Lite is good! Och en vinnare..

 
 
Shit pommes! Nu är vardagen verkligen igång igen. Bland lektionsplaneringar, fruktburkar, gympapåsar, fullproppade kalendrar och stopp i avlopp (som för övrigt sätter kärleken på RIKTIGT prov!) så kommer jag på mig själv att vara jäkligt tillfreds. Det är många bollar i luften men jag stressar inte ihjäl mig. Det faktum att jag står som klasslärare nu igen - jag fullkomligt älskar det! 
 
Och hörrni: tävlingen om boken från Majema är avslutad. Kul att så många var sugna på den här fantastiska läsningen :) vinnaren är: Agnieszka.blogg.se med fruktsallad som mellistips. Precis vad jag stoppade ner i barnen ryggsäckar idag! Tack för det :) och Agnieszka och jag har ju inte något direkt avstånd mellan oss vad jag förstått så kanske att jag kan räcka över boken IRL! ;) 
 
 
 Army of lovers?

 
Idag är man ju inte lika fräsch... Men jag har lovat Leila - träningscoach the one and only - att jag ska ut och springa. Hoppla. Det sätter nog fart på saker och ting. Det dåliga samvetet, den stora dagen och en känsla av rätt

 
Viljas klädval första skoldagen var solklart: HUG ME OR I SHALL DESTROY YOU! #rakapuckarlixom 
 

Hello sunshine! Vilken vecka vi har haft. Jag har haft fullsmock på jobbet. Allt arbete inför att ta emot ny klass och samtidigt har det varit utbildningar instoppade där emellan. Ibland passerar sånt bara. Lägger sig tryggt i något fack i hjärnan. Men den här gången blev jag  så inspirerad och motiverad att jag hade svårt att släppa det.  Mina tankar har farit kors och tvärs den här veckan. Det handlar om digitala läromedel och flipped classroom som jag känner ju faktiskt är helt rätt!  Det vänder upp och ner på våra tankar om traditionell undervisning och skapar meningsfullt lärande. Som det ska vara! 
 
Igår tog jag emot min klass som är en 4-5:a. Oj så kul det var att träffa dom! Nu har jag inte haft klass sedan ungefär ett år tillbaka. Och det känns SÅ rätt. Jag vet vart jag vill ha min roll. Och barnen var så goa. Vilken härlig höst jag har att se fram emot! Och med tanke på att vi alla lärare uppträdde med gangnam-dansen a'la flashmob gör ju höstterminen himla spännande. Vi har ju satt ribban. Barnen var impade!
 
Igår var också en stor dag för alla våra barn i familjen. Sambons barn började 5:an och förskoleklass. Stort. Vincent började 2:an och Vilja - min lilla pluttunge!! - började i ETTAN. Och vart var jag? Inte där såklart. Fy fan vad det krampar i mammahjärtat när man inte kan följa med. Inte vara där och dela den stora stunden. Att veta att hon fick gå dit själv när säkert de flesta barn hade sina föräldrar med. Det är den svidande nackdelen med att vara lärare. Och nu har jag inte min familj i samma stad heller. Det är inte lika lätt för mormor och morfar att agera stand in. Som tur är så vet jag att jag har en dotter som är redig som få och klarar sig utomordentligt utan mig. Men ändå. Jag BORDE ha varit där. Stackars unge. Jag gjorde mitt bästa för att gottgöra mitt frånvarande igår eftermiddag då vi drog på shoppingtur och handlade de allra snyggaste pennor, suddgummin och pennfodral. De stora barnen fick en varsin bok att läsa varje kväll. André Pops böcker: vinterkampen och sommarkampen - tips tips! Bra kapitelböcker som passar både högläsning och egen läsning.  Den äldsta fick Ingelin Angerborns  nya bok Tredje tecknet. Angerborns böcker är otroligt spännande och nervkittlande. Min erfarenhet är att de är bra böcker för att skapa läslust hos lite äldre barn. Tips tips! 
 
Idag kommer syster hit. Jag och sambon är bjudna på 30 års fest. Syrran ska vara barnvakt. Men innan dess har vi två barnkalas att avklara. Dagen är igång. Och snart ringer Leila och vi ska utvärdera min träning. Som är åt skogen. MEN. Jag hoppas hon kommer bli glad när man droppar nyheten att jag ska springa Tjurruset (!!)... 
 
 
Önskar er en härlig dag och TACK för att ni fortsätter att besöka mig Har du barn som ska börja Ettan? TÄVLING!

 
 
Skoltider! Snart är vardagen igång för oss flesta, med både jobb och skola. Tiden efter sommarlovet är förändringarnas tid. Sommarlovet är långt och våra barn växer. Liten blir stor. Att börja en ny årskurs är kanske inte alltid helt lätt. Ett av de största stegen kan vara att börja ettan. Skola på allvar!
 
Vincent tog steget förra året. Han är inkörd i skolkuturen. Han ska börja tvåan. Nu rullar det på. För min dotter Vilja pirrar det rejält i magen när hon tänker på fredag. Största starten av dem alla hon börjar ETTAN! Ny fröken, nytt klassrum, nya rutiner. Skolbarn på riktigt! MEN. Jag vill ändå i det här passa på att lyfta fram förskoleklassen - tänk vilken viktig roll den har! Våra barn får chans att på ett lärorikt och lustfyllt sätt slussas in i skolan och dess kultur. Utan förskoleklassen hade det inte varit helt lätt.
 
Hur som haver så har Majema som är ett förlag som bl.a. erbjuder läromedel kommit ut med en första bok i en serie som riktar sig till föräldrar som har barn i skolåldern. Den första boken heter Att gå i ETTAN. Jag gillar den här boken! Den är verkligen konstruktivt uppbyggd. Tips och idéer om hur du kan hjälpa ditt barn på hemmaplan med ämnen som t.ex. taluppfattning blandas med simpla men nog så tacksamma tips på snabbfixade mellanmål. Och så är boken illustrerad på ett himla snyggt sätt! Det blir kul att läsa den. Och den här boken läser man inte från pärm till pärm. Jag ser den mer som en handbok med möjlighet att läsa fram och tillbaka i. Upp och ner om man vill. Språkutvecklande värre.
 
Håll er mer uppdaterade om böckerna i serien Hej skolan! på Majemas facebooksida.
 
Jag har ett ex. av boken Att gå i ETTAN som jag gärna vill skicka till någon av mina läsare. I serien finns även anpassade arbetshäften som jag skickar med. Om jag var ER, hade jag velat vinna det här. Straight from my kombinerade föräldra- och lärarhjärta ♥
 
Hur gör du för att vinna? Kommentera med namn, kontaktuppgift och så skriver ner ditt bästa mellistips. Dela gärna inlägget så att fler får chansen :) Tävlingen avslutas om en vecka från och med idag.
 
 
 
 
 
 Blåbär, bogsering och Diggiloo

 
Här har vi haft en mycket innehållsrik helg! Igår var vi i Stockholms Hagaparken och diggade på Diggiloo (tack Lambi som gjorde detta möjligt!) Med bästa morfar. Och idag har vi plockat blåbär, kokat sylt och sett en sån där bra film med skitdåligt slut. Blue Valentine (Ryan Gosling!). Där emellan hann jag oxå klämma in en bogsering. Mitt livs första! JAG bogserade med min Gula fara. Sambon tyckte jag skötte mig bra. Jag är lite impad själv faktiskt...
 
Imorgon är vi back to allvaret. Work work work. NU skulle man haft en solsemester att sett fram emot. Det känns verkligen att vi går mot mörkare tider. Jag måste bunkra upp vitaminskåpet för att inte deppa ihop totalt när mörkret lägger sig över oss som en sömnig filt.. Jädrar vad fint sagt! Lite poetiskt på något sätt.. Jodå, jag kan. 
 
((Ni glömmer väl inte Babybojen?)) 
 
 
 
 
Mojje rockade FETT på Diggiloo! 
 
Vi gillade David Lindgrens discotoalett
 
 
Bästa morfar som ville hänga med oss 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Min lilla snygging

Jag har världens finaste son. Hjälpsam och omtänksam. Känslig som få. Söt som socker. Hunk growing up. Han visar tonårstendenser emellanåt. Lite smakprov. Gud så jag älskar honom! 
 
 Materiell kärlek och en sambo i riskzonen..

Jag ÄLSKAR min Ipad mini. Jag HATAR blogg.se appen. 
 
Annars då? Jag har släpat runt på läromedel hel dagen. Vi mjukstartar med det praktiska tyckte chefen. Sounds good to me. Men jag måste vara jäkligt klen för jag kommer hem och är helt slutkörd? Slevar i mig sambons korv special. Som är en falukorv! Ser klart på den oförskämt dåliga filmen The Great Gatsby som jag haft så höga förhoppningar på. Slumrar till. Utmattad men nöjd. Vaknar av sonen som kommer insläntrandes efter att ha varit hos en kompis. Klockan är 19.30 och jag är slut som artist. 
 
Nu är klockan 22.45 och sambon verkar tycka det är en utmärkt idé att youtuba Dr. Albans "10 små moppepojkar" på högsta volym. 
 
Han får laga maten imorgon oxå. ELLER så flyttar jag hans hårgelé från första hyllan i badrumsskåpet till andra hyllan. Paniken kommer vara total imorgonbitti. 
 
Muhhaha... 
 
 Inget barn ska behöva drunkna!

 
Trygghansa har i samarbete med Svenska Livräddningssällskapet tagit fram ett koncept som de kallar Babybojen. För "Barn drunknar innan de får chansen att lära sig simma". Jag tycker det här är viktigt. INGET barn ska behöva drunkna. Jag håller själv på att traggla simning med mina barn 6 och 8 år. Det är en fruktansvärt bra livförsäkring att kunna simma och ju tidigare desto bättre. Babybojen handlar om att lära barn  flytkunskap och vattenvana, redan från tidig ålder.
 
På Youtube kan du söka på Babybojen för att få tips och råd kring flyt- och vattenvana. Du kan också läsa mer om det här hos Trygghansa
 
Jag har ett fint Babybojen-kit som kan användas för att öva flytvana med din bebis hemma. Jag vill gärna skicka det här kitet till någon av er. Dela gärna det här med Babybojen och lämna uppgifter så jag kan kontakta dig. Om en vecka utser jag en som får Babybojen-kitet hemskickat till sig! 
 
 
 Flashback

Frid och fröjd. Så gick helgen. Vi hade storbak all night long i lördags. Barnen rullade bullar och bakade småkakor som små guldbagare allihopa! Nu är frysen full och jag bullmamman i mig tillfreds.

I söndags vaknade Vincent med utslag på benen och någon form av stelhet och smärta hade smugit sig på under natten. I vänstra benet. Flashback. Den sommaren han blev sjuk och det visade sig vara HSP (Henoch Schönlein Purpura). Inflammation i blodkärlen. Den sommaren han ramlade runt och tvingades krypa för att han inte kunde stödja på benen. Den sommaren min son satt i mitt knä, grät och talade om för mig att han ville dö. Det gjorde så ont. När Vincent i söndags plötsligt fick ont i benet så kom alla minnen tillbaka och jag kände igen den där stelheten. Det var ett av de första symptomen. Idag är benet mycket bättre och jag tror att det kan ha varit en sträckning. HSP kan komma tillbaka. Det är klart att jag blir nojig. Sambon tycker nog att jag överreagerar. Det kanske jag också hade tyckt om jag inte hade ett barn som haft HSP. Det var så jävla hemskt.

En del har tur vars barn klarar sig utan konstiga sjukdomar och sjukhusbesök. Vi har haft våra turer med sjukvården ett flertal gånger. Båda barnen. Och jag tänker att det kanske borde härda en mamma? Men nej då. Jag blir bara mer nojig..
Familjen MonKEY!

Idag får vi se vad familjen MonKey ska hitta på. Sovmorgon verkar i alla fall vara en lovande start på dagen. Godisbron är i och för sig givet på lördagar. Sen har barnen en sån där långlek för sig: de leker hotell. Man kanske ska checka in? Beställa roomservice.. 
 
Igår jobbade jag min sista dag för den här terminen på stället där jag haft min tjänst sedan jag flyttade till Nyköping. Nästa vecka får jag börja hålla till "nere" på skolan där jag ska ha klass. Att ha en 4-5:a kommer bli helt nytt för mig. Det är lite pirrigt. 
 
MEN. Nu ska jag inte tänka på jobbet (varför gör man alltid det?) för nu är jag ledig! Nu ska jag grabba en stor kopp kaffe och bara go with the flow. 
 
Imorgon åker jag och alla barnen till Eskilstuna för att hälsa på föredetta grannvännerna. Det var längesedan nu. Vi längtar! Sambon jobbar hela helgen. Livet i ett nötskal. 
 
Happy lördag
 
Söta Monkeys va? Från bluebox.se! 
 
Igår firade vi sambon med hemgjord Prinsess. Underskattat! Finns en bit kvar. Till frukost! Hade min pappa sagt. Fan. Det här med sockret alltså. Det simmar ju runt i mitt DNA. Det är så svårt. Men jag måste rycka upp mig! Snart ska vi utvärdera oss i utmaningen: Pippi på svensk fågel. Och jag har har varit lam. Att unna sig ♥

Fredag! Yey! Jag vill unna mig. Vet ni vad jag gör då? Då frossar jag i kroppsvård. Kan man ha det som hobby? I så fall kan jag äntligen säga att jag har en hobby. Som jag längtat efter det! 
 
Jag är på jakt efter en bra ansiktsmask. De som känner mig vet att jag är en strikt Bodyshoppare. Jag använder en aloe vera mask från Bodyshop som är helt fantastisk! Den verkar lugnande och gör huden mjuk och len. Men jag skulle behöva en mask som verkar mer rengörande. Speciellt nu när solens magiska inverkan snart är ett minne blott. Rusta kropps- och ansiktsvårdsutbudet inför vinterhalvåret är vad jag ska göra. Jag är ju en sucker för nätshopping (läs: alldeles för lat att åka ner på stan!). Jag har hittat en ansiktsmask som också fungerar som skrubb. Hur ultimat är inte det? Mer plats i badrumsskåpet! Fler ansiktsprodukter borde kombineras sådär.  Jag hittade den här produkten på en sida som jag aldrig använt tidigare: Fleur de Santé, känner ni till den? Om man registrerar sig på nyhetsbrev så får man tydligen 10% rabatt. Fram till 11:e augusti är det även 20% rabatt på alla sminkprodukter. Det finns ett läppglans med 3D-effekt som jag funderar på att klicka hem. Jag brukar köra Lip plump. Smashboxär mitt favoritmärke när det gäller detta. Det är ganska dyrt tyvärr.  Det här med 3D är något nytt för mig men jag vill testa. Om det funkar är det himla prisvärt. Har ni någon erfarenhet 3D-läppglans? 
 
Åter till ansiktsmasken, brukar ni göra egen mask hemma? Tips mottages gärna :) 
 
 ♥ Önskar er en skön start på helgen ♥
 
 
 Organiserat kaos

Storfamiljen är samlad. Organiserat kaos råder. Det är nyttigt för mitt gnagande kontrollbehov.

Jag och sambon går om varandra. Jag jobbar dag, han kväll. Jag hämtade alla barnen efter jobbet idag. Fiskbullar stod på vår delikata menyn a'la storfamiljsbudget. Men på hemvägen passerar vi ett sånt där snabbmatställe på tre bokstäver. Regnet står som gråa spön i backen. Klockan är redan middagstid för ett tag sen. Då känns dom där fiskbullarna overkligt långt bort. Faktum är att jag kanske börjar gråta om jag ska behöva stoppa en fiskbulle i min mun en sån här redan grå dag..

Vi sladdar in på parkeringen och vidare in på snabbmatshaket. Burgare åt småfolket! I entrén lyckas jag dra en splitt på hala Converse. Underbart. Mmmm! Skönt. Och fullständigt normalt i min värld. Jävlar!

Vi vet alla vad det här handlar om: karma. Där fick jag och mina ljumskar för att jag nekade våra barn en riktig och näringsrik middag! Att mata sin familj med fiskbullar kan ju i och för sig diskuteras men ändå, visst känns det väldigt politiskt korrekt? Med kokt potatis?

I helgen är det jag som bjuder på Kålpudding! Hardcore husman för att väga upp. Då är vi +-0

Note to self: börja trappa ner på barnens glassvanor. Sommarlovet sinar.
Ålder är bara en siffra

Hipp hipp hurra på min drömprins födelsedag! Vi har några år mellan oss men jag tycker att vi möts runt 30 någonstans. Han är mjölken i mitt kaffe (jodå, visst kan jag vara romantisk!) och jag är chokladkrosset i hans vaniljglass (!) Vi hör ihop. Oavsett ålder. Man är inte äldre (eller yngre för den delen) än vad man gör sig.

Jag älskar dig!
Test

Testing
Till alla mina vänner

Att flytta till en annan stad? Hux flux som vi gjorde. Det är nemas problemas för ungarna. Det är en stor omställning men barnen finner sig fort tillrätta och vips så har de nya kompisar både i skolan och på fritiden. Och mamman då? Jo, vad gör man inte för kärleken? Men det där med vänner? De finns på andra ställen runt om i landet. Och att hålla den där jämna kontakten är lättare sagt än gjort när de flesta av oss jonglerar med barn, jobb och allt som hör därtill. Det blir lite svårt. Lite obalans kan man säga när en person i förhållandet har lämnat allt för att bygga upp ett nytt liv på en annan plats. En plats som är hemmaplan för den andra hälften. Det är  nog svårt att förstå hur utelämnad man kan känna sig. Att dra en spontanfika? Finns inte på världskartan.
 
Med detta sagt: Jag saknar er ♥
 
 
Har man ingen biodejt så går man själv! Det funkar oxå. Ensam är stark. Har alltid varit. But I still miss you. ((Den nya Håkan-filmen? Så jävla bra! Se den!))Ett roadkill till morsa!

Barnen är hemma och saker och ting börjar kännas mer i sin ordning. Dom kom hem igår kväll och vi firade med glass och jordgubbar. Ja, och första jobbveckan är avklarad. Kaching! Det är konstigt hur fort man kommer in i det. I helgen är det Nyköpings festdagar - som verkar vara sånt där fylleslag till stadsfest som de flesta städer har. Dock har jag lovat barnen Tobbe Trollkarl idag. Det rimmar tyvärr illa med min nuvarande känsla i kroppen: ROADKILL. Värk i hela kroppen, badboll i halsen, baseballträ i nacken och huvudet känns som det ska explodera vid minsta ansträngning. Om det har att göra med att jag fick ledsaga en överförfriskad sambo mitt i natten vet jag inte? (Angelgirlfriend) men frukosten måste bestå av Treo..!
 
 
Älskade fossingar! Ser ni vilken bränna jag har? Har aldrig hänt förr. Måste ha med åldern att göra. Huden skrumpnar ihop och suger åt sig solstrålarna bättre? Min teori. När jag var liten brukade vi åka till Spanien ganska ofta. Där fanns såna där rynkiga, bruna tanter. Feels like one. En frukthatt skulle fulländat känslan.