Föräldramötet och klassresa

 
 
 
Jag känner mig rätt slutkörd. Det är det ständiga dåliga samvetet över den fjuttiga yttepyttiga lilla tid som jag har över för mina barn. Mitt allt. Borde det inte vara tvärtom? Barn först. Sen jobb? Men det är inte så konstigt att jag känner så här just nu. Jösses vilken lång arbetsdag jag hade igår, 8-20. Jag somnade som en klubbad säl. MEN. Im alive! Föräldrarna åt inte upp mig. Woho. Jag överlevde föräldramötet. Det gick bra! Ett känsligt moment var ju när jag droppade bomben om att jag som lärare har tagit beslut att avsäga mig allt ansvar vad gäller klassresa. Lärare är inte skyldiga att sköta klassresor. Men min motivering är enkel: jag vill lägga den tid jag har med mina elever på att undervisa och lära med dom. Jag har sett vilket jäkla arbete det faktiskt ÄR med alla insamlingar hit och dit och vilken enorm tid det tar.. Och sedan finns de ändå de barn som inte kommer kunna följa med. De barnen kommer alltid att finnas. Av den orsaken är det inte heller korrekt. Klassresor och dyl. som barnen själva ska betala får egentligen inte längre göras på skoltid. 
 
Jag förstår om en del föräldrar blev besvikna och kanske lite chockade men jag hoppas de förstår min tanke och om inte nu så kanske i det långa loppet. 
 
Tycker ni att lärare ska ta på sig ansvaret gällande klassresor? 
 
 
 
 
 
 
 
 Postat av: LILITH - boktokig mamma med Borderline

Nej, en klassresa är ju oftast ingen undervisning. Brorsan och hans klass åkte till Kreta en vecka och söp konstant, så varför ska en lärare ta på sig ansvaret för något sådant?

Svar: Nej det är absolut inte ok!
sophie

2012-09-19 @ 07:38:34
URL: http://lilith.se
Postat av: Diana

Svaret på frågan är både ja och nej!
Men håller fullt med, det är inte enbart lärarens uppgift att fixa/samla klassresa..

Sonen är nyss hemkommen från lägerskola, vi hade samlat (sökt från olika fonder) i ca ett års tid. Med vi menar jag föräldraföreningen!
Läraren "bara" koordinerade allt, och det på totalt eget initiativ.
Vill man inte ska man inte!!

Det där känsliga med pengar..
Det hette först att vi skulle själva betala 45euro (dvs 400-500kronor) för att vårt barn skulle följa med. Jag meddelade direkt att det har jag tyvärr inte råd med..
Men, till slut kom det fram till att INGEN skall betala för något som hör grundskolan till!!
Allt som hör till grundskolan ska vara gratis!!
Samma, de kan inte kräva att alla ska ha skidor o dylikt som kostar skjortan, de kan önska men inte kräva. Skolan är skyldig att hitta andra lösningar!

Så är iaf lagen i Finland, ni borde ju inte ha mycket annorlunda i Sverige.

Suck, nu satte jag massa press på dej med min text, men hoppas du vet hur jag menar..

Svar: Jag förstår vad du menar :) Kul med ett annat perspektiv!
sophie

2012-09-19 @ 09:35:30
URL: http://finlandssvenska.blogg.se
Postat av: Anna m V & E

Nej absolut inte - varför ska läraren sköta det? Har aldrig varit med om att någon lärare skött någon insamling tidigare, har alltid varit föräldrar eller när vi blev äldre, vi själva

Svar: Det verkar vara lite olika hur mycket lärare engagerar sig. Men det ingår inte i lärarens uppdrag och då borde inte tid läggas på det tycker jag.
sophie

2012-09-20 @ 06:21:25
Postat av: Annika - drömmen om 11 barn

Nej jag tycker du har fattat ett helt riktigt beslut. Det ska INTE ligga på ditt skrivbord att fixa och dona med en klassresa! Tummen upp!

Svar: Härligt Annika! ;)
sophie

2012-09-20 @ 20:05:00
URL: http://nilssonpettersson.blogg.se
Postat av: Rebecca

För mig är det en självklarhet att läraren inte håller i och har ansvar för en klassresa. Däremot har man ju ansvar för att sammanföra föräldrarna på ett föräldramöte där klassresa kan diskuteras och ansvariga eventuellt utses. Vi lärare har så många arbetsuppgifter och precis som du själv skriver så ligger ju prio på eleverna. Du har helt klart fattat rätt beslut! Kram från Rebecca

Svar: Härligt med stöd! Jag känner att jag tagit rätt beslut :) Kramis till dig
sophie

2012-09-24 @ 21:18:34
URL: http://rebeccasofie.wordpress.com/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: