Sveriges viktigaste landslag!

 
 
Låt mig få dela med mig av ett viktigt tips: 
 
 
"Tre kronor och fotbollslandslaget kan sluta tävla om vem som är nummer ett. Nu startar vi Läslandslaget, Sveriges viktigaste landslag!

Här samlas läsande förebilder för att dela med sig av läsglädje, kunskap, bok- och lästips.

Undersökningar visar att hemmet är det som har störst påverkan på barns läsvanor. Därefter kommer tv och först på tredje plats kommer skolan.

Skolan gör ett fantastiskt arbete, men utan uppbackning från oss föräldrar går utvecklingen inte att vända. Det är därför vi startar Läslandslaget.

Som småbarnspappor vet vi hur svårt det kan vara med tid och ork. Men vi föräldrar måste ta täten och visa våra barn att läsning är viktigt. Precis på samma sätt som vi signalerar att idrott är viktigt då vi skjutsar till träningar och matcher.

Sveriges viktigaste landslag ska också bli Sveriges största. Uppvuxna med lagsporter som vi är, vet vi att det är tillsammans man når resultat.

Så: klara-färdiga-läs!

André Pops & Pintxo förlag"
 
Jag tycker det här är ett fantastiskt initiativ! Både som mamma och lärare. Det känns särskilt aktuellt nu inför sommarlovet som är en LÅNG tid utan skolans hjälp och uppmuntran. Många barn hinner bli lite ringrostiga till de kommer tillbaka till skolan efter lovet. Men vi föräldrar kan påverka. Vi kan stötta, inspirera och uppmuntra våra barn till läsning! 
 
Jag tycker läsning ska ske i alla dess former; läs högt för era barn, låt barnet läsa högt för er, uppmuntra barnet att läsa tyst för sig själv, lyssna på ljudböcker.. Prata, diskutera och reflektera. 
 
Och besök bibliotek! Ofta. Förse era barn med böcker av olika genrer och lär dem att förse sig själva med varierad litteratur. 
 
 
Att läsa är att lära, drömma och känna!  In och gilla Läslandslaget nu :)
 
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: