Impulsstyrda en fredagkväll: Budapest next!

Det var med stor bubblande glädje i kroppen som jag gick på efterlängtad semester igår! Det lixom känns i hela mitt existerand jag att det var nödvändigt. Sömn, lugn, harmoni och bara det att skrota runt här hemma utan att behöva passa någon tid. Men vips så slog det oss, mig och sambon, att nästa vecka är den enda veckan som vi har ledig tillsammans! Shit och panik. What to do? Vi lät impulserna styra och plötsligt hade vi på bara några timmar ordnat barnvakt, bokat flyg och hyrt en fyrstjärnig lägenhet med både bubbel- och utomhuspool. Till ett ställe där ingen av oss varit men som sägs vara en av de vackraste städerna i Europa: Ungerns Budapest! Så himla otippat men så himla spännande. Vi åker på måndag. Vår första utlandssemester tillsammans och jag är kärare än någonsin. Men ändå: varning för resfeber. Sist jag reste och lämnade barnen hemma en vecka så blev Vilja inlagd på sjukhus. Det gjorde mig såklart lite avskräckt. Och det faktum att jag faktiskt alltid haft barnen på heltid. Vi är inte vana att vara ifrån varandra så länge. Men nu blir vi borta en vecka och Vincent och Vilja kommer ha det gött hos sina morföräldrar som kommer skämma bort dom med glass, sena kvällar och långa blöta dagar plaskandes i poolen. Det här kommer bli nyttigt för oss.

Min referens till Ungern är typ min vän Fröken A som är ungrare. Men jag vet egentligen ingenting om Ungern och Budapest när jag tänker efter. Well, gulaschsoppan poppar ju upp i huvudet direkt men efter att ha ägnat morgonen åt att googla runt och läsa reseguider så kan jag konstatera att det finns så himla mycket mer! Jag har punktat upp några nyckelord, mest för egen del men kanske någon annan också sitter och suger på Budapestkaramellen?

- slottet

- shopping

- korv och öl

- judiska stadsdelen

- marknad i Köbanya

- Donaus strandpromenad

- termalbadet: Szechenhyi füdö

- tokajervin

- förintelsemuseet

- mathiaskyrkan

- bakelser

- saluhallen

- konditori Gerbaud

- Margaretaön

- vackra hus

- kedjebron

- langos och gulasch

- cafe New York

- labyrinterna under stanDen djupt rotade läraren i mig suktar efter att kulturella men jag misstänker att sambon inte riktigt suktar efter samma saker. Där lockar nog stark salami och öl något mer. Men jag tänker mig en romtantisk kompromiss där.. ;)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: