Det dåliga samvetet, den stora dagen och en känsla av rätt

 
Viljas klädval första skoldagen var solklart: HUG ME OR I SHALL DESTROY YOU! #rakapuckarlixom 
 

Hello sunshine! Vilken vecka vi har haft. Jag har haft fullsmock på jobbet. Allt arbete inför att ta emot ny klass och samtidigt har det varit utbildningar instoppade där emellan. Ibland passerar sånt bara. Lägger sig tryggt i något fack i hjärnan. Men den här gången blev jag  så inspirerad och motiverad att jag hade svårt att släppa det.  Mina tankar har farit kors och tvärs den här veckan. Det handlar om digitala läromedel och flipped classroom som jag känner ju faktiskt är helt rätt!  Det vänder upp och ner på våra tankar om traditionell undervisning och skapar meningsfullt lärande. Som det ska vara! 
 
Igår tog jag emot min klass som är en 4-5:a. Oj så kul det var att träffa dom! Nu har jag inte haft klass sedan ungefär ett år tillbaka. Och det känns SÅ rätt. Jag vet vart jag vill ha min roll. Och barnen var så goa. Vilken härlig höst jag har att se fram emot! Och med tanke på att vi alla lärare uppträdde med gangnam-dansen a'la flashmob gör ju höstterminen himla spännande. Vi har ju satt ribban. Barnen var impade!
 
Igår var också en stor dag för alla våra barn i familjen. Sambons barn började 5:an och förskoleklass. Stort. Vincent började 2:an och Vilja - min lilla pluttunge!! - började i ETTAN. Och vart var jag? Inte där såklart. Fy fan vad det krampar i mammahjärtat när man inte kan följa med. Inte vara där och dela den stora stunden. Att veta att hon fick gå dit själv när säkert de flesta barn hade sina föräldrar med. Det är den svidande nackdelen med att vara lärare. Och nu har jag inte min familj i samma stad heller. Det är inte lika lätt för mormor och morfar att agera stand in. Som tur är så vet jag att jag har en dotter som är redig som få och klarar sig utomordentligt utan mig. Men ändå. Jag BORDE ha varit där. Stackars unge. Jag gjorde mitt bästa för att gottgöra mitt frånvarande igår eftermiddag då vi drog på shoppingtur och handlade de allra snyggaste pennor, suddgummin och pennfodral. De stora barnen fick en varsin bok att läsa varje kväll. André Pops böcker: vinterkampen och sommarkampen - tips tips! Bra kapitelböcker som passar både högläsning och egen läsning.  Den äldsta fick Ingelin Angerborns  nya bok Tredje tecknet. Angerborns böcker är otroligt spännande och nervkittlande. Min erfarenhet är att de är bra böcker för att skapa läslust hos lite äldre barn. Tips tips! 
 
Idag kommer syster hit. Jag och sambon är bjudna på 30 års fest. Syrran ska vara barnvakt. Men innan dess har vi två barnkalas att avklara. Dagen är igång. Och snart ringer Leila och vi ska utvärdera min träning. Som är åt skogen. MEN. Jag hoppas hon kommer bli glad när man droppar nyheten att jag ska springa Tjurruset (!!)... 
 
 
Önskar er en härlig dag och TACK för att ni fortsätter att besöka mig 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: