Note to self - varning för klagan.

 
Ursäkta mig, som Vincents kompis alltid brukar säga. Men jag bara MÅSTE få klaga lite. Det kliar i hela kroppen och om jag inte får klaga av mig så kommer jag explodera.. En mammaexplosion är aldrig trevligt. 
 
Konflikter. Konflikter, konflikter, konflikter. Det är vad mina dagar tycks bestå av. När man arbetar som lärare så är det stor del av arbetsdagen som går åt till att lösa konflikter. Sen vid arbetsdagens slut så har man sisådär 5 minuter på sig att ladda om. Det är dom 5 minuterna som det tar att köra till fritids. Sen när man har hämtat hem sina egna guldklimpar så är det bara att fortsätta på samma spår. Konflikter. 
 
Det går alltid upp och ner med Vincent och Vilja men just nu är Vincent i någon armarna-i-kors-och-sur-som-en-citron-period och Vilja är i en känslig period med stora förändringar i och med förskoleklass numera istället för förskola. Hon gråter lätt på morgonen och vill inte alltid gå till skolan överhuvudtaget. Vincent gråter på kvällarna för allt och ingenting. Och jag går och lägger mig med huvudvärk. 
 
Jag hinner aldrig med alla tusen saker som jag ska göra på jobbet och får därför lägga flera timmar per kväll på att planera. Jag VET att de första åren som lärare är tuffa. Jag hade inte förväntat mig något annat heller. Men man ska ju hinna med att leva också. Jag känner att jag inte hinner med mina barn så mycket som jag skulle vilja. Allt handlar bara om att orka ta sig igenom veckan fram till helgen. Och då handlar det inte om att jag inte tycker om mitt jobb. Tvärtom. Jag älskar mitt jobb. Men jag förstår inte hur andra människor hinner med allt? 
 
YOLO - You only live once? Det känns farligt att bara stressa sig igenom vardagarna, hålla huvudet ovanför vattenytan i princip och bara tänka, planera och leva i nästa steg. Allt handlar bara om sen och det dåliga samvetet. Det dåliga samvetet för allt man inte hinner med. Det dåliga samvetet som ska dövas. Jag vill så gärna leva här och nu. Jag vill kunna koppla bort och av. Men det är så svårt.. Hur gör NI? Hur får ni egentid? Hur får ni tid med era barn? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Postat av: Ingela Carlstedt

Det är jobbigt att få ihop det fast vi är två, jag tycker du gör ett superjobb som är själv! :)

Svar: Tack söta Ingela <3 :)
sophie

2012-09-05 @ 15:53:22

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: