Favorit i repris # 2

 
 

Två mamas. Tre barn. Ett tält. 12-07-26
 
"Här kommer en liten fotobomb del 1 från vår tältsemester förra veckan. Malmköpings camping precis vid Hosjön är superfint! Jag kan verkligen rekommendera er att åka dit om nu är sugna på att campa.
 
Det här var våran fjärde campingsemester tillsammans med Fröken A och K. Vi börjar bli rutinerade nu! Och jösses vad jag gillar den här campingfeelingen som infinner sig så fort man fått upp tältet. Klockan och tiden existerar inte längre. Man bara lallar runt. Myser och slappar. Barnen leker, träffar nya kompisar och mammorna lapar sol med ett glas rött. Alla bekvämligheter har vi: toa, dusch, kyl och spis. Allt i servicehuset. Men vi sover i tält. Det är så mysigt. Barnen älskar det. Och att jag med min onda rygg kan sova flera nätter utan problem på inte mer än liggunderlag är ju ett mirakel. Det måste vara all den friska luften? 
 
Det vimlar av barnfamiljer och vi träffar flera stycken trevliga människor som vi campingminglar med. Hur ofta händer det på hotell? 
 
Vi äter när vi är hungriga. Vi sover när vi är trötta. Vi låter disken ligga i det våta gräset till morgonen därpå. Fotbollar, badpuffar gummistövlar och våta badkläder ligger utspritt likt ett konstverk av sommarminnen runt vårt tält. Det ser faktiskt ut som ett riktigt tattarläger. Men vad gör de? Vi bara lallar och myser.. 
 
Barnen blir bjudna på nyplockade blåbär av den snälla gubben i husvagnen bredvid. Åter igen: hur ofta händer det på hotell? 
 
Jag har alltid varit fördomsfull mot campinglivet. Men nu är vi bitna. En tältsemester per år MÅSTE göras.
Så är det. Och det är ett perfekt sätt att få ett miljöombyte, man får vara ute i naturen, frisk luft och träffa nya människor. Och sedan kostar det inte heller mycket pengar och det var egentligen anledningen till att vi från början kom att tänka på det här med tält. Ensamstående med två barn och CSN. Då blir det inte mycket klirr i kassan kvar till semestern. Men nu kan jag säga att även om jag skulle tjäna storkovan så skulle vi göra våra tältsemestrar för att vi gillar det så mycket.
 
Vi var de enda på hela campingen som hade tält och folk runt i kring var mäkta imponerade av att vi som två tjejer (utan karlar!) med tre barn åkte iväg och TÄLTADE! Vi tycker det är hur skönt som helst och jag tror att om folk inte var så rädda för att dissa några av vardagens många bekvämligheter så skulle livet med tält uppskattas av många. Både med och utan barn!
 
Men ärligt. Husvagnar med trädgårdstomtar, staket, solur och flaggstång? Det kallar jag ingen sport. Jag förstår inte själva grejen? Då kan man väl lika gärna köpa en sommarstuga?"
 
 
 
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: