Nassim gjorde Nyköpings skolavslutning!

Det är något speciellt med skolavslutningarna här i Nyköping.  Från att komma från Eskilstuna där man knappt får sjunga Den blomstertid nu kommer för den säkerligen är för svensk så kommer vi hit där flera skolor går ihop och gör en minnesvärd avslutning med hög klass för alla sommarlovsugna kids. Avslutningen hålls på Vallarna vid Nyköpings hus. Skolorna tågar in efter svenska flaggan i täten. En orkester spelar och föräldrar och barn stämmer upp i flera sommarklassiker. En skola bjuder på underhållning och sedan toppas det hela med Nassim, från Bolibompa! Han entrar scenen och talar om för barnen att han faktiskt GILLADE att gå i skolan.  Han lyfter skolan i barnens ögon och mitt lärarhjärta tar ett extra skutt! Han bjuder på sig själv,  sjunger och dansar. Får igång barnen i rörelse till något som går "Hej jag heter Bengt,  jag har fru men inga barn.." han sjunger en låt om att trumma och får varenda mormor och farmor i publiken att börja gunga i takt.  Han avslutar med en sång om "att gå ut på internet är lätt som en plätt" och varenda unge skriker sig hes. Som en modern Mora Träsk skulle jag vilja beskriva det. Fantastiskt och helt genialiskt.  
 
Samtidigt som vi i början hälsas välkomna som mammor, pappor, plastmammor, plastpappor och mor- och farföräldrar och jag känner ett lyckorus över den överraskande moderna öppningen så avslutas det hela med nationalsången helt enligt tradition. 
 
HISS för gårdagen helt enkelt!  Hemma rundade vi av det hela med jordgubbstårta och barnbubbel ihop med mormor och moster Ebba ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Postat av: Tarja

Lät som en underbar skolavslutning :). Hoppas ni får en underbar sommar :)

Svar: Ja det var den verkligen :) Tack och detsamma snälla du! :)
sophie

2013-06-15 @ 10:18:35
URL: http://lillamammabitchen.bloggplatsen.se
Postat av: Maria

Låter som en härlig blandning av gamla och nya traditioner!

Svar: Ja, en alldeles utmärkt mix :)
sophie

2013-06-17 @ 14:07:30

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: