Favorit i repris # 7

 

FÅR DET LOV ATT VARA EN HALLON OCH LAKRITSCUPCAKE? 12-07-14
 
"Alltså jag vet inte riktigt vad som händer? Det här börjar bli en mat- och bakblogg. Eller? Herrejösses.. 
 
Nädå! I det stora hela ska vi inte oroa oss för de. Det är bara det att nu när jag har semester så
ORKAR jag laga lite annan mat än bara makaroner och köttbullar. Och då måste jag ju flasha lite med det.
 
"Drottningen lagar inte mat" står det på en skylt som hänger ovanför min spis. Men jodå! Drottningar som har semester lagar mat!
 
Så igår fick jag en stor lust att baka cupcakes på morgonkvisten (ja, jag har ju fikat så HIMLA lite annars den här veckan..) Barnen slickade kaksmet i pyamas som värsta bullmammadrömmen.. 
 
Jag bakar alltid cupcakes på Leilas grundrecept och sedan freestylar jag lite med smaksättningen.
 
Grundrecept

100 g smör 

2 st ekologiska ägg 

1.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker 

2 dl ekologisk mjölk 3% 

1 st citron, skalet 

4 dl vetemjöl 

2 tsk bakpulver 

1 nypa salt 

 

Ugnen ska vara på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker.

Rör ner smält smör, mjölk och citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt

och rör ner. Tjoffa ner smeten i formar som helst står i muffinsplåt (om ni vill ha höjden

på dom!) Smocka i fyllningen. In i ugnen! Ca. 10 minuter. 

 

Som  smaksättning använde jag mig av frysta hallon, lakritspulver från Lakritsfabriken, lakritsknappar, salmiak-créme, nöt-créme och marshmallows! Jag gjorde en del hallon och lakritscupcakes - då smaksatte jag smeten med lakritspulvret (några tsk). Jag smaksatte med salmiaken direkt i formarna, samt hallon och stötta lakritsknappar.

En del av smeten smaksatte jag med nöt-crémen och lite kakao. I formen hade jag i mer nöt-créme och även marshmallows. För att pimpa barnens cupcakes så smälte jag några marshmallows (med några tsk vatten) i kastrull på låg värme. Jag hällde smeten på de färdiga cupcakesen. OBS! Kladdvarning på det här MEN ett resultat bestående av lyckliga barn ♥

Hur dom smakade? Gudomligt såklart! Barnens favorit kan ni ju gissa vilken det var ;) Jag gillade hallon- och lakritscupcaken, men nästa gång ska jag göra en lakritsfrosting oxå. Då blir det top notch!"
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 
 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: