Höstpyssel!

 
Förra helgen höstpysslade vi här hemma. Vi införskaffade oss en hel hög med silkespapper i olika färger och sedan gick vi loss med sax och lim. Det första projektet blev ett (förvånandsvärt) fint höstfönster
 
Jag visade barnen hur man kunde klippa ut löv från dubbelvikt silkespapper och när vi hade massor med fina löv i olika höstfärger så var det bara att börja limma fast på fönstret med limstift (bara att ta bort med våt trasa sen). 
 
Jag har även gjort ett höstfönster med mina elever i vårt klassrum. Tanken var att låta varje barn göra ett varsitt löv som de sedan fick fästa på fönstret. Det ska vara något som alla har varit delaktiga i. Tips tips! 
 
 
 
 
 
Voilá ett höstigt köksfönster! 
 

 
Av silkespappersresterna gjorde vi fina höstkort. Ett dubbelvikt papper, en trädstam ritad med krita och
sedan ihoprullad silkespapper som limmas fast till lövkrona. Hur glad tror ni inte att man blir om man får ett sånt här kort på posten? Bara för att fira hösten! Kort med snigelposten borde för övrigt skickas allt oftare. Vincent skickade ett så fint höstkort till sin pappa i Norge. Jag tror det är väldigt uppskattat! 
 
 
 
 
 

Postat av: Martina

Men åh vad fint det blev i fönstret! Om jag nite var övertygad om att sonen skulle vara där och pilla på "löven" hela tiden, tills det vara var slamsor kvar, så hade jag köpt silkespapper idag haha

Svar: Haha jaa det kanske passar lite äldre barn.. man glömmer ju bort när dom var sådär pillsugna på allting haha :)
sophie

2012-10-16 @ 09:23:28
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Postat av: Evelina

Kul idé den snor jag till min pyssel tjej här hemma =)

Svar: Självklart!! :D
sophie

2012-10-17 @ 20:45:31
URL: http://flickornaE.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: