ni ju gissa vad det är för fel på mig (!). Det här med tranbär? Myt eller inte? Don't know, men det är värt att testa. 
 
Jag har lämnat barnen på skolan och ligger just nu i sängen och väntar på en tid hos läkaren kl 11.00 OCH.. jag får inte kissa på två timmar! Oh my.. det är nog bäst att sova bort dom där timmarna så tiden går fort. Sen hoppas jag på lite antibiotika från farbror doktorn så jag kan vara tillbaka på jobbet imorgon! Svish vad tiden går fort och det här med att vara sjuk är något som jag verkligen inte har tid med. Grr!
 
 
 
 Syster & bror

 
 
 

Efterlyser vinnaren!

 
 
 
Jag har inte fått några kontaktuppgifter till dig Llouilo. Om jag inte
hört något från vinnaren innan lördag den här veckan så utser jag en ny vinnare!
Så håll utkik!
 
 Hip hop new style coming up!

 
Jag är inte direkt 100% idag. Men nu är barnen hemma och jag har försökt vila upp mig. Mamma kom förbi med goa bullar från bageriet och det piggade ju såklart upp ♥ Jag skulle iväg och simma med mina elever imorse så jag pallrade mig till jobbet på förmiddagen men sedan åkte jag hem. Det kändes bäst så. Imorgon hoppas jag på en läkartid så jag kan vara tillbaka på banan snart igen. Jag gillar ju mitt jobb och blir helt rastlös av att vara hemma själv. 
 
Snart ska jag i alla fall få iväg Vincent till hans danspremiär den här hösten. Hip hop new style ska det dansas. För Vincent är det rena rama drömmen som går i uppfyllelse. Ungen har rytmen i sig och är helt grym på att både dansa och sjunga.  Jag har själv dansat när jag var liten och ja.. ung. Streetdance, breakdance och ragga. Det kunnde ni inte tro va? Det är ju helt GALET kul att dansa. Men jag är för gammal nu. Nu får jag plocka fram virknålen istället. Typ. Men man kan väl få leva lite genom sina barn?
 
 
Obs! Vincent godkände publicering på bloggen i efterhand ;) 
 It's not about the money money money

Sist jag var hemma hos mina föräldrar så fick jag syn på en så himla vräkigt snygg plånbok som låg och flashade sig på byrån i hallen. Det var tydligen mammas. "DEN VILL JAG HA!!" "Nej den vill JAG ha!!" fyllde syrran i. Well. Gissa vem som fick den? Den förstfödde såklart. Woho! Im in love! (Jösses vad kul det kommer bli att betala hädanefter!) Tack söta mamma ♥
 
 Livet är inte rättvist

 
Vi är hemma igen. Jag har gjort Nyköping tur och retur hos min kärlek. Toppade hela vistelsen med en allergisk reaktion - hasselnötter är tydligen inte min grej. Barnen har träffat sin farmor och pappa igen. Det har gått några veckor sen sist de träffade pappan. Och i vanlig ordning slutar det med att jag får trösta en son som gråter sig till sömns. Min älskade Vinnie. Hans tuffa yta är så tunn så tunn. Det ska inte mycket till för att känslorna ska bryta sig ut och ligga utanpå. Jag stålsätter mig och gör allt för att inte låta mina egna mörka känslor lysa igenom. Jag gör allt jag kan för att peppra honom med trygghet. Den är livsviktig. Och efter ett samtal mellan fyra ögon - mamma & son -, i den knarrande våningssängen och en kopp varm choklad, så somnar han till sist. Men livet är fan inte rättvist. 
 Vinnaren! Grattis.....

 
 
Du förtjänar det här flera gånger om ♥
Mejla dina kontaktuppgifter till mig: vi3motvarlden@hotmail.se
 
Tack till alla er som var med och tävlade!
 
 
 Purple rain

 
 
Jo men jag gillar ändå hösten lite.. När man kan tända ljus, använda
halsduk och börja måla naglarna i mörka härliga färger ♥Det obligatoriska fredagsfikat!

 
 Läs mina bästa tips för en bra skolstart i artikel hos AFF!

 
 
 
 
Jag ville ju egentligen bara tipsa er om en artikel som publicerades hos Allt för föräldrar igår "10 handfasta tips till dig under ditt barns skolstart". Det är jag som ger mina bästa tips. Jag har funderat länge och väl på dom så in och läs med er! (Dela gärna det här inlägget ♥)Status fredag - lördag

Igår hade vi Kaosdirigenten på besök. Vi fredagsmyste med LCHF till de vuxna och onyttigheter till de små. Det blev filmvisning och crazy mycket popcorn all over vårat vardagsrum. Men då vet man att man har fredagsmyst på riktigt! 
 
Vi lagade så go mat! Cavapcici, örtyoghurt och spenat med sojabönor och vitlök. Yummie! Jag MÅSTE sluta fuska och hålla mer LCHF. Jag VET ju att jag mår så bra om jag äter rätt. Men varför ska det vara så svårt? Det är godiset som är min största fiende. Om man kanske kunde köpa ett sånt där elektriskt halsband till sig själv som gav mig en rejäl elchock varje gång jag ens försökte närma mig något i godisväg...? Då kanske jag skulle lyckas avstå.
 
 
Min fina unge herr Vincent har haft fullt på shcemat den här lördagen. Först har han varit med sin homie och provat på kampsport och nu håller han partyhumöret på topp. Det är 7-årspartaj hos kompisen. Sedan ska jag hämta från kalaset och då ska både Vincent och Vilja åka till sin farmor och träffa sin pappa. Full rulle! Men
vi klagar inte. Och jag känner att så mycket tid för mig själv som jag fått den senaste månaden så mycket tid har jag nog inte fått sammanlagt på ett halvår tidigare. Det gör en trött mamma gott. Idag ska jag passa på att TRÄNA under mig egentid. Pepp pepp.. 
 
Jag skulle för övrigt ha varit i Sthlm den här helgen och gjort LCHF-loppet som jag vann en plats till. Men det blev alldeles för omständigt runt i kring och då kändes det inte kul längre. Så ja. Jag bangade. Men 6 km? Jag är ju mer den som kör milen om jag ska göra ett lopp ;) Å de vet ni! Höhöh... (Tjurruset is coming up..)
 
Kalasfin!
 
 Nu är det slut på veckan nu är det dax för...

...FREDAGSMYYYS! 
 
Å fy vad vi ska slita ut våra mysisar den här helgen. Bara gulla runt
och känna livet i oss. Oh sweet friday! (Det här är det bästa med att inte ha
sommarlov längre. Då var ju varje dag en fest. Och sånt håller ju inte i längden. Det vet vi!)
 
 
Psst! Glöm INTE att tävla nu! Tävlingen avslutas imorgon.
 
Puss
 
 Ett knippe lök ♥

 
 
Det finns inte mycket som slår att få ett stolt egetplockat knippe lök av sin son ♥Avig Maria och andra peppande boktips för desperata morsor!

 
 
 
 
 
Jag fick en fin kommentar med ett tips om Mia Skäringers Dyngkåt och hur helig som helst. Det är ju en bok som är lite av en bibel för mig. Nu har jag oxå tagit mig igenom Avig Maria. Jag kan lyssna om och om igen. Mia har förmågan att sätta ord på det som säkerligen gnager i många. Men det är inte alla som stannar upp och låter utvärdera och reflektera över sitt egna jag och det där som kallas livet. I Avig Maria så menar Mia att det egentligen inte är HON som är guden - som hon blivit för så många kvinnor runt om i landet, utan hon är mer som en spegling av oss själva. Vi är vår egen gud. Jag gillar den tanken.
 
Alla borde läsa Mia Skäringer. Speciellt män. Och ensamstående mammor! Pepp pepp.
 
 
Andra bra böcker som har sin självklara plats hemma i min bokhylla är dessa:
 
9 1/2 månad av Annika Lantz - En helt galet rolig, lättsam och äckligt SANN bok! Hög igenkänningsfaktor. Du är aldrig ensam lixom. I de svartaste svartaste stunder då desperationen kväver dig och du är redo att kasta ut ungen genom fönstret. GÖR DET INTE! Ta istället ett djupt andetag och lås sedan in dig på toaletten men Annika Lantz i några minuter..  Bör läsas av alla oavsett familjekonstellation! (Känner du igen boken kusin? Jag lånade den av dig för några år sedan. Kanske dax att ge tillbaka den nu?)
 
Makalösa föräldrar av Karin Salmson - Kärnfamiljen släng dig i väggen! Det här är de ensamståendes
bok full med pepp, fakta, råd och tips. En himla bra bok att kunna plocka fram ibland. 
 
Gummimammor, plastpappor och bonusbarn av Tilde De Paula och Birgitta Klang - Länge leve olika familjekonstellationer! Här berättar familjer som ser ut på helt olika sätt om hur de får vardagen att fungera och för- och nackdelar med att leva i något som inte klassas som kärnfamilj. 
 
Familjepack av Linda Hambäck och Anna Lagerblad - Lik boken ovan. Fullspäckad med utdrag ur helt vanliga människors liv med fokus på olika familjekonstellationer. "Trösterik läsning när man tror att man är den enda som bor i ett dårhus."
 
 
Kärlek till er alla ♥
 
 Värt att fira!

 
 
I den här familjen finns det numera ett skolbarn, ett förskoleklassbarn och en något mer rutinerad fröken (som faktiskt haft sitt första riktiga upprop!). Vi har firat på landet med mormor och morfar, tårta, paket och serpentiner ♥
 
Det här med att gå i ettan är stort ska ni veta. Man får ju numera ta med sig frukt själv till skolan. Igår morse hade jag glömt bort det där och kom på det i sista stund. Neh men de e klart att kylen ekade tom på vitaminer och antioxidanter den morgonen (alltid fullt med sånt annars..!)! Mitt i hetsen över att vara försenade över 15 minuter så fick jag fatt i en stackars morot som jag gick loss med skalaren på. Med ett suck av lättnad kunde jag stoppa ner lite vitaminer i min sons ryggsäck och slippa känna mig som en dålig mamma innan vi åkte iväg till skola och jobb.
 
Men vad händer? Jo ungen kommer hem med moroten igen! Vaf*n..? "Men mamma! Vi har faktiskt inte tid att äta frukt och sånt nu när vi går i skolan. Vi måste ju göra våra läxor och sådär.."  
 
 
 
 
 
 
 
 Vänskap

 
 Eskilstuna Sharks in action!

Igår var jag en sån där supermami OCH superfriend! SOM han har tjatat. JamJam. På att jag ska komma och kolla på amerikansk fotboll. Eskilstuna Sharks in action lixom! Och finally kom jag till skott och tog med mig Vincent och grannvännen till en match. (Oh lord! Noterar du att jag bättrar på min karma här och nu?)
 
Att se på amerikansk fotboll är lite att utsätta sig för en smockfylld överdos med testosteron! Jag fick genast en stark längtan efter att dra en stor kondom över hela mitt jag. För att skydda mig själv mot de bullriga manliga könshormonerna som sköljde som en våg över hela området. Konstiga ljud, skrik och fula ord. Jojo minsann. Jag blev nästan generad. Och min vän JamJam som jag brukar klassa som en av världens snällaste killar lät visa en sida av sig själv som jag inte varit i kontakt med förut. Det var mycket frustande i stil med en tjur kan vi väl säga.. Men så då plötsligt kommer insikten till mig. Som ett ljus från ovan! Bered en väg för herran å halleluja.. Dom här killarna måste ju egentligen vara VÄRLDENS mest snälla killar allihopa?! Jag menar att efter att ha fått stångas och frusta av sig ihop med de andra tjurarna efter en sån där match kan jag inte tänka mig annat än att de allihopa (tjurarna) åker hem till sina sambos och fruar för att tända doftljus, massera deras fötter och möjligtvis drar de också på sig förklädet med blommig volang innan de slänger ihop en liten rabarberpaj till det obligatoriska kvällsfikat. Och allt detta med ett stort leende på läpparna förstås.. 
 
Så nu som en liten reminder till er tjejer när det är uppstartstider med diverse aktiviteter och allt: har ni funderat på vad ni ska låta era män sysselsätta sig med? Om inte så är mitt tips amerikansk fotboll. Big time. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Cool brud!

 
 
 
Idag är barnen uppdelade. Vilja är hos sin grannvän och Vincent har sin homie hos sig. De har åkt inlines och jag har sprungit efter. Snart är det dax för lunch och sedan ska jag ta med mig grabbarna för att se på amerikansk fotboll. Vi ska bland annat se min gamle vän JamJam in action. Förväntningarna är höga!
 
Spana in JamJams supernördiga A.fotbollsblogg vetja! 
 
 
 
 Kärlek vid första ögonkastet

SMOCK säger det! Och så känns det som att du har blivit överkörd av ett ånglok. Du har svårt att resa dig och undrar vad fan det var som hände egentligen? Det gör ont i hjärtat. Det växer. Och när du precis har lyckats resa dig upp så faller du igen. Det är som att mattan rycks under fötterna för dig. Hela din värld vänds upp och ner och du går ostadig balansgång mellan ditt kontrollbehov och viljan av att bara följa med i den här stormen som sliter och drar i dig. 
 
Sluta leta. Plötsligt står han bara där. Det löser sig Sophie. Det är så folk brukar säga. Nej då, det är klart att du inte kommer dö singel. Nucka. Men joho, det skulle jag visst. Jag ska visa er. Var så säker. Jag tänkte minsann inte tro på kärleken. Men så gjorde han ju de. Ja? Han stog ju bara där? Och mina uttalanden om att kärlek vid första ögonkastet aldrig händer annat än på film har jag gott fått äta upp. Det händer visst.
 
Mitt kontrollbehov har jag kastat åt he***** och nu låter jag bara mitt hjärta få styra. Och SOM det har längtat. Efter den här killen. Mannen. Mannen i mitt liv. Jag har bara inte vetat att det var just han som jag väntat på. Men nu vet jag. Och nu vet jag hur det känns att bli kär på riktigt.
 
Det är ju inte nådigt vad mina känslor har åkt bergodalbana den här senaste tiden men nu börjar jag landa i det och jag kan tillåta mig själv att vara en sån där äckligt lycklig människa som folk mest brukar störa sig på ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kick off med en bunt skjutglada lärare!

Hej på er! Hur har ni det? Vi har kört slappardag här. Barnen sov hos sin farmor igår till idag och jag var i Nyköping på hemlighetsstämplat uppdrag. Jag åkte hem tidigt imorse och efter det har jag känt mig sådär lagom lördagssliten. Vi myser med film och god mat här på kvällskvisten.
 
Men hörrni! Oj vad kul vi hade på kick offen igår! Vi blev körda till Stora Ekeby säteri där vi fick skjuta lerduvor, rida och åka på kosafari! Det var en jättetrevlig dag tillsammans med kollegor och vänner och nu känner vi oss peppade att bita tag i höstterminen på måndag. För övrigt så var ju det här med ridningen så himla kul! Det var STORA hästar. Jag är LÅNG men fick ändå lov att kliva på en pall för att ens kunna sitta upp. Jag är van vid mammas och pappas islänningar och dom är ju av en helt annan size.. Det fanns en del i mitt lag som inte ville/vågade rida så jag fick rida flera vändor. Jag fick till och med ta en sväng i galopp! Jösses så kul det var. Men aj vilken träningsvärk jag har idag. Jag känner mig lixom onormalt hjulbent.. Men vad kul det skulle vara att ta upp ridningen på riktigt! Jag är sugen.

 Angry Bruds! - Taggade för kick off

Kick off väntar med jobbet idag. Fritids är stängt men jag har fixat barnvakt. Det ska bli kul. Vi vet inte vad vi ska göra men "oömma kläder" har vi fått veta. Men hur jobbigt är det inte att gissa sig fram? Den här morgonen brinner det i telefonen "ska du ha sportbh på dig? är det nördigt?" "man vill ju vara föreberedd och att allt hålls på...plats!" "Men du vet att om du ska ha sportbh så måste du ha pannband oxå?" "Jag är taggad! Vi ska vinna vi ska ta dom vi ska göra köttfärs av dom!!" "Undra vad vi ska göra egentligen? Hoppas rugby..
 
Nu är träningstightsen på OCH sportbh:n UTIFALL ATT. Nu kan jag inte mer än hoppas att det INTE är ett besök på Operan som vi ska göra. 
 
Och så skickar vi mms med våra bästa taggade angry faces!
 
 
To do-list för mina läsare:
 
♦ Psst! Kila in till Kaosdirigenten och läs om gårdagens hysteri på skolan. Trodde
ni betygsättning, utvecklingssamtal och IUP:er var det mest hysteriska? Då hade ni fel!
 
♦ Glöm inte att TÄVLA!
 
♦ Stötta mig på facebook! Kom igeeeeen (tjat lönar sig. Jag vet).
 
♦ Ha en härlig fredag! 
 
 
 
 
 Doppa fötterna i färg?

 
Jag gillar HappySocks! Det är enkelt, det går snabbt, det är kvalitét och framförallt blir man ju helt överhappy av alla fina färger och mönster som finns att stå till fossingarnas förfogande ♥
 
 Lek och lär!

 
 
Får det lov att vara lite sop(p)a?
 
 Hello darlings!

 
 
Hello darlings! Long time no see! 
 
Det har hänt lite saker här. Ser ni? Jag har börjat äta mina höstvitaminer. Och VIPS så började håret växa som ogräs.. Trasselstyle! ;)
 
Som ni vet sp jobbar jag ju numera om dagarna. Jag är en upptagen kvinna och det är tunga dagar. To do-listan räcker ända till Malaysia typ. Men det blir nog bra tillslut. På måndag kommer eleverna och då ska allt vara i ordning. Det löser sig (nytt mantra). Och så jag har massor som jag ska blogga om. Så fort jag hinner. I helgen kommer jag få en hel del tid över för barnen ska sova hos sin farmor (=metajm!). DÅ ska jag blogga ordentligt. Jag har bland annat ett svinbra tips som jag ska dela med mig av. Hold on! Jaa.. och för övrigt så har jag haft en himla trevlig kväll med grannvännen. Medan maken hennes passade alla barnen så drog vi en välförtjänt (!) shoppingrunda. Och så lagade vi en middag som hette duga med lax och vitvinssås. HELT OKEJ för en onsdag!
 
Ni glömmer väl inte att tävla nu? Allt för föräldrar har oxå en himla bra tävling just nu - vinn presentkort på Stadium till ett värde av 8000 kr. Hey JA TACK! 
 
 
 
 
 
 I samarbete med Nicas design ♥

Det finns en tjej som heter Veronica är en hejare på det där med design. Hon ligger bakom nicasdesign.com och där kan ni hitta kläder, tyger och framförallt himla fina smycken.
 
Veronica har bland annat designat två halsband som kostar 249:- där 50:- går oavkortat till cancerfonden. Ni vet vad jag tycker om cancer. Det är djävulen himself. Men många bäckar små. Och då vet ni oxå att jag tycker att de här halsbanden skulle passa himla fint att ge i present till någon ♥
 
Gulliga Veronica låter nu mina kära läsare få chans att vinna ett valfritt tennarmband (Obs! gäller ej "En vit dröm") som för övrigt är helt svinsnygga! 
 
 
 
För att tävla:
- Välj ut din favorit bland tennarmbanden och motivera varför just du ska vinna!
(Öm och fin kärlek till er som gillar Nicas design och Vi 3 mot världen på facebook)
 
Tävlingen avslutas 25/8-12 
 
 
 
 
 
 Pyssel

 
 
En skokartong och lite tapet. Mer än så behövs inte. Voilá! En finlåda ♥ (Om man är seriöst ambitiös med en stor jäkla dos tålamod så kan man ju även låta barnen få vara med och pyssla.)Tävling på gång

 
 
 
Lycka är fan att köpa täckbyxor till barnen på Stadiums rea på rea för 149 ynka spänn!
(Nu känns det plötsligt HELT OK att jag klickade hem hair extensions till mig för över
1000 spänn kronor igår.. Man måste väl få UNNA sig som Tabita bruka säga!) 
 
 
 
By the way! Imorgon vill jag att ni håller utkik för jag ska bjuda
er på en liten tävling! Det var längesedan och jag tycker ni är värda
lite skoj efter allt knasigt ni får stå ut med här på bloggen ♥Polarn O. Pyret för skolbarn!

 
Nå? Har ni spanat in Polarn O. Pyrets nya kollektion för skolbarn
i strl 122-152? Jag har hittat mycket snyggt och favoriterna kan ni 
se nedan. Den blåa tunikan med vita hästar på är ju helt underbar!
 
Vincents favoritfärg är röd och dom röda byxorna skulle passa honom
helt perfekt. När det klirrar till på kontot så får vi nog ta och klicka hem
några plagg ur kollektionen. För visst nätshoppar vi?
 
 
 
 Jag & mina systrar - en kärleksförklaring

 
 
Idag gör min syster mig en stor tjänst. Jag har lite planer för kvällen och  då kommer syrran hem till oss för att sova med Vincent och Vilja. Det betyder himla mycket.
 
Lilla E.. Hon är min yngsta av två systrar. 16 år. Ung och vild. Precis som jag. (VAR!) Men ändå klok. Ibland blir det lite krock för jag är gärna både hennes mamma och hennes kompis. Men hon verkar ha kommit till insikt här i livet och fest hos syrran kan man visst få ha - bara man ber om lov först! ;) Men visst, ett bodybutter och ett fint förlåt lugnar alltid hetsiga storasystershjärtan.. ♥
 
Jag har nära kontakt med båda mina systrar. När jag var liten önskade jag mig alltid ett storasyskon och jag var jättearg på mina föräldrar som aldrig gav mig något (det där med logik har ju aldrig varit min grej.). Men även om vi systrar står varandra nära så bråkar vi också. Ofta. Vi har hetsigt temperament alla tre, vi har ett ego som heter duga och vi kan vara riktigt överjävligt svintjuriga ibland (tack för det arvet pappa!). Men jag  hoppas att vi kommer att följa varandra genom livet, sammanlänkade som bara syskon kan vara, och att vi alltid kommer att stötta varandra. En stöttande syster behöver vi alla.
 
Vårat temperament kommer troligtvis inte svalna med tiden men däremot kanske vårt sunda förnuft kommer ikapp och väger upp. Kanske att vi inte kommer att säga upp bekantskapen med varandra över ett par jeans. Och kanske att vi inte kommer att kidnappa varandras datorer. Och kanske att vi inte heller kommer att låsa varandra ute i bara underkläder..
 
Jag älskar er mina systrar ♥ Även om jag alltid kommer att vara liite coolare..
 
 
 
 
 
 
 När supermorsorna offrade sin egen sushi

 
 
 
Tillsammans med granngänget gjorde vi en lördag som vi hoppas våra barn alltid ska minnas. Jag menar hemgjord glass? Förstår ni hur lätt det verkar och hur lätt det i verkligheten inte alls är? Inte när sex barn ska göra en varsin smak. Förstår ni att vi då också dissade flera liter inhandlad grädde i kylen och istället åkte till coop och köpte färdig glass som grund? I desperation. Och förstår ni att det ÄNDÅ inte var piece of cake?  
 
Well, barnen var överlycklig över att få pimpa glassen med både det ena och det andra (blåbär, hallon, lakrits, marshmallows, polka, aftereight..) och mammorna var slut när den "hemgjorda" (halvfabrikat?) glassen äntligen var på frysning. Och i samma stund stog den hemgjorda pizzan (helt hemgjord på riktigt!) och den hemgjorda pizzasalladen (jadå! helt hemgjord på riktigt den med!) på bordet. 
 
Vi dissade alltså hämtmaten och samlade istället på oss en hel hög med supermorsa-poäng. Tur att detta också dokumenterades så att vi inte riskerar att barnen glömmer hur tålmodiga, ambitiösa och framförallt hur fantastiskt SNÄLLA mammorna var som offrade sin egen sushi för en middag i BARNENS tecken...
 
 
 Vem hade trott att Zlatan skulle få mig att gråta?

 
 
 
 Hållbar utveckling på en lördag!

Vincent och grannvännerna kör med walkie talkie nu. Dom bestämmer tider när dom
ska prata och sedan kör dom Kom och Klart slut!
 
Ikväll ska vi ha sleepover med granngänget. Det vankas hemgjord glass och pizza och en hel massa bus
kan jag tänka mig. Men fram tills dess har jag tvingat båda mina barn till en stor utrensning bland leksaker
och annat skräp som ockuperar hela deras rum. Vi ska bland annat kasta ut köksvrån och göra en skrivbordshörna istället. Jag trodde det skulle bli svårt att få barnen att vilja göra sig av med saker men det visade sig bli tvärtom! Dom har fyllt flera papperskassar och snart finns det nog bara legot kvar.. Dom är lite övertända på den här idéen med att tjäna pengar. Dom är nog snart beredda att sälja mamman oxå i jakten på lite guldpengar att stoppa i fickan eller ja, "tusen spänn" som Vilja har satt som standardpris. 
 
Ja, så nu måste vi bara hitta en loppis eller något. Gah vad jobbigt. Men hey! Hållbar utveckling it is och ni vet att jag är big fan av second hand ♥
 
(Någon som behöver en komplett köksvrå med spis, micro, brödrost, kaffebryggare, servis och smaskig plastmat?) 
 
 
 
 Sjukstuga

Vilja tycker nog det är helt okej att vara hemma och lite krasslig ändå. Medan storebror hänger hos grannvännen så får lillasyster vara hemma och bli ompysslad med både film och godis. Vi har nu sett Tingeling både en och två gånger. Jo, lite ska det väl löna sig att vara sjuk i alla fall!
 
Och MIN grannvän kom över på ett glas saft. Vi kollade läget just nu. Hur mår vi? Vad händer? Vad gör vi? Ja, vi har ju trots allt inte träffats sedan igår kväll..  
 
 
Happy friday allihop!
 
 Lchf - Little Cupcake hasn't förstört?

"Vad smal du har blivit!" fick jag höra på jobbet igår. Jaså? Den här semestern har ju lixom inte varit NÅDIG. Men okej, tack ändå? Jo, jag har ju börjat äta nyttigt som ni ser. Sallad och sånt.. Jag har ju vunnit en plats till lchf-loppet den 25:e men Kaosdirigenten håller på med någon slags utpressning. Hon hotar med att publicera bildbevis på att jag inte alls är into lchf.. Men vadå? En liten melliscupcake då och då kan väl inte skada så mycket?
 Populär på jobbet?

Två dagar på fritids och lillskruttan är däckad i 39 graders feber. Då blir det till att VAB:a andra arbetsdagen. Sophie goes populär på jobbet..
 
 
 Fröken tandlös

Vardagen är igång och jag hann inte blogga igår. Det är full rulle nu. Barnen är fritidsbarn båda två. Det var inga som helst problem att lämna dom igår. Vilja var fullt övertygad om att Vincent skulle ta hand om henne. Det kändes skönt i mitt mammahjärta (storasyskon är ju helt fantastiskt praktiskt!). Innan första officiella fritidsdagen så tappade Vilja sin första tand (förutom den som tandläkaren dragit ut) och det hade ju inte kunnat vara mer lägligt "När man ska börja skolan så tappar man sina tänder. Som jag." Efter att jag hade hämtat barnen igår så berättade Vincent att han hjälpte Vilja i matsalen för det var lite svårt att skära maten "Så jag hjälpte henne att skära." sa min stora fina son som om det vore det mest självklara i hela världen.
 
Gud vad jag älskar mina vildingar.
 
 Sex barn? Nemas problemas!

Idag har jag testat på livet som inget annat än SEXBARNSMAMMA! Förutom en knockad ettåring så gick det himla bra får jag väl lov att säga. Barnen har haft jättekul och jag har bytt blöjor, matat bebisgröt och rullat barnvagn like back in the days. Så ja, jag har väl oxå haft kul jag!
 
 
 
 Rustad för vinter!

Ah men det är okej om jag hänger runt lite i underställ va? Mina duttköp på rea på rea lönar sig ska ni veta- Everest underställ och jag kommer BO i det här fram till maj 2013. Från och med idag! Jag lovar. Så skönt är det. Det känns som jag är inlindad i sånt där mjukt (dyrt) toapapper.. Förstår ni? Lite toppat med känslan av att jobba på cirkus med någon slags akrobatik iförd gullig kroppsstrumpa.. Alternativt konståkningsprinsessa. Oh romantisera this underställ! Mina bäst spenderade 149:- ever(est.. höhö).
 Från mina föräldrar. Till mina barn.

Mina föräldrar har lärt mig mycket. Mycket har dom stött och blött med mig. Mycket har det gnällts. Många tårar. Men mina föräldrar har gett mig en uppväxt som jag skulle önska mina egna barn. Mina föräldrar har till stor del gjort mig till den människan jag är idag.

Det som jag har fått med mig från mina föräldrar, det som jag vårdar ömt, det som flyter i mitt blod och det som jag också vill ska fylla mina barn som självklarheten själv det är att älska. Att skratta. Att förlåta. Att inte stressa - kom hellre försent. Att hjälpa. Att vara generös. Att veta sitt eget värde. Att våga. Att släppa taget. Att njuta. Att hålla dom ni tycker om och dom som tycker om er nära. Att kramas. Att stötta. Att tro på er egen styrka. Att leva. 
 Rutiner på ingång

 
Barnen somnade nästan i tid ikväll! Wow. Med bara en morgon kvar att hinna vänja sig att gå upp
i ottan så är det väl inte fy skam att ha barnen i säng innan klockan slagit halv 9? Barnen har hängt med granngänget idag. Dom har rensat ogräs och tjänat sina första stålar (kanske någon vill hyra in lite arbetskraft? Men den är dyr!). På kvällskvisten har dom hoppat studsmatta i ösregn. Efter en varm dusch så var dom riktiga tröttisar.
 
Ja.. så var det med den sommaren.. Men jag ser fram emot en underbar höst. Det ska bli så skönt att slippa åka och lämna barn på två olika ställen. Och jobbet! När jag började jobba i våras så hade jag tentor kvar så jag började jobba först några veckor efter terminsstart. Nu ser jag fram emot att få vara med redan från början. Och mina elever. Jag saknar dom så! Alla möten med barnen är ju bland det bästa med läraryrket. Och nu när vi snart möts är dom inte yngst på mellanstadiet längre, nu är dom femteklassare. Jag minns själv den känslan, när man inte var yngst längre. Man kände sig så himla stolt när man gick genom korridoren. 
 
Och DÄR slog barnen igen sina blåa. Vad ska mamman då hitta på? Jo hon ska längta lite. 
 
Puss
 
 
 
 Gaah!

Morgonstund har guld i mun.. yeah right! Min bilduppladdning fungerar inte som den ska och jag feedbackar, feedbackar och feedbackar blogg.se som jag bloggar via. Men vad hjälper det? Ända sedan dom bytte bloggplattformen så har det varit strul och så står det på startsidan att dom tagit semester. Så kan man väl inte göra? När hela bloggvärlden håller på att rasa samman... well, min i alla fall. Gaah..

Men annars har jag en trevlig morgon här. Barnen spelar wii och Vilja hävdar att det absolut är helt korrekt att endast äta russin till frukost. Ja. Man får ju välja sina strider. Senare idag ska jag följa med tjejen och hälsa på fritids. På onsdag börjar jag jobba och då börjar barnen fritids på heltid. Vilja längtar ihjäl sig nästan. Hon planerar vad hon ska ha på sig: Får jag ha mina fotbollsshorts på fritids?

Ja, så nu ska vi krama ut friheten ur de här två sista dagarna. Det är en lite bitterljuv känsla..

(Om det här inlägget inte ser ut som det brukar så är det för att jag testat att göra ett sk. snabbinlägg, eftersom bilduppladdningen inte fungerar annars)
Nakenchock!

 
 
 
Hur har ni det? Vi har hängde ju på landet igår. Jag låg mest som en död fisk i solen. Min energi
tog lixom slut? Och jag har hade den där känslan att om jag hör ett endaste ynka "Mammaaaa!" till så
går jag och dränker mig i poolen! Ni känner igen den känslan va? 
 
Hur som haver, medan barnen badade och jag slöade i solstolen så fick jag den briljanta idéen att släppa
ut dom stackars trötta tuttarna i den soliga friheten. Det skulle jag ju inte ha gjort. Vad händer när jag
får för mig såna här ondödiga grejer? (Hey! Jag är inte tonåring längre!) Jo grannen
kommer varpå hundj*veln rymmer (!!). Jag känner djävulen i mig och springer efter hunden medan
jag förbannar den högt tills dess att det slår mig att jag ju är så vackert topless.. 
 
Med det här vill jag be alla mammas och pappas grannar
om ursäkt för mitt nakenuppträdande och även mina barn som får
skämmas och stå ut med mig.
 
Puss från mamman
 
Mina lugna och sansade barn styrde upp hundpårymmenochgalennakenmorsa-situationen
med att hämta hundgodis och locka in odjuret. Och då menar jag inte mamman.
 
 Maktlös - jag brukar inte skriva om det här

 
 
 
Roger Sanchez - Another chans, jag älskar den. Jag älskar musikvideon. Och på tal
om andra chanser. Dax att bli allvarliga. Hur många andra chanser finns det? Jag är förbannad idag.
Jag är trött och jag är absolut världens sämsta mamma. Jag skulle behöva semester från semestern. 
Folk avundas lärare som får ett långt sommarlov och det är fantastiskt härligt men det
är samtidigt en jäkla heltidsjobb att underhålla två barn en hel sommar. Helst ska dom
inte slå ihjäl varandra heller och helst ska mamman inte packa ihop. Hur många gånger
har jag inte talat om för mina barn är det inte är någon jävla hotellverksamhet jag bedriver?
 
Nu har jag lyckan att ha två barn som faktiskt är väldigt (ganska i alla fall) väluppfostrade, 
omtänksamma, omhändertagande och hjälpsamma. Men ibland går energin ändå ur mig. 
 
Jag skriver sällan om barnens pappa - mest för att undvika onödiga konflikter. Men 
jag känner just nu att det inte spelar någon roll längre. I våras fick jag veta att han skulle
flytta till Norge för ett tag. Han skulle komma hem senast augusti. Nu vet jag
att han inte kommer hem. Det har jag ju förstått för längesedan men inte förrän jag har
frågat har jag fått svar från honom själv. Något vidare samarbete har ju i princip aldrig fungerat men
när barnen haft sin pappa i samma stad och samma land så har han ändå kunnat rycka
in och hjälpa till ibland när jag frågat och bett om det. Nu finns inte den möjligheten. Det känns
som att han har tagit steget om ännu längre ifrån barnen och så även sitt ansvar.
 
Han kommer till Sverige och hälsar på ibland med några veckors mellanrum. Förra helgen
sov barnen med sin pappa och det har inte hänt på väldigt länge. Det har mest handlat om några
timmar hit och dit. Då är han den där roliga pappan som kommer hem och hittar på roliga saker med barnen. För barnens skull så är jag glad för den minsta lilla tid de får träffa honom. Barnen är ju stora nu och förstår mycket. Vilja har aldrig varit ledsen över sin pappa men efter förra helgen så grät hon sig till söms efter pappan på kvällen. Det skär i hjärtat. Och det är jag som får hantera det. Så bekvämt. Nu kommer han uppenbarligen inte hem heller. Inte i augusti i alla fall. Och det där hoppet som en gång fanns om att han kanske kanske skulle kunna bygga upp en vardagsrelation till barnen, att vi kanske kanske skulle kunna dela mera på ansvaret - det hoppet är numera borta.
 
Jag hade aldrig planerat att bli ensamstående mamma. Men nu blev det så och
jag ångrar ingenting. Vi har det jättebra tillsammans men ibland räcker jag inte till och
barnen ska inte behöva lida för det. Dom förtjänar båda sina föräldrar. Jag vet att mina barn är älskade
av sin pappa. Men det räcker inte. Och ärligt talat, vad betyder gemensam vårdnad egentligen?
Om man inte delar på omvårdnaden? Ingenting.
 
Jag är inte ute efter att smutskasta barnens pappa. Jag ville mest tala om hur situationen är
och hur det har blivit så himla dumt. För folk snackar. Jag kommer få så mycket skit för det här men jag
orkar inte bry mig så mycket om det. Jag är trött, ledsen och besviken. Och framförallt
känner jag mig maktlös. På något sätt ville jag väl bara få ur mig det här och det är inget
jag döljer. Jag skäms inte. Så här är det bara. 
 
 
 
 En muta och sanningen bakom kokosen

 
 
 
Fru Huller om bullar matade mig med goa blåbärsmuffins idag (som om det skulle behövas
efter pannkakor och bacon till frukost..!) och i utbyte visade jag henne lite av mina
fotoredigeringstrix! Jag tycker det är jättekul att fota och lika kul att redigera bilderna.
 
NÅGON gång när jag har lite tid över i mitt fullmatade liv, så skulle jag
vilja lära mig typ photoshop. Det står på min innan-jag-dör-lista. Där står oxå
äppelträd, fitnesskropp, författare, vågsurfing mm.. Det var dock längesedan jag redigerade
den där listan. Den bör nog ses över lite..
 
 
 
Tack vare besöket hos den här väldigt exotiska huller om bullar-familjen så
vet nu oxå mina barn vart kokosen kommer ifrån. Den kommer faktiskt längre än från en liten
plastpåse på ica. Nej, kokosen föddes inte i plastpåsen. Konstigt.. 
 
 
 
 Att känna att man lever!

 
 
 
Jag var lite osäker på vägen och Kaosdirigenten skulle köra först och visa vägen. 
Att slå följe med Kaosdirigenten bakom ratten är lite att känna att man lever. Man ser läskflaskorna
flyga från baksätet till framsätet till baksätet, bilen sicksackar sig fram och plötsligt är det tvärnit
med varningslampor på - för nöden har ingen lag. En liten kiss längs vägkanten och sedan är det 
åter igen plattan i mattan. I bästa fall använder hon blinkers också. 
 
Jag inser att det är så här det måste kännas att vara stridspilot. Jag parerar, bromsar, svettas
och med sylvass koncentration försöker jag förutspå hennes beteende och nästkommande drag.
 
Men fram kom vi tillslut - Puh.. 
 
 
 
 
 
 Morgonmys med kaosdirigenten

 
Vi är hemma hos min vän kuratorn AKA Kaosdirigenten. Hon bjuder på
amerikansk frulle och en dusch! Hur bra start på en fredag är inte det?
 
Barnen slåss, höjer volymen på tv:n så hela väggarna skakar, springer
runt nakna och småskvätter lite. Men vi hör inte och vi ser inte. Vi har ju inte
träffats på flera dagar nu.. nej, inte på en hel vecka faktiskt. Så vi har en tung
dagordning med skvaller att ta oss igenom. Och det gör vi med njutning.
 
För övrigt så känner jag mig sådär äckligt tillfreds med livet. Jag är en sån
där människa som jag annars alltid stör mig på. Inte fan kan någon vara SÅDÄR glad?
 
 
En bild säger mer än tusen ord..
 
 
Efter vi har duschat och body buttrat oss så ska vi hälsa på hemma hos
Huller om bullar. Vi ska photoscapa lite. Och ett och annat skvaller kan det väl
tänkas sig där med..
 
 
 V & V

 Snygg utsida - vill genast gulligulla!

Jag älskar Garant! Det är snyggt, det är bra pris och det  finns ett ekoutbud. Ja, jag erkänner: utsida tilltalar mig! Ärligt talat, hur sugen blir man på mat i blåvita och numera rödvita förpackningar?
 
Kolla bara dom här söta förpackningarna nedan! Jag får genast en stark lust att bara gulligulla med nougatsåsen! Och på saltlakritssåsen står det att man kan spritsa, ringla eller hälla direkt i munnen. Jag hällde. Ja det gjorde jag. Rakt i munnen bah! Wiie vad gott! 
 
 
 
 
Jag har aldrig känt att chips är nyttigt förrän nu! Med den där påsen i handen behöver
man inte skämmas när man trallar fram till kassan för att betala. Jösses! Man SER ju
hur nyttigt det är! Gräs, blå himmel och allt..
 
 
 
 Skrubba skrubba

 
Vilja fixade middagen igår. Med mamma som sidekick. Hon skrubbade
potatis för glatta livet vilket resulterade i att mamman sedan fick skrubba hela köket.
Men vad gör man inte för att låta barnen vara med och LÄRA och UTVECKLAS? ;)
 
 
 
 
 
 Stackars barn!

 Jag kan inte sova. Jag ligger i vanlig ordning i sängen som jag brukar vid den 
här tiden och båda barnen sover bredvid mig. Mest för det är mysigt.
 
I brist på annat drar jag på mig hörlurarna och sjunger ikapp med R. Kelly.
I believe I believe I believe ooooh I believe I believe I believeeeeeeeeeee...Vackert tycker jag.
Men jag vet inte riktigt vad barnen tycker? Vilja håller för öronen trots att hon är i djupsömn?
 
(Notera att ungen har Muminpyllen på sig ut och in. Det är ingen ordning
alls på hennes mamma!)
 
 
 
 
 Misslyckad fläta

 
 
Jo men hörrni, Mode-Sophie är i farten. Höhö.. Skoj big time. 
Men jo, av misstag råkade jag få till värsta snajdiga frillan idag! Gillar ni inte?
 
Först gör man en misslyckad lös fläta och sen viker man lixom in
den från sidan och fäster med hårnålar. Wow! (Fattar ni?) Jag kanske borde blivit frisör istället?
 
Psst! Ni har väl sett min tatuering Vi tre mot världen? Hur många bloggare
är märkta med sitt bloggnamn? Well. Det är lite töntvarning på det där MEN det är
så att texten skulle finnas där även om bloggen inte fanns. Det är lite därför bloggen finns
och inte tvärtom. Så helt nördig är jag inte. Men lite. 
 
 
 YOLO

Vi var på Parken Zoo igår. I fint sällskap. Djur, karuseller och en blå
sockervadd i rumpan. Men lite av det bästa som hänt på hela sommaren ändå. 
 
Jag känner livet i mig, säger Madicken och lite så är det. Regnet öser
ner. Eskilstuna har åter en gång gjort sig en plats på kartan - två skottlossningar
på ett dygn. Människor är rädda och håller sina barn inomhus. Mina barn bygger
lego och leker restaurang. Men just nu gör det ingenting. 
 
 
 
 
 
 
 Ett glas vin och vad händer sen?

Våran sleepover i de gamla hoodsen var mys! Mammorna hade
ju bunkrat upp med vin och ögongodis a´la Edward. Men vad händer? 
Efter ett glas vin sov vi som två små grisar på soffan. Utmattade! Men det var trevligt ändå.
Att sova ihop. Bara en sån sak. 
 
 
 
 
 
 
Bildbevis på att jag faktiskt badade. Och även bildbevis på de där spasmerna som
kommer på köpet när min kropp doppas i kall vätska..
 
Bilden är tagen strax innnan det stackars gudbarnet började skrika för att gudmorsan
var så in to att doppa ettåringar i vatten.
 
 
 
Efter mycket tvekande så fixade Emlan biffen med grillen. Och 
huset sprängdes inte ens!
 
Nattlinne och cyklop funkar oxå bra!