Favorit i repris # 6

 

KLIMATÅNGEST HOS BARN 11-11-12
 
"Vilja har tagit för många papper som Vincent  anser är slöseri och ett riktigt miljöproblem!

Vincent: Du kan inte ta ansvar! Du förstör miljön när du slösar så här och jorden blir sjuk när vi måste hugga ner alla träd! Kan du inte förstå det?!

Vilja: Vad i all sin dar!?

Jag växte upp med Tjernobyl och kärnkraftsångest. Barnen idag växer upp med klimatångest. Den som inte äter upp maten på tallriken eller inte ritar på båda sidorna av pappret är helt enkelt medmördare av mordet på jorden.

Vart tog det där med lagom är bäst vägen? Hur som helst är det svårt att hålla såna här saker ifrån barnen idag. Vilket jag inte heller tycker att man ska! MEN. Lagom dos. Vi vill inte att våra barn ska gå runt med klimatångest men via media ser dom och hör mycket. 

Det är absolut viktigt att tala med barn om jordens resurser och att det inte är något som finns i obegränsad mängd, människans påverkan och den skeva uppdelningen av förbrukning mellan alla jordens människor osv.

MEN. Man måste ju för guds skull visa på det positiva! Människan har makt. Om människan kan påverka negativt så kan den även påverka positivt. Många gånger glöms den här diskussionen bort. Det är många pekpinnar men sen då? Om vi bara ska skrämmas med jordens kollaps så är det väl inte en jävel som kommer känna sig motiverad att börja återvinna mjölkpaket? Vad skulle det göra för skillnad? Då är det ju i princip redan kört. 

Det är bättre att tala om vad vi KAN göra för miljön och för den hållbara utvecklingen än vad vi INTE kan göra!"

 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: