Skogskalaset


I helgen ägde den stora skogskalaset rum! Vilja var helnöjd. Alla barnen verkade nöjda. Milt väder. Skogsluft, grillade marshmallows, varm choklad, pepparkakor och bullar. Trekamp och skattjakt. Simple as that. Vi startade kalaset med att barnen delades in i fyra olika lag. Första grenen ut var hinderbana. Varje gren gav varje lag ett poäng. Varje poäng byttes sedan ut till en ledtråd i skattjakten. 

Efter första grenen fikade vi runt elden. Vilja öppnade presenter och lite fri lek. Andra  grenen bestod av Skogsshopping. Varje lag fick en handlingslista (det gällde att ha någon läskunnig i sitt lag) där minst fem saker skulle "shoppas" för att få poäng. 

Sista grenen var lite mer estetiskt lagd: skogskonst! Varje lag skulle tillsammans skapa en tavla med hjälp av naturmaterial. Jag använde små bitar av vaxduk för att skapa en inramning. 

Kalaset avslutade med skattjakt. Skatten bestod av små minipåsar med lite godis. Skumtomtar och polkagriskäpp. Påsarna gjorde vi av kaffefilter som vi dekorerade med vaxkrita och sedan knöt ihop med vanligt presentsnöre. 

Kalaset var som sagt väldigt uppskattat och inte alls så krävande. Skogen är stor. Vilja kunde bjuda hela klassen utan problem. Det enda som kostade var det som bjöds. Den här typen av kalas känns oerhört befriande. Jag tycker att det har blivit sådan press kring kalas. Den som har kalas på det största lek-och bussandes vinner. Typ. 

Det här är bevis för att det går att skapa ett grymt barnkalas med väldigt få medel! Hoppas att jag kan inspirera någon stressad kalasförälder där ute.. :) 

/Kalasmullemamman


Vilja bakade pepparkakorna själv! 

Och dekorerade kaffefilter a'la godispåsar själv.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: