Sötaste grisen i stan!

 
Sötaste grisen i stan va? Ville mest hoppa in och önska er trevlig helg :)
 
Imorgon är en ovanlig dag. En tom dag i kalendern. Jag ska verkligen verkligen FÖRSÖKA skita i dammsugaren. Jag ska FÖRSÖKA ignorera de växande tvätthögarna. FÖRSÖKA blunda när jag passerar diskbänken. Och så kanske jag ska maxa det hela med att ge blanka fan i att fylla på toalettpapper? Någon annan kan väl lösa den biten. Jorden går inte under Sophie.
 
Jag ska bara va. 
 
Om man får vara egoistisk..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kastade in handduken..

Ni vet när allting bara kör ihop sig, stressen bränner i magen, det dåliga samvetet sitter som en klump i halsen och allt slutar i tårar från flera håll och kanter? Så var det imorse. Hela morgonen gick åt helvete. Och jag misslyckades totalt med att rädda upp situationen och styra allt tillbaka på banan igen. Jag kastade in handduken. Känns ju sådär i efterhand.. men å andra sidan var det nog det bästa jag hade kunnat göra. För när starten på dagen blev så jätteusel så är det svårt att stå pall och prestera. 
 
Det blev vab. Och vi behövde det. 
 
Imorgon är det nya tag. Jag har vandring och bad på schemat. Det blir nog ett bra sätt att avsluta veckan på. 
 
Legobygge lugnade allas våra nerver..
 
 
 
 
 
 love is all you need

 
 Sockerskalle

 
V. 22
 
Måndag - löpning 3,5 km CHECK!
 
Tisdag - Leilas superpass CHECK!
 
Onsdag - löpning 3,5 km + yoga
 
Torsdag - pilla naveln?
 
Fredag - löpning 3,5 jm
 
Lördag - yoga
 
Söndag -  Leilas superpass
 
 
 
 
Idag sket det sig. Jag har följt veckoplanen fram tills idag. Idag har jag inte haft magen på min sida så tanken på en joggingrunda...? Nää. Vilken tur att jag har torsdagen öppen. Jag får ta igen då. 
 
Men jag har ansträngt mig ändå idag. Kvällsmöte. Det bjöds på pizza och chokladpraliner (!!). Pizzan är inga problem för mig att hoppa. Jag tog en sallad. Men choklad! Fan alltså.. choklad är to die for.. Men jag stålsatte mitt psyke och tackade nej. Vänligt men bestämt. "På lördag. På lördag. På lördag." Gick som ett mantra i min sargade  sockerskalle. 
 
På lördag har jag min fridag. Då får jag äta vad jag vill! 
 
 
 
 Frukt är gott. Jag älskar frukt. Men frågan är om det kan ersätta godis? Jag dubbelälskar ju godis..!Vad är klockan? - tips

Behöver ni träna klockan där hemma? Lite papperslappar och kludd (well, i Nyköping har jag märkt att man säger KLET men i Eskilstuna säger man KLUDD!) och så ska ni se att ni hjälper det där klocktragglandet en liten bit på traven :) 
 
Eftersom vi har lite spridda åldrar på barnen här hemma så tränar vi både digital och analog klocka.
 
 
 
 
 
 Myror i brallan?

 Ikväll stog Vilja för kvällsunderhållningen. Vårfest på skolan. Vi bjöds på skönsång i en värmande kvällssol, fick träffa nya fröken och så hann vi med saft och kaka. Inte jag. Jag lyxade med en satsuma (heter det så?). Sjukt jobbigt för övrigt. 
 
En annan sak som var sjukt jobbig var att picknickfilten invarderades av bitska myror och jag hade kjol. Resultat: en myra i trosan. Mindre lyckat på en sån där trevlig familje-skol-sammankomst... (undra hur många som såg Viljas mamma riva i trosorna bakom lekförrådet?) 
 
Där fick jag för att jag brukar reta barnen för "myror i brallan". It's called karma..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jag smälter ♥

 
 
Från min älskade älskade son.. Vad vore livet utan mina älskade älskade ungar? Det är ett privilegium utan dess like att få vara mamma till min Vincent och min Vilja. Jag älskar er i en evighet!
 
 
 Veckans träning är inplanerad

 
 
V. 22
 
Måndag - löpning 3,5 km
 
Tisdag - Leilas superpass
 
Onsdag - löpning 3,5 km + yoga
 
Torsdag - pilla naveln?
 
Fredag - löpning 3,5 jm
 
Lördag - yoga
 
Söndag -  Leilas superpass
 
 
 
GUDINNA får bli dagens ord som jag tar med mig när jag snart går och lägger mig. För det så jag känner mig! Jag och älskade sambon (utan honom hade det varit tungt) trotsade regnet och gav oss ut i spåret på en löprunda. Benen kändes som bly och sambon blickade ett flertal gånger oroligt över axeln (jag hamnar alltid sist) när jag lullade fram i spåret som en full björn. Mitt flåsande skrämde nog iväg alla djur på mils avstånd. Skönt de i och för sig. Jag hade kissat på mig om vi mötte en älg typ.. Vid närmare eftertanke..: TUR! Att mitt flås är så SJUKT dåligt..
 
Hur som helst känner jag mig nöjd med min insats ikväll. Och vi konstaterade att springa i regn = underskattat!
 
Nu ska jag ÄGA veckan!
 
 
 Mina mål i den stora utmaningen!

Dagens dinner: kycklingsallad med tzatziki. Baguette också till ungarna. Fyfan. Jag var så äckligt S.U.G.E.N på den där förbannade baguetten. Bara för att! Bara för att jag VET att jag inte SKA! Ååh.. baguettefan.. Jag kommer drömma om dig.. 
 
 
I och med den stora utmaningen med Pippi på Svensk Fågel så har jag ju nu tillsammans med Leila Söderholm kommit fram till vilka mål jag ska uppnå den närmsta månaden. Och för att sätta lite ytterligare press på mig själv (bye bye dålig självdiciplin!) så tänker jag dela med mig av mina mål, så att vi kan följas åt och peppas!
(För ni vet väl att ni ska haka på? Nu kör vi lixom!) Så! Varsågoda då, här följer ett utdrag ur Leilas mejl till mig. 
 

 
Sophies mål del 1:
 
Motion: 3 ggr i veckan en löptur på 3,5 km första veckan, 4 km andra veckan och 4,5 km tredje veckan.
1 gång per vecka kör du igenom din yogaskiva och spolar fram den till där du känner att du använder ryggen på ett bra sätt. 1- 2 ggr i veckan så använder du min (Leilas) skiva. Summan av dessa aktiviteter är inte mer än ca 20 minuter om dagen! Det fixar du lätt! Promenader är gratis vardagsträning och perfekt att lägga till utöver. Träning varannan dag är ett måste för att hålla blodsockret stabilt.
 
Kost: Undvik vitt mjöl och socker, eller sånt som du vet triggar igång ditt sug.
Ta bort mys i veckorna och kör en Happy Lördag istället. Släng det som blir över så ingen går och är sugen på det under veckan. Använd dig av knytnävsmodellen. Enkelt sätt att kontrollera portionsstorleken.
Lunch/Middag  1 knytnäve kolhydrater, 1½ knytnäve Protein & 2 knytnävar grönsaker. 
Grekiskt Youghurt med bär, Grov smörgås liten med kalkon och grönsker, Smoothie el dyl.
Mellanmål: Ät 10 cashewnötter el mandlar. 1 Frukt & 1 dl keso, Smoothie, Oststavar 4 st samt ett päron.
m.m (Jag vet att du inte tål mjölk använd laktosfria alternativ.) Försök att fylla på med energi var 4:e timme.
Ät ca 500 gram grönsaker varje dag och gör en grönsaksbricka till barnen varje dag.
 
Sömn: Immunförsvaret behöver ca 6,5 timme på att återhämta sig. Försök att ligga i sängen minst 7 timmar per natt. Använd en meditationsskiva för att komma ner i varv. Har du Iphone så finns det en hel del bra meditationer där, som du kan använda för att vila en stund på dagen om du jobbat tidigt.
 
 Första målet är att komma igång ordentligt.
 


Ja.. så nu finns det ingen återvändo.. ;) Men huvudsaken är att ändra min vardag. Jag måste växa med mina mål och låta dom bli en naturlig del i min vardag. Precis som att borsta tänderna. Inget mer jojotränade och jojoätande.  Jag blir så glad när jag läser Leilas blogg där hon skriver att "Självkontrollen fungerar som en muskel, den går alltså att träna upp." Nu ska jag tänka HÅLLBART - Nu ska jag ta kontrollen!
 
Btw, ni följer väl hela utmaningen på Svensk Fågel via fb? :)
 
 
 Sveriges viktigaste landslag!

 
 
Låt mig få dela med mig av ett viktigt tips: 
 
 
"Tre kronor och fotbollslandslaget kan sluta tävla om vem som är nummer ett. Nu startar vi Läslandslaget, Sveriges viktigaste landslag!

Här samlas läsande förebilder för att dela med sig av läsglädje, kunskap, bok- och lästips.

Undersökningar visar att hemmet är det som har störst påverkan på barns läsvanor. Därefter kommer tv och först på tredje plats kommer skolan.

Skolan gör ett fantastiskt arbete, men utan uppbackning från oss föräldrar går utvecklingen inte att vända. Det är därför vi startar Läslandslaget.

Som småbarnspappor vet vi hur svårt det kan vara med tid och ork. Men vi föräldrar måste ta täten och visa våra barn att läsning är viktigt. Precis på samma sätt som vi signalerar att idrott är viktigt då vi skjutsar till träningar och matcher.

Sveriges viktigaste landslag ska också bli Sveriges största. Uppvuxna med lagsporter som vi är, vet vi att det är tillsammans man når resultat.

Så: klara-färdiga-läs!

André Pops & Pintxo förlag"
 
Jag tycker det här är ett fantastiskt initiativ! Både som mamma och lärare. Det känns särskilt aktuellt nu inför sommarlovet som är en LÅNG tid utan skolans hjälp och uppmuntran. Många barn hinner bli lite ringrostiga till de kommer tillbaka till skolan efter lovet. Men vi föräldrar kan påverka. Vi kan stötta, inspirera och uppmuntra våra barn till läsning! 
 
Jag tycker läsning ska ske i alla dess former; läs högt för era barn, låt barnet läsa högt för er, uppmuntra barnet att läsa tyst för sig själv, lyssna på ljudböcker.. Prata, diskutera och reflektera. 
 
Och besök bibliotek! Ofta. Förse era barn med böcker av olika genrer och lär dem att förse sig själva med varierad litteratur. 
 
 
Att läsa är att lära, drömma och känna!  In och gilla Läslandslaget nu :)
 
 
 
 Effektiv hemmaträning

 
Idag har jag kört mitt första träningspass a´la Leila i Den stora utamningen. Jag gillar hennes idéer om att träning ska vara enkelt. 20 minuter över har vi alla. Eller hur? Där kommer vi inte undan! Kort men effektivt. Precis i min smak. Och J*VLAR vad trött jag blev. Som en frustande älg, som kanske ätit några för många Big Mac.. Ja, jag är ju inte i toppform direkt. Ska vi kalla det sambokilon? Men så lycklig man känner sig efter ett träningspass! Det tog emot rejält mycket, men nån gång måste man ju börja. Och jag försöker försöker FÖRSÖKER tänka att det faktiskt bara kan bli bättre!
 
Det är flera stycken som har undrat var man kan få tag på Leilas superpass och det ska jag tala om för er, det hittar ni HÄR!
 
 
 
 
 
 SNbollen - lycka och förtvivlan!

 
Den här helgen har gått i fotbollens tecken. Vinnarskallar, laganda, glädjerop och tårar. Vincent har spelat SNbollen med ett klasslag, "Ettornas fotbollskids" på Nyköpings Rosvalla. Dom var så duktiga! Jag och alla andra fotbollspäron var så himla stolta över dom. Och dom vann hälften av matcherna. Men när domaren blåste av den sista matchen där dom låg under, ja då kunde min älskade vinnarskalle till son inte hålla tillbaka tårarna. Det spelade ingen roll hur mycket jag hade preppat ungen innan med "det viktigaste inte är att vinna, det viktigaste är att ha kul!" för när det väl gäller då är det i hans verklighet på fullaste allvar det gäller. Och det är hans verklighet som spelar roll. 
 
Det värker såklart i mammahjärtat. Vincent blev tröstad av sina fina lagkamrater och jag kan ändå inte låta bli att tycka att en liten dos av känslor som dessa faktiskt kan vara lite nyttigt. 
 
Idag har dock Vincent hållt huvudet högt och han är himla nöjd med sin nya fotbollstisha med VINNIE 9 tryckt på ryggen. Remember the name.. 
 
 
Vilja hade det gött som publik
 
 
 
 Psykbryt

Skrev ett så sjukt långt inlägg. Eller långt var det inte. Men lång tid tog det. (Försöker lära mig skriva på surfplattan för "de e nya tider nu" talar sambon om för mig. "Precis som när man bytte från skrivmaskin..blablablabla").
 
Jag loggades ut och allt försvann. Jag fick psykbryt. 
 
 
Får göra nytt försök imorgon. 
 
Godnatt darlings! Aha! Thats why!
Fredagsfeeling och storfamilj coming up ♥

 
Igår VAB:dag och idag tillbaka på banan igen. Idag ska det planeras bildspel och förhoppningsvis hinnas skrivas lite omdömen också. Ja, och sen är det ju fredag. Vi blir storfamilj och Tacofredag står på menyn. Det är alltid lika mysigt när sambons barn kommer och vi alla är samlade ♥
 
I helgen ska Vincent spela SN-bollen som är en stor fotbollsturnering för barn i olika åldrar. Vincents klass har bildat ett lag: Ettornas fotbollskids. Dom ska vi heja fram på lördag. Jag håller tummarna för att det inte regnar. Det finns inget dåligt väder bara... jag VET! Men ändå.. Sol vore så himla mycket trevligare om jag nu ska agera engagerade fotbollsmorsa..
 
 Utmaningen - och vi som antagit den

 
 
Jag hade ett första samtal med Leila idag. Vi pratade om hur livet är just nu och hur jag skulle vilja att det skulle vara. Vi hann bena en hel del i vad som kommer bli mina mål i utmaningen. Hon är så jäkla inspirerande den där kvinnan! Jag menar, jag förstår ju att det är viktigt med sömn och allt det där, men när Leila jämför våran sömn med att lämna in bilen på verkstaden, först då ekar det av bara fan i mig när poletten trillar ned. "Sömn är viktigt" får helt plötsligt en ny innebörd för mig när jag kan knyta an till min erfarenhetsvärld (says the big pedagogen..). Jag har träffat Leila vid ett tillfälle förut. Det var på en bloggresa och jag har vassa minnen av mig och min numera bloggkollega Bambisvettandes på discogolvet medan Leila gjorde slut på oss - i positiv bemärkelse! (Och då var det dagen EFTER).
 
Vi som har antagit utmaningen Pippi på Svensk Fågel för ett halvår framöver är: Lotta - Vimmelmamman, Diana - Dianas drömmar, Anna - Apan satt i granen, Åse - 56 kilo och Mirka - Elvabarnsmamman . Jag är ju sådär skitdålig på att själv hålla mig uppdaterad i bloggvärlden - jag lever kanske inte riktigt som jag lär.. host host. Men been there done that lixom och sedan hände kärleken som jag så länge väntat på. Då fick min bloggvärld vänta. Men det ÄR ju kul! Den här bloggvärlden. Tack vare mitt bloggande har jag skapat massor med kontakter, relationer och väldigt fina vänskapsband ♥ 
 
Diana och jag träffades först på riktigt förra helgen då vi fick oss ett litet smakprov på utmaningen. Lotta med Vimmelmamman var en av de första bloggarna som jag följde och hon har alltid varit en slags förebild för mig och min bloggroll. Jag minns första gången jag träffade Lotta. Det var en av tjejerna från Loppi presenterade mig för henne under en mässa. Jag var överlycklig! Att jag sedan skulle bli bloggkollega med henne.. det hade jag inte kunnat föreställa mig! Åse och jag har träffats flera gånger tack vare bloggvärlden och allt trevligt som kan hända där. Höhö. Mirka bloggar hos loppi.se som jag förut arbetade för som ambassadörskoordinator. Jag hade Mirka som min bordsdam ;) vid Mammabloggalan förra året och hon fick se min crazy happiness när jag valdes till Toppbloggare av Allt för föräldrar. En annan rolig detalj är att min sambo har varit med och spelat in Familjen Annorlunda hemma hos Mirka. En liten värld! Anna - en bloggkollega som jag inte känner men som jag tycker verkar vara en frisk fläkt i toppbloggarfamiljen. Och lärare to be. KUL! Det ska bli kul att lära känna de här pippibrudarna (kan vi kalla oss det?) lite mer. 
 
 Jag har Pippi på Svensk Fågel!

Nu ska ni få höra! Jag har antagit utmaningen Pippi på Svensk Fågel! Pippi på vadå? tänker ni. Jo, Svensk Fågel är en branschorganisation för svenska kalkon- och kycklingbranschen, både bönder och företag. Svensk Fågels blågula märke är en garanti för att kycklingen/kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige - och ett klimatsmart och hälsosamt val förstås. Tummen upp för den hållbara utvecklingen! Och dubbeltumme upp för det blågula märket som är en stor hjälp för oss konsumenter att välja bra mat, när vi trötta efter jobbet svänger in på närmsta matvarubutik mitt under Hell Hour - med hungriga och gnälliga barn i släptåg. 
 
 
Och vad består utmaningen i undrar ni? Jo, nyckelorden kommer att vara: Hälsosammare liv. Jag tillsammans med fem andra bloggare kommer få vad jag misstänker kommer bli en grym jäkla utmaning av Tv4:s tränings-och kostexpert Leila Söderholm och Ubbe Kvarnefält från Sveriges Mästerkock. Utmaningen kommer vara personlig och jag och de andra bloggarna kommer att få utvärderna oss själva varje månad. Hur har vårat personliga uppdrag gått? Och  då har vi tre crazy kycklingar som kommer hjälpa oss i utvärderandet: Supernöjd-kyckling, Ok-kyckling eller Missnöjd-kyckling. Och vet ni vad det bästa är? De här söta små kycklingarna kommer att kunna hjälpa ER i erat utvärderande av ERA personliga utmaningar, när JAG utmanar er att haka på! :D Man behöver ju inte ens ha en blogg för att haka på. Använd fantasin! Instagram, Facebook eller varför inte bara skriva ut kycklingtrion och utvärdera era mål hemma på sovrumsdörren? Det bästa av allt: vi kan peppa varandra! :) #nukörvi!
 
 
Jag och Diana har haft äran att få smaka på Leilas kind of träning. Aj aj aj.. mina stackars ben! 
 
 
Ja, nu har ni något att fundera på.. Mer info om Pippi på Svensk Fågel kommer! Jag kommer att skapa en egen kategori för detta :)
 
 
 
 
 
 
 
 Panda da panda

"Artisten Thibo Girardon, mer känd som Panda Da Panda har gjort sig känd för sina spektakulära och livsfarliga liveshower. Men i lördags gick det lite för långt. Av misstag högg han sig själv i bröstet med en machete." skriver Expressen 2012-07-26. Det var det första jag fick upp när jag googlade Panda da panda. Den första låten jag hörde var Taggatråd.
 
Panda da panda spelas numera varm i bilen på våra roadtrips. Panda da panda dunkar också uterummet i vårt lilla radhus om kvällarna när vi leker disco tills grannarna tröttnar på oss. Man blir så jäkla glad! Vi älskar´t. Och jag vill inte att ni ska gå miste om den här la musican :) Enjoy! (Panda da panda släppte två nya låtar på spotify och itunes igår - lyssna in er! Tips tips)
 
Puss på er! 
 
 
 Nytränad och härlig.. eller?

 
Inte för att skryta, men jag och sambon har nyss gjort femmans spår. Vi skulle gå en PW men det slutade med att vi sprang mest. Man blir ju så taggad när man kommer ut i naturen. Som kor på grönbete. På pricken.
 
.... och nu känner jag mig helt spyfärdig. Ska man inte känna sig sådär full med energi, superfräsch och allmänt härlig efter att man har bjussat kroppen på tungt skogsflås över stockar och sten? Nää. Fyy.  Det här är mer en Upp som en sol - ner som en pannkaka-feeling..
 
Nästa gång kör vi trean. Inse dina möjligheter Sophie.. Men inse också dina gränser för fan!(note to self 1)
 
.. måste träna på positivt tänkande! (note to self 2)
 
 
 En sucker för.. (boktips!)

...lyckliga slut! Gillar ni också att läsa sånt där sliskigt sockersött? Låt mig då få tipsa er om Nora Roberts The Bride Quartet . Yum yum yum. Med en del litteraturvetenskap i bagaget skulle man ju kunna tro att jag är en finsmakare? Men icke. Det är ju så himla skönt och befriande att bara fly vardagen och kasta sig in i overkligt megastora doser kärlek och vita drömmar..
 
 
 
 
 Unnar oss lite old school

 
Nu skulle man ju kunna tro att jag ligger i vilken säng som helst och dricker den här äckelgoa nya Lokan (gottegris...) men näähörrni, jag befinner mig i fluffig hotellsäng! Barnens frånvaro fick oss, jag och baby, att freaka ur och ta in en natt på hotell i grannstaden. Oj vilka livsnjutare! tänker ni. Ja visst! tänker jag. (Det är ju helt klart värt att äta nudlar resten av månaden..) De band som binder oss..

Mina barn befinner sig just nu i norge. De åkte dit igår. Med sin farmor. Till deras pappa som bor där sedan ett år tillbaka ungefär. De träffar inte sin pappa så mycket och de har aldrig varit hemma hos honom. Så ni kan ju förstå hur barnen längtat! Jag lämnade dom till sin farmor i tisdags kväll. Spända barn inför det norska äentyret.. ännu mer spänd morsa kan ni tro! Jag och barnen har näsran aldrig varit ifrån varandra så länge som nu: fem dagar ska det bli. En gång åkte jag utomlands en vecka utan dom. När dom var små. Vilja blev sjuk och opererad två gånger under den veckan. Sen blev jag lite avskräckt kan man väl säga. Och så har jag alltid haft hela omvårdnaden om dem så det har ju fallit sig lite naturligt att navelsträngarna har fått tid och utrymme att växa sig starka och unika. Nu inspireras jag en del av min sambo eftersom han har äldre barn, och jag kämpar med att släppa lite på navelsträngarna.. 
 
Jag är lycklig för mina barns skull, som får hälsa på sin pappa. Men visst kan jag erkänna att jag smygsnyftade en hel skvätt och kanske två efter att jag kramat och pussathejdå.. 
 
 Bättre falukorv med familjen än oxfilé ensam?

Igår grötbuffé. Idag köttfärslimpa a´la lyx med egenplockade trattkantareller. Jag anar en obalans i vår veckomeny..?  
 
Brukar ni veckomenya? Vi planerar mat för en vecka i taget. När vi bodde själva så brukade vi ströhandla rätt ofta och planera maten en dag i taget. Nu när vi planerar och handlar för en vecka åt gången så känner jag hur jäkla jobbigt det där strö- och stresshandlandet var. Och dyrt! Nu är vi fler munnar att mätta men vi tycker ändå det är lite roligt att se hur billigt vi kan komma undan och samtidigt äta bra, balanserad mat lagad på bra råvaror. Det blir lite som en sport.
 
 
 
 Vinnaren av Nicas Design!

 
Vinnaren av armbandet från Nicas Design avgjordes av denna motivering:
 
 "Är världens bästa lillasyster, älskar pastellfärger, älskar dig och din blogg"
 
Vem kan motstå? Klart min älskade lillesyrra ska ha ett armband från Veronika som är tjejen som ligger bakom Nicas Design. Grattis! ♥
 
 
 
 
 Sweet weekend!

I helgen har vi haft besök av gamla grannvänner från hometown ♥ Barnen var helnöjda. Den kära sambon tog alla barnen på utflykt till godisbron med smurfhits dunkande i bilstereon medan jag och J kunde göra lite lokala shoppingbesök. Mys! Tänk när barnen kommer kunna börja åka buss till varandra, Nyköping- Eskilstuna. Vilken lycka!
 
 
 
Idag har vi slappat. En cykeltur till havet med ett ballerina i cykelkorgen är det mest avancerade vi gjort. Helgen avslutades med budgetmiddag: gröt! Gröt är för övrigt jäkligt underskattat. (Helst vill man ju äta ur en STOR skål med en STOR träslev a`la Ronja Rövardotter. Eller Guldlock typ. Men de gör man ju inte..) 
 
Psst! Imorgon avslöjar jag vinnaren i Nicas Design-tävlingen :) 
 Sånt som kommer med åldern?

 
Jag har väl aldrig haft  några gröna fingrar men nu minsann! Nu växer och frodas det här hemma så det står härliga till! Well, förutom en liten grön uttorkad sak som fått hänga med alltför länge. Annars finns här både grönsaker (tomater och basilika) finsaker (se skrytorkideè nedan) på gång! Jag tror det här växtpysselsuget är något som kommit med åldern? Och sen tycker jag ju att det är lite roligare att hålla på med sånt här när man bor i "hus" och faktiskt har både en liten rabatt och en gräsplätt. ( i rabatten har vi för övrigt en sån där fin buske som luktar kattp*ss. Ska man stå ut med sånt? ) och så har vi ju vårt underbara och mest använda rum: uterummet,/växthuset med sin tropiska 45-graders värme. Who needs Dubai? Vi brukar LEKA Dubai! ÄNNU bättre! Go for the hållbar utveckling och semestra  på hemmaplan vetni! Och who needs dyr jävla bastu? Och sån där dyr och modern bastuyoga? Vi har ju hela kitet for free! 
 
Okej, tillbaka till det här med åldrandet. Sa jag att jag har slutat med textillim och börjat laga hål i kläderna med nål och tråd? 
 
 
 Ett minne och SUPER-inredningstips!

 
 
Är ni i inredningstagen? Jag måste bara tipsa om den de här grymma väggdekalerna som jag hittade på fyndiq.se. Hur coolt vore det inte med ett Super Mario-rum? Jag älskade Super Mario när jag var liten. Inte för att mina päron hade överseende med det, men min vän Emlan, som också var min granne - hon hade Super Mario till förfogande. Med risk för att låta hur grå och dammig som helst MÅSTE jag bara uttrycka mig såhär: Jag minns det som igår! Vi brukade sno glasspinnar ur hennes frys. Tio stycken sisådär. Donald Duck. Randig isglass med fruktsmak. Sen låste vi in oss på hennes rum, glassfrossade (redan då!) och spelade Super Mario - för Emlan hade nämligen tv på rummet oxå = WOW! 
 
 Ett besök i utlandet

Vi gjorde en snabbvisit i utlandet igår. Nästan. Kan man tro. Eller hur? Fy vad underbart det är att ha vatten i närheten av där man valt att slå sig till ro. Ro. För den där ro:n kommer inte alltid av sig själv. Men sånt där glittrande blått hjälper den där ro:n på traven en hel del. Och om man samtidigt får njuta av lite varm, len sand mellan tårna - ja, då är man ju så gott som hemma. "Men hallå, kom igen! Kom ner på jorden you big pretto..." tänker ni. Och ja, det ska jag göra! Det som inte syns på bilderna är ju det där mystiska, hemlighetsfulla och lite skräckinjagande området där man gör någonting med KÄRNKRAFT.. Jag vet inte riktigt vad de sysslar med där. Jag får googla! Så. Hur som helst, nu behöver ni inte känna er ALLT för avis på mig och mitt underbara perfekta liv. För det där med kärnkraft förtar lite.. ;)
 
 
Psst! Ni är ju för dåliga på att TÄVLA? Jag får väl skjuta fram tävlingen en vecka då, för att ge er en chans. Kom igen! Nicas Design är ju grymt. Jag älskar alla smycken som Veronica gör ♥ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Känn våren!

 
Har ni firat in våren ordentligt nu? Vi stog och frös rumpan av oss vid en eld som tog tid på sig för att en gammal söt men aningens långrandig man i sina bästa år tog lite väl lång tid på sig med att komma till skott. Men tillslut tändes brasan och vi kunde lämna valborgfirandet nöjda och glada. Som ett gäng ispinnar hojade (notera: HOJA - tack till sambon som ordnat så att familjen är utrustade med tillräckligt många fungerande hojar. Cyklar.) vi hem och konstaterade att man ALLTID har för lite kläder på sig på valborg. (Note to self: nästa år ska dunjackan med!)
 
För övrigt så var det bästa med valborg min skrytpavlova som jag låtit cirkulera i flera sociala medier (se bild nedan). Yum!