Skogskalas coming up!

 
 
Vilja täljer på fritids
 
Mina ungar har världens bästa fritids. Det är ett utefritids. Verksamheten bedrivs alltså till största del utomhus. Vincent och Vilja har själva valt att gå på detta fritids och jag är mycket lycklig för det. De älskar att vara utomhus. På fritids får de hänga i skogen, äta mellis utomhus, grilla sitt eget mellanmål, tälja - men först fick de ta knivkörkort!,  bygga koja, tälta i indiantält, gå hitta vilse-kurs och mycket mycket mer.
 
Nu är det bara några veckor kvar till Vilja fyller år. Hon räknar ner. Inte bara varje dag, utan flera gånger om dagen. Hon fick vara utan barnkalas förra året när hon fyllde år eftersom vi då var i mitt i flytten och byte av stad. Vi hade inte lärt känna så mycket nya vänner. Så nu ska vi slå på stort denna gång! Hela klassen ska bjudas och fler därtill. Viljas önskan. Mammans lag. Det är lite svårt när de fortfarande är så pass små att de inte hunnit bonda bästisar ännu. Vilja leker med många kompisar. Då kan man inte plocka ut bara några stycken. Det är klart hela klassen ska bjudas! Jag tänker som så att det också har varit sorgligt tufft i Viljas klass och just därför är det bra om hela klassen kan ses tillsammans.
 
Jag vägrar dock att öppna upp mitt hem för 25 sockerhöga ungar. No way! Been there, done that. Jag tänker inte heller lägga ut flera tusen kronor på att anordna ett kalas på något lekland eller dylikt. Nej, i år kör vi ett Skogskalas! Det är ju perfekt. Skogen är stor nog för alla och jag slipper underhålla eventuella föräldrar i mitt kök där jag drar stressade skämt och skäms över att vi inte dricker annat än pulverkaffe. Nu kan jag sätta en marshmallow på spett i eventuella föräldrahänder och så slipper vi den där tryckta stämningen. Vi håller till i den lokala "Skolskogen" där det finns både hinderbana och grillplats. Vi grillar marshmallows över eld och bjuder på varm choklad och bullar. Dresscode = regnställ och kul på huvudet (är det kalas så är det!) 
Jag ägnar min rast idag åt att planera för kalaset. 
 
Aktiviteter i lag:

Skogsshopping (hämta saker från lista, få poäng på varje hämtat föremål)

Skogskonst (poäng på att göra en skogstavla)

Hinderbanan på tid (poäng)

Fri lek

Fika

Antal insamlade poäng ger antal ledtrådar till skatten

Skattjakt! Ledtrådar till skatten (skatten = godispåsar)

 

Simple as that. Och jag erkänner att jag pressat utefritidsfröknarna på min egen skola på lite inspiration här.. Woop woop. Vad tror ni? Min största farhåga är elden. How to do? Min kollega lugnade mig "Det är INGEN fara! Det finns instruktioner på youtube!"  Och ja! Det finns hur mycket som helst! Ska man satsa på björknäver eller ska man stajla till det lite med borr och båge? 

 

 

Mullemamman

 

 

 

 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: