Small steps - big change

Dax för utvärdering. Och jag är faktiskt helt nöjd med min insats. Mitt mål var att minska midjemåttet. Det har jag gjort. Jag har inte tränat som jag ska. Jag hittar inte tiden till det. Jag är igång på dagarna mellan 6-20.00. Då går barnen och lägger sig. Det finns inte luckor däremellan. Och när klockan slår 20 så är jag så trött och vill lägga den lilla tiden innan jag somnar på att föra en vuxen konversation med sambon. Eller så har jag lektioner som ska planeras. Det FINNS inte tid. Jag får inte ihop det. Men istället för att grubbla över det och må dåligt så har jag ändrat mitt sätt att tänka. Jag tänker på mig! När dagarna blir så långa och intensiva så MÅSTE jag hitta ett skönt flow. En balans. Jag var farligt nära att stressa sönder för inte så längesedan. Nu försöker jag vara nöjd även om jag inte ger 110% i allt. Att ge 50% i någonting kan nu istället vara en seger för mig. Det kallas att prioritera. Jag rensar i mitt liv och mår bra istället för att försöka vara bäst på allt. Jag erkänner! Jag KAN inte vara en topplärare, en supermorsa, en fantastisk vän, en utomordentlig housewife, en perfekt dotter, en fab syster och en sambo cool as hell. Inte allt på samma gång. Då blir det pannkaka. Balansen mina vänner. Det här är lite tabu, för man SKA ju vara så jävla duktig! Skit i duktig. Jag mår otroligt bra av att bara vara "okej" ibland. Det är något som jag kommer vinna på i det långa loppet.

 

Jag älskar att träna och jag ha fortfarande förhoppningar om att komma igång på riktigt. Men just nu har det inte varit rätt tid i mitt liv. Men det här utmaningen med Pippi på Svensk fågel handlar om så mycket mer än bara träning. Den handlar om ett hälsosammare liv. Och om rensa sitt liv på stress inte är hälsosamt så vet jag inte vad. Jag är nöjd med mitt flipped me, mitt bättre jag.

 

Så hur har jag lyckats minska mitt midjemått då? Utan hård träning? Under den perioden då jag var väldig stressad så försvann aptiten. Det är fel sätt att tappa vikt på. Men så var det. Men i grunden har jag fokuserat på kosten. Jag lagar mat från grunden, som också är min hobby! Jag har alltid saknat en riktig hobby. Nu vet jag. Matlagning! Det är otroligt avstressande att få stå vid spisen och fila på små mirakel. Och då tänker jag inte på rätten från helvetet: pasta och falukorv. (Alla vet väl att Djävulen äter falukorv? Och Kikki D!) Uäk! Jag äter regelbundet. Jag har tagit kontroll över mitt sockerberoende. Det är inte ett problem längre. Ungefär en gång i månaden kan jag få cravings efter typ smågodis. Men det är inte lika svårt att stå emot och OM jag ger efter så är jag inte körd. Jag tar mig tillbaka till den osockrade banan utan problem.

 

Därför ger jag mig själv en glad och STOLT Pippi den här månaden! Utan att skämmas.

 

 
Jag tycker att det är passande att bjuda er på ett av familjens kycklingfavoriter: Chickenpaprika kan vi väl kalla den. 
 
2 st Gul lök 
Paprika i tre färger (gul, röd, grön - en hel av varje)
2-3 Vitlök
2-3 msk Ajvar
3-4 tsk Rökt paprikapulver
2-3 tsk Sambal Oelek
 
Hacka och fräs mjukt. Använd en stor gryta. Sen brukar jag lägga grönsaksblandningen till sidan på en tallrik.
 
1/2 - 1 kg Svensk kyckling i bitar 
1 burk Créme Fraiche 
2 - 3 Créme fraiche-burkar med vatten
Lite maizena 
salt
peppar
 
Fräs kycklingen tills den fått stekyta. Häll i créme fraiche och vatten. Blanda i paprikafräset. Salta och peppra efter smak. Red av med maizena om det behövs. Låt puttra en stund. 
 
Voilá! Vi brukar äta kycklingen med ris, men är det fredagskväll kan vi lika gärna lyxa till med lite klyftpotatis. 
 
 
 


Postat av: Mazlin

Grattis till förlovningen :) och även midjemåttet.
Ska spara receptet och testa hemma

Svar: Å tack så mycket! :)
sophie

2013-10-23 @ 08:54:39
URL: http://www.mazlin.se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: