Minsta ever!

 
 
En Iphone i blöja. 
 Att leva i styvfamilj

 
 
 
Familjer av olika slags konstellationer har alltid faschinerat mig. Hur folk får ihop vardagen, hur nya relationer och band knyts kors och tvärs. Ge och ta. Dela och vela. Stöta och blöta. En familj kan liknas vid ett företag. Det handlar om att få det hela att gå runt. Alla ska ha sin del av kakan. Ingen ska försummas. Det ska vara jämlikt och jämställt. Det ska diskuteras och organiseras. Men vad som ibland glöms bort är grunden som hela den här familjeidén vilar på. Det som bygger familjen. Det som ska vara stadigt förankrat och det som inte ska ge vika när det stormar. 
 
Kärleken.
 
 
Jag läste en gång en klok bok som jag inte minns vad den heter.. (!) men där gavs en positiv bild av att leva i styvfamiljer vilket tyvärr inte alltid är så vanligt förekommande. 
 
I boken talade man om hur styvfamiljen kan ses som en ständigt pågående process. Förhandlingar som präglas av lojalitet och rättvisa sker mellan olika individer. I en kärnfamilj är familjemedlemmarnas positioner relativt tydliga medan det i en styvfamilj kan vara svårare att veta vem som bestämmer osv. Barn i styvfamiljer deltar ofta i beslut och lär sig därför tidigt att argumentera. I och med den nya familjesituationen har barnet också en aktiv roll i att forma sitt eget liv anpassat till den nya familjen. Och med detta följer social kompetens på köpet!
 
Att det skulle vara synd om barn i styvfamiljer (som man ofta kan få höra) kan jag inte hålla med om. Jag tror att många av barnen som lever i nybildade familjer utvecklar förmågor och kompetens som de har stor nytta av i livet. Lärande för livet.
 
Som en parantes: SJÄLVKLART finns det barn i styvfamiljer som det är synd om. Där barnens bästa kanske inte sätts i första rummet. Men dom barnen finns också i kärnfamiljen.
 
Sen måste jag bara säga att det här med STYVfamilj. Wtf? Jag associerar direkt till Askungen och den onda styvmodern. Fy så hemskt! Själva ordet klingar negativt i mina öron. Vad finns det för andra benämningar på styvfamiljer? Brainstorma med mig! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 ♥ I helgen firade vi... ♥

 
 Ett livstecken och 3 veckor

 
 
Nehe, men ett livstecken kanske vore på sin plats? Det är så att det händer så galet mycket i vårt liv just nu och jag KAN inte blogga om det. Då blir det inte så kul att blogga. Jag vill ju att ni ska veta!!
 
Men det kommer. Snart så. Om sisådär 3 veckor. Då ska ni åter igen involveras i mitt galna liv ♥ Så länge får vi väl hitta på lite andra saker här på bloggen att underhålla oss med.. :) 
 
Nu är det höstlov för övrigt och fritids var stängt idag. Då fick mina vildingar haka på till jobbet. Men det gick ingen nöd på dom: spela spel, halloweenpyssla och se film på stora projektorn. Lalalalaavly!
 
Hur mår NI?  Puss
 
 
 Att läsa

 
 ♥ Autumn Eyes ♥

 
 
 
Jag älskar brunmålade ögon. Speciellt på vinterhalvåret är det fint med lite mörkare färger. Idag VAB:ar jag (hey, snart dax att börja panta burkar om det ska fortsätta i den här takten!) så jag passar på att leka loss med mina senaste make up- inköp (panta burkar var det..!).
 
Mina bryn är lite oplockade men jag använder Body Shops Brown and Liner kit varje dag. I färgen Brunette & Brown. Penseln som följer med i boxen är bra om man vill använda skuggan som eyeliner men annars använder jag Slanted Brush - den är oslagbar! 
 
På bilden har jag använt fyra olika skuggor från en Shimmer Cube Palette i färgen Warm. Jag börjar med de ljusaste som jag lägger inifrån och ut, sedan avslutar jag med den mörkare skuggan i globlinjen som jag lägger utifrån och in. Längst ut skuggar jag i en V-form. Jag använder två Eyeshadow Brush - en som jag har till ljusare skuggor och en som jag har till lite mörkare (tips!). 
 
När skuggan är lagd lägger jag en Eye Definer längs med översta fransraden i färgen Rich Brown
 
Jag avslutar med mascara på (endast)) den övre fransraden. Voilá! Höstfint värre ♥
 
 
 
 
 Uppmärksamma FN-dagen!

 
 
 
 
 
 
 
Ni glömmer väl inte bort FN-dagen idag? Idag gör vi fredsduvor och pratar om FNs tre huvudsakliga uppgifter: Fred, säkerhet och nedrustning ♥ Mänskliga rättigheter ♥ Utveckling och fattigdomsbekämpning
 
 
Vi pratar om Millenniemålen. Tror barnen att svält och fattigdom kommer att vara utrotat år 2015? Vi pratar också om barnkonventionen och barns rätt att vara precis som man är.
 
 
 
 
 
HÄR finns det jättebra material med bland annat en Power Point om FNs arbete.
 
 
Färglägg en fredsduva? Från Coloringpages.se!
 
 
Man kan också själv tillverka en enkel fredsduva genom att rita upp en mall av en duva på vitt papper, klipp ut den, klipp en skåra i mitten av fågeln. Vik sedan papper till en "solfjäder" som du sticker in i skåran. Detta blir duvans vingar. Fäst ett snöre i duvan och häng upp den i ett fönster! Voilá!
 
 
 
♥ Peace, love and understanding ♥
 
 
 
 
 
 
 På dejt med Hypnositören...Hypnotisören... Hypnotistören..

 
 
 
 
Jag var på hör och häpna; DEJT, igår. Jag och D. Själva. Utan barn. Och så sådär dejt old fashion med bio!
Bio är för övrigt himla underskattat tycker jag. 
 
Det var en av de bästa kvällarna på länge och Hypnotisören som jag inte förrän nu fattat att den heter det och inte alls Hypnositören, som jag gått runt och uttalat mig (sicken svensklärare va?), var galet bra! Någon som vet om det kommer bli flera filmer av efter Kepler
 
För övrigt så händer det mycket i livet just nu. Ni kommer få veta. I sinom tid. (Är det inte lite Gandalf över mig idag..?) 
 
Puss! 
 
 
 
 
 
 Å pengarna rullar in...

Loppisen gick bra som ni ser! Vi var helt slut efter i lördags (vilken tur att vi hade kvar av gårdagens hämtpizza i kylskåpet.. ) men det var det värt. Vi fick in över 1700 kr! Pengarna är ju bara ett plus. Det är så skönt att bli av med sakerna. Och äntligen äntligen äntligen är Viljas gamla barnvagn såld. Yey!
 
Barnen var superduktiga. Dom skötte sig riktigt bra och dom tog betalt varannan gång. Vincent hade koll på klädstorlekerna och smög även ner lite pengar i egen ficka, vilka han spenderade på fotbollskort för 2 kr/st. Vilken lycka! Vilja fick jag mest muta med kakor.. 
 
 

Spela kort under loppisbordet
 
 
Psst! Nu ser ni att allt för föräldrar är på plats på bloggen igen va? Det försvann ju i och med
den nya designen. Men nu är allt åter i sin ordning :) Loppislördag!

 
 
 
Idag kl 09.00 öppnar höstens leksaksloppa på Parken Zoo. Be there! Jag lovar att inte sälja frysta djur..
 
Vi var där redan igår och ställde i ordning alla saker. När vi skulle hem blev vi inlåsta. Med bil och allt. I parken. Barnen tyckte det var urspännande att köra runt med vår Gula fara inne i parken. Till sist hittade vi en öppen väg ut. Puuh.. Det är något med den där parken.. När jag var där med mina elever i våras så blev jag utelåst. Med mig på ena sidan och klassen på andra sidan. Två byggjobbare ville försöka kasta mig över staketet men där sa jag stopp. Underligt det där. 
 
Hur som helst, vi ses väl på loppan då?! ;)
 
 
(Under helgerna blir det ibland dålig uppdatering här på bloggen - men följ mig på Instagram vetja! Där håller ni er mer uppdaterade! sök efter: vi3motvarlden )
 
 
 
 KRY och leksaksloppa!

 
 
 
Imorgon smäller det! Imorgon är jag tillbaka på jobbet. Pigg och kry. Framförallt KRY. Tillbaka till ordningen. Det blir väl ett bra sätt att starta helgen på? 
 
Efter jobbet ska jag bege mig till inget mindre än Parken Zoo. Och nej, inte för att spana in djupfryst djurkompott utan för att förbereda mitt bord inför lördagens leksaksloppa. Jag ska ju bojkotta Parken Zoo men loppan kan jag inte bojkotta. Det går ju inte. Jag är alldeles för självisk för det (hey! need the money). Så hoppas att folk tar med sig ett glatt humör och plånbok och beger sig till leksaksloppan på lördag i alla fall. Trots de senaste dagarnas Parken Zoo-hat. Köp av m ig! Finfina fräääääscha barnprylar. Special prise for you ♥ ;)
 
 
 Tvätta rosa?

 
Spana in den här tvättmaskinen! Jag var med D på Elgiganten vid kungens kurva i söndags. Där fick jag syn på den här. Jag trodde först det var ett kylskåp men när man öppnade dörren så döljdes en tvättmaskin där inne. Ni vet ju hur jag älskar rosa?! Den här var COOL. Men väldigt plastig.. Men ändå. I mina drömmar... :)
 
 
 
 
 Höstpyssel!

 
Förra helgen höstpysslade vi här hemma. Vi införskaffade oss en hel hög med silkespapper i olika färger och sedan gick vi loss med sax och lim. Det första projektet blev ett (förvånandsvärt) fint höstfönster
 
Jag visade barnen hur man kunde klippa ut löv från dubbelvikt silkespapper och när vi hade massor med fina löv i olika höstfärger så var det bara att börja limma fast på fönstret med limstift (bara att ta bort med våt trasa sen). 
 
Jag har även gjort ett höstfönster med mina elever i vårt klassrum. Tanken var att låta varje barn göra ett varsitt löv som de sedan fick fästa på fönstret. Det ska vara något som alla har varit delaktiga i. Tips tips! 
 
 
 
 
 
Voilá ett höstigt köksfönster! 
 

 
Av silkespappersresterna gjorde vi fina höstkort. Ett dubbelvikt papper, en trädstam ritad med krita och
sedan ihoprullad silkespapper som limmas fast till lövkrona. Hur glad tror ni inte att man blir om man får ett sånt här kort på posten? Bara för att fira hösten! Kort med snigelposten borde för övrigt skickas allt oftare. Vincent skickade ett så fint höstkort till sin pappa i Norge. Jag tror det är väldigt uppskattat! 
 
 
 
 
 

Lärarhyllningen!

 
 
Kära Ann-Sofie S. 
 
Tack för att du var den bästa handledaren man kan tänka sig, under min verksamhetsförlagda utbildning! Jag kommer aldrig att reflektera och "teama" så bra ihop med någon som med dig!
 
Det är på grund av dig som jag hittade min lärarroll, du lärde mig att tro på mig själv. Du visade mig att jobbet inte är allt och att lärare också är människor. Det gjorde mig trygg inför mitt yrkesverksamma liv som lärare. Du är bäst! 
 
 
Det pratas mycket nu om att utan behöriga lärare så kommer Sverige att gå under? Men nej, utan BRA behöriga lärare så kommer Sverige att gå under!På För det vidare kan du läsa mer om läraryrket. Du kan också hylla en lärare som betytt mycket för dig! 
 
 
 
 
 Frasiga lakan, Cranberry Joy - illamående försvinn!

 
 
Vilja läser Kajsa Kavat för brorsan. Det är skönt för mamman idag.
 
Jag har legat i sängen i princip hela dagen. Sovit mest och kollat lite fantasy, Jag har både haft ont i magen och illamående. Nu mår jag mest illa. Och nej, jag är inte gravid :) Kroppen värker. Jag vet dock inte om det är på grund av dagens sängläge (nära liggsår nu) eller om det är något annat skit..
 
Efter bollitiden (när man är förälder mäts tid i bollibompatimmar) tog jag mig i kragen. Åt lite bröd, tog en dusch och bäddade rent i sängen. Jösses vad skönt det är med frasiga lakan förresten. Extra skönt om dom är hotellvita. Lyx. Helt klart livskvalitet. Toppa med The Body Shops Home Fragrance Oil Cranberry Joy - nu MÅSTE jag bli piggare!
 
 
Hur har ni det? Jag tror jag måste bjuda på lite höstpyssel va? 
 
Puss ♥
 
 
 Måndag

 
 Så länge ananasen får plats...

 
Jag vet inte hur ni tänker när ni letar bil? Men jag tänker i alla fall att så länge ananasen får plats så är det en riktigt bra bil! Jag tror dom flesta känner igen sig i chocken när man sätter sig i en bil och så hittar man ingen plats för ananasen! "Shiiit! Vart ska vi lägga ANANASEN?..." 
 
 
 
 Happy helg!

Nu tar jag helg! Och i helgen vankas det kryssning med kära kollegor. Det har varit så mycket som hänt den sista tiden så jag har knappt hunnit tänka på den där resan. Men det ska bli kul! Barnen ska vara hos sin farmor och sedan ska vi klämma in lite målning hos mormor och morfar oxå. Det blir nog en bra helg. Hoppas ni får ett skönt avbryt från vardagen ♥
 När jag blir stor...

 
 
 
När jag blir stor ska jag ha lika mycket smycken som min mamma. Hon är helt galen. Hon har flera lådor fulla. Jag kan stå hur länge som helst och bara titta på allt blingbling.
 
 Och torsdag betyder...?

 
 
 
 Fint som kattskit i vällingen

 
Jag och Vilja var på Myrorna i helgen. Ni som följt med ett tag vet ju att jag älskar att shoppa second hand. Det är lite av en sport att hitta de där riktiga guldkornen. Helgens shopping resulterade i ett par chinos från Polarn O Pyret till Vilja, en Adidaströja till Vincent och ett äkta retro smurflotto för 15 spänn. Fint som kattskit i vällingen!
 
Och sen känns det alltid lite extra bra for the hållbar utveckling ♥
 
 Hej svejs darlings!

 
 
By Vilja 
 
 
Om jag bara KUNDE så skulle jag blogga rätt hårt just nu. Men ni får hålla ut lite till.. 
 
Min älskade kom till mig igår och visade prov på sin kärlek genom att färga mina ögonbryn (!). Vi hann med två glas rött innan vi gick och la oss och sedan åkte jag till jobbet några timmar senare. Det här med distans är absolut en prövning. Men det löser vi ♥
 
 
 
 
 Lövlycka, kardemummakakor och Gangnam style..

 
Vincent hostar och hostar. Hela nätterna. Han vaknar sedan med huvudvärk och jag är allt annat än en utsövd mamma. Gud, hur överlevde man spädbarnsperioderna med amning stup i kvarten oavsett tid på dygnet? Jag börjar bli gammal. 
 
Vi har sovit hos syrran inatt. Igår kväll var det hiphop och Vincent kom glatt hem och berättade att dom hade fått dansa Gangnam style. Vilken lycka! Efter dansen bjöd syrran på korvstroganoff och hembakta kardemummakakor. Yummie. Att kunna sova över hos varandra så här mitt i veckan gör verkligen vardagen liiiite roligare. 
 
Happy tisdag! Idag jobbar jag sent och är inte alls sugen på det.. 
 
 
 
 
 
 
 
 Chilla - ett hem för barn till sexarbetande kvinnor

Jag fick ett mejl från Indien, från min kära kusin Emma. Hon studerar till socionom och gör just nu sin första praktikperiod på 15 veckor i Indien. 

 

 

"Vi håller på med en insamling här nere i Indien. Vi samlar in pengar till en organisation som heter Chilla, ett hem för barn till sexarbetande kvinnor. Kvinnorna vill inte lämna sina barn på vanliga barnhem för då förlorar de sitt moderskap o kan inte ha någon kontakt med sina barn. Därfor är de vanligt att barnen får följa med mammorna när de jobbar och de lever tillsammans pa gatan. Chilla hjälper såna barn, för på Chilla är mammorna accepterade trots deras yrke, de får hälsa på sina barn när de vill men barnen bor på Chilla och får mat och utbildning.

Vi har en facebooksida för insamlingen och organisationens hemsida är www.anannia.org

Om du vill får du hemskt gärna sprida informationen om Chilla och deras arbete. "

 

 

SJÄVLKLART vill jag sprida detta vidare - och vill du hjälpa till? Då är det bara att sno ovanstående rakt av :) In och gilla sidan på facebook, skippa veckans lördagsgodis och skänk en slant. Jag tycker det låter helt fantastiskt. Man kan inte ens föreställa sig själv hur det skulle kännas i en sådan situation. Men tänk er! Att behöva sälja sig själv för att överleva och samtidigt riskera att förlora sitt barn. Då är man i helvetet. Mammor gör allt för sina barn världen över. Även om vi lever på olika sidor av världen med olika levnadsvillkor så har vi ändå något gemensamt: vi är mammor ♥

 
Gotta lööve veckans nyhet!

 
 
 Ny design!!

 
 
 
Hello darlings!
Nå, vad tycker ni om designen? Jag älskar den! Alexandra är helt grym (ni hittar
länk till henne i menyn längst ner till vänster). 
 
Såå.. ny vecka nya tag. Det är mörkt om kvällarna och det är helt okej så länge hösten inte regnar bort tycker jag. Att få tända ljus på kvällarna är ju verkligen att sätta guldkant på tillvaron. 
 
Annars är det mycket i livet som händer just nu. Yolo skrev jag till min kära pappa i ett sms. Varpå han fick fråga syrran vad det betyder. Han svarade sedan med ett Yolo tillbaka ♥ (Ja, googla på ni som inte hänger med i ungdomssnacket). 
 
Ja men jösses vad flummig hon är nu då? Tala ur skägget kvinna! Men det kommer det kommer. Ha en bra dag så länge! (glöm inte följa på Instagram - det är där det händer! wööw..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Skogsbomb

 
Vilja har varit i stallet och ridit med mormor och moster idag. Då passade jag och Vincent på att ta en dag i skogen. Vi hade fika med oss och turligt nog hittade vi ett helt perfekt fikaberg. Det ska vi besöka flera gånger.
 
Skogen är ju helt magisk den här årstiden. Är det något med åldern tro? Att man tycker det är så himla vackert överallt? I fredags när vi hade friluftsdag så tjatade jag nog sönder mina elever om hur vackert det var med alla färger på träden.. Ber om ursäkt för det! 
 
Här följer en skogsbomb. Njut. Av det vackra.. 
 
 
 Skönhetslyft?

 
 
Ja, på bloggen alltså! Jag har hittat den här supertjejen som gör så snygga och proffisiga bloggdesigner. Så om inte allt för länge kommer ni att mötas av ett helt nytt och fräscht Vi 3 mot världen ♥ This'n That

 
Idag skulle jag ha sprungit Tjurruset. Notera: skulle. Det var tanken. Men eftersom jag inte tränat något inför det så blev det bara något ångestladdat. Det har aldrig varit så skönt att banga som idag. Puuh! Bra jobbat av alla tjurrusare ändå. Det var ett helt gäng från familj, släkt och vänner som sprang och det ska dom ha en eloge för! 
 
Och som vanligt har Vincent tränat Kempo idag. It's lördag. Jag lämnade ungen där. Tog med Vilja ner på stan en sväng. När vi kom tillbaka till träningen fick jag se Vincent-ungen (!) hjula. Med en hand! Men även stå på huvudet. Och snurra samtidigt! Han är helt fantastisk ♥ Och jag känner hur otroligt befriande det kan vara för föräldrar att få leva ut sina drömmar genom sina barn. Trots tappra försök på kurs i breakdance i mina tidiga ungdomsår så lyckades jag inte mer än att ligga skrattandes på golvet i en hög, varje gång jag försökte mig på en head spin.. 
 
Annars har dagen gått åt till att städa och rensa. Fy satan vad mycket pyssel det pysslas i det här hemmet! Vi har kastat 3 pappkassar med ihopklistrade flingpaket, toarulleskapelser och meterlånga monsterteckningar! Man KAN ju inte spara allt. Men nu har vi rensat och imorgon har jag lovat pysseldag så då börjar vi om den här pysselcirkeln som till slut kommer få mamman att slita sitt hår."Får jag se en enda ihopklistrad toarulle till så... "
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen med Pandurokatalogen (Ssch!! Jag vet vad ni tänker!) och vänta på att D hör av sig. Han jobbar sent idag. Chansen att jag ska hålla mig vaken tills dess är ju i och för sig inte superstor. Jag är alltid tröttare än tröttast (imorgon är det jag som börjar äta mina vitaminer REGELBUNDET!).
 
 
 
Kanelbullefrukost i bilen Nyköping - Eskilstuna. Lyx. Kempon börjar för övrigt 10.00. K
l. 09.59 sladdade vi in på parkering vid träningen. Det kallar jag tajming! Sparrisbroccoli?

 
Det här var en rolig nyhet i grönsaksdisken som vi fick syn på sist vi var och handlade. Jag har ju två broccoliungar så jag tänkte att det här kunde passa. Och jodå minsann, sparrisbroccolin gick hem! Tips tips :)
 
 
 En start på dagen - igår och idag

 
 
 
Igår morse fick jag köra Nyköping - Eskilstuna. Den vägen är otroligt vacker i soluppgång, höstfärger och sagolik dimma. Den timmen i bilen var en bra start på dagen, även om det betydde att jag var tvungen att åka från D. Förstår ni hur påfrestande det är med distansförhållande? Det tar emot så himla mycket varje gång vi ska åka ifrån varandra. Men vi skulle inte byta det mot något i världen. Jag är så lycklig över att ha hittat mannen i mitt liv. Vi hör ihop och vi planerar framåt ♥
 
Så dagens start på dagen då? Den här morgonen ligger hela familjen nerbäddad i soffan. VAB. En av nackdelerna med att jobba i skolvärlden - baskeluskerna som Vilja säger, härjar för fullt. Mitt immunförsvar har blivit bättre men helt stenhårt är det nog inte riktigt än. Men det kommer väl. När jag är 50 kommer jag var en sån där stålkvinna som inte en enda bacill biter på. 
 
 
 Läs min debattartikel hos AFF!

 
Ååh så sur jag blir att mina två imnlägg som  jag skickat från blogg.se nya app för android, inte
har publicerats. Grr! Jag är beroende av att kunna blogga med mobilen eftersom jag inte alltid har tid att sätta
mig hemma framför datorn. Det är ju så mycket i livet som ska hinnas med! En liten snabb mobilblogg är ju kanon! OM det nu hade funkat. Suck.
 
Hur som helst. Nu tycker jag att ni ska in och tycka till om huruvida barnen ska ta med sig leksaker till förskola och skola? Läs min debattartikel hos Allt för föräldrar (dela gärna - puss!). Om ni är sugna på att börja blogga så kan tycker jag att ni kan passa på att regga er på Allt för föräldrars bloggportal
 Drops of youth - ett mirakel!

 
 
"Droppe för droppe ger Nutriganics Drops of Youth ny energi till hudens naturliga process. Gamla hudceller ersätts av nya och ger en hy som är mjukare och fräschare, med en frisk lyster." 
 
Det här serumet är för jävla dyrt MEN! Det är ett flytande mirakel! Och du behöver bara en droppe. Jag kommer aldrig klara mig utan det här framöver...
 
 
 
 Vitamin E för huden

 
Jag har testat Body Shops Vitamin E-serie och jag är NÖJD! Serien sägs passa normalhy. Jag älskar dagkrämen! Nattkrämen känns ganska fet, men går snabbt in i huden och passar mig som får extra torr hy vid höst och vinter. Peelingen är superskön! Den är tät men utan att riva. Det värsta som finns är ju vattniga peelings med allt för grova korn i. Det är värdelöst!