Ett gott nytt år! Kort men nödvändig summering.

 
 
Här hemmafixas det hela dagarna. Ledigheten springer förbi. Men det är härligt att få ordning. Ikväll firar vi in det nya året. Vi smygstartade med bubbel redan igår kväll. 
 
Det gångna året har bjudit på en hel del. Både ljusglimtar, exploderande hjärtan och lyckostunder. Men vi har även stått öga mot öga med helvetet himself. Cancern. Min mamma drabbades. Och även flera nära vänner. De är alla kämpar. Och det om något är värt att fira! Vi kastar bort det där svarta, fula och elaka hålet som ätit sig in i våra kroppar och blickar mot en ljus framtid tillsammans ♥ 
 
Jag tror 2013 kommer att gå i kärlekens tecken. Hur cheesy det än må vara..
 
Ta hand om varandra och lev livet. More is more. Vi har bara ett liv.
 
 
 
 It´s all about LOVE

 
 Åhlens utökar sortimentet?

När jag var på mellandagsrean här om dagen så fann jag den här. Är det så att
Åhlens har utökat sitt sortiment med lite starkare produkter såhär lagom inför nyår? 
 
 Hej mitt vinterland! Julen som gick.

 
Julen firades med min familj, sambo (omg! Känns fortfarande konstigt att skriva det ♥), mina barn och hans barn, i Eskilstuna. Ganska lungan. Sjukt mycket julklappar och god mat. Men vi hann få till lite julpimp på hemmaplan också. Inte illa för att vara mitt i flyttkaoset. Barnen verkar vara nöjda med julen och det är ju vad det handlar om tycker jag. Hoppas  ni haft en skön jul! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Love our new town!

 Årets julbak - årets julgris!

 
 
 Bott in oss i radhuset

 
(Nu är jag nog redo att blogga lite..)
 
 
Och så gick flyttlasset. Och vi är numera radhusägare a´la Svenssons. Wonderful! Livet leker. Även om vi nu ska lära oss leva med varandras smutstvätt och dåliga vanor. Men det är ju det som det handlar om. Livet. Det är inte en dans på rosor men likt förbannat nöjd är man ändå ♥ (Och hey! Jag har tom. ändrat min bostadsort till Nyköping på Facebook. BIG step!) 
 
Nu är vi lediga men inte sysslolösa för det. Vi har mycket att greja med här hemma. Spackla, måla, plocka, koppla, städa, organisera. Jag står nog mest för de sist nämda. I helgen ska vi kanske försöka oss på att fixa i ordning uterummet som hittills fått agera mest soptipp. När allt börjar arta sig ska jag bjuda er på lite mer pics :) 
 
 God fortsättning kära ni! 
 
((Psst! Från och med nu kommer ni kunna se mina fyra senaste publicerade bilder på Instagram i menyn till vänster. Yey!))
 
 
 
 Planer för julen

Det är svårt det här med familjen. Vi har bara flyttat 1,5 timme bort men ändå känns det längre. Just nu känns det nog lite extra långt bara för att vi inte riktigt hinner prata i telefonen som vi brukar. Jag har så fullt upp här med att bygga ihop en ny slags vardag att telefonen och sociala medier bara läggs åt sidan. Familjen är dock duktig på att höra av sig. Dom ringer och frågar hur vi mår, hur allt går och skickar mms. Dom är helt fantastiska! 
 
Till jul åker vi allihopa till Eskilstuna och firar (Jesus?). Det ska bli så himla kul att få spendera tid med hela STORA familjen - som vi nu blir ♥ Jag längtar. 
 
 12 år hit eller dit ♥

Gud så härligt det är med all snö! Barnen blir ju överlyckliga och jag kan leva med att gräva fram min bil på morgnarna så länge vi får maxa julstämningen i form av ett riktigt vinterlandskap. " Åh vad vackert det är. Det här vinterlandskapet.."  suckar jag djupt som värsta pension där vi sitter och åker i våran numera sjusitsiga bil ifrån dagens mest viktiga händelse: lördagsgodisshopping. D erbjuder sig att släppa av mig. Så att jag får gå hem. Och njuta av det vackra vinterlandskapet menar han. Det skulle tagit mig en dag att gå hem. Jag tackar nej.
 
Att det skiljer 12 år emellan oss och att det är jag som är den "unga" i vårt förhållande är inte alltid självklart ska ni veta.. 
 
Och så smyger vi ut en liten pyttestund en kväll. Efter att barnen somnat. Vi ser att månen lyser så häftigt i snöfallet att vi bara MÅSTE klättra upp på berget utanför för att ta oss en titt. Med ett glas rött i benen går det som en dans. Jag knäpper en bild och instagrammar "På ett berg. Med ett glas rött. Kollar stjärnorna och Nyköping by night". Sådär perfekt romantiskt. Och oj vad folk gillar. Jag kan inte rå för det. Jag kommer alltid vara en hopplös romantiker som gillar både vinterlandskapen och stjärnorna. Jag tar på mig den rollen som pensio vad gäller naturlandskap och väderlekar (även om D var väldans ivrig på den där månen..)
 
Det jämnar ändå ut sig sen när D kommer och frågar mig om jag har ringt min "väninna"? Höhöhö..
 
 
 
 
 Happy Lucia!

 
 Nobeldagen till ära!

 
 
 
Idag har det firats Nobeldagen här i Nyköping. Det är tydligen ganska vanligt förekommande på skolorna här i kring? Vincent och Vilja fick vara finklädda till skolan där dagen sedan har gått i Alfred Nobels tecken. De har ätit finmiddag med finglas och man fick TILL OCH MED hålla armkrok till matsalen, berättade barnen. Vi avslutade dagen med att spana in lite av banketten på tv. 
 
Firar ni Nobeldagen?
 
 
Och så ska vi passa på att presentera vinnaren av den rockiga pekboken från Lookibooki: Grattis Madelene Åberg! (Du kommer få ett mejl från Lookibooki)
 
 
 
 
 
 
 
 
 Familjeekonomi - om kärlek och att vända på slantarna

 

De senaste 5 åren har jag levt som ensamstående mamma till två barn, studerat och låtit lånade pengar från CSN försörja oss. Visst är det sura pengar att låna. Men jag försöker att se det som en investering i mig själv och mina barn – vår framtid. Nu är jag färdigstuderad. Jag har en bra grund att stå på. En utbildning.

 

Det här med ekonomin har inte alltid varit lätt. När man pluggar och lånar av CSN så upphör alltid pengarna att rulla in under sommaren. Sommarlovet. Den första sommaren ordnade jag sommarjobb på ett äldreboende där jag slet ut mig både fysiskt och psykiskt. För en himla ynklig lön såklart. Jag jobbade kvällar och helger vilket resulterade i att kvalitetstiden med mina barn minimerades. Jag fick ordna med barnvakt flera gånger i veckan för att kunna jobba. Jag lovade mig själv att aldrig mer jobba på det sättet. Nästa sommar fortsatte jag istället att plugga. Jag läste så kallade sommarkurser. Jag fortsatte att få CSN. Åter igen: sura pengar. MEN. Det var en fortsatt investering i mig själv och bäst av allt: jag fick tid med mina barn som jag aldrig hade fått annars. Det finns inget pris i världen på den tiden. Folk brukar ställa frågan hur jag har orkat plugga och samtidigt vara ensamstående med två barn? Jag brukar säga att det är det bästa jag har gjort! Jag har kunnat vara flexibel med mina studietider och fått så otroligt mycket tid över för mina barn under deras småbarnsår som jag tror att jag aldrig hade fått om jag jobbat heltid.

 

Kärleken till sina barn kommer man långt på. Men man måste också ha mat på bordet och tak över huvudet. Jag har till exempel alltid prioriterat boendet. Mina barn ska växa upp i ett lugnt och tryggt område. Oftast kostar det lite mer. Men tack vare bostadsbidrag från Försäkringskassan så har vi alltid kunnat bo skapligt bra. Vår första egna lägenhet vi bodde i var en liten etta. Det fick precis plats med en säng, en spjälsäng och en madrass till Vincent som låg på golvet. Ju mer jag har fått ordning på vår ekonomi och lärt mig fördela pengarna rätt desto mer har vi kunnat byta upp oss bostadsmässigt. Nu har vi som senast bott  i en jättefin topprenoverad 3,5:a på 84 kvm med både diskmaskin och golvvärme. Och som ni vet så är har vi nyligen köpt vårt första radhus tillsammans med min blivande sambo ♥

 

Ibland har vi unnat oss lite extra men då får man vara beredd att vända på slantarna. Mycket handlar om planering. När ekonomin precis går runt fram till den 20:e varje månad, då krävs det framförhållning.

 

Julklappar och födelsedagspresenter inhandlas under hela året och läggs på lager. Jag passar på när det reas! Kläder köps och säljs second hand. Pengar till vinterkläder och utrustning läggs undan under flera månader innan den första snön faller. Att ta sig från A till B görs via att åka kommunalt eller att använda benen. Maten planeras och storhandlas. Brödet bakas hemma och storkoken fryses in.

 

Vet ni vad man får på köpet med allt det här? Motion, organisationsförmåga, bra kost och vetskapen om att ha bidragit till en bättre miljö. Framförallt så vet jag att jag har förmedlat sunda värderingar till mina barn. De har lärt sig vad det innebär att vara klimatsmart. För det handlar inte bara om att spara pengar – vi sparar också på vår jord och dess resurser om vi tänker till en gång extra innan vi agerar och konsumerar.

 

Det är två jäkla bra flugor i en smäll..

 

 

We ♥ loppis!

 
En dag extra att tävla!

 
 
Jag ger er en dag extra att tävla!
 Who needs fjällen?

 
 Campingfeeling - sex personer i en tvåa!

 
 
 
Long time no see, men ni vet ju varför. Eller hur darlings?  Vår första vecka som nyköpingsbor har vi bott inte mindre är sex personer i en liten tvåa. Det kräver förmåga att organisera och strukturera. Barnen sköter det jättebra. Det känns lite som att vi är och campar. 
 
Jag trivs som sagt bra på mitt nya jobb även om det alltid är lite jobbigt att vara "ny". Och jag saknar mina gamla kollegor och mina gamla elever ♥ Jag håller fortfarande på med mina omdömen (det är lite som Monopol - man kan hålla på i all evighet!) och när det är klart kommer jag verkligen kunna pusta ut och fokusera på livet här. 
 
Nu är det bara sex dagar kvar tills vi får nycklarna till vårt radhus och vi L.Ä.N.G.T.A.R. 
 
((Psst! Glöm inte att det är sista dagen att tävla idag)) 
 
 Tävla om en hård och rockig pekbok från Lookibooki

 
 
 
 
Lagom till julruschen lanserar Lookibooki sin senaste titel - Pekboken om hårdrock - i samarbete med Peder Andersson som är en av Sveriges mest välmeriterade rockfotografer. Pekboken innehåller helt unika bilder på KISS, Alice Cooper, Crucified Barbara, Motörhead med flera.
 
Jag träffade grundarna av Lookibooki under Mammabloggalan och jag gillar verkligen deras idé! Nu har jag ju större barn och pekboken känns lite passé. Men så dyker den här boken upp? De som känner mina barn vet hur GALNA de är i de här gamla hårdrockarna! Plötsligt känns pekboken helt rätt. Både för barn och vuxna!
 
 
Nu har du chans att vinna ett ex av denna fina bok. Allt du behöver göra är att: 
 
- gilla Lookibooki på facebook
                                        - tala om vilket tema DU hade velat se på en pekbok
                                          - uppge mejladress (så vi kontakta dig om du vinner)
 
♥ Dela gärna tävlingen ♥
 
 
Vinnaren utses lagom till 2:a advent. 
 
 
 
 
 
 Kempo - gult bälte. Stolt mamma ♥

I torsdags gick Vincent sin sista gång på Shintai Kempo. Vad vi inte visste var att han då fick gradera sig till gult bälte. Jag var inte med med grannvännerna var på plats och filmade. Jag är så stolt över min krigare ♥
 
Och det blev ett riktigt bra avslut innan flytten. Nu letar vi runt efter något nytt i kampsportsväg här i Nyköping. Kempo finns tyvärr inte. Vi har läst på om Jujutsi men efter första dagen på nya skolan så hittade Vincent kompisar som kör Taekwondo och blev då självklart sugen på det. 
 
 
 
((Psst! En liten tävling för att fira första advent kommer att läggas ut under dagen, håll utkik!))Installerat oss i den nya staden!

 
Flyttkartonger är större än vad man kan tro..
 
Hej darlings! Nu har vi haft några dagar på oss att installera oss i vår nya stad. Det känns bra. Vi har julpimpat den lilla lägenheten och bakat lussebulls. Allt för att försöka komma åt LITE julstämning trots allt. När vi kommer in i radhuset sen så skulle jag tro att det blir uppackning och julpimp i rekordfart. 
 
I fredags besökte vi barnens nya skola. Det känns så bra! Både för mig och för barnen ;) ((föräldrarna är ju dom som egentligen behöver mest inskolning)). Efter en heldag på skolan så känner jag att vi har gjort helt rätt val. Supertrevliga och engagerade lärare/ pedagoger, en fin skolgård med skogen precis intill och så omtänksamma barn som verkligen tog hand om Vincent och Vilja deras första dag. De fick kompisar direkt. Och Vincent fick en liten kärleksförklaring från en tjej i klassen redan på matrasten. "Tänk mamma att det var en tjej som blev kär i mig första dagen!"
 
Ja, vi ska nog trivas här ♥ Även om jag kommer att sakna mina nära och kära där borta i Eskilstuna. Torsdagen var en dag med blandade känslor - då det var min sista dag på jobbet. Mina elever överöste mig med kramar, teckningar och fina presenter. Och tjejerna i klassen hade tränat in en låt för min skull - Utan dina andetag med Kent. Dom vet att jag älskar den låten. De avslutade med en liten dikt: Rosor är röda, violer är blå, Sophie är den bästa läraren, det kan ni väl förstå! Det värmer i hjärtat ♥
 
En STOR kram till alla mina gamla elever! Kom ihåg: Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.